WINEA,CABRIO,VEGA II
Re: WINEA,CABRIO,VEGA II
neviete poradiť aký olej mam dat do motora lombardini 9ld 561-2 neviem co za olej je tam akí bi ste odporučili
- dvoracek.a
olej je téma které nikdy nekončí... každý to vidí trochu jinak my například dáváme fuchs oil 15w40 universal, podle těch písmenek je to kvalitnější olej než doporučuje výrobce...ale příště dáme něco jinýho tenhle nějak zdražili
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Poradil bych se s vyrobcem nebo dle manualu. Ja do Kohlera liju Shell Rimula R6 LM 10W-40. Rekl bych ze s tim 10 nebo 15 W40 chybu neudelas.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě do Vinei 36 hp, kde je model LDW1603CHDW lil servisák z Agroservisu 15w-40.
-
Dávám 5w40 do motoru i do hydrauliky
Dodržuj specifikaci danou výrobcem, další neřeš.janosik píše:neviete poradiť aký olej mam dat do motora lombardini 9ld 561-2 neviem co za olej je tam akí bi ste odporučili
já do LDW1603CHDW dával také shell Rimula R6 10w40 a teď asi přejdu na Ambru, protože mám zdroj přes kamaráda za dobrou cenu.. I když u těch 4 litrů na tom tak nezáleží.. Kolega, co má stejný motor, tam lil i Mogul M7 ADS III a prej mu to i doporučoval prodejce..Antony30011 píše:Poradil bych se s vyrobcem nebo dle manualu. Ja do Kohlera liju Shell Rimula R6 LM 10W-40. Rekl bych ze s tim 10 nebo 15 W40 chybu neudelas.
keď neviem aký olej tam bol ta asi len minerál
V manuálu od Šálka je do 9ld 561-2 předepsaný M7 ADS III .
Zase jedná plodná debata. Nad výrokem, že 10W40 a 15W40 je to samé jsem se celkem zasmál. Rozdíl v tom je a to nemalý. Ten první je polosyntetika, ten druhý minerál. Olej, který používá Drápalík je plná syntetika. Je to jedno v případě, že v motoru celá olejová náplň mění a propláchne se proplachovacím olejem. Ale kombinovat navzájem oleje nelze. Samozřejmě, lze... ale tomu motoru to určitě neprospěje. Co se týče M7ADSIII, tak to odpovídá 15W40. Mě osobně to připadá jako nejlepší řešení, do těchto motorů.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ta druha veta je mirena na me, tak jsem nenapsal, ze je to to same, ale ze tim chybu neudela mysleno tak, ze motor oba ty oleje snese dobre. Vychazim jak z manualu od Salka tak od motoru. A ani jsem nikde nepsal, ze ma delat nejakou smes v motoru, bavime se snad o vymene oleje komplet.
Ja když dělam nějakou vyměnu na traktoru a nevim jaky olej byl použivany do tedka, tak tam liju 15W40... Nemužeš přejit z "špatneho" oleje na "lepši" Tim myslim když tam davaš 15W40 a naliješ tam 10w40..
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
Tak se zasměj sám sobě a o olejích se ještě přiuč. Tak to určitě není. Jinak, co doporučuje Šálek je úplně jedno, k traktoru je manuál výrobce motoru a tam je specifikace uvedena. Jinak viskozní třída je úplně jedno. A v dnešní době psát o proplachovacím oleji, když špatný vlastně neexistuje je k pousmání. V servisu ti už ani nepovolí výpustný šroub a odsajou ti olej hadičkou. Mnohde se vykašlou i na výměnu filtru.Tom píše:Zase jedná plodná debata. Nad výrokem, že 10W40 a 15W40 je to samé jsem se celkem zasmál. Rozdíl v tom je a to nemalý. Ten první je polosyntetika, ten druhý minerál. Olej, který používá Drápalík je plná syntetika. Je to jedno v případě, že v motoru celá olejová náplň mění a propláchne se proplachovacím olejem. Ale kombinovat navzájem oleje nelze. Samozřejmě, lze... ale tomu motoru to určitě neprospěje. Co se týče M7ADSIII, tak to odpovídá 15W40. Mě osobně to připadá jako nejlepší řešení, do těchto motorů.
- dvoracek.a
jedna věc je řešit viskozitu
to nižší číslo je jak moc hustý je za studena a vyšší číslo je husta za tepla, obecně by se dalo říci čím více zatěžovaný motor tím hustší olej...
a druhá je specifikaci (to jsou ty písmenka) čím dál v abecedě tím lepší
to že se nemůže měnit olej za lepší už taky neplatí ale pro jistotu se může použít proplach motoru
který to vyčistí http://www.millersoils.cz/engine-flush nebo stačí přidat trochu nafty a taky se to propláchne
(nový olej zůstane daleko déle čistý )
daleko více se dá vyčíst třeba tady http://www.oleje.cz/forum/
nebo aspoň založit zvláštní vlákno, protože tohle téma nikdy nezkončí
to nižší číslo je jak moc hustý je za studena a vyšší číslo je husta za tepla, obecně by se dalo říci čím více zatěžovaný motor tím hustší olej...
a druhá je specifikaci (to jsou ty písmenka) čím dál v abecedě tím lepší
to že se nemůže měnit olej za lepší už taky neplatí ale pro jistotu se může použít proplach motoru
který to vyčistí http://www.millersoils.cz/engine-flush nebo stačí přidat trochu nafty a taky se to propláchne
(nový olej zůstane daleko déle čistý )
daleko více se dá vyčíst třeba tady http://www.oleje.cz/forum/
nebo aspoň založit zvláštní vlákno, protože tohle téma nikdy nezkončí
-
Na doporučení sem dal plnou syntetiku a výměnu dělám po cca 100 Mth