MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Kdyby nekdo shanel bocni dily na smerovky - https://www.sbazar.cz/P.Buchta/detail/2 ... u-mini-070
.... vitaj Slovane,... Janko, spojková lamela je totožná s brzdovou lamelou ...!!! Můžeš je mezi sebou zaměnit ...!!!janko.ch píše:Zdravím, nevie niekto koľko je hrubá nová spojková lamela pripadne nemá niekto všetky rozmery spojkovej lamely? Vopred ďakujem.
Ďakujem za odpoveď, už som medzi časom zistil že nová lamela má hrúbku 9,2mm.
Zdravím všechny miníkaře prosím vás o radu právě skládám převodovku a nevím si rady s nastavením zubové vůle mezi pastorkem co jde z převodovky na ozubené talířové kolo u diferenciálu.Převodovka měla poruchu právě kvůli očesaným zubům na taliřovém kolu to jsem koupil nové pastorek bohužel se nedá nikde sehna ale není zas v tak špatném stavu, tak jsem ho použil. Právě z důvodu nesehnatelnosti pastorku nechci riskovat jeho poškození.. neznáte někdo jaká tam má být vůle? popřípadě jak j to měřit ? Díky
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Papierova, ale tym padom ze nechavas stary pastorok znicis nove tanierove ozubenie. Ten pastorok bude opotrebovany a mat spicate zuby.
Skusil by som medzi zuby vlozit kancelarsky papier. Nesmie ho to roztrhat, treba vyskúšať na viacerych miestach tanieroveho kolesa a pastorku.
Predpokladam ze ine hodnoty nezozenies.
Je tam klasicke ozubenie s rovnimi zubami ze?
Skusil by som medzi zuby vlozit kancelarsky papier. Nesmie ho to roztrhat, treba vyskúšať na viacerych miestach tanieroveho kolesa a pastorku.
Predpokladam ze ine hodnoty nezozenies.
Je tam klasicke ozubenie s rovnimi zubami ze?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ahoj, prosim ta, kde si kúpil nove tanierové kolo? ja som to nikde nemohol zohnat. Dakujem.Vadim píše:Zdravím všechny miníkaře prosím vás o radu právě skládám převodovku a nevím si rady s nastavením zubové vůle mezi pastorkem co jde z převodovky na ozubené talířové kolo u diferenciálu.Převodovka měla poruchu právě kvůli očesaným zubům na taliřovém kolu to jsem koupil nové pastorek bohužel se nedá nikde sehna ale není zas v tak špatném stavu, tak jsem ho použil. Právě z důvodu nesehnatelnosti pastorku nechci riskovat jeho poškození.. neznáte někdo jaká tam má být vůle? popřípadě jak j to měřit ? Díky
Ja mam nastavenu volu medzi pastorkom a tanierovym kolom 0,3mm.
ano je tam klasické ozubení s rovnými zuby, takže chápu to správně že když tam vložím kancelářský papír a zuby ho budou trhat tak je to moc dotažené takže povolovat do doby než se papír nebude trhat? ted to mám dotažené tak že papír to netrhá ale když ho tam vložím tak "skoro" nejde s ozubením potočit, ten pastorek mě štve že jsem tam musel nechat starý ale bohužel nikde se to už nedá koupit a co jsem sehnal starší tak to bylo všechno ve stejném stavu jak mám já.. no snad si to nějak sedne a bude fungovat...
koupil jsem ho ve zlíně u agro smetana, těch talířových kol měli víc ale pastorek že mají už jenom jeden a podle toho chtějí nechat udělat nové bohužel už přes rok jim píšu občas se tam zastavím a vždy tvrdí že to je ve výrobě... nového se asi nedočkám tak už to složím se starým pastorkemPeter768 píše:Ahoj, prosim ta, kde si kúpil nove tanierové kolo? ja som to nikde nemohol zohnat. Dakujem.Vadim píše:Zdravím všechny miníkaře prosím vás o radu právě skládám převodovku a nevím si rady s nastavením zubové vůle mezi pastorkem co jde z převodovky na ozubené talířové kolo u diferenciálu.Převodovka měla poruchu právě kvůli očesaným zubům na taliřovém kolu to jsem koupil nové pastorek bohužel se nedá nikde sehna ale není zas v tak špatném stavu, tak jsem ho použil. Právě z důvodu nesehnatelnosti pastorku nechci riskovat jeho poškození.. neznáte někdo jaká tam má být vůle? popřípadě jak j to měřit ? Díky
Ja mam nastavenu volu medzi pastorkom a tanierovym kolom 0,3mm.
A kolko stálo to tanierove kolo?
Peter768 píše:A kolko stálo to tanierove kolo?
myslím že 1800 ale před rokem, díly postupně dochází tak i ty ceny letí nahoru..
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Skus tam vlozit novinovy, al3bo cigaretovy papier.
