MINI 070, 075
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
Re: MINI 070, 075
to Flydali: zdarec, vím i o panu Smetanovi, ale Karafiát říkal, že to má skladem stojí to řádově 700 s cestou, tak jsem neváhal a objednal...... (zkoušel jsem i Macháčka v drnholci - na objednání a o sto dražší ...... )
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
Tady je fotka starého a nového tělesa. na starém chybí to osazení, kvůli tomu bylo těleso vyhlé trošičku do boku, ale to stačilo tomu aby nešla řadit uzávěrka, protože páčka na převodovce už chytala o to staré těleso. Dnes vyměněno za nové a řazení uzávěrky v pohodě....
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
Radenie uzavierky som upravoval. Tu zubovu spojku to nezasuvalo uplne a v dosledku toho boli na nej ohryzene zuby. Zuby som vyvaril a upravil ovladanie uzavierky tak, aby zubovu spojku zasuvalo na doraz.
Ahoj minikáři, stejnou závadu jsem měl i já, ložiskové těleso je z litiny a tak se ulomil kroužek který drží v plechovém držáku.
Závada vzniká tak, že nejde snadno nasadit kardan a někdo tomu pomůže kladivem.
Za 700 vám to nikdo oficiálně s faktůrou na soustruhu dělat nebude, max. to ukutí nějaký kamarád načerno v práci.
Opravil jsem to tak, že jsem opatrně s předehřevem navařil zpět zbytky příruby a zbytek dovařil elektrodou, začistil flexou o doladil rohy osazení na soustruhu.
Slouží to už 2 roky.
Hlavní je očistit případně odstranit poškozené zuby z ozubení na vývodu, pak jde kardan nasadit v pohodě jednou rukou. Ozubení nemažu, mám to nasucho, tak to funguje nejlíp, mažu jen zajišťovací kolík.
Taktéž při mlácení kladivem se ohýbá držák k traktoru a potom nejde řadit uzávěra, stačí narovnat plechový držák trošku zpět.
Závada vzniká tak, že nejde snadno nasadit kardan a někdo tomu pomůže kladivem.
Za 700 vám to nikdo oficiálně s faktůrou na soustruhu dělat nebude, max. to ukutí nějaký kamarád načerno v práci.
Opravil jsem to tak, že jsem opatrně s předehřevem navařil zpět zbytky příruby a zbytek dovařil elektrodou, začistil flexou o doladil rohy osazení na soustruhu.
Slouží to už 2 roky.
Hlavní je očistit případně odstranit poškozené zuby z ozubení na vývodu, pak jde kardan nasadit v pohodě jednou rukou. Ozubení nemažu, mám to nasucho, tak to funguje nejlíp, mažu jen zajišťovací kolík.
Taktéž při mlácení kladivem se ohýbá držák k traktoru a potom nejde řadit uzávěra, stačí narovnat plechový držák trošku zpět.
Zdravím vás ,, minitraktoristi" nechcem tu robit inzerciu ale len sa
pýtam či niekto nechcete kúpit org.obracák pluh za miniho
buď 0949266359 alebo aj ss nechcem to tu viac rozmazávat
leb na to je iná stránka .
pýtam či niekto nechcete kúpit org.obracák pluh za miniho
buď 0949266359 alebo aj ss nechcem to tu viac rozmazávat
leb na to je iná stránka .
Nazdar, nemate niekto naviac prirubu origo motora 11 HP, ako sa spaja motor s kardan. tyčou, myslim tu casř, ktora je na hriadeli motora. Príp. kde by sa dala objednat
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec všichni. Tak jsem tento týden na miniboye ani nešáhl páč do mýho 1,5t korábu nacouval borec z boku před předním kolem a posunul ho o 20cm. Takže jsem udělal nějaké kolečka skrz pojišťovny a servisy.........
a k tématu. v tom tělese PTO jsou dvě ložiska a mezi nima je taková vymezovací podložka - nevíte někdo jak to má být dlouhé? já to tam vůbec nemám (katalog rožnava str42 pol.3) a už se to nevyrábí nejde to objednat.... Dík za odpovědi
a k tématu. v tom tělese PTO jsou dvě ložiska a mezi nima je taková vymezovací podložka - nevíte někdo jak to má být dlouhé? já to tam vůbec nemám (katalog rožnava str42 pol.3) a už se to nevyrábí nejde to objednat.... Dík za odpovědi
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
chtěl jsem se zeptat - jde na minikovi sundat spojka jako celek nějak, nebo se musí oddělat ty pružinky a sundat to tak (chci vyměnit ložisko)
díky
díky
...vitaj Slovane,...
... Boytene, ve spojce jsou tři kuličkové a dvě jehlové ložiska (celá sestava spojky se vstup. hřídelem) , bez toho, aby jsi povolil motor a demontoval kardan, odšrouboval korunkovou matici a sňal řemenici, po té odmašlil ty tvoje pružinky, zdemontuješ přítlačáky , talířové podložky a spojku, tak se konečně dostaneš ke spojkovému ložisku 16013. Jinak , ani prd. A pokud by jsi ju chtěl totálně demontovat, tak ještě čtyři šrouby na přírubě na bloku převodovky, aby se dala spojka celá sejmout i s hřídelem. Jinak se ani k jednomu ložisku nedostaneš ....!!!! Prostuduj si výkresy a určitě tu je vlákno a fotky rozmontované spojky .... Hodně zdaru ... A pokud se pustíš do důkladné GO , tak si objednej zrovna i gumové ó kroužky, ložiska a gufera ....
