MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
boyten
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#3376 Nový příspěvek od boyten »

deniels píše:Nevite jakou ma hodnotu MT8-075.1 ? RV 1993. Motor nejde do plnych otaček. Jinak je ok.
Zdarec deniels. že nejde motor do otáček znamená, že je v karbecu nějaké smítko, které brání průtoku benzínu a stačí profouknout nebo to znamená, že je motor K.O. - zralý na GO (nebo na výměnu za jiný...) a nebo něco mezi tím :)

Hodnota starého traktůrku se dá vyčíslit pouze jako váha krát cena ve šrotu, ALE záleží kolik chce prodávající získat navíc nad tuto hodnotu a hlavně jakou hodnotu má věc pro kupujícího, tedy asi pro tebe. můj příklad - já byl ochoten dát za 070 s příslušenstvím celkem cca 70 tis. (asi tak 1000 kg), protože pro mně to tu hodnotu má ...... a nebo prodával jsem něco za teru dal jsem tam 1900 s tím, že se nechám ukecat na 1500 :) dlouho nic pak dva telefonáty, jeden nabízel 1100 jeden 1300 .... pak zavolal borec, že se dojede podívat, dojel asi za hodinu, podíval se, vytáhl 1900, řekl, že cenu respektuje, vzal si to do auta a to celé trvalo 5 minut.... takže pro tři potencionální kupce pokaždé jiná hodnota a to pro toho posledního to mělo asi vyšší hodnotu, než co dal...... pro mně reálná hodnota cca 27 kg x 4,20 Kč...

Reálně si myslím, že 075 by dal koupit samotný bez příslušenství okolo 50-60 tis. i kdyz je to těžké, po těchto malých prckách se docela roztrhl pytel s poptávkou, což zvyšuje cenu nabídek. pokud ti to někdo nabízí i s příslušenstvím, záleží na tom jestli to chceš na polní nebo jiné práce... pokud polní určitě bych chtěl aby jedno z příslušenství byl rotavátor s kardanem..... určitě pokud bych kupoval tak radši nějakou soupravu, než po dílech. po dílech to vyjde asi dráž a trvá to, než seženeš co chceš.....

V každém případě ti přeji ať nakoupíš za co nejmíň peněz co nejvíc, a nebo pokud prodáváš tak ať najdeš kupce, pro kterého to bude mít hodně vysokou hodnotu ... :)

hmmmmm mrknul jsem na tvé příspěvky v historii a asi jsem ti moc neporadil, spíš jenom tě utvrdil v tom co víš sám.... :)
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Coule

#3377 Nový příspěvek od Coule »

že by tento: http://aukro.cz/malotraktor-mt-8-i5441078460.html

Mimoto mají tam v jiné aukci slušnou vrtačku

Flydali

#3378 Nový příspěvek od Flydali »

... vitajte fšichni, ...dnes tu ode mě nebudou žádné poznatky a infornace. Potřebuji jenom, aby se se mnou spojil TONDAUMEL ...!!! Je to pro mě velice důležité. Jedná se o úpravu kardanu (196-po-bře17-2014-1:04- foto kardan ).... Pokud někdo máte kontakt na Tondu z Jičína, pošlete mě ho sem na SZ .... Jinak se mějte fšichni fanfárově ..... Dali

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3379 Nový příspěvek od boyten »

Coule píše:že by tento ....aukro odkaz.....
Ahojky Coule, to asi nebude on, protože
deniels píše: MT8-075.1 ? RV 1993. Motor nejde do plnych otaček. Jinak je ok.
a na aukru v aukci píšou:
"malotraktor je značně opotřebován, startérem nelze startovat, vadná elektroinstalace, jednotlivé převodové stupně jdou řadit jen s obtížemi, prolínání oleje, motor nejde do tahu. Prodej na náhradní díly bez záruky"

Takže se shoduje jenom rok a typ.

