VINEA,CABRIO,VEGA

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
robert xxx

Re: VINEA,CABRIO,VEGA

#3136 Nový příspěvek od robert xxx »

sten píše:jak daleko maš od domova poličko a jezdiš po statovke.nebo ji jen prejizdis.ze musi mat stk a spztku.
Polia mam v susednej dedine, co je asi 1,5 km od domu. Je to sice cez obec 1/2 cesty a cez tu druhu 1/2 cesty, ale musim ist po ceste. Sice su to bocne cesty, ale policia naspi.

cont33

#3137 Nový příspěvek od cont33 »

Tak neviem akon v CZ ale mali by platiť kategorie vodičského opravnenia. Takže pokial v technickom preukaze je napísane že ide o malotraktor, alebo traktor tak je to TRAKTOR a treba T skupinu. Je to presne špecifikované v technickom preukaze k vozidlu a je to kategoria vozidla "T1" u malotraktorov a "T" u traktorov. Takže keby malo stačit opravnenie na "B" skpinu , muselo by byt v technickom uvedené že je to kategoria vozidla "M" alebo "N" do 3500 kg.

Takže treba pozrieť do technickeho preukazu aká je tam kategoria vozidla a hned je jasné aký vodičák na to treba. U traktorov je to ešte trocha zkomplikované že sa uvádza že daný vidičský preukaz na skupinu T platí len na uzemí Slovenskej republiky. Tak neviem či tu blbú vetu máte vo vyhlaške aj v CZ.

Vodičské oprávnenie
a) skupiny A oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny A, ako aj motorové vozidlá podskupiny A1,
b) podskupiny A1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny A1,
c) skupiny B oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B, ako aj motorové vozidlá podskupiny B1,
d) podskupiny B1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny B1,
e) skupiny C oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T a podskupiny C1 a B1,
f) podskupiny C1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny C1, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T a podskupiny
B1,
g) skupiny D oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T a podskupiny D1, C1
a B1,
h) podskupiny D1 oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny podskupiny D1, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T a
podskupiny C1 a B1,
i) skupiny B + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B + E, ako aj motorové vozidlá skupiny B a podskupiny B1,
j) skupiny C + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T , C1 + E, B
+ E a podskupiny C1 a B1,
k) skupiny C1 + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C1 + E, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T, B + E a
podskupiny C1 a B1,
l) skupiny D + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, D, T, D1 + E,
C + E, C1 + E, B + E a podskupiny D1, C1 a B1,
m) skupiny D1 + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D1 + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T, C + E,
C1 + E, B + E a podskupiny D1, C1 a B
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

majo258

#3138 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
to ktory debil vymyslel a este to vedel aj napisat? :zly: zlate stare casy. :'(

kinmen

#3139 Nový příspěvek od kinmen »

čau kluci, chci se zeptat, jakou máte spotřebu u těchto traktorů?? zajímá mě podle motoru Lombardini 2 vál a 3 válec, je to velkej rozdíl?? A kdo třeba může porovnat výkon dvouválce Slávia 2s90 (starší MT8) s tím dvouválem Lombardini??

A poslední otázka, jak na tom jsou tyhle motory se spolehlivostí??

PS: dneska jsem u nás ve městě potkal tohle:
3174-Goliath_AGT_835_TS-8145-0.jpg
a prostě to chci.. :'(

pepa36

#3140 Nový příspěvek od pepa36 »

tak ten traktor AGT to je bývalý tomo vinkovič spíše tomo vinkovič ještě funguje ale vyrábí jen podvozky

Holder

#3141 Nový příspěvek od Holder »

Takhle je to v Čechach citace z autoškol .
Řidičské oprávnění skupiny "B"

Řidičské průkaz skupiny B opravňuje k řízení:

* motorových vozidel s max. přípustnou hmotností do 3.500 kg a max. 8 místy k sezení kromě místa řidiče; smí být připojeno přípojné vozidlo o max. přípustné hmotnosti do 750 kg
* traktory a samojízdné pracovní stroje s max. přípustnou hmotností do 3.500 kg
* jízdní souprava s max. přípustnou hmotností soupravy do 3.500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla

Skupina "T" neplatí v evropské unii .
Naposledy upravil(a) Holder dne čtv pro 01, 2011 7:46 pm, celkem upraveno 1 x.

cont33

#3142 Nový příspěvek od cont33 »

Tak u vas je to potom tak ako pišeš ked máte vo vyhlaške presne napísané že aj traktory. U nas to je zase inak. Ani tie zakony nevedia poriadne opísať od tých nemcov..... :vysmech: :D
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Vinco

#3143 Nový příspěvek od Vinco »

kinmen píše:čau kluci, chci se zeptat, jakou máte spotřebu u těchto traktorů?? zajímá mě podle motoru Lombardini 2 vál a 3 válec, je to velkej rozdíl?? A kdo třeba může porovnat výkon dvouválce Slávia 2s90 (starší MT8) s tím dvouválem Lombardini??

