Polia mam v susednej dedine, co je asi 1,5 km od domu. Je to sice cez obec 1/2 cesty a cez tu druhu 1/2 cesty, ale musim ist po ceste. Sice su to bocne cesty, ale policia naspi.sten píše:jak daleko maš od domova poličko a jezdiš po statovke.nebo ji jen prejizdis.ze musi mat stk a spztku.
VINEA,CABRIO,VEGA
- robert xxx
Re: VINEA,CABRIO,VEGA
Tak neviem akon v CZ ale mali by platiť kategorie vodičského opravnenia. Takže pokial v technickom preukaze je napísane že ide o malotraktor, alebo traktor tak je to TRAKTOR a treba T skupinu. Je to presne špecifikované v technickom preukaze k vozidlu a je to kategoria vozidla "T1" u malotraktorov a "T" u traktorov. Takže keby malo stačit opravnenie na "B" skpinu , muselo by byt v technickom uvedené že je to kategoria vozidla "M" alebo "N" do 3500 kg.
Takže treba pozrieť do technickeho preukazu aká je tam kategoria vozidla a hned je jasné aký vodičák na to treba. U traktorov je to ešte trocha zkomplikované že sa uvádza že daný vidičský preukaz na skupinu T platí len na uzemí Slovenskej republiky. Tak neviem či tu blbú vetu máte vo vyhlaške aj v CZ.
Vodičské oprávnenie
a) skupiny A oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny A, ako aj motorové vozidlá podskupiny A1,
b) podskupiny A1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny A1,
c) skupiny B oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B, ako aj motorové vozidlá podskupiny B1,
d) podskupiny B1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny B1,
e) skupiny C oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T a podskupiny C1 a B1,
f) podskupiny C1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny C1, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T a podskupiny
B1,
g) skupiny D oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T a podskupiny D1, C1
a B1,
h) podskupiny D1 oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny podskupiny D1, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T a
podskupiny C1 a B1,
i) skupiny B + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B + E, ako aj motorové vozidlá skupiny B a podskupiny B1,
j) skupiny C + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T , C1 + E, B
+ E a podskupiny C1 a B1,
k) skupiny C1 + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C1 + E, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T, B + E a
podskupiny C1 a B1,
l) skupiny D + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, D, T, D1 + E,
C + E, C1 + E, B + E a podskupiny D1, C1 a B1,
m) skupiny D1 + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D1 + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T, C + E,
C1 + E, B + E a podskupiny D1, C1 a B
Takže treba pozrieť do technickeho preukazu aká je tam kategoria vozidla a hned je jasné aký vodičák na to treba. U traktorov je to ešte trocha zkomplikované že sa uvádza že daný vidičský preukaz na skupinu T platí len na uzemí Slovenskej republiky. Tak neviem či tu blbú vetu máte vo vyhlaške aj v CZ.
Vodičské oprávnenie
a) skupiny A oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny A, ako aj motorové vozidlá podskupiny A1,
b) podskupiny A1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny A1,
c) skupiny B oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B, ako aj motorové vozidlá podskupiny B1,
d) podskupiny B1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny B1,
e) skupiny C oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T a podskupiny C1 a B1,
f) podskupiny C1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny C1, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T a podskupiny
B1,
g) skupiny D oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T a podskupiny D1, C1
a B1,
h) podskupiny D1 oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny podskupiny D1, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T a
podskupiny C1 a B1,
i) skupiny B + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B + E, ako aj motorové vozidlá skupiny B a podskupiny B1,
j) skupiny C + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T , C1 + E, B
+ E a podskupiny C1 a B1,
k) skupiny C1 + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny C1 + E, ako aj motorové vozidlá skupiny B, T, B + E a
podskupiny C1 a B1,
l) skupiny D + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, D, T, D1 + E,
C + E, C1 + E, B + E a podskupiny D1, C1 a B1,
m) skupiny D1 + E oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny D1 + E, ako aj motorové vozidlá skupiny C, B, T, C + E,
C1 + E, B + E a podskupiny D1, C1 a B
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- majo258
ahoj
to ktory debil vymyslel a este to vedel aj napisat? zlate stare casy.
to ktory debil vymyslel a este to vedel aj napisat? zlate stare casy.
čau kluci, chci se zeptat, jakou máte spotřebu u těchto traktorů?? zajímá mě podle motoru Lombardini 2 vál a 3 válec, je to velkej rozdíl?? A kdo třeba může porovnat výkon dvouválce Slávia 2s90 (starší MT8) s tím dvouválem Lombardini??
A poslední otázka, jak na tom jsou tyhle motory se spolehlivostí??
PS: dneska jsem u nás ve městě potkal tohle: a prostě to chci..
tak ten traktor AGT to je bývalý tomo vinkovič spíše tomo vinkovič ještě funguje ale vyrábí jen podvozky
- Holder
Takhle je to v Čechach citace z autoškol .
Řidičské oprávnění skupiny "B"
Řidičské průkaz skupiny B opravňuje k řízení:
* motorových vozidel s max. přípustnou hmotností do 3.500 kg a max. 8 místy k sezení kromě místa řidiče; smí být připojeno přípojné vozidlo o max. přípustné hmotnosti do 750 kg
* traktory a samojízdné pracovní stroje s max. přípustnou hmotností do 3.500 kg
* jízdní souprava s max. přípustnou hmotností soupravy do 3.500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla
Skupina "T" neplatí v evropské unii .
Řidičské oprávnění skupiny "B"
Řidičské průkaz skupiny B opravňuje k řízení:
* motorových vozidel s max. přípustnou hmotností do 3.500 kg a max. 8 místy k sezení kromě místa řidiče; smí být připojeno přípojné vozidlo o max. přípustné hmotnosti do 750 kg
* traktory a samojízdné pracovní stroje s max. přípustnou hmotností do 3.500 kg
* jízdní souprava s max. přípustnou hmotností soupravy do 3.500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla
Skupina "T" neplatí v evropské unii .
Naposledy upravil(a) Holder dne čtv pro 01, 2011 7:46 pm, celkem upraveno 1 x.
Tak u vas je to potom tak ako pišeš ked máte vo vyhlaške presne napísané že aj traktory. U nas to je zase inak. Ani tie zakony nevedia poriadne opísať od tých nemcov.....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Spotřeba traktoru se stejným mulčovačem u 2S90 asi 1,5 l/h, lombardini 3vál 1,7-1,8 l/Mh. Otáčky motoru mezi 1700-2000 ot/min. 3vál při dopravě ot motoru kolem 2700 ot/min asi 2,4 l/Mh Zapisuji kolik natankuji a Mh pro přehled. U slavie jsem mněl počítadlo které počítalo hod. u lombardini by mnělo počítat Mh.kinmen píše:čau kluci, chci se zeptat, jakou máte spotřebu u těchto traktorů?? zajímá mě podle motoru Lombardini 2 vál a 3 válec, je to velkej rozdíl?? A kdo třeba může porovnat výkon dvouválce Slávia 2s90 (starší MT8) s tím dvouválem Lombardini??
na motohodinu je to relativne ide o to čo za tú motohodinu dokažeš z väčším vykonom urobiť.Vinco píše:Spotřeba traktoru se stejným mulčovačem u 2S90 asi 1,5 l/h, lombardini 3vál 1,7-1,8 l/Mh. Otáčky motoru mezi 1700-2000 ot/min. 3vál při dopravě ot motoru kolem 2700 ot/min asi 2,4 l/Mh Zapisuji kolik natankuji a Mh pro přehled. U slavie jsem mněl počítadlo které počítalo hod. u lombardini by mnělo počítat Mh.kinmen píše:čau kluci, chci se zeptat, jakou máte spotřebu u těchto traktorů?? zajímá mě podle motoru Lombardini 2 vál a 3 válec, je to velkej rozdíl?? A kdo třeba může porovnat výkon dvouválce Slávia 2s90 (starší MT8) s tím dvouválem Lombardini??