Kdybych měl traktůrek ve stavu popsaném na aukru, tak bych to určitě nebral jako že "je jinak ok" :smich:
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Flydali

#3380 Nový příspěvek od Flydali »

... vitajte fšichni..., pánové :friends: , může mě někdo z vás poradit ?... Věc se má takto : vzhledem k tomu, že každý rok musím vyměňovat hardy spojku :'( na miníkovi a taktéž se mě nechce při výměně klínového řemenu od hydr. čerpadla povolovat motor a stahovat náboj z motoru. Proto jsem se rozhodnul tu to část traktorku vyměnit za kloubový hřídel. Tak jsem chtěl napasovat upravený kardan ze žigula. Ten , ale svou velikostí nelze umístnit pod nádrž a hlavně je tak široký, že se opírá o řídící hřídel. :vztek: ... Proto vás žádám o pomoc při hledání vhodného kardanu, tak aby šířka vidlice kloubu nebyla větší než 60mm (žigul 77mm) a co nejkratší délka vidlice. Moje představa, jaký by tam měl být kardan je zde na str.196 ,foto od Tondauměl 8) ... Má to dobře vyřešené a velikost kardanu odpovídá mé představě. Pokud by z vás někdo takový kardan vlastnil a byl by na prodej nebo jste věděli, kde a na čem je použit, budu vám vděčný za každou informaci. Klidně mě napište na SZ, ..... Dali ...

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3381 Nový příspěvek od boyten »

ahojky Flydali. S kardanem ti moc nepomohu, ale mám takovou myšlenku (a hlavně nemám nic proti kardanu...)... Výrobce tam dal hardyspojky, mnoha lidem (většině?) to slouží celkem spolehlivě (jasně není to nesmrtelné čas od času je potřeba vyměnit..) ALE jestli ti odchází rok co rok tak je možné, že na tvojem minikovi není něco v pořádku a tím, že tam dáš kardan aby jsi ten případný problém, kterej by se mohl ukazat jednou za rok výměnou HS, neposunul někam jinam, třeba na klikovku, nebo do převodovky......

jinak kardan je asi lepší jak HS ..... já to beru tak, že proč bych šťoural do něčeho co funguje..... a když to zase nefunguje tak musí být důvod proč to nefunguje...... připadá mi to jako když mi hoří pojistka 10A tak tam dám 16A nebo hřebík .......

no mně, zase jsem zjistil, vydrží svíčka tak 4 mth pak ji musím vyměnit - nenastartuje .... vyměním a hned jede až do doby než nenastartuje, vyměním .... apořád dokola :)

Flydali

#3382 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Boyten..., to neřeš jestli je něco špatně, prostě jak vidím, že je některá hardyna pomačkaná, tak ju hned vyměním, ale tím že jsem ze začátku vyměnil jen jednu a né obě, tak to vychází výměna dva roky na jednu hardynu. Aby to nedopadlo, jak po původním majiteli, že jezdil s kouskem gumy a unašeče se opírali o sebe... Ale chcu to překopat kvůli jiné věci, a to je jednodušší výměna klíňáku od hydrauliky.... Jinak dík,že máš zájem .... :friends:

texi

#3383 Nový příspěvek od texi »

no mně, zase jsem zjistil, vydrží svíčka tak 4 mth pak ji musím vyměnit - nenastartuje .... vyměním a hned jede až do doby než nenastartuje, vyměním .... apořád dokola :)[/quote]

..to je docela divné, já tam mám svíčku BRISK P15Y jeden a půl roku, najeto 120 motohodin,škrtnu o starter a motor BS 11Hp běží .
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3384 Nový příspěvek od boyten »

