MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Caute nechce sa mi to čítať celé a preto mám jednu otazku. Kúpil som rotakátor AKR-122 a je bez kardanu. Aký je druh toho kardanu alebo typ toho tisichranu či čo to je aby som mohl kúpiť nový.
Mini se nezdá, ale práci zastane
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Z mého pohledu má Mini dvě nevýhody... hmotnost, a zadní pneumatiky. Obojí se dá vyřešit. Doplnění zadních závaží a výměnu pneumatik za normální šípy. Pro mě postupem času Mini měl ještě jeden problém, a to byla malá světlá výška. Bohužel tento nedostatek se nedal řešit jinak, než jeho výměnou za větší traktor
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
...pneu jsem nechal original, přidal jsem k původním závažím další na zadku - 2x20kg, snad si nezadělávám na problém v uchycení zadních kol ?? V lese zajedu bez problému k poraženému stromu i s naloženým nákladem - tohle bych si nemohl dovolit s MFD019, ta by si vůbec neškrtla...
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Závaží je na kolech, takže celou svou vahou spočívají na zemi. Na uchycení to nemá žádný vlivtexi píše:...pneu jsem nechal original, přidal jsem k původním závažím další na zadku - 2x20kg, snad si nezadělávám na problém v uchycení zadních kol ?? V lese zajedu bez problému k poraženému stromu i s naloženým nákladem - tohle bych si nemohl dovolit s MFD019, ta by si vůbec neškrtla...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Teximu : ...Souhlasím s Tomem, je to pracant, takhle ho nyní nakládám dubem-cca 1m2... asi se chybička vloudila, to by jsi měl prázdnou vlečku , já vím, že jsi chtěl napsat 1 m³...
... Ale musím s tebou souhlasit. Já jsem vezl 20 ks vinohradních betonových sloupků , a to jeden vážil asi 50 kg a možná i víc. Takže v pohodě utáhl 1 tunu ...!!! Je to super mašinka ...
... Ale musím s tebou souhlasit. Já jsem vezl 20 ks vinohradních betonových sloupků , a to jeden vážil asi 50 kg a možná i víc. Takže v pohodě utáhl 1 tunu ...!!! Je to super mašinka ...
...Dali máš recht, chybička se vloudila, dvojka trojka je vedle sebe a já se přehmát a nezkontroloval, dík.
Už jsi doma z Běloruska?
Už jsi doma z Běloruska?
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
... vitaj Slovane, Texi , víš kolik jsem v životě udělal chyb a omylů ?.Nějaká dvojka je úplné nic ... Teď su týden doma, a v pondělí valím zpět. Kdybych byl svobodný, tak věř, že je tam z čeho vybírat. Jedna modelka vedle druhé a hlavně krásné blondýnky s modrýma očima, ale i brunetky jsou tam velice pěkné..... Dneska jsem zapřáhnul rotavátor a vyrazil do polí. Pomlel jsem všechno co šlo. Po dvou hodinách vyšla spotřeba na 2,17 litrů na hodinu. Dost dobré, nééé....? Asi jsem dobře pošteloval ten nový karbec i nová svíčka , taky dělá svoje... Při těžším záběru si pěkně regulátor přidá do otáček. Trochu mě překvapilo, když jsem dal plný kotel a za 4. To jsem jel po zadních 2 metry než rego povolilo otáčky. Připadal jsem si, jak , na splašeném koňovi ... No, jo, no, ten rotavátor něco váží ... Ono je sice ještě brzy, ale až se vrátím za tři týdny, tak už bude snad i teplo a baby budou chtět zadit zeleninu , tak jim to přeletím ještě jednou. A potom se pustím do sadby brambor sazečem. Udělám aj nějaké videjko a prsknu to na jutubko nebo na uložto. Tak se měj fanfárově ...., právě došel soused a chce v sobotu pomlet zahradu, tak mám zase kšeft.... ... Čau... A pište fšichi, ať mám v Bobrujsku co číst ...!!!
-
nazdar kolegovia.
poprosim vas o radu.
pri vacsej zatazi na 3 a 4 stvorke mi motor zdochne , alebo regulator rozhadzuje tak ze mam pocit akoby ho prechlastavalo?!
a otacky idu tak od zdochnutia po vacsi rozbech ako je stred! a to sa tak opakuje hore-dole-hore-dole....
zmes som skusal aj pridat aj ubrat ale moc to situaciu neriesilo,
neviem ci som to dokazal opisat dostatocne zretedelno?
viete mi poradit?
reagujem na kolegu ktory tu pise ze na stvorke to postavil na zadne?! sice z rotavatorom ale predsa...
filter je novy , karbec nastaveny podla navodu v strednej zatazi ide bez problemov a spotreba je tiez v poho,regulator sa hybe -nevyzera byt pridrety.
dik sp sano
poprosim vas o radu.
pri vacsej zatazi na 3 a 4 stvorke mi motor zdochne , alebo regulator rozhadzuje tak ze mam pocit akoby ho prechlastavalo?!
a otacky idu tak od zdochnutia po vacsi rozbech ako je stred! a to sa tak opakuje hore-dole-hore-dole....
zmes som skusal aj pridat aj ubrat ale moc to situaciu neriesilo,
neviem ci som to dokazal opisat dostatocne zretedelno?
viete mi poradit?
