myshootkov TK 20, r.v. 1977

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
myshootko

Re: myshootkov TK 14, r.v. 1977

#436 Nový příspěvek od myshootko »

nazdar chlapi. tak po dlhsej dobe som zasa tu :) traktor mam uz skoro hotovy, staci uz len doladit par detajlov a bude to vsetko :) mam ale taky problem - smyka mi spojka. uz som aj povolil lanko skoro tak, ze aj na mieste som radil cez zuby, ale pri zatazi zacne aj tak smykat. neviete mi poradit, co s tym? videl, som, ze este na pritlacnom tanieri by sa mozno nejak mohli dat dostavit tie packy alebo co :( prosim, poradte. spojka je v podstate komplet nova - lamela, pritlacny tanier a aj zotrvak. vsetko som kupoval naraz zo slav servisu. pocital som s tym, ze kym sa zabehne trochu ta lamela, tak to bude smykat, ale uz som ho aj zatazil trochu - skusal som rotavak, ale ako nahle som pustil rotavak naplno do zeme, spojka zacala smykat.
Foton 254

milstav1

#437 Nový příspěvek od milstav1 »

myshootko píše:nazdar chlapi. tak po dlhsej dobe som zasa tu :) traktor mam uz skoro hotovy, staci uz len doladit par detajlov a bude to vsetko :) mam ale taky problem - smyka mi spojka. uz som aj povolil lanko skoro tak, ze aj na mieste som radil cez zuby, ale pri zatazi zacne aj tak smykat. neviete mi poradit, co s tym? videl, som, ze este na pritlacnom tanieri by sa mozno nejak mohli dat dostavit tie packy alebo co :( prosim, poradte. spojka je v podstate komplet nova - lamela, pritlacny tanier a aj zotrvak. vsetko som kupoval naraz zo slav servisu. pocital som s tym, ze kym sa zabehne trochu ta lamela, tak to bude smykat, ale uz som ho aj zatazil trochu - skusal som rotavak, ale ako nahle som pustil rotavak naplno do zeme, spojka zacala smykat.
Spojka se musí naštelovat na těch packách ale míru ti už neřeknu už si j nepamatuji :-/

myshootko

#438 Nový příspěvek od myshootko »

hmm a vies mi aspon povedat v akom zmysle? lebo ked som pozeral na fotky tej spojky (nastastie som si to odfotil este pred tym ako som to namontoval) tak celkom mi to nebolo jasne, co by sa tym dalo nastavit, lebo ked ich niekam posuniem, tak mi to nebude sediet na spojkove lozisko, ci sa mylim?
Foton 254

peťo TK
Kontaktovat uživatele:

#439 Nový příspěvek od peťo TK »

...ahoj Miško, dnes som bol v Slav-servise, hodil som reč z majstrom.Nechal som mu tam zotrvák z MT8-046 na pretočenie a vyváženie, je kratší ako origoš a teda poradil mi podložiť podložkami 3mm medzi zotrvák a prítlačný tanier.
Ujo, odveziete ma na traktore?

myshootko

#440 Nový příspěvek od myshootko »

peťo TK píše:...ahoj Miško, dnes som bol v Slav-servise, hodil som reč z majstrom.Nechal som mu tam zotrvák z MT8-046 na pretočenie a vyváženie, je kratší ako origoš a teda poradil mi podložiť podložkami 3mm medzi zotrvák a prítlačný tanier.
ahoj Peto. toto asi nebude moj problem - ja som kupil origos zotrvak zo slav servisu. ja nemam pretoceny. a mne aj dosada lozisko spravne aj vsetko, len proste ked pustim spojku, tak aj ked je pedal volny, spojka smyka, takze predpokladam, ze bude stacit kusok povolit packy na pritlacnom tanieri a malo by to fungovat spravne. aspon dufam, lebo nerad by som znicil tu spojku. a najhorsie je, ze uz ma chodia susedia otravovat, aby som im prisiel zrotavatorovat rolu a to by ta spojka dostala riadny zahul. zajtra mam volno, tak to vidim tak, ze o 7 rano pojde rychlo motor dole, nastavit ten pritlacak, motor naspat a rychlo na rolu :vztek:
Foton 254

peťo TK
Kontaktovat uživatele:

#441 Nový příspěvek od peťo TK »

... tak to je potom ine kafe, keď máš pedál volný a spojka prešmykuje tak ložisko tlačí na packy v prítlačáku. Ta vôľa sa už niekde riešila :zapomel:
Ujo, odveziete ma na traktore?

myshootko

#442 Nový příspěvek od myshootko »

no riesil to peter tekacko, ale on mal prave opacny problem, ze mu spojkove lozisko "nedociahlo" na pritlacny tanier. skusim sa zajtra este predtym ako by som dal dole motor pozriet cez otvor na prevodovke, ci nahodou to lozisko naozaj netlaci na tie packy, ale podla mna je to malo pravdepodobne. skor tipujem, ze to bude naozaj tym, ze bude treba trosku povolit matky na packach, aby sa ten pritlacak trochu viac vysunul. tak ako pisal palo tu viewtopic.php?f=21&t=3428&start=45 lebo vtip je este v tom, ze ked povolim spojku este viac, tak potom uz nemozem ani na mieste skoro zaradit. uz by som to tlacil cez zuby a ta spojka smyka aj vtedy, takze podla mna to bude naozaj tym, ze ten pritlacak nedostatocne prilieha na lamelu.
Foton 254

