Tondova Vinea 47hp

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: Tondova Vinea 47hp

#3451 Nový příspěvek od Tom »

Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku... :smich: :smich:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3452 Nový příspěvek od Antony30011 »

Tom píše:Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku... :smich: :smich:
Starý klebeta držej jak... když sme povolovali šrouby na diskách, tak ten konec s hranatou matrkou se píchl o francouzák o betonovou patku a po ořechu s metrovou trubkou sme skákali ve dvou a hovno hovno. Pak sme to prolili kde čím a skákali znova :D

DYK

#3453 Nový příspěvek od DYK »

Aha?! Tak to už asi vím, co to je "být vyskákanej"!!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Jenik.F
Kontaktovat uživatele:

#3454 Nový příspěvek od Jenik.F »

Tom píše:Jak se začneš zabývat starýma klebetama, nebo něčím co je spojené šroubama z másla, přidáš tomu trošku víc síly, tak to bude na denním pořádku... :smich: :smich:
Ono stačí, když jsou pomrněný závity, co koukají z druhé strany. A stalo se mi to párkrát i u nových šroubů, právě s metrovou trubkou a 100kilo v tahu :-D :D :D
Žádný učený z nebe nespadl a proto mám hubu a radši se zeptám. No a ... :-D
MT 8 150.32 a čelní nakladač ND 5 060 z Humpolce
MT8-132.2; TON; Bubnovka 130; Cronimo EF 125; NSN10 2B; PON 25
PF 62 a všemožné nářadí k ní

vitex

#3455 Nový příspěvek od vitex »

Jenik.F píše:
Ono stačí, když jsou pomrněný závity, co koukají z druhé strany. A stalo se mi to párkrát i u nových šroubů, právě s metrovou trubkou a 100kilo v tahu :-D :D :D
1000Nm je 1000Nm.

ITS

#3456 Nový příspěvek od ITS »

vitex píše:
Jenik.F píše:
1000Nm je 1000Nm.
No to je recept na hubnutí !!!

Zkrátit trubku 8)

PULDrapalik

#3457 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Tondo dával si sem několik odkazů na skripta ze školy, při obdělávání půdy se opotřebovávají želízka u pluhů,různé radličky atd. dělají se rozbory půdy a nebo řeší se kolik železa je v půdě,nebo je to zanedbatelné množství. napadlo mě to protože každý den vyhazuju z magnetů nad šroťákem dvě hrsti kovových pilin,které sou z obilí, tak se ptám jestli se to řeší v půdě

malotraktorpetr

#3458 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

PULDrapalik píše:Tondo dával si sem několik odkazů na skripta ze školy, při obdělávání půdy se opotřebovávají želízka u pluhů,různé radličky atd. dělají se rozbory půdy a nebo řeší se kolik železa je v půdě,nebo je to zanedbatelné množství. napadlo mě to protože každý den vyhazuju z magnetů nad šroťákem dvě hrsti kovových pilin,které sou z obilí, tak se ptám jestli se to řeší v půdě
No to je zajimave :ano:

DYK

#3459 Nový příspěvek od DYK »

No ale to šrotované zrno se snad nijak nedolovalo z půdy, nemůžou ty špony chybět v kombajnu? Otěr o kterém je řeč "zmizí" oxidací, bych řekl.

PULDrapalik

#3460 Nový příspěvek od PULDrapalik »

jo v tom zrnu je to z kombajnů,nakladačů,posklizňové linky,atd. Ta oxidace to asi zlikviduje :)

DYK

#3461 Nový příspěvek od DYK »

Já sem myslel, že ti jde tvoje zrno na vlek a z něho rovnou do pytlů. Ono ty šnekový dopravníky na sušce si taky můžou něco ustrouhnout z roury ve které se točí, protože to nějakej šulin zdeformoval.

PULDrapalik

#3462 Nový příspěvek od PULDrapalik »

To je z práce,doma obilí neseju,blbě sem to napsal

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3463 Nový příspěvek od Antony30011 »

Zdenku, zelezo se v pude resi, ale je to mikroelement tzn je ho v pude mnozstvi v ramci tisicin procenta a v mineralni forme. Na opotrebovavani pluhu atd bych rekl ze maji vliv jine slozky pudy a to jsou hlavne hrube disperze - rozumej zrnka pisku, "kaminky" a treba i utuzenost pudy. Ale to zelezo asi fakt nee.
Nadruhou stranu tady o tech opadanych pilinach atd nevim :-/ o tom nam nic nerikali... A rekl bych ze se to ani nesleduje. A nebo ne v hloubce jaka nam byla predlozena

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3464 Nový příspěvek od Antony30011 »

Respektive, tady o tom něco je. S těma % železa sem to popletl :evil: tisíciny procenta přijmají rostliny, ale v půdě je několik málo procent cca 3%. Ale zcela upřímně ti řeknu, že sem se zatím učil spíš o vlivu železa na rostliny než na pluh a radličky. To možná v nějakým jiným předmětu. Ale zkusím po tom kouknout...

Matúš

#3465 Nový příspěvek od Matúš »

Tondo všetko najlepšie k narodeninám :pivo: Poriadne osláv 8)

Zamčeno

Zpět na „Naše malotraktory“