Milhaussovic Yukon W5032

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Milhaussovic MT8 O5O

#3076 Nový příspěvek od Terablick »

Rychlost jakou jde zatáčet je daná průtokem oleje a objemem orbitrolu. Pro MT8 je (s origo čerpadlem) možné použít maximálně 80cm3/ot a i to už je až dost. Doporučeno je 50cm3/ot. Na volnoběh jde zatáčet jen pomalu, při zvýšení otáček motoru by se to mělo zlepšit. Je to dané průtokem oleje. Pro každé jedno otočení volantem je potřeba dodat přesně tolik (nebo víc) oleje jako je objem orbitrolu. Pokud tedy chceš například orbitrolem s objemem 50cm3/ot otočit 2x za vteřinu, musíš mu dodat minimálně 2x50x60 cm3 oleje za minutu (x60= minuta), tedy nejméně 6 litrů oleje za minutu. Nevím jaké čerpadlo máš a jaké jsou jeho otáčky (při započtení převodu mezi motorem a čerpadlem) na volnoběh motoru (nevím ani jaké jsou volnoběžné otáčky MT8), ale je dost pravděpodobné, že průtok na volnoběh nebude dosahovat těch potřebných 6 l/min. Při přidání plynu by se to mělo ale rychle zlepšit :). Čím větší průtok oleje do orbitrolu jde, tím rychleji se s ním teoreticky dá zatáčet. Samozřejmě roli hraje víc věcí - světlosti kanálů uvnitř atd, a samozřejmě je tu nějaká horní hranice třeba i podle toho jakou světlost mají šroubení a kanály na přívodu atd :) V zásadě se s hydraulickým řízením nezatáčí rychleji než cca 2 ot/s, tedy 120 ot/min :) Možná na 2,5-3 by jsi se dostal, víc ale asi neni ani reálné aby člověk stíhal utočit. Je samozřejmě nesmysl dát tam čerpadlo, které už na volnoběh bude do orbitrolu cpát třeba 20 litrů za minutu, protože při zvýšení otáček by to absolutně nestíhalo protékat kanálama, hadicema atd. Proto se většinou na volnoběh nedá zatáčet takhle rychle, ale myslím že to ani neni potřeba :) Pokud ti jde na volnoběh točit alespoň 1 ot/s, je to myslím OK :) Pokud je průtok oleje od čerpadla alespoň dostatečnej, nemůže to být problém pro funkci řízení - prostě jen nepůjde zatáčet extrémně rychle, ale pomalu to bude fungovat úplně normálně. Ani tlak neni pro řízení nijak klíčovej. Fungovat bude dobře už při nějakých 50 barech, při 80-100 barech už spolehlivě zatáčí i velké traktory a náklaďáky :)

To navařování šroubení jsi doufám nedělal přímo na ventilu? :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3077 Nový příspěvek od Milhauss »

No já jsem právě nepociťoval,že by s přidáním plynu,šlo řízení lehčeji či rychleji. Dával jsem na přívod od čerpadla novou hadici,měl sjem tam spojené tři,tak sjem dal jednu v kuse,ale asi 12mm a byla tam 10mm,mohlo by to hrát nějakou roli??? Šroubení tam mám různá,dle hadic,ale jen m16 a m18 niv jiného. A ono až bude pístnice na místě a bude tlačit proti něčemu,když bude mít odpor,tla se zvýší ne,než když takhle jen protéká bez odporu???

V manuálu niv moc není,tlak čerpadla 12,5 Mpa,volnoběh 700-1000 otáček

Ale je stejné i u 150ky,kde je servo,tak to stačit musí,nevím teda jakej orbitrol je montován u 150ky. Píst mám snad totožný

matto

#3078 Nový příspěvek od matto »

original u mt8 150 je orbitrol 50-tka, je tam iny hydr. rozvadzac ako na 050-tke, prave kvoli tomu , že z rozvadzaca je napojeny aj orbitrol . obmedzenie pri rychlom toceni neni, a ked si dobre pamatam tak na 050-tke ked som dorabal servo mal som tam 80-tku orbitrol a tiez to bolo v pohode dalo sa tocit rychlo.
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3079 Nový příspěvek od Milhauss »

To jsem koukal v manuálu,že u 050ky je rozvaděč shodou okolností tady od nás z firmy Dako Třemnosčnice a u 150ky je danfoss. Ale to je v mém případě ůplně jedno,mám rozvadeč jiný a nevím na kolik je seřízen,ale je až za ventilem,tak by to ani nemělo mít moc vliv,jedině že celý okruh by byl omezen :-/ :-/ O mém rozavděči jen vím že 40ti litrový

