MINI 070, 075
-
Re: MINI 070, 075
a jelikož to už před tím šlo lehce přes zuby asi ty packy s prožinou budou chtít doladit .....doufám že je to tak ...dám si kafe a jdu na to ....v pondělí objednám u Karafiáta hardy spojku a hurá na pole ....než se zase něco podělá .....
Vďaka za rýchlu odpoveď , ale ja som mal na mysli generálku " urob si sám". Samotný motor je jednoduchý , ale určite je tam zopár vecí na ktoré si treba dať pozor typu v akej polohe má byť piest a protizávažia , ako nastaviť samotné ventily a určite je tam aj niečo iné na čo si treba dať bacha. Mám ešte jeden dotaz a to aké je základné nastavenie mebránového karburátora. Vymenil som ich, trisky mám nastavené obidve na 1 otáčku. Vo vyšších otáčkach je to ok , ale na voľnobehu motorom trhá a potom skape. Neskúšal to už niekto? Za radu vopred ďakujemjarpos píše:V ČR děla opravy traktoru včetně motoru např. http://zahradnitechnika.zlinsko.com/142 ... otraktor-/
Ahoj, stačí pročíst toto vlákno a odpověď na nastavení karbu s určitostí najdeš, např. stránky 87,88,96,97,128,130,171,172
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
.... vitaj Slovane,... Miner, ten startér vypadá, že by mohl pasovat. Existují dva druhy : https://www.google.com.tr/search?q=star ... mxZhLE4%3DMiner píše:Zdravím Vás všetkých. Aj ja mám doma mimíka a sledujem priebežne toto fórum. Je tu strašne veľa informácií , ale zopár vecí mi tu chýba. Mám pôvodný motor brigiss hp11 a je tam len ručné štartovanie. Hľadal som konkrétny štartér vhodný pre daný typ motora. Neviem či by by mi niekto vedel poradiť či daný (ktorý som našiel za rozumnú cenu) typ štartéra by sedel http://www.ebay.com/itm/271431977936 . Ďalšia vec ktorá ma zaujíma je generálka motora. Mam ho síce po oprave , ale človek nikdy nevie... Zatiaľ sa majte
.... ale to to je na 100% on : http://www.amazon.com/Caltric-STARTER-B ... B007KP0GOI
... v žádném případě nesmí být pastorek kovový ?.... Totiž věnec je z hliníku a kovový pastorek by ti ho brzy očesal. Musí být z tvrzeného plastu. Náhradní pastorek stojí okolo 50Kč , kup si dva do náhrady, já tam mám první už asi tři roky. Spínací cívku vymontuj ze starého startéra (Škoda), a za 700Kč regulátor dobíjení od VAPE, a samozřejmě AKU , stačí 40Ah, aby ti vešel pod sedák.... Někde tu mám celkovou úpravu startování, tak si to projdi.... měj se fanfárově ...
... eště jednou vitaj..., ... máš chudou směs !!! ... Toto se týká klasického karbecu s přídavným čerpadlem nebo bez --- o půl otáčky doleva (povolit) a zbytek doladit po 1/8 otáčky ... základní nastavení je 1,5ot od uzavření jehl. ventilu....aj malá aj velká tryska...pozor!! nedotahovat na tvrdo, poškodí se ti sedlo a tryska změní parametry.. seřizovat rukou... Ochudé a bohaté směsy už tu bylo napsaného moc.... projdi si to ...Miner píše:Vďaka za rýchlu odpoveď , ale ja som mal na mysli generálku " urob si sám". Samotný motor je jednoduchý , ale určite je tam zopár vecí na ktoré si treba dať pozor typu v akej polohe má byť piest a protizávažia , ako nastaviť samotné ventily a určite je tam aj niečo iné na čo si treba dať bacha. Mám ešte jeden dotaz a to aké je základné nastavenie mebránového karburátora. Vymenil som ich, trisky mám nastavené obidve na 1 otáčku. Vo vyšších otáčkach je to ok , ale na voľnobehu motorom trhá a potom skape. Neskúšal to už niekto? Za radu vopred ďakujemjarpos píše:V ČR děla opravy traktoru včetně motoru např. http://zahradnitechnika.zlinsko.com/142 ... otraktor-/
... ale pokud tam máš membránový karbec ( to znamená že čerpadlo je součástí karbecu), jeho základní nastavení bude jiné..!! Já mám na motoparaglidu Walbro a tam je zákl. nast. 2,5 ot od uzavření . Musíš si najít typ karbecu a jeho technické parametry nebo se zajít zeptat někde do servisu, kde spravují motory s takovým typem karbecu, tam by měli mít všechny druhy a jejich nastavení .... měj se fanfárově...