Spotřeba traktoru se stejným mulčovačem u 2S90 asi 1,5 l/h, lombardini 3vál 1,7-1,8 l/Mh. Otáčky motoru mezi 1700-2000 ot/min. 3vál při dopravě ot motoru kolem 2700 ot/min asi 2,4 l/Mh Zapisuji kolik natankuji a Mh pro přehled. U slavie jsem mněl počítadlo které počítalo hod. u lombardini by mnělo počítat Mh.

cont33

#3144 Nový příspěvek od cont33 »

Vinco píše:
kinmen píše:čau kluci, chci se zeptat, jakou máte spotřebu u těchto traktorů?? zajímá mě podle motoru Lombardini 2 vál a 3 válec, je to velkej rozdíl?? A kdo třeba může porovnat výkon dvouválce Slávia 2s90 (starší MT8) s tím dvouválem Lombardini??

Spotřeba traktoru se stejným mulčovačem u 2S90 asi 1,5 l/h, lombardini 3vál 1,7-1,8 l/Mh. Otáčky motoru mezi 1700-2000 ot/min. 3vál při dopravě ot motoru kolem 2700 ot/min asi 2,4 l/Mh Zapisuji kolik natankuji a Mh pro přehled. U slavie jsem mněl počítadlo které počítalo hod. u lombardini by mnělo počítat Mh.
na motohodinu je to relativne ide o to čo za tú motohodinu dokažeš z väčším vykonom urobiť.

pepa36

#3145 Nový příspěvek od pepa36 »

jestli se nepletu motohodina je míň než hodina nebo je to naopak

milstav1

#3146 Nový příspěvek od milstav1 »

pepa36 píše:jestli se nepletu motohodina je míň než hodina nebo je to naopak
Jejda už si to nepamatuji přesně ale jedna motohodina je když motor běží při 3000 ot hodinu jinak jeto podle otáček kliky

Vinco

#3147 Nový příspěvek od Vinco »

cont33 píše:
Vinco píše:

na motohodinu je to relativne ide o to čo za tú motohodinu dokažeš z väčším vykonom urobiť.
Při tech 2000 ot/min si myslím že Mh a Hod. je shodná. U slávie je optimální poměr spotřeba a výkon do 2200ot/min pak už jenom žere, řečeno ve slavservisu a vyzkoušeno. U lombardini to bude asi podobně.

cont33

#3148 Nový příspěvek od cont33 »

meranie motohodín je rozdielne u rôznych strojov... Merač motohodín nakalibruje výrobca podla parametrov z ohladom na opotrebovanie stroja. Kedysi sa rátalo prepočtom práca motora nad 1200 otačok za minutu, takže v tom prípade by ti platilo že pri otačkach 1200 by trvala motohodina presne 60 minút. Pri menších otáčkach dlhšie a pri vyšších kratšie... Motohodina je určená na servisný interval a nie na spotrebu paliva. Či to ešte stále tak funguje netuším. Spotrebu paliva by si musel rátať na prácu ktorú z daným množstvom paliva dokažeš vykonať. Kurna ale som sa rozkecal.... :zapomel:

milstav1

#3149 Nový příspěvek od milstav1 »

cont33 píše:meranie motohodín je rozdielne u rôznych strojov... Merač motohodín nakalibruje výrobca podla parametrov z ohladom na opotrebovanie stroja. Kedysi sa rátalo prepočtom práca motora nad 1200 otačok za minutu, takže v tom prípade by ti platilo že pri otačkach 1200 by trvala motohodina presne 60 minút. Pri menších otáčkach dlhšie a pri vyšších kratšie... Motohodina je určená na servisný interval a nie na spotrebu paliva. Či to ešte stále tak funguje netuším. Spotrebu paliva by si musel rátať na prácu ktorú z daným množstvom paliva dokažeš vykonať. Kurna ale som sa rozkecal.... :zapomel:
Coto tu blábolíš motohodina je daná !! jenom si už nepamatuji jak to je ale tuším jeto jak sem psal . ale né tak jak to říkáš ty to není určitě

cont33

#3150 Nový příspěvek od cont33 »

milstav1 píše:
cont33 píše:meranie motohodín je rozdielne u rôznych strojov... Merač motohodín nakalibruje výrobca podla parametrov z ohladom na opotrebovanie stroja. Kedysi sa rátalo prepočtom práca motora nad 1200 otačok za minutu, takže v tom prípade by ti platilo že pri otačkach 1200 by trvala motohodina presne 60 minút. Pri menších otáčkach dlhšie a pri vyšších kratšie... Motohodina je určená na servisný interval a nie na spotrebu paliva. Či to ešte stále tak funguje netuším. Spotrebu paliva by si musel rátať na prácu ktorú z daným množstvom paliva dokažeš vykonať. Kurna ale som sa rozkecal.... :zapomel:
Coto tu blábolíš motohodina je daná !! jenom si už nepamatuji jak to je ale tuším jeto jak sem psal . ale né tak jak to říkáš ty to není určitě
Toto je tema na zvlašt vlákno... :ano: Tak mi kamo vysvetli tu "danú" motohodinu ked je za Jonderom kosačka ktorá má tiež vlastné počítadlo motohodín, a pri kosení ukaže počitadlo na traktore celú motohodinu a na tej kosačke len nejakých 20 minut... Samozrejme že ako som písal pri kosení nieje v tom čas prejazdu na lúku. .... Ale schvalne urobím pokus a necham hodinu traktor bežať na volnobeh a hodinu na 1000 otačok a porovnám to. :friends:

Zamčeno

Zpět na „Naše malotraktory“