reagujem na kolegu ktory tu pise ze na stvorke to postavil na zadne?! sice z rotavatorom ale predsa...
filter je novy , karbec nastaveny podla navodu v strednej zatazi ide bez problemov a spotreba je tiez v poho,regulator sa hybe -nevyzera byt pridrety.
dik sp sano
... vitaj Slovane, ... Roberte, zkus ten tvůj problém natočit třeba na mobil a pošli mě to mejlem, ale ať to nemá víc , jak 12mega. Nějak jsem tomu neporozuměl, chtělo by to vidět ...!!!
flydali@seznam.cz
... zahřej motor, dej volnoběh 870-980 ot/min, a bez regulátoru dej rychle plný. Pokud nepřechází hbytě motor do plných otáček a dusí se nebo tarokuje , není v pořádku seřízení bohatosti směsy. Pokud jede jak má, tak nesmí bez zátěže kolísat otáčky. To znamená, že je rozhozený regulátor. Při náhlé zátěži, by si měl regulátor přidat a to po dobu než překoná motor zatížení, bez toho, že by opět kolísaly otáčky. Pokud tomu tak je potřeba doladit rego, ale to je spíš pro někoho, kdo to už dělal. Já osobně jsem se s tím rýpal dva dny , než se mě to podařilo naladit (jak páku, tak pružinu), obě tyto věci jsou na sobě závislé. Ale důležité ze všeho je správná bohatost směsy a zapal. svíčka,... předstih ten daný ..!!! Od toho se odvíjí všechny ostatní záležitosti...
flydali@seznam.cz
... zahřej motor, dej volnoběh 870-980 ot/min, a bez regulátoru dej rychle plný. Pokud nepřechází hbytě motor do plných otáček a dusí se nebo tarokuje , není v pořádku seřízení bohatosti směsy. Pokud jede jak má, tak nesmí bez zátěže kolísat otáčky. To znamená, že je rozhozený regulátor. Při náhlé zátěži, by si měl regulátor přidat a to po dobu než překoná motor zatížení, bez toho, že by opět kolísaly otáčky. Pokud tomu tak je potřeba doladit rego, ale to je spíš pro někoho, kdo to už dělal. Já osobně jsem se s tím rýpal dva dny , než se mě to podařilo naladit (jak páku, tak pružinu), obě tyto věci jsou na sobě závislé. Ale důležité ze všeho je správná bohatost směsy a zapal. svíčka,... předstih ten daný ..!!! Od toho se odvíjí všechny ostatní záležitosti...
..ahoj Daliku,věřím,že ty modrokočky by stály za hřích..to vše je už za mnou.. Spotřeba je pěkná, já když jedu do lesa pro ten kubík dubu , mám spotřebu 0,9l BA - 1km tam s prázdnou a 1km zpět s plnou károu. Rotavátorovat se chystám na tento víkend, porovnáme pak spotřebu/hod. Na cestách dávej na sebe pozor...Flydali píše:... vitaj Slovane, Texi , víš kolik jsem v životě udělal chyb a omylů ?.Nějaká dvojka je úplné nic ... Teď su týden doma, a v pondělí valím zpět. Kdybych byl svobodný, tak věř, že je tam z čeho vybírat. Jedna modelka vedle druhé a hlavně krásné blondýnky s modrýma očima, ale i brunetky jsou tam velice pěkné..... Dneska jsem zapřáhnul rotavátor a vyrazil do polí. Pomlel jsem všechno co šlo. Po dvou hodinách vyšla spotřeba na 2,17 litrů na hodinu. Dost dobré, nééé....? Asi jsem dobře pošteloval ten nový karbec i nová svíčka , taky dělá svoje... Při těžším záběru si pěkně regulátor přidá do otáček. Trochu mě překvapilo, když jsem dal plný kotel a za 4. To jsem jel po zadních 2 metry než rego povolilo otáčky. Připadal jsem si, jak , na splašeném koňovi ... No, jo, no, ten rotavátor něco váží ... Ono je sice ještě brzy, ale až se vrátím za tři týdny, tak už bude snad i teplo a baby budou chtět zadit zeleninu , tak jim to přeletím ještě jednou. A potom se pustím do sadby brambor sazečem. Udělám aj nějaké videjko a prsknu to na jutubko nebo na uložto. Tak se měj fanfárově ...., právě došel soused a chce v sobotu pomlet zahradu, tak mám zase kšeft.... ... Čau... A pište fšichi, ať mám v Bobrujsku co číst ...!!!
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Dobrý večer,
mám prosbu dával jsem teď do kupy spojku. Při vyšlápnutí spojky se nevrací. Měnil jsem čepy i pružiny,nevím jestli musí být hodně volné , nebo stažené.
A ještě se chci optat, Když ji šešlápnu tak se pohybuje spojka cca 2 mm jestli je to standartní .
Budu rád za každou radu
mám prosbu dával jsem teď do kupy spojku. Při vyšlápnutí spojky se nevrací. Měnil jsem čepy i pružiny,nevím jestli musí být hodně volné , nebo stažené.
A ještě se chci optat, Když ji šešlápnu tak se pohybuje spojka cca 2 mm jestli je to standartní .
Budu rád za každou radu
ahoj Tondaumel - pružiny na spojce mám dost stažené,myslím,že 2mm posuv kotouče spojky postačí k rozepnutí.To se ti nevrací páka ? Máš tam pružinu?
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994