VINEA,CABRIO,VEGA
Re: VINEA,CABRIO,VEGA
tak potom je tam pouze ložisko na hřídeli poloosy ale to když je vadný tak rachotí hlavně za jízdy, ale možná to dělaj jen provozní vůle ozubení v portálu
ono je těžké to místo přesně specifikovat zvuk se nese po bloku, uvažoval jsem že cz to mohlo být nějaké vymezení vůlí kroužky. Ale to je jak střelba od pasu.
Pokud přesně nevíš, odkud ten zvuk jde, to je těžké. Na mé Vinee se také občas ozývají také různé "zvuky a pazvuky" a moc to neřeším. Dělám běžnou údržbu - výměna olejů, seřízení ventilů, promázání maznic apod. a pokud i přesto něco "klekne", tak to budu řešit, až nastane.busmen píše:ono je těžké to místo přesně specifikovat zvuk se nese po bloku, uvažoval jsem že cz to mohlo být nějaké vymezení vůlí kroužky. Ale to je jak střelba od pasu.
Vinea 30Hp Comfort - MUL1000
ono není rachot jako rachot. Už to začíná být hodně hlučné v kabině.
Jestli se to zhoršuje tak bys to měl řešit, zvedni traktor hydralikou a zkus zatočit kolama.
tady je pár fotek vnitřku převodovky
tady je pár fotek vnitřku převodovky
už jsem konzultoval se šálkem bude se opravovat.
Caute
Na Vinee pri mulcovani mi vyvarila voda. Niekde sa to tu uz spominalo, ze je obcas problem s vieckami chladica. Pred mulcovanim som kontroloval hladinu vody a potom som sa nestacil divit. Teplota 16 stupnov vonku, vyuzival som plny vykon motora a teplomer kazdu chvilu na 100 stupnov celzia. Prisiel som na problem. Tie viecka su mozno nekvalitne, ale prisiel som na sposob, ako hned po kontrole stavu chladiacej kvapaliny, overit ci je spravne uzavrete ako ma byt. Spravne uzavrete myslim nielen to, ze je v drazkach, kde ma byt a dotiahnute, ale to, ze aj spravne funguje. Spravne je to vtedy, ked po zmacknuti hornej gumovej hadice co privadza horucu vodu od motora do chladica, nesmie z prepadovej hadicky od uzaveru dychat vzduch z chladica. Ked dycha vzduch cez tu prepadovu hadicku je to zle, lebo vtedy chladiaca sustava nieje tlakova a voda zacne omnoho skor varit. Je to sposobene tym, ze pretlakovy ventil nie vzdy sa spolahlivo uzavrie pri manipulacii s vieckom. Ostatne tesnenia sedia a je to na nich vidiet, lebo su na nich otlacky z nalievacieho hrdla chladica.
Rozobral som teda viecko a vnutri, ako je pretlakovy ventil bola taka rapina a zrejme o nu sa obcas oprel pretlakovy ventil a neuzavrel sa ako mal. Toto viecko asi prilezitostne vymenim, ale da sa to takto pouzivat.
Na Vinee pri mulcovani mi vyvarila voda. Niekde sa to tu uz spominalo, ze je obcas problem s vieckami chladica. Pred mulcovanim som kontroloval hladinu vody a potom som sa nestacil divit. Teplota 16 stupnov vonku, vyuzival som plny vykon motora a teplomer kazdu chvilu na 100 stupnov celzia. Prisiel som na problem. Tie viecka su mozno nekvalitne, ale prisiel som na sposob, ako hned po kontrole stavu chladiacej kvapaliny, overit ci je spravne uzavrete ako ma byt. Spravne uzavrete myslim nielen to, ze je v drazkach, kde ma byt a dotiahnute, ale to, ze aj spravne funguje. Spravne je to vtedy, ked po zmacknuti hornej gumovej hadice co privadza horucu vodu od motora do chladica, nesmie z prepadovej hadicky od uzaveru dychat vzduch z chladica. Ked dycha vzduch cez tu prepadovu hadicku je to zle, lebo vtedy chladiaca sustava nieje tlakova a voda zacne omnoho skor varit. Je to sposobene tym, ze pretlakovy ventil nie vzdy sa spolahlivo uzavrie pri manipulacii s vieckom. Ostatne tesnenia sedia a je to na nich vidiet, lebo su na nich otlacky z nalievacieho hrdla chladica.
Rozobral som teda viecko a vnutri, ako je pretlakovy ventil bola taka rapina a zrejme o nu sa obcas oprel pretlakovy ventil a neuzavrel sa ako mal. Toto viecko asi prilezitostne vymenim, ale da sa to takto pouzivat.
já nám na té hadičce průhlednou láhvičku s plastu.chladič nesmí být úplně plný. Nejvíce jsem tam měl půl deci. Ale výkon motoru dlouhodobě nejvíce na třičtvrtě plynu, víc nebylo nikdy potřeba.
- Vinea 30Hp Comfort
Když se tu bavíte o tom víčku na chladiči,tak jsem ho taky měnil na 47Hp a taky termostat.
ZETOR 5211
- Vinea 30Hp Comfort
- Vinea 30Hp Comfort
-
- peter769
Doplnené fotografie zo 421 na 531 celého vlakna http://peter76.rajce.idnes.cz/Vinea%2C_Cabrio_%2C_Vega/
Spolu tu je 531 fotografii z tohoto vlákna rozmer 800*600
Stahuj:http://www.uloz.to/9831096/vinea-cabrio-vega-rar
Spolu tu je 531 fotografii z tohoto vlákna rozmer 800*600
Stahuj:http://www.uloz.to/9831096/vinea-cabrio-vega-rar
Jo, ta nová kapotáž vypadá hodně, moc hodně dobře
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
taky se mi ta kapota líbí víc a svetla nejsou tak na raně