MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
nsrx

Re: MINI 070, 075

#3886 Nový příspěvek od nsrx »

Čau chlapi, dají se někde sehnat náhradní díly na rotavátor?

chemic

#3887 Nový příspěvek od chemic »

Asi tak akorat nechat vyrobit

chemic

#3888 Nový příspěvek od chemic »

Neporadi nekdo čim nejlevnêji měřit otačky motoru teda mimo ušima moja tvrdi že su hluchy
Diky

Martin_TDi

#3889 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Jedině někde půjčit otáčkoměr. Odkud jsi? Mám možnost si ho půjčit v práci.

fidlaz

#3890 Nový příspěvek od fidlaz »

snímač otáček od VARI nevypadá špatně,ale cena 990,- http://www.vari.cz/katalog/stavebnicovy ... er/cp:131/

texi

#3891 Nový příspěvek od texi »

...já si pořídil tento přístroj z Číny a jsem s ním spokojen
http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-Tach ... Ja&vxp=mtr
cena je cca 220,-Kč
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

chemic

#3892 Nový příspěvek od chemic »

Diky za reakce ten činan by asi šel ale zistil jsem že přistroj maji udržbaři sice se potvory cukaji ale ale pujči
Chtêl. bych se zeptat nedostaval nékdo nadrž z toho ramu co v ném je snažil sem se o to ale nejde mi ven přemyšlim do budoucna ji zkratit deset litru se mi zda dost a vyvod z ni je opravdu dost nizko
Ted doufam že se mi podari seskladat ten slavnej starter zatim bych to nechal jenom na baterku a tu vždycky dobyl su chemik elektrice prd rozumim tak dobyjeni až zistim pořadně podrobnosti jo nevite někdo jaky pol je u starteru kostra a kdyz tu kostru zapojim na ram trakturku neovlivni to nějak činost zapalovani ?
Tak předem diky za nazory a rady

Flydali

#3893 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane,.... Chemiku, tím, že zapojíš na kostru traktorku + nebo - , nijak neovlivní činnost zapalování, protože to je samostatné - oddělené, to si vyrábí el.proud magnet. indukcí samo ( na setrvačníku je magnet, který rotuje kolem mg cívky a ta vytváří potřebný el. proud s časovým bodem pro přeskok jiskry ). Samozřejmě, že vysokonapěťová jednotka má v sobě další součástky, tyrystory, tranzistory diody, kondenzátory, rezistory a převodní transformátor pro vytvoření vysokého napětí asi 12 000 Voltů ...
... Mám za to, že u všech těchto typů je originál ukostřen + pól...!!! Jistě že u tohoto traktorku musíš dát -pól od baterky na kostru, jinak by se ti otáčel startér na opačnou stranu, a nevysunul by se ti pastorek a zároveň by se ti točil motor obráceně,.... to prostě ani jinak nejde ...!!! Pokud nemáš nějaký atipický startér aj motór ...!!! Ale pozor...!! mezi kostrou a kontaktem startéru budeš mět 12V (od baterie) a mezi kostrou a živými vodiči el. soustavy (od alternátoru) 12V taky,. ale mezi kontaktem startéru a živými vodiči ti vznikne součet těchto napětí a to bude 24 V ...!!!! tak pozor na to ...!!! Měl bys to dobíjení a všechno kolem překopat raději hned...
A pokud budeš někdy doplňovat i dobíjení, někde jsem tu o tom psal. Jestli zamýšlíš přivést napětí pouze z baterky přes proudový spínač na startér, nebude v tom žádný problém. Ale pokud se na píchneš na obvody, už by problém mohl nastat, protože alternátor má ukostřený + pól, takže by všechno šlo do zkratu ,.... Ale jak říkám, projdi si to tu , a někde tu najdeš jak jsem přemotal altík a doplnil regulátor , startér a akumulátor a jak jsem změnil orientaci přerušovače směrových světel ( ukostřen + na -) ......
... Pokud se v něčem mýlím, tak mě prosím opravte ... díky ...
...měj se fanfárově ...

chemic

#3894 Nový příspěvek od chemic »

Flydali diky za vyčerpavajici odpověd uplnê mě vycerpala
Jak sem psal prd temu rozumim de mi o to když teda dam -pol na kostru a + pol přez nejaky spinač na starter tak bude startovani fungovat ale bude fungovat i ostatni elektrika co je ted na trakturku bez nejakych dalšich úprav?
Jaro je na krku a muj zahon 5.*10 metru čeka na obdělani a ja ješte nevyjel takže dobijeni bych nechal na potom
Dneska mi kamoš co sem to od ného dovezl doručil technicke osvěčeni ale rotavator a ostatni věci ještě nevyhrabal
Popisoval jsi upravu kolečka rotavatoru jak se to prosimtě osvěčilo?
Tak diky

chemic

#3895 Nový příspěvek od chemic »

Po dlouhem nočnim přemyšleni mi došlo žekdyž vlastně tlačitkem nastartuji pak to tlačitko vypnu tak odpojim baterku a ostatni elektrika by mela fungovat tak jak ma a baterka ju nijak neovlivnuje - nebo nemam pravdu?
Vyměnil sem olej -v navodu se piše litr vypustil sem 1,5 měrka ukazovala spodni hranici kolik tam nalevate ? Vim že do poloviny rozhrani ale třeba špatně měřim proto se ptam
Když mam technicky osvěčeni napsany na jinyho majitele musim s nim na inspektorat?
Diky

chemic

#3896 Nový příspěvek od chemic »

Nezustala někomu nahodou po vyměně motru nadrž koupil bych muže byt i rezava s tim ai pporadim ale nepomačkana diky

Flydali

#3897 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane,.. Chemiku,... jestli si tam dáš nádrž, která bude aj ve vnitřku rezavá, tak to si potom užiješ ...!!! :D
.. Dneska jsem chtěl nastartovat a prdičky naší babičky ..!!! Sice nemám ve vnitřku rezavou nádrž, ale na podzim jsem z nouze do ní nalél Mix a musel jsem vyčistit uzavírací ventil pod nádrží, protože se v něm vysráželo aditivum s olejem. Takový mazut... a ucpal celý ventil, nešlo to ani profouknout .... tak si aj na toto dávej pozor, protože i drobná rez dokáže hezky potrápit. Na víc je tam ještě sítko, to většinou po odšroubování ventilu zůstane ve vnitřku v tom závitě a jde obtížně vytáhnout. To je něco, když to zdechne uprostřed rozdělané práce a na poli nebo někde tři kiláky od domu :vztek: ...!!! Jednou to jede, potom to nejede a pak to jede, ale jenom na půl plynu , prostě na opupínkování :vztekla: ...!!! Jinak v SZ máš můj telefon ...
... mějte se fanfárově, miníci ...

chemic

#3898 Nový příspěvek od chemic »

Protože delam už pomalu čtyrycet let chemika na galvanovně tak si s rezavim poradimdnes jsem seřizoval karb a drandil po zahradě pokud mam v nadrži nad 5 cm tak to jde ale pak konec mam to trochu do kopca
Tak pořad premyšlim o zkraceni nadrže

kostra1987

#3899 Nový příspěvek od kostra1987 »

Dobrý deň, mám otázku , či niekto nemá doma pastorok na konci hriadeľa čo poháňa planetové koleso .
viď foto : Obrázek

email : vladimir.fitere zavináč gmail.com

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3900 Nový příspěvek od Atlan »

No skor by som povedal ze potrebujes pastorok aj koleso k nemu kedze to co tam mas je tiez nacate.

Jazdilo bez oleja alebo zle lozisko na pastroku?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“