WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Boniek

Re: VINEA,CABRIO,VEGA II

#2506 Nový příspěvek od Boniek »

V pondělí napadlo trochu sněhu, tak byla příležitost konečně vyzkoušet radlicí (vloni nebyla ani vločka), hrne to perfektně 8) .
ObrázekObrázek
Taky jsem měnil olej v motoru + filtr oleje originál má označení 107.2175.107, náhrada DO817 nebo DO1800 od CleanFilters (dělá je pro Lombardini) nebo W75/3 od MAN (ale ten je o dost menší)
Obrázek
Docela mne překvapilo, že původní olej byl černý jak bota a to měl najeto necelých 200 mth.

Vinea 30Hp Comfort

#2507 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Pěkné fota 8) jak ti vychází řetěz od kuláku,kolik je tam místa?
ZETOR 5211

Boniek

#2508 Nový příspěvek od Boniek »

Vychází to akorát, nikde to neškrtá, řetěz je zvnitřku jen na pneu a kuláč je u okraje disku. Příležitostně ofotím. Jen je děsný opruz to tam dostat, mezi blatník a kolo se mi skoro nevejde ruka a kolem držáku blatníku to musím protahovat lankem.

l(a)k(a)tom

#2509 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

bawor píše:Traktor se dá nouzově nastartovat za použití pár kablíků stačí oživit elektromagnetický ventil co pouští naftu dalším kabelem nažhavit a pak jen ne startéru škrtnout o cívku a jede se :rally:
což o to, já ho taky nahodím (s palubní deskou v ruce) :D ale nechci riskovat další přehořelý kabely ... domů bych s tím asi dojel, ale do lesa to není

Vinea 30Hp Comfort

#2510 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Boniek já zatím všude bez řetazu vyjel a stejnak tam nemám místo,protože kulák díky vetšímu rejtu mám až u kola
ZETOR 5211

l(a)k(a)tom

#2511 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

l(a)k(a)tom píše:
bawor píše:Traktor se dá nouzově nastartovat za použití pár kablíků stačí oživit elektromagnetický ventil co pouští naftu dalším kabelem nažhavit a pak jen ne startéru škrtnout o cívku a jede se :rally:
což o to, já ho taky nahodím (s palubní deskou v ruce) :D ale nechci riskovat další přehořelý kabely ... domů bych s tím asi dojel, ale do lesa to není
Nalezeno, opraveno ... když jsem to elektrikářovi ukazoval, sahnul jsem zleva pod kapotu a nahmatal nažvejknutej svazek kabelů ... co na tom, že jsem ho měl 2 dni předtím 2x v ruce, že ? prostě jsem ho neviděl. Kabely napojeny, vyvázány, po celé desce nalezeny ještě asi 2-3 přepálené dráty, jak se to tam žvejkalo, musely lítat ohňostroje .... teď vše chodí. Ten svazek se dostal zevnitř mezi kapotu a nějakou vnitřní konstrukci čehosi nad kloubem, souhra náhod, ze spodního svazku hydrauliky v chráničce uhýbal cca o 15 cm dříve, než končila chránička a tahle zkratka se při ostrém vpravo zatočit napnula a někde zasekla pod kapotou a při ostrém vlevo zatočit se žvekla o plech pod nohama. Domotáno do chráničky po celé délce, vyvedeno mimo žvejkací místo, v místě žvejku obaleno 1/2 coulovou hadicí. Snad to bude držet.

Vyzkoušel jsem v rokli, vytahal dalších 10 stromů, vsjo v parjadke.

Boniek

#2512 Nový příspěvek od Boniek »

Vinea 30Hp Comfort píše:Boniek já zatím všude bez řetazu vyjel a stejnak tam nemám místo,protože kulák díky vetšímu rejtu mám až u kola
Tak jsem to ofotil vychází to takhle:
Obrázek Obrázek Obrázek
Kulák je vlastně až v disku. Jak máš zvětšený rejd? To by se mi hodilo na kličkování mezi stromy v sadu.

Vinea 30Hp Comfort

#2513 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

To máš ten řetaz dost vysoko,já když měl řetazy na první Vinee,tak vycházel ten obvodový až k lemu disku. Excelenty mají šírší rozchod a tím pádem je tam víc místa.Ta plotýnka je jakoby otočná oproti té co máš ty na Cabriu,pak tam musí být disky s ET-40 na tuhle variantu ani nenasadíš kolo 7,50x16 to by sedělo na kuláku.Ty kdyby jsi chtěl tenhle rejt,tak musíš vyměnit tu plotýnku na kulák a pístnici a taky bys musel mít kola s ET -40 tyhle co máš mají ET-5
ZETOR 5211

kinmen

#2514 Nový příspěvek od kinmen »

Boniek píše:V pondělí napadlo trochu sněhu, tak byla příležitost konečně vyzkoušet radlicí (vloni nebyla ani vločka), hrne to perfektně 8) .
ObrázekObrázek
Taky jsem měnil olej v motoru + filtr oleje originál má označení 107.2175.107, náhrada DO817 nebo DO1800 od CleanFilters (dělá je pro Lombardini) nebo W75/3 od MAN (ale ten je o dost menší)
Obrázek
Docela mne překvapilo, že původní olej byl černý jak bota a to měl najeto necelých 200 mth.
Pánové, má někdo zkušenost s tím filtrem Mann W75/3 do tříválce Lombardiny 36 HP?? mi dal kamarád dva kousky, že mu to na nic není.. Jako mám to už namontovaný a najeto na něm asi 5 hodin a zdá se bez problému.. Může to něčemu vadit, že ten filtr je asi o polovinu nižší než doporučený 712/8?? Když mám ještě jeden, mělo by význam ho měnit třeba v půlce intervalu oleje?? Podle mě je to zbytečný, olej měním asi po 150 mh (rok) a při poslední výměně byl olej poměrně čistý..

Vinea 30Hp Comfort

#2515 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Odtahovka ;-)

Obrázek
ZETOR 5211

deniels

#2516 Nový příspěvek od deniels »

Super odtahovka 8) Kdepak se vinea 36 HP tahala ? :-/
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent

Vinea 30Hp Comfort

#2517 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Dom :co?:
ZETOR 5211

bawor

#2518 Nový příspěvek od bawor »

kinmen píše:
Pánové, má někdo zkušenost s tím filtrem Mann W75/3 do tříválce Lombardiny 36 HP?? mi dal kamarád dva kousky, že mu to na nic není.. Jako mám to už namontovaný a najeto na něm asi 5 hodin a zdá se bez problému.. Může to něčemu vadit, že ten filtr je asi o polovinu nižší než doporučený 712/8?? Když mám ještě jeden, mělo by význam ho měnit třeba v půlce intervalu oleje?? Podle mě je to zbytečný, olej měním asi po 150 mh (rok) a při poslední výměně byl olej poměrně čistý..
to je filtr Renault klidně ho tam těch 150mth nech nic se nestane

bawor

#2519 Nový příspěvek od bawor »

Vinea 30Hp Comfort píše:Odtahovka ;-)

Obrázek

Dobrej náklad 8)

deniels

#2520 Nový příspěvek od deniels »

Vinea 30Hp Comfort píše:Dom :co?:
Dalsi novy stroj? nebo pučeno od šalka? Vypada zachovale :)
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“