WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: VINEA,CABRIO,VEGA II

#2821 Nový příspěvek od Tom »

Jo, jsem se přehlíd :red: Zase jsem o něco chytřejší :) Očnici jsem nechával původní, ale ty svorky šly...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

traktoristaPB

#2822 Nový příspěvek od traktoristaPB »

Mam rotačný kyprič AKR-120 namazal som reťaz vazelínou A0 kou plus do maznice vazelínu a spod krytu reťaze mi začal kapať olej. Teraz neviem či povolil semering a leje sa olej z diferaku k retazi a potom kvapká dole alebo je to po práci roztopená tekutá vazelina. Kolko oleja ma byť v diferaku kultivátora mierka tam nie je ani nič v návode podľa provizórnej mierky je ho tam asi 5cm.Stačí to? Proste potrebujem to vedieť aby som to zbytočne nerozoberal a nepretesňoval skontrolujem či unika olej z diferaku to je cele. Koľko ho tam ma byť a aký? lebo ani toto v tom "super" manuale nie je.
Aj tak je zaujimave že to vyrobca vôbec neuvadza. :zly:

thovt

#2823 Nový příspěvek od thovt »

traktoristaPB píše:Mam rotačný kyprič AKR-120 namazal som reťaz vazelínou A0 kou plus do maznice vazelínu a spod krytu reťaze mi začal kapať olej. Teraz neviem či povolil semering a leje sa olej z diferaku k retazi a potom kvapká dole alebo je to po práci roztopená tekutá vazelina. Kolko oleja ma byť v diferaku kultivátora mierka tam nie je ani nič v návode podľa provizórnej mierky je ho tam asi 5cm.Stačí to? Proste potrebujem to vedieť aby som to zbytočne nerozoberal a nepretesňoval skontrolujem či unika olej z diferaku to je cele. Koľko ho tam ma byť a aký? lebo ani toto v tom "super" manuale nie je.
Aj tak je zaujimave že to vyrobca vôbec neuvadza. :zly:

Manuál je vágní nedivím se. Řetěz se maže, ponořením do teplého oleje 60 °C na 45 min. Poté se vytáhne nechá se okapat.
Když mažeš vazelínou na ní se nachytá prach dobře to obrušuje ozubená kola a řetěz uvnitř je suchý.
Olej v rozvodovce kontroluje ve vodorovné poloze , pokud není kontrolní šroub, hladina oleje má dosahovat maximálně k hřídeli.
Talířové kolo rozstřikuje olej v rozvodovce.

traktoristaPB

#2824 Nový příspěvek od traktoristaPB »

Když mažeš vazelínou na ní se nachytá prach dobře to obrušuje ozubená kola a řetěz uvnitř je suchý.
Reťaz z ozubenými kolesami je krytá v liatinovom bloku bez prístupu prachu. Vazelína A0 je predsa aj na mazanie reťazí.Obrázek

thovt

#2825 Nový příspěvek od thovt »

traktoristaPB píše:
traktoristaPB píše:
Reťaz z ozubenými kolesami je krytá v liatinovom bloku bez prístupu prachu. Vazelína A0 je predsa aj na mazanie reťazí.
To nepopíram , mám i zkušenost že známemu se tam dostal prach .

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2826 Nový příspěvek od Antony30011 »

:D :D :D :D :D :D :D viděl si někdy předtím, než semka dal traktoristaPB tu fotku, ten rotavátor? Já bych řekl že ne :vysmech: :vysmech: :vysmech: :vysmech: :vysmech:

thovt

#2827 Nový příspěvek od thovt »

AKR-140, AKR-120, AKR-100 je rozdíl jen v šířce , princip je stejný, jen trochu jiná rozvodovka u AKR-152.

Změna jen v designu :D :D :D :D :D :D :D pořád to samé.

kinmen

#2828 Nový příspěvek od kinmen »

thovt píše:AKR-140, AKR-120, AKR-100 je rozdíl jen v šířce , princip je stejný, jen trochu jiná rozvodovka u AKR-152.

jak říkáš, změna designu, ale furt totálně poddimenzovaný opěrná kola.. Chlapi neříkejte mi, že to šálkovi ještě nikdo neomlátil o hlavu.. Táta ten AKR 152 koupil asi za 12k v roce 96 a ty kolečka musel vyztužovat silnější pásovinou hned po prvním použití.. Neříkejte mi, že to furt vyrábí takhle fórový.. Jinak to teda jede bez problémů, ale ta kola..

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2829 Nový příspěvek od Antony30011 »

Ja v kolech nevidim problem. Ted uz leda v sirce zaberu :co?:

creative

#2830 Nový příspěvek od creative »

S nářadím se musí jezdit rovně.Na ouvrati to musíš zvednout a budeš mít kola gut.

bawor

#2831 Nový příspěvek od bawor »

kinmen píše:
thovt píše:AKR-140, AKR-120, AKR-100 je rozdíl jen v šířce , princip je stejný, jen trochu jiná rozvodovka u AKR-152.

jak říkáš, změna designu, ale furt totálně poddimenzovaný opěrná kola.. Chlapi neříkejte mi, že to šálkovi ještě nikdo neomlátil o hlavu.. Táta ten AKR 152 koupil asi za 12k v roce 96 a ty kolečka musel vyztužovat silnější pásovinou hned po prvním použití.. Neříkejte mi, že to furt vyrábí takhle fórový.. Jinak to teda jede bez problémů, ale ta kola..

Ta pásovina co drží kola už je dávno jednou taková než je tady na tý fotce takže žádný problém

kinmen

#2832 Nový příspěvek od kinmen »

bawor píše:
kinmen píše:

Ta pásovina co drží kola už je dávno jednou taková než je tady na tý fotce takže žádný problém
Aha, tož to sem nevěděl, na nový rotavátor jsem se nedíval.. Je jasný, že nářadí se musí na úvrati zvedat a problém s šířkou záberu taky znám.. Sere mě to hlavně u mulčovače, který má užší jak traktor..

bawor

#2833 Nový příspěvek od bawor »

Zkouška nového závěsu ISO50

Obrázek

Miniagro

#2834 Nový příspěvek od Miniagro »

Sušení špalíků bez práce a starostí kam s nimi.Stačí jen počkat ,na podzim zatáhnout na dvůr a kotoučem do kotelny.
http://www.youtube.com/watch?v=T9qejCs4_Fo

Vinea 30Hp Comfort

#2835 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Máš to pěkně vymyšlené 8)
ZETOR 5211

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“