Flydali: mám zájem :) zajímá mně všechno okolo mini - jsem zamilovanej :pistol: :) a víc hlav víc ví. vždycky něco vymejšlím a až to vymyslím za dva měsíce tak přijde soused a proč to neuděláš takhle a jsu nasraný, že jsem na to nepřišel sám ........ určitě víš o čem mluvím ..... tak proto když mně něco napadne tak to dám do placu......
klínák od hydrauliky .... to jsem tu někde četl že by to mohlo dělat boční tlak na hřídel a to potom by mohl být ten problém. Mluvil jsem s panem Karafiátem a on říkal, že s tou hydraulikou (origo) byl takový nějaký problém a ještě, že to blbě startovalo protože to při startu točilo i s hydraulikou a moc se tomu nechtělo, tak že to prý přestali dělat...... A TAK já jsem vymyslel, že bych dopředu na klikovku místo ručního startéru (stejně ho tam nemam - pero v pr....) dal čerpadlo na hydrauliku a spojil ho přes vlastně klikovku odstředivou spojkou 80mm z terry(vari), takže by to startovalo bez čerpadla a to by šlo vlastně až za chodu ........ ale moje prostředky na takové řešení nestačí a nemám ani čas to teď řešit.... ale myslím, že nápad to není špatný a určitě se s tím budu ještě zabývat......

texi: taky to nechápu mám (používám) Brisk a NGK, mám ten Berlan 13koní. Sice na minikovi mám (já) jen pár mth ale už třetí svíčku. nevím prostě to přestane házet jiskru...... jinak zvuk dobrý, motor táhne pěkně, nekouří, namátková kontrola - svíčka suchá pěkně vypálená ...... (svíčky samozřejmě dle návodu k motoru co tam má být...). jo a když to "funguje" tak taky chytá okamžitě při první otáčce motoru.....

texi

#3385 Nový příspěvek od texi »

Boytene jen pro zajímavost - v poslední době-asi 1 rok tamu nazad- jsem používal svíčky NGK (celkem 2 ks) v motorové pile Husqvarna a vždy po nařezání 10 m3 dřeva jsem nemohl teplou pilu nastartovat - vyměnil jsem na ní téměř vše ( pístní kroužek,ložiska s gufery, membrány v karbu,nastavení karbu ...o svíčce říkám je skoro nová.. ) Pak na jednom foru měl někdo podobnou zkušenost.Dal jsem tam BRISK a teď je to OK. Asi byla vadná nějaká serie.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Stevo

#3386 Nový příspěvek od Stevo »

Ahojky!
Hardy spojky su na minikovi jednou z viacerych slabin tohto inak sympatickeho a sikovneho traktorika. Ale az take nedokonale to neni, aby sa museli menit kazdy rok. Ak je to tak, tak je niekde problem. Asi najväcsia hlupost bola na najslabsi clanok ( hriadel na hardyspojkach) osadit este aj remenicu hydrauliky. Remen hydrauliky je dost namahany a remenica na hriadeli, ktory ma vybracie a je odpruzeny je hlupost. Prave pre to som sa takemuto rieseniu pri prerabke mojho miniho chcel vyhnut. A ako vidim urobil som dobre, po dvoch rokoch zatial hardy, aj remen OK. A to ma diesel urcite väcsie vybracie, ako benzin. :friends:

Tom

#3387 Nový příspěvek od Tom »

Dobře seřízený motor, který sebou nebude na silentblokách házet a je po problémech s hardyspojkama 8)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

tondaumel

#3388 Nový příspěvek od tondaumel »

Dobrý den všem,
už jsem Flydalimu psal, a dříve i na fóru :já jsem kardan tam již měl a po kompletní opravě traktoru a výměně motoru šlape pěkně.
Na podzim orba a úprava pole a zatím drží.

Jen se se optám vypadne mě často dvojka, ale kola v převodovce jsou Ok. Myslím si jestli nemám špatně západku od řadící páky, která posouvá kola, ale nechce se mě to nyní rozdělávat , ale asi budu muset.

Souhlasím , že dobře seřízený motor a nové silenbloky utlumí vibrace na minimum.

Tom

#3389 Nový příspěvek od Tom »

Závadu bych v prvé řadě hledal v kulise řazení, respektive v té "trubce", ve které se pohybuje kulička na konci řadicí páky. Měl jsem tam s tím taky problém. V mém případě to byla amatérská oprava, takový prapodivný svár, a rychlost se nedořadila.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

tondaumel

#3390 Nový příspěvek od tondaumel »

Díky za tip ,

o víkendu to zkusím doladit.

Zatím pěkný večer

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“