... Boytene, ve spojce jsou tři kuličkové a dvě jehlové ložiska (celá sestava spojky se vstup. hřídelem) , bez toho, aby jsi povolil motor a demontoval kardan, odšrouboval korunkovou matici a sňal řemenici, po té odmašlil ty tvoje pružinky, zdemontuješ přítlačáky , talířové podložky a spojku, tak se konečně dostaneš ke spojkovému ložisku 16013. Jinak , ani prd. A pokud by jsi ju chtěl totálně demontovat, tak ještě čtyři šrouby na přírubě na bloku převodovky, aby se dala spojka celá sejmout i s hřídelem. Jinak se ani k jednomu ložisku nedostaneš ....!!!! Prostuduj si výkresy a určitě tu je vlákno a fotky rozmontované spojky .... Hodně zdaru ... A pokud se pustíš do důkladné GO , tak si objednej zrovna i gumové ó kroužky, ložiska a gufera ....
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
ahojky Flydali, díky za info "..... bez toho, aby jsi povolil motor a demontoval kardan, odšrouboval korunkovou matici..." to jsem udělal a tady jsem skončil a chtěl se poradit abych něco nezkur... - ještě jsem to nedělal. Když šlápnu na spojku tak ložisko hučí tak jsem si říkal, že když dělám ten klíňák, a jsu už "kousek" od toho, že bych to uděla taky. mimochodem ten můj klíňák co tam byl tak už nešel ani došponovat, jak mi někdo výše poradil, a když jsem to dneska zkoušel tak oproti novému má asi o 2,5 cm větší průměr :-D. ono jak už to jednou rozděláš tak příště to bude brnkačka :-D Díky.
Ahojte. Keď to všetko rozobereš a vymeníš konečne to nie najlacnejšie ložisko, tak počítaj s tým, že za chvíľu bude pišťať zase. Mne sa to stalo po tom, čo som traktor po sezóne na jeseň prebehol Wapkou, aby bol na zimu čistučký. A pri tom to ložisko malo asi rok.
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
zdarec stevo: mi napsal pan Karafiát (doufám, že se nebude zlobit, že ho ocituji) "hluk spojky bývá většinou špatným stavem ložiska,doporučuji ložisko původní z bývalé DDR zn DKF. Nová ložiska 16013 začnou po roce být hlučné a nikdo neví proč."
tak si u něho objednávám to DDR ložisko.
Ale chtěl jsem se podívat jestli tomu ložisku něco je nebo "jenom" skřípe, že bych do něho natlačil nějaké mazivo a když bude funkční......
tak si u něho objednávám to DDR ložisko.
Ale chtěl jsem se podívat jestli tomu ložisku něco je nebo "jenom" skřípe, že bych do něho natlačil nějaké mazivo a když bude funkční......
Ahoj boyten. Neviem, ake bolo to povodne lozisko, ale namazat nepomohlo. Mam skusenost aj z prace, ze ak je lozisko hlucne tak uz mu pomoze len vymena. Ale dik ze tip. Ak to budem najblizsie rozoberat, tak objednam origo.
...někdu tu na foru kdysi psal, že Minika též umyl Vapkou a pak mu syčelo spojkové ložisko ale jestli to má souvislost s vodou si myslím že ne. Já ho měl rozdělané ,kuličky nebo válečky nepoškozené, znova jsem ho promazal a stejně i na prázdno při roztočení syčelo v porovnání s novým, za který jsem platil 215,-.Stevo píše:Ahojte. Keď to všetko rozobereš a vymeníš konečne to nie najlacnejšie ložisko, tak počítaj s tým, že za chvíľu bude pišťať zase. Mne sa to stalo po tom, čo som traktor po sezóne na jeseň prebehol Wapkou, aby bol na zimu čistučký. A pri tom to ložisko malo asi rok.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
... vitajte fšichni ,... to samé jsem uděla co Stevo, vapkou jsem hezky pěkně krásně vystříkal celého miníka aj ze spojkou a bylo po prdeli...! Do tej chvíle než jsem to udělal, bylo ložisko potichu ...
.. ale co, příště si dám bacha...
... jinak tu mám pro ty, kdo by si chtěli vyrobit za miníka vybrační vyorávač brambor, takové jednoduché výkresy a video .... https://plus.google.com/photos/+%D0%92% ... banner=pwa
https://www.youtube.com/watch?v=fVgMImOoVeY
.. ale co, příště si dám bacha...
... jinak tu mám pro ty, kdo by si chtěli vyrobit za miníka vybrační vyorávač brambor, takové jednoduché výkresy a video .... https://plus.google.com/photos/+%D0%92% ... banner=pwa
https://www.youtube.com/watch?v=fVgMImOoVeY