jestli se nepletu motohodina je míň než hodina nebo je to naopak
- milstav1
Jejda už si to nepamatuji přesně ale jedna motohodina je když motor běží při 3000 ot hodinu jinak jeto podle otáček klikypepa36 píše:jestli se nepletu motohodina je míň než hodina nebo je to naopak
Při tech 2000 ot/min si myslím že Mh a Hod. je shodná. U slávie je optimální poměr spotřeba a výkon do 2200ot/min pak už jenom žere, řečeno ve slavservisu a vyzkoušeno. U lombardini to bude asi podobně.cont33 píše:na motohodinu je to relativne ide o to čo za tú motohodinu dokažeš z väčším vykonom urobiť.Vinco píše:Spotřeba traktoru se stejným mulčovačem u 2S90 asi 1,5 l/h, lombardini 3vál 1,7-1,8 l/Mh. Otáčky motoru mezi 1700-2000 ot/min. 3vál při dopravě ot motoru kolem 2700 ot/min asi 2,4 l/Mh Zapisuji kolik natankuji a Mh pro přehled. U slavie jsem mněl počítadlo které počítalo hod. u lombardini by mnělo počítat Mh.kinmen píše:čau kluci, chci se zeptat, jakou máte spotřebu u těchto traktorů?? zajímá mě podle motoru Lombardini 2 vál a 3 válec, je to velkej rozdíl?? A kdo třeba může porovnat výkon dvouválce Slávia 2s90 (starší MT8) s tím dvouválem Lombardini??
meranie motohodín je rozdielne u rôznych strojov... Merač motohodín nakalibruje výrobca podla parametrov z ohladom na opotrebovanie stroja. Kedysi sa rátalo prepočtom práca motora nad 1200 otačok za minutu, takže v tom prípade by ti platilo že pri otačkach 1200 by trvala motohodina presne 60 minút. Pri menších otáčkach dlhšie a pri vyšších kratšie... Motohodina je určená na servisný interval a nie na spotrebu paliva. Či to ešte stále tak funguje netuším. Spotrebu paliva by si musel rátať na prácu ktorú z daným množstvom paliva dokažeš vykonať. Kurna ale som sa rozkecal....
- milstav1
Coto tu blábolíš motohodina je daná !! jenom si už nepamatuji jak to je ale tuším jeto jak sem psal . ale né tak jak to říkáš ty to není určitěcont33 píše:meranie motohodín je rozdielne u rôznych strojov... Merač motohodín nakalibruje výrobca podla parametrov z ohladom na opotrebovanie stroja. Kedysi sa rátalo prepočtom práca motora nad 1200 otačok za minutu, takže v tom prípade by ti platilo že pri otačkach 1200 by trvala motohodina presne 60 minút. Pri menších otáčkach dlhšie a pri vyšších kratšie... Motohodina je určená na servisný interval a nie na spotrebu paliva. Či to ešte stále tak funguje netuším. Spotrebu paliva by si musel rátať na prácu ktorú z daným množstvom paliva dokažeš vykonať. Kurna ale som sa rozkecal....
Toto je tema na zvlašt vlákno... Tak mi kamo vysvetli tu "danú" motohodinu ked je za Jonderom kosačka ktorá má tiež vlastné počítadlo motohodín, a pri kosení ukaže počitadlo na traktore celú motohodinu a na tej kosačke len nejakých 20 minut... Samozrejme že ako som písal pri kosení nieje v tom čas prejazdu na lúku. .... Ale schvalne urobím pokus a necham hodinu traktor bežať na volnobeh a hodinu na 1000 otačok a porovnám to.milstav1 píše:Coto tu blábolíš motohodina je daná !! jenom si už nepamatuji jak to je ale tuším jeto jak sem psal . ale né tak jak to říkáš ty to není určitěcont33 píše:meranie motohodín je rozdielne u rôznych strojov... Merač motohodín nakalibruje výrobca podla parametrov z ohladom na opotrebovanie stroja. Kedysi sa rátalo prepočtom práca motora nad 1200 otačok za minutu, takže v tom prípade by ti platilo že pri otačkach 1200 by trvala motohodina presne 60 minút. Pri menších otáčkach dlhšie a pri vyšších kratšie... Motohodina je určená na servisný interval a nie na spotrebu paliva. Či to ešte stále tak funguje netuším. Spotrebu paliva by si musel rátať na prácu ktorú z daným množstvom paliva dokažeš vykonať. Kurna ale som sa rozkecal....