Holder

#443 Nový příspěvek od Holder »

Pozor u jednoválců se dělali 2 druhy přítlačáků . Já jsem dával nastavení 19-21 . Jestli se u toho druhého dávalo stejné nastavení nevím .

palo

#444 Nový příspěvek od palo »

myschoo ja som to najprv riesil tak ked som poskladal spojku a pritlacny tanier na zotrvacnik a zacal som dotahovat pritlacny tanier tak som mal asi 1,5 mm volu medzi zoetrvacnikom a pritlacnym tanierom ako som dotahoval tych 6srob na pritlacnom tanieri tie tri pazzuriky sa mi zacali zasuvat ked som to mal dotiahnute tak aby som vytlacil tie pazuriky von tak som dotiahol tie tri matice s kontramatkami ozaj asi len o 1/3 otacky totom som to meral este so sublerov od prirubi po lozisko na prevodovke a od priruby na motore po tie pazuriky nechal som tam 1 mm volu a bolo to

ja mam motor asi 170kg a mal som ho dole asi 3 krat skoda ze tam nieje daky montazny otvor pre nastavenie spojky ako napriklad na prevodovke 1203

myshootko

#445 Nový příspěvek od myshootko »

chlapi, dalsi problem :( - pri vysokych otackach mam velky tlak pred naftovym cerpadlom. ten tlak je tak velky, ze mi normalne roztrhlo hadicu medzi cisticom nafty a cerpadlom. ked som ju vymenil, tak mi zase povolila hadica medzi cisticom a tym zariadenim, co je primontovane k motoru (neviem co to presne je - je tam primontovana rucna pumpicka a je to zlava na motore pod vyfukom). tipujem, ze je to bud zle nastavene, alebo je problem priamo v cerpadle, ze neprepusta dostatok paliva alebo co :(. prosim poradte
Foton 254

myshootko

#446 Nový příspěvek od myshootko »

tak som na to prisiel - ten blbec, od ktoreho som kupil ten motor tam dal jednak neoriginalny palivovy filter a navyse nespravil prepad od filtra naspat do nadrze. ten poistny ventil, ktory ma byt zapojeny v podstate hned za palivovym filtrom on len tak zasroboval do vystupu podavacieho cerpadla. takze to musim prerobit :(
Foton 254

myshootko

#447 Nový příspěvek od myshootko »

tak chlapci po dlhsom case som tu znova :) kedze je uz pekne tepluckov, tak uz je kopa roboty vonku a nemam moc casu sem prispievat pravidelne :) uz som konecne vychytal nejake muchy, takze masina uz zarezava naplno. v podstate mi zostava este dokoncit elektriku, pretesnit piest na zdvihanie ramien, lebo mi zacal slzit okolo piestnice a doriesit kolisanie otacok na volnobehu. prikladam par foto a video zo vcerajsieho sadenia zemiakov a mulcovania :)
Přílohy
PICT0170.JPG
PICT0171.JPG
PICT0172.JPG
PICT0173.JPG
PICT0174.JPG
PICT0175.JPG
PICT0176.JPG
PICT0178.JPG
PICT0179.JPG
PICT0180.JPG
PICT0181.JPG
PICT0182.JPG
Foton 254

milstav1

#448 Nový příspěvek od milstav1 »

myshootko píše:tak chlapci po dlhsom case som tu znova :) kedze je uz pekne tepluckov, tak uz je kopa roboty vonku a nemam moc casu sem prispievat pravidelne :) uz som konecne vychytal nejake muchy, takze masina uz zarezava naplno. v podstate mi zostava este dokoncit elektriku, pretesnit piest na zdvihanie ramien, lebo mi zacal slzit okolo piestnice a doriesit kolisanie otacok na volnobehu. prikladam par foto a video zo vcerajsieho sadenia zemiakov a mulcovania :)
Tak pěkně to vyfešákoval jinak stem volnobehem se asi moc netrap mě to taky trošinku kolísalo už skoro od nového

myshootko

#449 Nový příspěvek od myshootko »

hmm, ja som si stiahol navod na obsluhu pre motor 2s90a odtialto z fora a podla tej by kolisanie otacok mohlo byt sposobene vodou v regulatore. akurat mi nejde do hlavy ako by sa tam ta voda dostala a hlavne ako je mozne, ze pokial je motor studeny, tak si drzi otacky pekne rovnomerne. ale akonahle je uz na prevadzkovej teplote, zacnu otacky kolisat
Foton 254

Vinco

#450 Nový příspěvek od Vinco »

Jak velký máš ten mulčovač?
Na svém mulčovači jsem přehodil řemenice, protože TK má vyšší otáčky na vývodovém hřídeli a značně klesla spotřeba výkonu. Za TK má o 1000 ot. víc než má mít.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“