MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#3496 Nový příspěvek od Atlan »

Ked ti to co tam ostalo nevtiahne medzi plastove kolo rozvodu tak nic, inak BUM BAC a zaorbenych 350E. neviem ako vyzera rozvod BRIx.
Zablenduj, inak zatazovy regulator je super vec.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

texi

#3497 Nový příspěvek od texi »

ahoj - zablendovat musíš , ale určitě zkontroluj vnitřek motoru než budeš startovat.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Flydali

#3498 Nový příspěvek od Flydali »

jouzi36 píše:Z pohľadu vodiča mam karburátor na pravej strane, ale mám tam karburátor z jawy, nie originál.
Podľa foto by tam mal byť regulátor, ale nie je, kedže je iný karb. Plyn mám klasický ručný.
Čo keď to "zablendujem"?
... vitaj Slovane,..
... Jouzi, jestli ti můžu poradit, tak to rozeber a zjisti jestli ve vnitřku nezůstala hřídelka se závažíčkama. Mohlo by se ti to dostat do soukolí a nadělat peklo. Pokud to tam je, tak to vyhoď, očisti dosedací plochy čela a bloku motoru, nalep těsnění a sešroubuj. Díru zalep nebo nějakým způsobem utěsni. A nebo, pokud máš jistotu, že tam nic takového není, tak ten otvor jenom utěsni. Máš tam karbec z motorky a ruční ovládání plynu, tak nepotřebuješ žádnou regulaci. Stejně by to asi nešlo napastit na ten karbec......Měj se fanfárově... Dali.

jouzi36

#3499 Nový příspěvek od jouzi36 »

Provizórne som to utesnil, dolial olej. Motor bežal polhodinku na voľnobeh a potom pár minút pod záťažou bez problému. Rozoberať to zatiaľ nebudem, tak dúfam že je to OK.

Má zapojenie / odpojenie kontrolky mazania vplyv na to, či sa motor dá, alebo nedá naštartovať?
mt8 mini 070
Zetor 7011

nsrx

#3500 Nový příspěvek od nsrx »

Ahoj borci, jaké hydraulické písty používáte na přestavbu na hydrauliku ramen. Myslím průměry atd. příp. z čeho válce. Ať tam zbytečně necpu něco velkého.
Mám v plánu tam dát servo z octávky.

Dík za odpověď

Flydali

#3501 Nový příspěvek od Flydali »

vitaj NSRX.... nevím, jestli servo bude to pravé řešení ...??? Já jsem sehnal 80ti centimetrovou pístnicu s průměrem 70mm/25mm a zkrátil jsem ju na 12cm chodu pístu. Odřezal čelo s okem (jenom svár, asi 2,5mm hluboko), zkrátil válec a navařil zpět čelo, vyvrtal díru a podle původních rozměrů navařil na válec závit . Odřezal oko na pístnici a zkrátil pístnicu, tak, aby z čela válce při stlačeném stavu vyčnívaly 2 cm pístnice a zpět přivařil odřezané oko. A hydraulický válec byl přesně, jak jsem potřeboval. Ale klidně mohl být o 1-2cm delší, kvůli maximálnímu chodu šavlí závěsu. Ale i tak je chod dostačující .......

SkMichal3

#3502 Nový příspěvek od SkMichal3 »

Dobrý den,

vlastním malotraktor Mini 070, pohužel mi při řazení vystakuje palec Viz foto.
Předpokládám, že to bude tím, že je již upravovaný a nemá správné rozměry.
Je možnost někde získat technická dokumentace? Nebo ví někdo jaké má mít správné rozměry?

Na jedné z fotografií jsem zakreslil a jaký rozměr si myslím že se jedná.