A Ty tam máš Matoo co,koukal jsem že si taky řešil 50ku danfosse LS a prioritní ventil??

peny

#3080 Nový příspěvek od peny »

svetlost hadic musis mat urcite dost, ja ma na zetore 8 mm (M16)od cerpadla a k piestom, a 10 (M18) na spiatocke a ide to bez problemov :friends:

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3081 Nový příspěvek od Milhauss »

Aby nebyly na tak malé čerpadýlko právě velké

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3082 Nový příspěvek od Milhauss »

Chčiju na to. Pístnice přetěsněná za 900 kč :pistol: a na hovno. Objednávám novej,nebo na tom strávím mládí. Na vyndanou pístnici bez odporu to jde krásně,i s vypnutým motorem točím dá se říct jedním prstem,což je divné. S nastartovaným dá se říct žádná změna. namontuji pístnici na místo a ani hovno,hnu s volantem jen hodně těžko,odpojím jednu hadici od pístnice,tukterou by se olej měl vracet,takže by to mělo jít točit lehce ne??? A ani hovno,žádná změna,volant těžko,olej jen po troškách vytýká,což je divné. Jak kdyby to neutáhlo pístnici. Vzdávám to,doufám že neobjednám az 5 litrů novej orbitrol a bude to někde v hadicích,čerpadle,rozvaděči či tak něco,to už si to půjdu hodit, a namontuju zpátky manuál a seru na to

Tom

#3083 Nový příspěvek od Tom »

A když připojíš na soustavu pístnici jen tak volně? Aniž by byla přidělaná na traktoru? Tak to funguje nebo ne?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3084 Nový příspěvek od Milhauss »

Jojo to normálně jede,ale jak jsem psal jak s vypnutým motorem,tak s nastartovaným skoro stejně,namontuju na čepy i když jen s jednou hadicí a volant se ani nehne :vztek: :vztek: :vztek:

Tom

#3085 Nový příspěvek od Tom »

No a nemůže být problém v uchycení té písnice? Když je pístnice jen tak volně a tedy funguje, má i sílu? Jestli funguje, tak asi mít bude... zkus ji postavit a něco s ní přizvednout....
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3086 Nový příspěvek od Milhauss »

To jsem právě neměl možnost vyzkoušet,kvůli délce hadic,daleko mi to nevyšlo,jen položená na pneumatice,dál mi to nedošáhlo. Ale přijde mi jak když se to tlakuje v té pístnici,ale tam nemá co. Pístnice vyndaná a napojená funguje. Hadice napojené na sebe fungujou. Pak už jedině tlak a nebo tam jde málo oleje,jak se to opře,píst nejde. Musím to hodně rvát,aby to trochu šlo. Jinak když je to na heveru,pístnice jde lehce i řízení.

Tom

#3087 Nový příspěvek od Tom »

Jde ta pístnice postavit na podlahu? Jestli jo, tak tak ji postav na podlahu, dej do oka kulatinu, na tu si stoupni, chytni se kapoty a nech někoho, ať zatočí volantem. Jeslti to bude fungovat, tak si myslím, že bude problém někde v uchycení pístnice. Měl jsem na tom původním řízení na TK stejný problém.
TomAgro@seznam.cz

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3088 Nový příspěvek od Milhauss »

A jak myslíš v uchycení pístnice?? že by to šlo ztuha,nebo se to někde křížilo nebo tek něco?? Vše jde lehce,když je předek v luftě. A zkoušel jsem to i s čumákem na heveru,když šlo kolama i s pístem rukou zatočit,po zapojení hadic,volant natvrdo. Nikam mi to nedošáhne,ani na zem,musel bych splašit hadice

Tom

#3089 Nový příspěvek od Tom »

No právě, jestli tam není nějaké křížení.... nebo něco co ten píst nepřetlačí :-/
TomAgro@seznam.cz

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#3090 Nový příspěvek od Milhauss »

Každej povídal jakou to má sílu,co to neurve za platle,že to nevydrží,to se mi nezdá. Kdyby to alespoň chvíli šlo a pak to ztěžklo,ale to nejde od začátku a ať je to v jakékoliv poloze. Mě spíše přijde že tam jde málo oleje,a nemá sílu,když jsem zvedal čelák a točil,tak ani moc čelák nezpomalil,což by asi měl. Buďto to nemá sílu,ale zase čelák zvedá to co má,a nebo množství oleje. Buďto ventil,nevím jak pořesně funguje,jak přesně spíná,jakej tlak,atd a nebo přímo orbitrol,něco někde špatně a nebo jiná kravina :vztek: :vztek: :vztek:

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“