Petrova MT8-065

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: Petrova MT8-065

#31 Nový příspěvek od Tom »

Namíchají ti ji.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Kinza

#32 Nový příspěvek od Kinza »

tak jsem začal GO, budu dávat diesel a hliníkový chladič tak víc zatím rozebírat nebudu, abych mohl pasovat

dnes sundaný motor
Obrázek

matto

#33 Nový příspěvek od matto »

aky maš pripraveny motor na prestavbu?
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14

Kinza

#34 Nový příspěvek od Kinza »

felicii 1.9d (ještě jsem uvažoval o VW 1,6D navek je úplně stejný , ale hůř se shání a 1,3D ale 30Ps/2800ot to bych si pomoh akorat spotřebou) takhle budu moct jezdit většinou jen na volnoběh a okvalt až dva výš, no uvidím co z toho bude

takto nějak by to mělo vypadat, max otáčky nastavím na 3000
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Tom

#35 Nový příspěvek od Tom »

Držím palce, jsem zvědav, jak to pojede, protože tyhle motory z aut nemají zátěžové regulátory otáček.... Máš nějak vymyšlenou úpravu?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Kinza

#36 Nový příspěvek od Kinza »

no momentálně také nemám zátěžový regulátor otáček, protože je odpojený a dá se to také (k vleku to nevadí, na orání a pod. to není ono). Myslel jsem si že tam dám podtlakový tempomat, ale stojí kolem 4000,- to je dost, tak tam asi dám ten original, pokud teda ještě funguje a nemá někdo výkres jak to uvnitř origo regulátoru vypadá (pokud by bylo ho potřeba repasovat)
Upravit je potřeba olejová vana, sací potrubí, držáky motoru, a nějak se popasovat s napojením na reduktor, a ono se určitě ještě něco postupně najde

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od Milhauss »

Na Tebe jsem si vzpoměl,že musím okouknout,jak máš ten vlek předělanej. Byl jsi rychlejší. Dík 8)

Přesně takto jsem myslel,že bych to udělal,i mě napadlo zachovat to uchycení korby na sklápění,a koukám že ty to máš taky tak. Paráda. Já akorát nechám kola koukat ven,takže by byl o fous vyšší,ale to mě neva,mám ten druhý,tem bude na dřevo,ten má právě kola vedle korby,takže dva je mít zbytečné. Akorát furt nevím co s tou ojí,jestli ji nechat rovně,a nakonec to udělat nějak jako to máš ty,nebo ji udělat jemně pod ůhlem,jako to má ANS. O kolik jsi zůžoval nápravu??? Já jsem koukal tak 25-30 cm že to je max,nevím co je u kola ložisko,jak je hluboko a tak,kam až můžu říznout. Jinak se dá říct že to bude ůplně stejné jako u tebe

Kinza

#38 Nový příspěvek od Kinza »

mám to říznuté 5cm od náboje ale to bylo proto abych se tam dostal rozbruškou, a zkrácené to mám až ke kraji té trubkové výztuhy (ty to nebudeš muset tolik zkracovat) a musíš uříznout táhla brzd a upravi si to (viz. obr.), já ručku nepotřebuju místo toho mi slouží ta noha, a brzdy budu dělat hydraulické přímo napojené na okruh traktoru NC-G rychlospojka

Obrázek

Kinza

#39 Nový příspěvek od Kinza »

upravená příruba s dírami pro přišroubování na motor, reduktor přidělaný na motor, a motor v rámu (na třech místech budu muset malinko upravit rám)

Obrázek Obrázek Obrázek

bt66

#40 Nový příspěvek od bt66 »

Kinza píše:a zde samostatný vlek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

S přestavbou mi pomáhal kamarád a přesvědčil mě dát nápravu co nejvíce dozadu (což se mi moc vzhledově nelíbilo) má to ovšem jednu obrovskou výhodu, 50% hmotnosti nákladu zatíží zadní nápravu traktoru, tím se neskutečně zvýší trakce, jak při záběru, tak při brždění.
Náprava zůstala, jen jsme ji zúžili, použily mezipodložky se změnou rozteče a použily 13" kola a pneu favorit, dále jsme prodloužily trubu rámu a vytvořily podpěrnou nohu. otočný bod korby jsme posunuly dozadu a přidělaly na hrazdu z trubky a použily 60cm pr.63mm dvojčinnou pístnici, nyní již zbývá nastříkat rám a přidělat světla.

Brzdy nemám zapojené a už jsem vozil i vlek s čepicí opuky (víc už naložit nešlo) a jízda naprosto bez problémů, akorát do kopce chyběl výkon :)
Zdravím. Prosím Vás, tie pôvodné veľké brzdové bubny čo sú na vlečke ako sa zmestili do 13" kolies Felicie? Však na vlečke pôvodne sú 16" kolesá, a rozdiel v priemere je dosť veľký. Ja chcem používať 14" kolesá Škoda 100, ale aj tie sú oveľa menšie ako pôvodné na vlečke. A poprosil by som Vás ešte o fotku, že ako vyzerajú tie medzipodložky so zmenou rozteče. A ešte jedna vec, že aké hrubé sú tie medzipodložky?
Ďakujem.

Kinza

#41 Nový příspěvek od Kinza »

podložky mají sílu tuším 30mm, až se k tomu dostanu sundám kolo a vyfotím ji a dám sem rozměry

14" by tam mohli vyjít i bez podložek, v tom případě by stačilo - sundat bubny, vylisovat štefty, vyvrtat novou rozteč (4x130 š100) a nalisovat štefty, ale myslím, že to nevyjde kvůli středu

Kinza

#42 Nový příspěvek od Kinza »

nemá tu někdo (popř nevíte o někom) originální přední radlici na sníh na MT8-050(065)?
jde mi o to, že na ní mám výrobní štítek v dezolátním stavu a jdou na něm přečíst jen vyražené hodnoty, jako výr číslo a rok ale nic víc,
pokud by mi někdo mohl štítek vyfotit abych si mohl udělat nový byl bych rád.

Mário

#43 Nový příspěvek od Mário »

a aky typ je to?? daj foto tej radlice

Kinza

#44 Nový příspěvek od Kinza »

snad to postačí takto

Obrázek Obrázek Obrázek

peče

#45 Nový příspěvek od peče »

To je ARS 171, štítek na ní mám, večer udělám foto. :)

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“