Hlavne je aby tam vola bola.
Dufam ze skrutky na tanierovom kole si utiahol momentakom a zalepil lepidlom.
Na tom kolese co si kupil niesu vyznacene nejake cisla?
Hlavne je aby tam vola bola.
Dufam ze skrutky na tanierovom kole si utiahol momentakom a zalepil lepidlom.
Na tom kolese co si kupil niesu vyznacene nejake cisla?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Zdravim vsetkych minikarov
Mam problem so svojim strojom.
Roky fungoval perfektne a teraz zacali behat otacky a niekedy az tak vysoko ze sa mi este aj vyfuk rozsipal.
Neviem na aky princip funguje regulator otacok a ako to spravit!? A kupit este takyto vyfuk niekde.
Tu u nas v oprave "Supa" mily pan opravar ma vysmial, ze MT8 mini uz treba zabudnut a kupit agzat.
Mam problem so svojim strojom.
Roky fungoval perfektne a teraz zacali behat otacky a niekedy az tak vysoko ze sa mi este aj vyfuk rozsipal.
Neviem na aky princip funguje regulator otacok a ako to spravit!? A kupit este takyto vyfuk niekde.
Tu u nas v oprave "Supa" mily pan opravar ma vysmial, ze MT8 mini uz treba zabudnut a kupit agzat.
Výfuk kúpiš na bazosi.
Skontroluj si či ti ľahko chodí to kyvadielko pod karburátorom...sú tam tuším 3-4 zuby a ostiaĺ ide strunka na páku záťažového regulátora. Možno sa ti to zadrháva a treba to premazať.
Skontroluj si či ti ľahko chodí to kyvadielko pod karburátorom...sú tam tuším 3-4 zuby a ostiaĺ ide strunka na páku záťažového regulátora. Možno sa ti to zadrháva a treba to premazať.
Ahojte,
jak řešíte neoriginální vlečku za minika? Zajímá mě jak reagují policajti když Vás zastaví a Vy nemáte origo vlečku ANM-108 a při tom máte zelenou kartu na minika a technické osvědčení? Já nedávno koupil minika. Aktuálně řeším kouslou spojku(důvod prodeje) a gufera. Jakmile se mi podaří složit, tak bych chtěl upravit tovární vozík za teru na minika. Vozík je sice tovární výroby, ale nemá žádný výrobní štítek. Je sklopný a na malých kolech. Vím, že ANM-108 je taky na malých kolech, ale já bych rád předělal nápravu na 13ty kola, které budou po stranách vozíku a ne pod ním. Sklopku bych chtěl zachovat. Pohrávám si s myšlenkou, že bych koupil výrobní štítek a našvindloval ho - všechny údajé mám - až na ČSN/TP a výrobní číslo bych si "vymyslel".
Co Vy na to? Moc to prožívám? Nebo?
Jinak u mě závada spojky byla v tom, že se to kouslo na jednom tom šteftu co drží pružinu. Tím pádem nedokonale spínala a začala se opotřebovávat na jedné straně. Aktuálně mám snad pěkně rozhýbáno, složeno a jakmile koupím gufera tak složím a vyzkouším.
jak řešíte neoriginální vlečku za minika? Zajímá mě jak reagují policajti když Vás zastaví a Vy nemáte origo vlečku ANM-108 a při tom máte zelenou kartu na minika a technické osvědčení? Já nedávno koupil minika. Aktuálně řeším kouslou spojku(důvod prodeje) a gufera. Jakmile se mi podaří složit, tak bych chtěl upravit tovární vozík za teru na minika. Vozík je sice tovární výroby, ale nemá žádný výrobní štítek. Je sklopný a na malých kolech. Vím, že ANM-108 je taky na malých kolech, ale já bych rád předělal nápravu na 13ty kola, které budou po stranách vozíku a ne pod ním. Sklopku bych chtěl zachovat. Pohrávám si s myšlenkou, že bych koupil výrobní štítek a našvindloval ho - všechny údajé mám - až na ČSN/TP a výrobní číslo bych si "vymyslel".
Co Vy na to? Moc to prožívám? Nebo?
Jinak u mě závada spojky byla v tom, že se to kouslo na jednom tom šteftu co drží pružinu. Tím pádem nedokonale spínala a začala se opotřebovávat na jedné straně. Aktuálně mám snad pěkně rozhýbáno, složeno a jakmile koupím gufera tak složím a vyzkouším.
Dnes bola posledná kvapka s origo Bridge motorom. Uz ma to prestalo bavit opravovat.
Uz len otazka...Aky motor kupit a kde? A existuje motor na ktorom vsetky miery budu pasovat a nic nebude treba prisposobovat?
Uz len otazka...Aky motor kupit a kde? A existuje motor na ktorom vsetky miery budu pasovat a nic nebude treba prisposobovat?