Tondova Vinea 47hp
Re: Tondova Vinea 47hp
Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Starý klebeta držej jak... když sme povolovali šrouby na diskách, tak ten konec s hranatou matrkou se píchl o francouzák o betonovou patku a po ořechu s metrovou trubkou sme skákali ve dvou a hovno hovno. Pak sme to prolili kde čím a skákali znovaTom píše:Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku...
Aha?! Tak to už asi vím, co to je "být vyskákanej"!!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Jenik.F
- Kontaktovat uživatele:
Ono stačí, když jsou pomrněný závity, co koukají z druhé strany. A stalo se mi to párkrát i u nových šroubů, právě s metrovou trubkou a 100kilo v tahu :-DTom píše:Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku...
Žádný učený z nebe nespadl a proto mám hubu a radši se zeptám. No a ... :-D
MT 8 150.32 a čelní nakladač ND 5 060 z Humpolce
MT8-132.2; TON; Bubnovka 130; Cronimo EF 125; NSN10 2B; PON 25
PF 62 a všemožné nářadí k ní
MT 8 150.32 a čelní nakladač ND 5 060 z Humpolce
MT8-132.2; TON; Bubnovka 130; Cronimo EF 125; NSN10 2B; PON 25
PF 62 a všemožné nářadí k ní
1000Nm je 1000Nm.Jenik.F píše:Ono stačí, když jsou pomrněný závity, co koukají z druhé strany. A stalo se mi to párkrát i u nových šroubů, právě s metrovou trubkou a 100kilo v tahu :-DTom píše:Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku...
No to je recept na hubnutí !!!vitex píše:1000Nm je 1000Nm.Jenik.F píše:Ono stačí, když jsou pomrněný závity, co koukají z druhé strany. A stalo se mi to párkrát i u nových šroubů, právě s metrovou trubkou a 100kilo v tahu :-DTom píše:Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku...
Zkrátit trubku
-
Tondo dával si sem několik odkazů na skripta ze školy, při obdělávání půdy se opotřebovávají želízka u pluhů,různé radličky atd. dělají se rozbory půdy a nebo řeší se kolik železa je v půdě,nebo je to zanedbatelné množství. napadlo mě to protože každý den vyhazuju z magnetů nad šroťákem dvě hrsti kovových pilin,které sou z obilí, tak se ptám jestli se to řeší v půdě
- malotraktorpetr
No to je zajimavePULDrapalik píše:Tondo dával si sem několik odkazů na skripta ze školy, při obdělávání půdy se opotřebovávají želízka u pluhů,různé radličky atd. dělají se rozbory půdy a nebo řeší se kolik železa je v půdě,nebo je to zanedbatelné množství. napadlo mě to protože každý den vyhazuju z magnetů nad šroťákem dvě hrsti kovových pilin,které sou z obilí, tak se ptám jestli se to řeší v půdě
No ale to šrotované zrno se snad nijak nedolovalo z půdy, nemůžou ty špony chybět v kombajnu? Otěr o kterém je řeč "zmizí" oxidací, bych řekl.
-
jo v tom zrnu je to z kombajnů,nakladačů,posklizňové linky,atd. Ta oxidace to asi zlikviduje
Já sem myslel, že ti jde tvoje zrno na vlek a z něho rovnou do pytlů. Ono ty šnekový dopravníky na sušce si taky můžou něco ustrouhnout z roury ve které se točí, protože to nějakej šulin zdeformoval.
-
To je z práce,doma obilí neseju,blbě sem to napsal
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku, zelezo se v pude resi, ale je to mikroelement tzn je ho v pude mnozstvi v ramci tisicin procenta a v mineralni forme. Na opotrebovavani pluhu atd bych rekl ze maji vliv jine slozky pudy a to jsou hlavne hrube disperze - rozumej zrnka pisku, "kaminky" a treba i utuzenost pudy. Ale to zelezo asi fakt nee.
Nadruhou stranu tady o tech opadanych pilinach atd nevim o tom nam nic nerikali... A rekl bych ze se to ani nesleduje. A nebo ne v hloubce jaka nam byla predlozena
Nadruhou stranu tady o tech opadanych pilinach atd nevim o tom nam nic nerikali... A rekl bych ze se to ani nesleduje. A nebo ne v hloubce jaka nam byla predlozena
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Respektive, tady o tom něco je. S těma % železa sem to popletl tisíciny procenta přijmají rostliny, ale v půdě je několik málo procent cca 3%. Ale zcela upřímně ti řeknu, že sem se zatím učil spíš o vlivu železa na rostliny než na pluh a radličky. To možná v nějakým jiným předmětu. Ale zkusím po tom kouknout...
Tondo všetko najlepšie k narodeninám Poriadne osláv