Já to mám na vožení dešťovky na pole. Jeden kopec hore, jeden důle. V žádným náklonu nepojeduMatúš píše:Ono to po rovine alebo v miernejších kopcoch bude OK, ale v kopcoch Dám ďaľší prípad, jeden chlapík má u nás hospodárstvo a má menší fekál, ktorý je celkom nízko... Ale minule vyvážal močovku na dosť strmú lúku, na ktorej robí všetko s 7245, aj keď má ešte ďaľšie dva bezpredkáče, ale tam to proste chce predek... No ale k pointe... Keď vyvážal tú močovku, tak radšej zapol za 72 bedňu, ten IBC kontajner a vozil, lebo na kolesách neviem
Tondova Vinea 47hp
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tondova Vinea 47hp
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslím MilošiMilhauss píše:Taky bych se toho nebál,buďto to hodíš do šavlí a pustíš dolejc,a nebo to nebudeš rvát ůplně plné. Když to bude skoro na zemi,zase pod kohout nedáš ani belík,ani konev. A když člověk u práce nepřemýšlí,tak je ůplně jedno co táhne,a stejně to skácí
Neber to ode me špatně. Jenom vim, co to je se z niceho nic s traktorem převrátit. Stačí jeden špatný pohyb. Podle toho reaguju. Ona se ta voda po hrbatá cestě rozsploucha, ani nemusí s jet moc rychle...konev by pod to dal i kdyby ta náprava byla vodorovné.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Té poloprázné bych se bál ještě víc než té plnéMilhauss píše:Taky bych se toho nebál,buďto to hodíš do šavlí a pustíš dolejc,a nebo to nebudeš rvát ůplně plné. Když to bude skoro na zemi,zase pod kohout nedáš ani belík,ani konev. A když člověk u práce nepřemýšlí,tak je ůplně jedno co táhne,a stejně to skácí
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ja sem pro srovnani vozil plnou becku na ansku. Naprava nad kolama, vysoky teziste, gumy stejny, sirka stejna. Tak mi vsichni netvrdte ze vyjedu z vrat a udelam kotrmelec navic kdyz jich na foru nekolik je, uplne stejnych a nikdo se s tim neprevratil
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Když to bude zlobit,a nějak moc to houpat,volil bych širší pneu,třeba 10-12 nebo 10-15,středy vevařit z origa disku a jedem,měl jsem to na pfkové káře a bomba. A ůplně v nejhorším,otočíš a nápravu položíš
Pridam aj ja nieco zo skuásenosti. Vozim v IBC 1000 l kontajneri rmut z vinohradu na ANS 151. kontajner mavam na sirku. Na ceste je to pohoda. Vo svahu sa ale otacam s najvacsou opatrnostou a nepodcenoval by som vystrahy, ktore dostavas.
Ber to ako priatelske rady a ne jako syckovani.
Predpokladam, ze to budes upinat do pevneho zavesu na traktore, ktory je otocny a ne do brdecka v spodnych ramenach. Lebo ked to budes mat v brdecku a preklopis tu plnu nadrz, tak automaticky preklopis aj ten traktor s tebou. Ak som dobre videl mas tam pevne privarene oko.
Predpokladam, ze to budes upinat do pevneho zavesu na traktore, ktory je otocny a ne do brdecka v spodnych ramenach. Lebo ked to budes mat v brdecku a preklopis tu plnu nadrz, tak automaticky preklopis aj ten traktor s tebou. Ak som dobre videl mas tam pevne privarene oko.
-
Když todle vozit,tak prázdný,nebo úplně plný,nic mezi,s polovičatě plnou bečkou tekutýho mýdla sem málem převrátil ještěrku Linde na malých kolech,s vodou opatrně
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je možný během chvíle však sem psal, že je to jen pár svárů co de fiknout a jekle přehodit kamkoliv jinamMilhauss píše:Když to bude zlobit,a nějak moc to houpat,volil bych širší pneu,třeba 10-12 nebo 10-15,středy vevařit z origa disku a jedem,měl jsem to na pfkové káře a bomba. A ůplně v nejhorším,otočíš a nápravu položíš
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jo bude v pevný tlamě, která se otáčí. Oko je na pevno zavařený. V brdečku bych to táhl leda prázdný, nějak narychlo. Takovou váhu v brdečku ee...Orešanec2 píše:Pridam aj ja nieco zo skuásenosti. Vozim v IBC 1000 l kontajneri rmut z vinohradu na ANS 151. kontajner mavam na sirku. Na ceste je to pohoda. Vo svahu sa ale otacam s najvacsou opatrnostou a nepodcenoval by som vystrahy, ktore dostavas.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To je konstruktivní rada díky. Jedině kdy by to mohlo nastat tak při vypouštění za jízdy, ale to bych jel stejně pomaličku aby to mělo efektPULDrapalik píše:Když todle vozit,tak prázdný,nebo úplně plný,nic mezi,s polovičatě plnou bečkou tekutýho mýdla sem málem převrátil ještěrku Linde na malých kolech,s vodou opatrně
-
Přesně tak, já když náhodou vezu poloprázdný 3m3 fekál, tak to houpe jak sviňa.PULDrapalik píše:Když todle vozit,tak prázdný,nebo úplně plný,nic mezi,s polovičatě plnou bečkou tekutýho mýdla sem málem převrátil ještěrku Linde na malých kolech,s vodou opatrně
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Moje řeč, já tenhle kubíkový kontejner vozím občas na vlečce a koukali by jste jak klouže a už se mi stalo, že se mi i ve svahu převrátil
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je jasné,je to kapalina a je to 1000 litrů tudíž 1 tuna plus vozík,což je dost. Záleží na terénu. Já mám kulatou cisternu 800 litrů,a taky to strká,a hopsá a všechno možný,vím to a proto s tím neletím jak debil,ale jedu opatrně. Jiný je rovina,jiný je kopec. Těch kontejnerů takto upravených je dost,tak to zase nemůže být tak hrozný. Chtělo by to nějaké lepší gumy a pořádně to nafouknout,mohlo by to být lepší,než na těchto žvýkačkách
Tak teraz neviem. Ja som chcel miesto fekálu 3 ks IBC na klasický platniak NP za 7211 a len ich prigurtňovať a hnojnicu plniť zvrchu kalovým čerpadlom. Platniak samozrejme bez bŕzd. Je to dobrý nápad?