WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
janosik

Re: WINEA,CABRIO,VEGA II

#3091 Nový příspěvek od janosik »

neviete poradiť aký olej mam dat do motora lombardini 9ld 561-2 neviem co za olej je tam akí bi ste odporučili

dvoracek.a

#3092 Nový příspěvek od dvoracek.a »

olej je téma které nikdy nekončí... každý to vidí trochu jinak :) my například dáváme fuchs oil 15w40 universal, podle těch písmenek je to kvalitnější olej než doporučuje výrobce...ale příště dáme něco jinýho tenhle nějak zdražili :vztek:

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3093 Nový příspěvek od Antony30011 »

Poradil bych se s vyrobcem nebo dle manualu. Ja do Kohlera liju Shell Rimula R6 LM 10W-40. Rekl bych ze s tim 10 nebo 15 W40 chybu neudelas.

Metracek
Kontaktovat uživatele:

#3094 Nový příspěvek od Metracek »

Mě do Vinei 36 hp, kde je model LDW1603CHDW lil servisák z Agroservisu 15w-40.

PULDrapalik

#3095 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Dávám 5w40 do motoru i do hydrauliky

creative

#3096 Nový příspěvek od creative »

janosik píše:neviete poradiť aký olej mam dat do motora lombardini 9ld 561-2 neviem co za olej je tam akí bi ste odporučili
Dodržuj specifikaci danou výrobcem, další neřeš.

kinmen

#3097 Nový příspěvek od kinmen »

Antony30011 píše:Poradil bych se s vyrobcem nebo dle manualu. Ja do Kohlera liju Shell Rimula R6 LM 10W-40. Rekl bych ze s tim 10 nebo 15 W40 chybu neudelas.
já do LDW1603CHDW dával také shell Rimula R6 10w40 a teď asi přejdu na Ambru, protože mám zdroj přes kamaráda za dobrou cenu.. I když u těch 4 litrů na tom tak nezáleží.. Kolega, co má stejný motor, tam lil i Mogul M7 ADS III a prej mu to i doporučoval prodejce..

janosik

#3098 Nový příspěvek od janosik »

keď neviem aký olej tam bol ta asi len minerál

Boniek

#3099 Nový příspěvek od Boniek »

V manuálu od Šálka je do 9ld 561-2 předepsaný M7 ADS III .

Tom

#3100 Nový příspěvek od Tom »

Zase jedná plodná debata. Nad výrokem, že 10W40 a 15W40 je to samé jsem se celkem zasmál. Rozdíl v tom je a to nemalý. Ten první je polosyntetika, ten druhý minerál. Olej, který používá Drápalík je plná syntetika. Je to jedno v případě, že v motoru celá olejová náplň mění a propláchne se proplachovacím olejem. Ale kombinovat navzájem oleje nelze. Samozřejmě, lze... ale tomu motoru to určitě neprospěje. Co se týče M7ADSIII, tak to odpovídá 15W40. Mě osobně to připadá jako nejlepší řešení, do těchto motorů.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3101 Nový příspěvek od Antony30011 »

Jestli ta druha veta je mirena na me, tak jsem nenapsal, ze je to to same, ale ze tim chybu neudela :tyty: mysleno tak, ze motor oba ty oleje snese dobre. Vychazim jak z manualu od Salka tak od motoru. A ani jsem nikde nepsal, ze ma delat nejakou smes v motoru, bavime se snad o vymene oleje komplet.

deniels

#3102 Nový příspěvek od deniels »

Ja když dělam nějakou vyměnu na traktoru a nevim jaky olej byl použivany do tedka, tak tam liju 15W40... Nemužeš přejit z "špatneho" oleje na "lepši" Tim myslim když tam davaš 15W40 a naliješ tam 10w40..
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent

creative

#3103 Nový příspěvek od creative »

Tom píše:Zase jedná plodná debata. Nad výrokem, že 10W40 a 15W40 je to samé jsem se celkem zasmál. Rozdíl v tom je a to nemalý. Ten první je polosyntetika, ten druhý minerál. Olej, který používá Drápalík je plná syntetika. Je to jedno v případě, že v motoru celá olejová náplň mění a propláchne se proplachovacím olejem. Ale kombinovat navzájem oleje nelze. Samozřejmě, lze... ale tomu motoru to určitě neprospěje. Co se týče M7ADSIII, tak to odpovídá 15W40. Mě osobně to připadá jako nejlepší řešení, do těchto motorů.
Tak se zasměj sám sobě a o olejích se ještě přiuč. Tak to určitě není. Jinak, co doporučuje Šálek je úplně jedno, k traktoru je manuál výrobce motoru a tam je specifikace uvedena. Jinak viskozní třída je úplně jedno. A v dnešní době psát o proplachovacím oleji, když špatný vlastně neexistuje je k pousmání. V servisu ti už ani nepovolí výpustný šroub a odsajou ti olej hadičkou. Mnohde se vykašlou i na výměnu filtru.

dvoracek.a

#3104 Nový příspěvek od dvoracek.a »

jedna věc je řešit viskozitu Obrázek
to nižší číslo je jak moc hustý je za studena a vyšší číslo je husta za tepla, obecně by se dalo říci čím více zatěžovaný motor tím hustší olej...
a druhá je specifikaci (to jsou ty písmenka) čím dál v abecedě tím lepší :)

to že se nemůže měnit olej za lepší už taky neplatí ale pro jistotu se může použít proplach motoru
který to vyčistí http://www.millersoils.cz/engine-flush nebo stačí přidat trochu nafty a taky se to propláchne
(nový olej zůstane daleko déle čistý )

daleko více se dá vyčíst třeba tady http://www.oleje.cz/forum/

nebo aspoň založit zvláštní vlákno, protože tohle téma nikdy nezkončí :smich:

PULDrapalik

#3105 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Na doporučení sem dal plnou syntetiku a výměnu dělám po cca 100 Mth

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“