Ďakujem Flydali za odpovede. Skúsim sem dať fotku môjho karburátora. Skúšal som pootočiť vzduchovú aj palivovú trysku na cca 1,5 otáčky , ale nešlo to dobre , a preto som to vrátil do pôvodného stavu. Ten štartér si objednám a mám si objednať aj pastorky ktoré sú zobrazené pod štartérom? Spínacia cievka je tam tak isto v ponuke a ak pasuje za tú cenu to nebudem riešiť inak (ak pasuje samozrejme) . A ešte raz vďaka za dobré rady. .
Zdravím všechny a chci se zeptat zda se tu najde někdo , kdo platí z MINIKA povinné ručení a jak se pohybují ceny jednotlivých pojišťoven ? Díky.
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec texi, já platím v ČPP a tuším je to 180,- Kč za rok.Otázkou ovšem je k čemu to potřebuješ. Pokud pojedeš po cestě a nemáš doklady na cestu tak když něco provedeš tak to pojišťovna za tebe zaplatí a z tebe si to vymůže .... Když něco provedeš při práci (orání, sekání, rotavátorování apod.) tak se na to povinné ručení nevztahuje ....... Schválně nahoď co tě trápí - z čeho máš strach, že potřebuješ POV (Pojištění odpovědnosti z provozu vozidla) ?
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
Ahoj Boytene, když jedu např. zde po vesnici s nebo bez přívěsu a chytli by mě policisti. Technické osvědčení na MINIka mám okopírované. Jde mi pouze o to abych byl kryt před policií. Už několikrát se mi stalo,že mě předjeli a pokračovali a nekontrolovali. Ptal jsem se jednoho pojišťováka , ten mi dal cenu cca 1300,-,když viděl,že se mi nohy podlomili dal slevu na 599,-. I tak si myslím ,že by to mohlo být míň. Dík za další info.
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
zdarec texi, tak jsem to hodil do kalkulačky a vychází to na minika na 425,- Kč ročně ale jen pokud máš 50% bonus..... Těch 180,- Kč co jsem psal platím za vozejk za auto a nějak se mi to pomíchalo v hlavě :-D
Zítra jedu do "mateřské" pojišťovny tak zkusím zjistit jestli se s tím nedá ještě nějak vyhákovat, ale myslím, si že po dohodě se dá jít ještě níž ale to už nemůžu slíbit uvidíme zítra ......
zatím zdarec bt
Zítra jedu do "mateřské" pojišťovny tak zkusím zjistit jestli se s tím nedá ještě nějak vyhákovat, ale myslím, si že po dohodě se dá jít ještě níž ale to už nemůžu slíbit uvidíme zítra ......
zatím zdarec bt
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
Boytene dík za další info
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem tam zadal psč na hranice (má to vliv) věk nad 50 (má to vliv) bonus ve výši 50% + sleva 5% a roční platbu a jsem u traktoru kterému se nepřiděluje RZ na 403,- Kč. Další sleva by byla možná pokud by jsi byl členem nebo zaměstnancem myslivecké unie, ministerstvo vnitra, vězeňská služba, Měl průkaz ZTP.
...to seš hodný.... kdyby jsi zadal PSČ 50362 ? věk docela sedí (nad 60), platba ročně , kolik by prosím vyšla cena ? víc toho nemám , u jaké pojišťovny by to bylo ?
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
ahojky, takže jsme to s texim řešili SZ a tel. ale aby jsme tu nedělali to co nemám rád tak pokud je plný bonus, věk +- 50 + není bydliště v Praze nebo v podobném městě, tak to vyšlo na 403,- Kč
No a všem co jsou tu na fóru přeju hezké svátky a aby to všem jezdilo v příštím roce bez závad.
Boyten
No a všem co jsou tu na fóru přeju hezké svátky a aby to všem jezdilo v příštím roce bez závad.
Boyten