Děkuji moc Michal

Obrázek

Obrázek

Gerhard

#3503 Nový příspěvek od Gerhard »

:friends: muj Gery je postaveny na 070, jak ti vyskakuje ta packa, buď je kratka a vyskoci spodem nebo je uzka a vyskoci mezi. Ale urcite je videt, ze je uzky ten konec, tak rozsirit na sirku toho vyrezu od vidlicky ;-)

maxi 070

#3504 Nový příspěvek od maxi 070 »

zdravim mam rotavator AKR-122 a mam troska problem z retazou aky rozmer retaze tam ma ist bola tam 10B2 bola prespanovana rospojil som ju a us som ju nedokazal spojit kupil som aj novu nic sa tym nezmenilo a s polclankom je moc volna stretol sa stym niekto skuste daco poradit dik

Stevo

#3505 Nový příspěvek od Stevo »

Vidim, že nikto neodpovedá... Tak skúsim ja. Nemám rotavátor, ale ak sa nemýlim mal by tam byť šponovák reťaze. Sice primitívny z drevenným špalíkom, ale tebe asi chýba. Niekto tu dával aj fotky, ale to by bolo treba hladať.

maxi 070

#3506 Nový příspěvek od maxi 070 »

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3507 Nový příspěvek od boyten »

zdarec všichni. maxi070 jak máš na fotkách tu gumu na vraťáku tak to patří do té dlouhé dírky a tím potřičně doštěluješ napnutí toho řetězu. pochopitelně retěz je uvnitř (tznamená že je při pohledu řetěz řetěz guma nepujde ti řetěz guma řetěz). já měl taky tu gumu a taky jak ty se v ní udělali ty čárky od řetězu tak jsem udělal nějaké napínák na tom samém principu ale mám tam špalíček z tvrdého dřeva a to vydrží víc.... příště (jestli nějaké bude) tam dám tři ty kolečka jak jsou na kole ty vodící pod přehazovačkou minule jsem je našel na půdě (asi tři staré přehazuvačky) a tak jsem to nevyhodil právě s tím, že z toho udělám napínák na rotavátor...
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

maxi 070

#3508 Nový příspěvek od maxi 070 »

ja mam problem ze to nejde spojit a s polclankom to je zase volne je tam nova retaz 10B2 28 clankov stara retaz tam bola nahodena nasilu neslo stym pomali ani pretocit inac by som do toho nevrtal

Flydali

#3509 Nový příspěvek od Flydali »

...vitaj Slovane,... MAXI,.. jak již ti na tvůj dotaz bylo zde odpovězeno, já ti to vysvětlím ještě jednou : ... řetěz má být volný a došpónuje se špónovákem. Ale, tvůj problém je v tom, že řetězky jsou už ochozené a mají hlubší modul zubů. Tím se zmenšuje průměr kola a jako by se tím prodlužovala délka řetězu. Nastane případ, že se nedá spojovacím článkem spojit nebo s půlčlánkem je moc volný . Né moc dobrým řešením by bylo dát šponovák obráceně, ze vnitř, ale to potom bude o nějaký ten zub na malé řetězce méně zabírat a vznikne větší tlak na ty ostatní zuby . Ale pokud by ti to dělalo paseku, že by byl řetěz na tolik volný a nešel došpónovat, je tu ještě jedno řešení. Nechej si upravit tu větší řetězku na méň zubů, jak to mám já a Igor Starší. Zvýší se ti otáčky na nožích, řetěz změní svou délku a určitě to spojíš a došpónuješ , tak aby ti řetěz nikde nechytal. Že by to nějak moc zatěžovalo motor, není poznat. My to tak máme a můžu ti říct, že to aj na jemněji mele, nedělá to hrudy .... Někde tu je i komentář i fotky, musíš hledat. Měj se fanfárově, a ať se ti to vrtí ... :friends:

Flydali

#3510 Nový příspěvek od Flydali »

.... MAXI ,...ještě k tvojemu problému : ... A to, místo malého špónováku , doplň jeden dlouhej špónovák, až k velké řetězce s ukotvením nebo štelováním na obou koncích špónováku na čelo převodovky, podobně jako je ten origoš, tím se ti oddálí řetěz od těch šroubů a našpónuje řetěz po celé délce .... ;-)

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“