WINEA,CABRIO,VEGA II
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: WINEA,CABRIO,VEGA II
Ja mam jak píše Lukas ET -40. Nene nejsem široký jak excelenti 1400mm. Už jsem to pár krat měřil a mam šířku 1300mm.
Jinak ja mam tuším 8 plátnový.
Jinak ja mam tuším 8 plátnový.
Aha, tak tu šířku z katalogu, co má Šálek u Exelentu, museli nahnat něčím jiným. Ale když se podíváš na traktor zepředu, tak vidíš skoro celou tu hřídel, která jde od portálu k náboji, že? Respektive vnitřní hrana pneumatiky ti zakrývá jen náboj. Ty máš vlastně 7,5/16 i 10/75-15,3. A je to velký rozdíl ve stabilitě a v adhezi? Stojí ta investice do širokých kol za to? A teď nemyslím jen to, že traktor na širokých vypadá mnohem lépe.
- Martin_TDi
Neměřil jsi šiřku traktoru při otočených kolech 7,5" ? Šálek mi říkal, že u Vinee nejsou potřeba žádné rozšiřováky do brambor, jen se prý otočí kola a měl by být rozchod kol osově cca 115cm.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To mi tvrdil taky. Ja jezdil s uzkou Vineou Comfort i Cabriem Excelent v bramborach uplne v pohode bez jakychkoliv zasahu.
Ahoj, tak jsem to byl změřit. Na klasicky otočených kolech 7,5-16 jsem naměřil: celková šířka po vnější hrany kol 109, na středy 93 a vnitřní hrana kol 77 cm. Na otočených kolech jsem naměřil celkovou šířku na vnější hraně pneu 126, na středy kol 108 a vnitřní hranu 92. Měřil jsem to metrem jen tak narychlo s tím, že jsem kvůli měření otočil přední kola, na kterých nemám závaží. Normálně otočená kola jsem měřil vzadu. Snad to pomůže a moc jsem se nesekl. Jestli jsem dobře měřil, tak šířka dezénu pneu 7,5-16 je cca 18 cm. Můžu se tedy zeptat, jak bude traktor celkově široký na 10/75-15,3 s ET -5?Omlouvám se, to kolo jsem neměl nikdy v ruce, tak ani nevím, jak je celkově široké, proto to nespočítám. Tak kdyby měl někdo chvilku a vzal na hrubo metr...
-
Celková šířka na vnější hranu kol je 123 cm
Kdybys chtěl tu mojí sadu, tak se ozvi. Furt mi to tu straší. Co se týče šířky... respektive rozchodu kol. Lidi tvrdí to, co se jim asi v ten okamžik hodí. Na pneumatikách 7,5-16 na úzko má traktor 90 cm na středy kol. Na široko 105. Co se týče pneumatik 10-75-15,3 tak tam je traktor stejně široký jako když jsou úzké kola na široko. Kolik je to na středy kol, to nevím, já jsem hned po koupi traktoru ty bačkory sundal a šlo to na žiletky.
Pokud chceš traktor ještě trošku rozšížit, nech si udělat mezikusy pod kola nebo je kup od Šálka. Neříkám, že jsou levné, ale když si je necháš dělat, tak tě to vyjde na stejné prachy. U něho je to z plného materiálu, jenom přehodíš kolové šrouby za delší. Ten jeden kus má tuším 7 cm, takže celkem 14. Ve výsledku, když je traktor na pneumatikách 7,50-16, tak na úzko je rozchod kol 105 cm, na široko je to 120 cm.
Já ač milovník super úzkých malotraktorů, tak po tom, co jsem dal ty rozšiřovací podložky pod kola, tak se nebojím s Vegou vjet nikde, zvlášť jak to mám přes sezonu na široko Předtím jsem měl strach s tím vjet do brázdy, která měla přes 25 cm.
Pokud chceš traktor ještě trošku rozšížit, nech si udělat mezikusy pod kola nebo je kup od Šálka. Neříkám, že jsou levné, ale když si je necháš dělat, tak tě to vyjde na stejné prachy. U něho je to z plného materiálu, jenom přehodíš kolové šrouby za delší. Ten jeden kus má tuším 7 cm, takže celkem 14. Ve výsledku, když je traktor na pneumatikách 7,50-16, tak na úzko je rozchod kol 105 cm, na široko je to 120 cm.
Já ač milovník super úzkých malotraktorů, tak po tom, co jsem dal ty rozšiřovací podložky pod kola, tak se nebojím s Vegou vjet nikde, zvlášť jak to mám přes sezonu na široko Předtím jsem měl strach s tím vjet do brázdy, která měla přes 25 cm.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Martin_TDi
Díky moc všem za cenné informace ! 8)
Ohledně těch rozchodů kol netvrdím nic, co by se mi hodilo. Zkrátka jsem při měření pro kolegu asi tedy u obou roztečí někde přidal 3 cm - možná zcela náhodná chyba měření
-
Paráda
-
1.3kPa a 60 kg závaží v kolech
- Vinea 30Hp Comfort
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkný Jsem zvědav jak s nima budeš spokojen