WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
PULDrapalik

Re: WINEA,CABRIO,VEGA II

#3241 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Mám kloubáka Vineu kde to spojkový lanko dostává víc na prdel a vydrželo tam 290 Mth,3 vál o výkonu 36 koní tahá dobře odspoda, tahám dvě sekačky a spojka zatím bez problémů

Moulis2
Kontaktovat uživatele:

#3242 Nový příspěvek od Moulis2 »

Tom píše:U Šálka jde ten vývoj celkem rychle kupředu. Já mám Vegu 36 HP Comfort, rok 2011 ale už tam mám tu novější převodovku. To byla ještě akce minulého majitele. Nevím, spojkové lanko asi bude bude problém, když o tom všichni mluví, já jsem s ním nikdy problém neměl, ale radši mám pod sedadlem nové. Jinak dobré. Teď už je super ta zesílená zadní náprava. Pokud chceš konkrétně 36 HP, tak si pospěš, protože budou kvůli normám EU nové homologace a budou jiné motory. S řídící jednotkou. Co se týče koncepce, tak roura je blbá, ale tu má i MT8. Co se mi na tom traktoru koncepčně až tak moc nelíbí je převodovka vepředu, je nevyvážený, poznat to jde hlavně u tažení (couvání) s přívěsem. Jinak je to výhodné na orbu, přípravu půdy apod... U Comforta to není až takový "problém" jako třeba u Excelenta, který se musí hodně vzadu dotížit, aby se choval jako "normální" traktor.
Koncepčně mi příjde vymakanější (na tu dobu) MT8, ale Wisconsin kašle na vývoj. Mohli už být úplně někde jinde. Tím líp pro Šálka. Sehnat MT8, která nebude mít vylágrované homokineťáky a hlavně rouru bude dost těžké. Málo jeté se objevují, ale buď jsou hned pryč nebo stojí jak půlka nové Vegy. Záleží co od traktoru očekáváš, dvouválec je dobrý v MT8 132, ale v 050 mi příjde trošku na hraně. Lombarďák je tak zpopularizovaný, že i vraky jsou v astronomických cenách. No a čtyřválec je zase podle mě až moc na ten traktor. Ale to je to samé jako na Šálkových traktorech 47 HP motor. Funguje to, jezdí to, ale pokud nemáš mulčovač vepředu a vzadu, tak ten výkon nedokážeš nikdy využít a akorát to živíš.
Takže je to prostě jenom o tom, co chceš a na co máš prachy. Pokud chceš mít klid, tak jdi do nového a máš vystaráno. Jestli si s tím chceš "permanentně" hrát, tak běž do staršího... a to je jedno jestli to bude MT8 nebo Vega.
Nová převodovka je super, má synchrony, plnohodnotný reverz, může s tím jezdit i ženská :smich: Se starou se musíš naučit trošku řadit, ale neviděl bych v tom problém, taky ty traktory jezdí ;-)
Já v tom mám motor Focs, je tichý, parádně jezdí ve vyšších otáčkách se "srandovní" spotřebou, pokud jede na volnoběh, tak si pápne víc... Je to takový komunálnější motor. S tím klasickým 36 HP nemám zkušenosti, ale podle toho co vidím, co slyším a co čtu to bude taková nejrozumnější volba co se týče motoru do Comforta.

Tak ne že by mi nevadilo se v tom vrtat to ne ale tak chci neco co mi bude sloužit nákou dobu a ne abych se v tom vrtal mám tz-4k-14 musel sem ho dát dohromady a tudle neco a tamhle ted je z 80% jako by vyjel z linky všechno dáno do upy a dva roky po celkove repasi ale je to pracant nemohu si stežovat ale nestihá jezdim celorocne do lesa ale tak už to neni na to zimni jizdy do lesa je na tom zima když jezdiš 3 km o lesa ale hlavne tolik neuveze a mohu poprosit o fote tveho malotraktoru at se pokochám sice je to pul milionu ale na statek a do lesa a osttatnich praci se to vráti

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3243 Nový příspěvek od Antony30011 »

Tak co chces slyset no. Rikame ti, ze casem do toho hrabnout budes muset. Ja mam ted Cabrio Excelent 42 hp dva roky od nova a pres 500 mth. Bezny garancky + jedno lanko spojky. Tuk tuk tuk. Ale nikde neni psany ze nezacnu o vikendu delat brambory a traktor se nevysere. Stat se muze. Jsou drazsi stroje co se vyserou po par hodinach. Salek se dle meho nazoru drzi dobre, pri jakesi peci a v mezich pouzivani. Nejvetsi vyhodu spatruji v tom, ze kdyz se neco posere tak tu mam schopnyho servisaka i s dilama druhy den, prip jede traktor do Pv. Nemusim cekat x dni/tydnu na blbej dil, co v Cr proste neni. Z dlouhodobyho hlediska je toto +. Samozrejme ze by se traktor srat nemel, ale zakonite se stane.

