TZ-4K-14 od Joža
Re: TZ-4K-14 od Joža
Také jsem řešil vibrace motoru. Nakonec jsem zjistil, že mám volnou řemenici na předním víku motoru. Blíže viz téma demontáž hřídele předního víka. Po povolení matky jsem zjistil, že mám chycený hřídel předního víka a u obou řemenic byly vymlácené středy. Tak jsem musel koupit novou hřídel předního víka a obě řemenice. Odtud byly ty vibrace. Projevovalo se to nejvíce při určitých spíše vyšších otáčkách a viditelně házela řemenice.
Jak jsem byl v tom rozebírání, tak jsem zjistil, že je kaput vstřikovací čerpadlo. Dále mi to nedalo a podíval se na píst, samozřejmě je vydřený i s pístem, nejvíce u ssacího kanálu (asi blbne i mazací lis). Válec mám třídy B a píst C (asi někdo dělal výbrus výměnou pístu za větší), ojnice má také vůli - kývá se dopředu a dozadu ve směru jízdy, pístní čep je také vymlácený. V klikovém prostoru jsem nalezl bahno a hóóódně karbonu, jsou ucpané tímto bahnem i mazací kanály k ložiskům klikovky. Zkrátka mně také čeká GO celého motoru.
Jak jsem byl v tom rozebírání, tak jsem zjistil, že je kaput vstřikovací čerpadlo. Dále mi to nedalo a podíval se na píst, samozřejmě je vydřený i s pístem, nejvíce u ssacího kanálu (asi blbne i mazací lis). Válec mám třídy B a píst C (asi někdo dělal výbrus výměnou pístu za větší), ojnice má také vůli - kývá se dopředu a dozadu ve směru jízdy, pístní čep je také vymlácený. V klikovém prostoru jsem nalezl bahno a hóóódně karbonu, jsou ucpané tímto bahnem i mazací kanály k ložiskům klikovky. Zkrátka mně také čeká GO celého motoru.
Nemůžeš to nafotit? Pro představu ....
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
- Jožo Kovalčík
Tak tie vibrácie budem mať asi aj ja od remenice, pretože má tiež vôlu, ale kúpil ten tanier na ktorý sa namotáva štartovací popruh skúsim to vymeniť uvidím ako sa to bude potom chovať. Mne sa tie vibrácie najviac prejavujú na najvyšších otáčkach. My sme naftové čerpadlo dali repasovať pred dvomi rokmi a je tam aj nový vstrekovač, ojnica má tiež vôlu posúva sa dopredu aj do zadu.
Setrvačník na dvouválci sundávám zastudena. Vyšroubuji zajišťovací matici a poklepem přes otvor startéru setrvák uvolním. Měděná tyčka a středně velké kladivo a klepat lehce. Musí se samozřejmě postupně pootáčet o cca 1/3 obvodu. Jednoválec se bude uvolňovat stejně. Je na kuželu ....
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Taky mě to napadlo, ale bál jsem se o klikovku. Zítra to zkusím.
- Jožo Kovalčík
- Jožo Kovalčík
Zdravím všetkých. Chcem sa spýtať či je vôbec možné vsunúť piest na 1.výbrus do originál valca (1D90TA).
- Martin-SVK
myslím že asi ani nie, piest z prvého výbrusu má väčší priemer ako valec bez výbrusu aj keby si to tam nebodaj nejako náhodou narval tak ho zapečieš zachvíľu
ale tak to je len môj názor uvidíš čo ti povedia odborníci
ale tak to je len môj názor uvidíš čo ti povedia odborníci
T-4K-22 :)
PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152
PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152
- Jožo Kovalčík
To len postupne zisťujem čo všetko napáchal bývalý majitel, na všetko mal iba jeden klúč -majzlík a kladivo.
No, na první pohled ten traktor na to vůbec nevypadáJožo Kovalčík píše:To len postupne zisťujem čo všetko napáchal bývalý majitel, na všetko mal iba jeden klúč -majzlík a kladivo.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- majo258
ahoj
inac to je najuniverzalnejsi kluc aky existuje.
inac to je najuniverzalnejsi kluc aky existuje.
- Jožo Kovalčík
Tak sme dnes volali do Napajedel a velká GO 1D90TA stojí okolo 12 000 kč,-
- Martin_TDi
Loni jsem řešil něco podobného jako ty, naložil jsem píst a válec a zajel jsem přímo do Prostějova k Šálkovi, u kterého jsem vybral přímo kroužky na můj 4.výbrus válce. Cena pár korun za kroužky, válec i píst jsem vyčistil a vyleštil, nebyly tam žádné rýhy. Jezdím úplně v klidu a budu jezdit s jednoválcem dokud to pojede. Až klekne, půjdu do dvouválce.
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost