WINEA,CABRIO,VEGA II
Re: VINEA,CABRIO,VEGA II
Jo, jsem se přehlíd Zase jsem o něco chytřejší Očnici jsem nechával původní, ale ty svorky šly...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Mam rotačný kyprič AKR-120 namazal som reťaz vazelínou A0 kou plus do maznice vazelínu a spod krytu reťaze mi začal kapať olej. Teraz neviem či povolil semering a leje sa olej z diferaku k retazi a potom kvapká dole alebo je to po práci roztopená tekutá vazelina. Kolko oleja ma byť v diferaku kultivátora mierka tam nie je ani nič v návode podľa provizórnej mierky je ho tam asi 5cm.Stačí to? Proste potrebujem to vedieť aby som to zbytočne nerozoberal a nepretesňoval skontrolujem či unika olej z diferaku to je cele. Koľko ho tam ma byť a aký? lebo ani toto v tom "super" manuale nie je.
Aj tak je zaujimave že to vyrobca vôbec neuvadza.
traktoristaPB píše:Mam rotačný kyprič AKR-120 namazal som reťaz vazelínou A0 kou plus do maznice vazelínu a spod krytu reťaze mi začal kapať olej. Teraz neviem či povolil semering a leje sa olej z diferaku k retazi a potom kvapká dole alebo je to po práci roztopená tekutá vazelina. Kolko oleja ma byť v diferaku kultivátora mierka tam nie je ani nič v návode podľa provizórnej mierky je ho tam asi 5cm.Stačí to? Proste potrebujem to vedieť aby som to zbytočne nerozoberal a nepretesňoval skontrolujem či unika olej z diferaku to je cele. Koľko ho tam ma byť a aký? lebo ani toto v tom "super" manuale nie je.
Manuál je vágní nedivím se. Řetěz se maže, ponořením do teplého oleje 60 °C na 45 min. Poté se vytáhne nechá se okapat.
Když mažeš vazelínou na ní se nachytá prach dobře to obrušuje ozubená kola a řetěz uvnitř je suchý.
Olej v rozvodovce kontroluje ve vodorovné poloze , pokud není kontrolní šroub, hladina oleje má dosahovat maximálně k hřídeli.
Talířové kolo rozstřikuje olej v rozvodovce.
-
Reťaz z ozubenými kolesami je krytá v liatinovom bloku bez prístupu prachu. Vazelína A0 je predsa aj na mazanie reťazí.Když mažeš vazelínou na ní se nachytá prach dobře to obrušuje ozubená kola a řetěz uvnitř je suchý.
traktoristaPB píše:Když mažeš vazelínou na ní se nachytá prach dobře to obrušuje ozubená kola a řetěz uvnitř je suchý.
To nepopíram , mám i zkušenost že známemu se tam dostal prach .traktoristaPB píše:Reťaz z ozubenými kolesami je krytá v liatinovom bloku bez prístupu prachu. Vazelína A0 je predsa aj na mazanie reťazí.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
viděl si někdy předtím, než semka dal traktoristaPB tu fotku, ten rotavátor? Já bych řekl že ne
AKR-140, AKR-120, AKR-100 je rozdíl jen v šířce , princip je stejný, jen trochu jiná rozvodovka u AKR-152.
Změna jen v designu pořád to samé.
jak říkáš, změna designu, ale furt totálně poddimenzovaný opěrná kola.. Chlapi neříkejte mi, že to šálkovi ještě nikdo neomlátil o hlavu.. Táta ten AKR 152 koupil asi za 12k v roce 96 a ty kolečka musel vyztužovat silnější pásovinou hned po prvním použití.. Neříkejte mi, že to furt vyrábí takhle fórový.. Jinak to teda jede bez problémů, ale ta kola..thovt píše:AKR-140, AKR-120, AKR-100 je rozdíl jen v šířce , princip je stejný, jen trochu jiná rozvodovka u AKR-152.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ja v kolech nevidim problem. Ted uz leda v sirce zaberu
S nářadím se musí jezdit rovně.Na ouvrati to musíš zvednout a budeš mít kola gut.
kinmen píše:jak říkáš, změna designu, ale furt totálně poddimenzovaný opěrná kola.. Chlapi neříkejte mi, že to šálkovi ještě nikdo neomlátil o hlavu.. Táta ten AKR 152 koupil asi za 12k v roce 96 a ty kolečka musel vyztužovat silnější pásovinou hned po prvním použití.. Neříkejte mi, že to furt vyrábí takhle fórový.. Jinak to teda jede bez problémů, ale ta kola..thovt píše:AKR-140, AKR-120, AKR-100 je rozdíl jen v šířce , princip je stejný, jen trochu jiná rozvodovka u AKR-152.
Ta pásovina co drží kola už je dávno jednou taková než je tady na tý fotce takže žádný problém
Aha, tož to sem nevěděl, na nový rotavátor jsem se nedíval.. Je jasný, že nářadí se musí na úvrati zvedat a problém s šířkou záberu taky znám.. Sere mě to hlavně u mulčovače, který má užší jak traktor..bawor píše:kinmen píše:jak říkáš, změna designu, ale furt totálně poddimenzovaný opěrná kola.. Chlapi neříkejte mi, že to šálkovi ještě nikdo neomlátil o hlavu.. Táta ten AKR 152 koupil asi za 12k v roce 96 a ty kolečka musel vyztužovat silnější pásovinou hned po prvním použití.. Neříkejte mi, že to furt vyrábí takhle fórový.. Jinak to teda jede bez problémů, ale ta kola..thovt píše:AKR-140, AKR-120, AKR-100 je rozdíl jen v šířce , princip je stejný, jen trochu jiná rozvodovka u AKR-152.
Ta pásovina co drží kola už je dávno jednou taková než je tady na tý fotce takže žádný problém
Sušení špalíků bez práce a starostí kam s nimi.Stačí jen počkat ,na podzim zatáhnout na dvůr a kotoučem do kotelny.
http://www.youtube.com/watch?v=T9qejCs4_Fo
http://www.youtube.com/watch?v=T9qejCs4_Fo
- Vinea 30Hp Comfort