MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
mirototh

Re: MINI 070, 075

#3316 Nový příspěvek od mirototh »

Zdravím vás ja som dal Cromino 13.3 kw 18 hp fungl nový motor s doručením ma
vyšiel na 360€ s MD niesú problémy ale nový je nový na motor som dal vysústružit
nový kus na osku a dal som tam kardanový kríž aj s kardanom a v zadu som dal
org. ale novú hardispojku a šlape bez problémov .To je môj prípad ako som to vyriešil.

duckyrobert

#3317 Nový příspěvek od duckyrobert »

...briggs ťahá aj hore prudkym kopcom,
len treba vypnut cidlo oleja a mat motor s prevedenim podtlakove dopravne cerpadlo/AC pumpa/, čo starsie typy motorov nemaju.

Obrázek

Tom

#3318 Nový příspěvek od Tom »

To Cronino je zavádějící název. Je to "značka" jednoho prodejce (traktory-silesia), který pod touto značkou skrývá více neznačkových výrobků. Ono je to ale celkem fuk, jestli koupím Wildtec nebo Cronino... To jenom pro úplnost...
Ale chlapi... sakra... jak Vás vidím, jak řádíte s těmi Miníky... úplně mě to láká se k němu zase vrátit (jako k druhému - v mém případě třetímu - traktoru v hospodářství)... :co?:
Měl jsem na Minim BaS Vanguard 9 HP a taky jsem čidlo odpojoval. Ale ty nervy, než jsem zjistil co tomu je, že to pořád chcípá :smich: :smich:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Stevo

#3319 Nový příspěvek od Stevo »

S tym cidlom ale opatrne! Je to ochrana pred zadretim motora. Napr v kopci sa mozestat, ze ten motor nemaze a z odpojenim cidlom o tom netusite. Radsej by som na cidlo napojil kontrolku a ak by sa rozvietila na dlhsie, znamenalo by to nebezpecenstvo!!!!

Tom

#3320 Nový příspěvek od Tom »

Jasně, je to tak... já jsem v tom motoru míval 2/3 oleje, protože už byl vychozený a neustále ho žral... čím méně ho bylo, tím méně bylo problémů. Takže při tom množství stačil trošku náklon a už nejel. Ale v žádném velkém svahu jsem s Minim nedělal... řekl bych, že to byla taková nakloněná rovina... ;-)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

kernel

#3321 Nový příspěvek od kernel »

zdravim
ja na ten motor nedam dopustiť ale je chyba projektanta čo projektoval nadrž , vyvod je zarovno karburatora , a ked idem 100 m do kopca skape , nema palivo , menil som aj čerpadlo ale ani to nepomaha , pokial bolo viac ako 6 litrov paliva tak pohoda ale ak klesla hladina , tak mi skapal , takže kto nema kopce by som nikdy nemenil , ten motor ma svoje čaro , jeho zvuk a smrad , to nema ani jeden typ motora , toto su ešte poctive motory , kto kupuje Činu alebo Italiu tak bude aj tak čo neskoro meniť
hou
s pozdravom a pekný výkend prajem

st04

#3322 Nový příspěvek od st04 »

Salamala

#3323 Nový příspěvek od Salamala »

Zdravim Vas. V sobotu som si kupil Minika v Budapesti. Hned som mal aj prvu prihodu ked mi na dialnici odletela bocna laminatova kritka a pesky som isiel prenu na dialnici 4 kilometre :-D Nema tu nahodou niekdo na predaj kovove orebne kolesa?

Tom

#3324 Nový příspěvek od Tom »

Gratuluji k novému traktoru. Ještě by to chtělo fotky ;-) Tak hlavně že se našla a že byla v pořádku, to je nedostatkové zboží ty části kapotáže. Kdyby se nepodařilo sehnat, tak někde ze začátku vlákna jsou tady výkresy pro výrobu těch kol.
TomAgro@seznam.cz

Salamala

#3325 Nový příspěvek od Salamala »

Traktorik som doniesol z Budapesti kde roky stal vonku takze vyzeral dost zle. Ale trochu vosku a ozivovacu plastov a uz vyzera k svetu :-)

Obrázek
Obrázek
ObrázekObrázek

Salamala

#3326 Nový příspěvek od Salamala »

Vedel by mi niekdo vysvetlit ako nastavim pluh. Nech nastavujem ako chcem vzdy zacnu prekluzovat kolesa.

Tom

#3327 Nový příspěvek od Tom »

Ono nastavení pluhu je vyšší dívčí... ale.... pár takových základů... je dobré si vzít na rovném povrchu nějaké dva trámky a podložit jednu stranu traktoru (kola). Mini oře tuším na 18? cm... Takže 15 cm trámky dát pod levé kola (přední i zadní, a pluh spustit na zem. Ostří pluhu musí ležet v celé své délce na podložce, patka pluhu musí být taktéž položená na podložce. Nevhodné naklonění ostří pluhu vůči podložce má za následek táhnutí traktoru do stran (ale to má za následek také šířka záběru pluhu). A patka Ti hlídá to, aby se pluh nezahluboval, respektive aby se zahloubil na požadovanou hloubku. Mini měl pluh nadlehčován takovým listovým perem. Co vím, tak to moc nefungovalo. Buď ten pluh nastavíš tak, aby držel hloubku, nebo to "obejdeš" (schválně píšu do úvozovek, protože to jde obejít jen trošku) tím, že vyrobíš hloubkové kolo, které ho bude držet v požadované hloubce. Pokud je pluh obracecí, tak to samé nastavení provedeš na druhou stranu. Chce to pak doladit v brázdě. Základem je, aby se pluh v brázdě, v požadované hloubce opíral o patku a ten spodek brázdy byl v příčné rovině rovný.
Druhá věc u Miniho je ta, že ty originál pneumatiky jsou na prd. Zalepí se a hrabou. Takže buď nové pneumatiky s normálním šípovým vzorem, nebo lépe orebné ostruhy (návleky na kola). S těmi je to tank. A předpokládám, že na orbu máš sundanou tu dvoumontáž.
TomAgro@seznam.cz

Salamala

#3328 Nový příspěvek od Salamala »

Dakujem pekne! Zajtra to aj vyskusam. No ja som uz skusal orat aj dvojmontazou aj bez :zapomel:
Hladam som aj ten plan na orebne kolesa ale nejak som to nenasiel.

mirototh

#3329 Nový příspěvek od mirototh »

Nazdar priatelu ten pluh čo máš je výborný len radšej by som nechal len klasicky jedno montáž
a tak ten pluh som mal aj ja ale dal som pneumatiky večší vzor mitasky a to je rozdiel v zábere !!!!!!!

Tom

#3330 Nový příspěvek od Tom »

Určitě orba jenom s jednomontáží.... A tady máš to kolo.
Obrázek
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“