Moulis2
Kontaktovat uživatele:

#3244 Nový příspěvek od Moulis2 »

Antony30011 píše:Tak co chces slyset no. Rikame ti, ze casem do toho hrabnout budes muset. Ja mam ted Cabrio Excelent 42 hp dva roky od nova a pres 500 mth. Bezny garancky + jedno lanko spojky. Tuk tuk tuk. Ale nikde neni psany ze nezacnu o vikendu delat brambory a traktor se nevysere. Stat se muze. Jsou drazsi stroje co se vyserou po par hodinach. Salek se dle meho nazoru drzi dobre, pri jakesi peci a v mezich pouzivani. Nejvetsi vyhodu spatruji v tom, ze kdyz se neco posere tak tu mam schopnyho servisaka i s dilama druhy den, prip jede traktor do Pv. Nemusim cekat x dni/tydnu na blbej dil, co v Cr proste neni. Z dlouhodobyho hlediska je toto +. Samozrejme ze by se traktor srat nemel, ale zakonite se stane.
Tak to vím žen nic neni nesmrtelne že se všehno musi časem opravovat chci jen vice rad skušenosti fotek a tak chci radu od tech co maji traktor od šálka a reknou mi plus a minus dekuji

jenicek

#3245 Nový příspěvek od jenicek »

Traktory od Šálka můžu doporučit. Mám Cabrio 1700mth, jsem třetí majitel. Než jsem ho koupil, byla dělaná velká GO, chlapík přede mnou omlel ozubení na kole na vývodu + mu na to asi spad strom. Obrovská výhoda je v relativní jednoduchosti konstrukce alá Škoda 120 nebo Zetor 72xx. Všechno se dá opravit v podstatě doma nebo za pomoci známejch a co nejde takhle, umí Šálek. Pokud vyhledáváš komfort elektronikou a klimatizací nabušenejch moderních mašin, tak to u Šálka nehledej. Ovšem co se týče relativní dlouhodobý bezúdržbovosti a spolehlivosti pro takový to domácí žvýkání, pak bych to podle svejch zkušeností seřadil asi takto: Zetor 25 - Zetor 4011 - Rapid Heureka - Cabrio od Šálka - Žigul 2103 - Passat B5.5 a pak Astra G, Passaty B6, Superb3, Passat B7 apod. šroty poslední doby. :pistol:

creative

#3246 Nový příspěvek od creative »

jeniček, tak to je recenze - porovnávat 19 a 21 století. Jako třetí majitel dávat recenzi na GO po 1700mth, to je trochu mimo mísu. Vždyť výrobce udává až po 2500 mth částečnou.

jenicek

#3247 Nový příspěvek od jenicek »

creative píše:jeniček, tak to je recenze - porovnávat 19 a 21 století. Jako třetí majitel dávat recenzi na GO po 1700mth, to je trochu mimo mísu. Vždyť výrobce udává až po 2500 mth částečnou.
Jasný že porovnávám neporovnatelný, ale je to ve smyslu na co se ptal (chtěl srovnání mezi 050 a Šálkem). :typek:
GO po 1,7kmth není normální, to je snad každýmu jasný, ale bylo to tím, jak se k tomu předchozí majitel choval, né špatným zpracováním. Myslíš, že bych to koupil, pokud bych byl přesvědčenej, že kupuju brak? Šálek osobně mi převyprávěl celou historii traktoru a taky mi přesně řekl, jak generálka u nich probíhala. Podle mě lepší koupit traktor s historií po jasný poruše opravenej u výrobce než koupit traktor, kterej Ti prodávající vychválí do nebe, ale nic o něm nevíš. Uznávám však, že jak psal někdo výše, posrat se může oboje :-/
Jo ještě k tý poznámce, že do toho nechce cpát peníze. Pokud to nemá na obživu nebo jako koníčka, tak ho vždy vyjde lacinějc nechat si tu práci udělat jako službu od někoho jinýho a místo strávenýho času v traktoru a pod traktorem jit do práce :ano:

Moulis2
Kontaktovat uživatele:

#3248 Nový příspěvek od Moulis2 »

jenicek píše:
creative píše:jeniček, tak to je recenze - porovnávat 19 a 21 století. Jako třetí majitel dávat recenzi na GO po 1700mth, to je trochu mimo mísu. Vždyť výrobce udává až po 2500 mth částečnou.
Jasný že porovnávám neporovnatelný, ale je to ve smyslu na co se ptal (chtěl srovnání mezi 050 a Šálkem). :typek:
GO po 1,7kmth není normální, to je snad každýmu jasný, ale bylo to tím, jak se k tomu předchozí majitel choval, né špatným zpracováním. Myslíš, že bych to koupil, pokud bych byl přesvědčenej, že kupuju brak? Šálek osobně mi převyprávěl celou historii traktoru a taky mi přesně řekl, jak generálka u nich probíhala. Podle mě lepší koupit traktor s historií po jasný poruše opravenej u výrobce než koupit traktor, kterej Ti prodávající vychválí do nebe, ale nic o něm nevíš. Uznávám však, že jak psal někdo výše, posrat se může oboje :-/
Jo ještě k tý poznámce, že do toho nechce cpát peníze. Pokud to nemá na obživu nebo jako koníčka, tak ho vždy vyjde lacinějc nechat si tu práci udělat jako službu od někoho jinýho a místo strávenýho času v traktoru a pod traktorem jit do práce :ano:
Potrebuji to pro sekáni trávy sušeni odvoz hnoje práce kolem statku ježdeni do lesa pro drevo a tak dále

jenicek

#3249 Nový příspěvek od jenicek »

Nic ve zlým, ale Tvůj popis požadavků splní i kosa, hrábě, vidle a trakař nebo taky traktor 300 koní, čelní a boční diskovka 6m, rozmetadlo 20t a vyvážečka s 9m rukou :-/
Je to jako bys napsal, že chceš koupit auto a na otázku NA CO? odpověděl, že s ním budeš jezdit. :zapomel: Specifikuj třeba počet zvířat, hektary, m3 nebo něco...
Tuhle za mnou přišel kolega a ptal se mě, jestli nemám větší šroub :rohy:

Moulis2
Kontaktovat uživatele:

#3250 Nový příspěvek od Moulis2 »

jenicek píše:Nic ve zlým, ale Tvůj popis požadavků splní i kosa, hrábě, vidle a trakař nebo taky traktor 300 koní, čelní a boční diskovka 6m, rozmetadlo 20t a vyvážečka s 9m rukou :-/
Je to jako bys napsal, že chceš koupit auto a na otázku NA CO? odpověděl, že s ním budeš jezdit. :zapomel: Specifikuj třeba počet zvířat, hektary, m3 nebo něco...
Tuhle za mnou přišel kolega a ptal se mě, jestli nemám větší šroub :rohy:
8 hetaru lesa 15 poli a 5 louk králici 5 prasat a 5 býku zatim

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3251 Nový příspěvek od Antony30011 »

Celkem skoro 30 ha? Tak to si ve spatne sekci fora. To je na UR 2 nebo 3. S Cabriem jsou i 3 ha velmi na hrane. Vlastni zkusenost.

Moulis2
Kontaktovat uživatele:

#3252 Nový příspěvek od Moulis2 »

Antony30011 píše:Celkem skoro 30 ha? Tak to si ve spatne sekci fora. To je na UR 2 nebo 3. S Cabriem jsou i 3 ha velmi na hrane. Vlastni zkusenost.
mame jen louky a lesy pole maji zemedelci v pronájmu

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3253 Nový příspěvek od Antony30011 »

Nedelas ty si z nas srandu? Napis kolik ha nebo m^2 s tim hodlas obdelavat a ne kolik zdedis :-/

jenicek

#3254 Nový příspěvek od jenicek »

Antony30011 píše:Nedelas ty si z nas srandu? Napis kolik ha nebo m^2 s tim hodlas obdelavat a ne kolik zdedis :-/
Je to marný, je to marný, je to marný. Já končim, je to TROLL. :evil:

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3255 Nový příspěvek od Antony30011 »

Taky se vzdavam...

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“