MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
ahojte všetci, chcel by som vás poprosiť o radu, idem kúpiť MINI 070, že na čo si mám dávať pozor pri kúpe tohoto traktoríka?
Vůle v přední nápravě ve středovém čepu, vůle v řízení (jelikož tam není převodka, tak to nejde štelovat), pak aby šly řadit všechny rychlosti a fungovala uzávěrka. Co se týče převodovky, ta musí být v pořádku, nic se na to nedá sehnat (nebo velmi špatně). Ještě hydrojednotka aby byla v pohodě. Jinak na tom není "pokazit", vše jde spravit na koleni, ale to co jsem napsal, tak je opravdu důležité překontrolovat. Pokud je Mini za nějaké "větší" peníze, tak samozřejmě motor, hardyspojky na hřídeli mezi motorem a převodovkou, potom silenbloky pod motorem, vývodový hřídel, elektroinstalace...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
ďakujem, budem si zajtra všímať tieto závadyTom píše:Vůle v přední nápravě ve středovém čepu, vůle v řízení (jelikož tam není převodka, tak to nejde štelovat), pak aby šly řadit všechny rychlosti a fungovala uzávěrka. Co se týče převodovky, ta musí být v pořádku, nic se na to nedá sehnat (nebo velmi špatně). Ještě hydrojednotka aby byla v pohodě. Jinak na tom není "pokazit", vše jde spravit na koleni, ale to co jsem napsal, tak je opravdu důležité překontrolovat. Pokud je Mini za nějaké "větší" peníze, tak samozřejmě motor, hardyspojky na hřídeli mezi motorem a převodovkou, potom silenbloky pod motorem, vývodový hřídel, elektroinstalace...
Ahojte, tak sme kúpili traktor mini 070, takže čo sa týka celkového traktorčeka je v dobrom stave, prevodovka je funkčná ide ľahko aj spojka je dobra taktiež uzávierka, hydraulika dvíha výborne len chyba paka ktorou sa pumpuje, takže ak by ste niekto mali tak by som ju od vás kúpil, ďalej čo sa tyká riadená a prednej nápravy je to v poriadku, jediná taka horšia vada je v tom že vlaky expert strhol závit savom kolene čo je upevnené na hlave valca, inakšie motor funguje naštartoval hneď len kolísali otáčky kvôli tomu kolenu. Chcel ba som sa vás ešte spýtať na nastavenie karburátora na tom motore, čoho sa mam vyvarovať.
Prikladám foto
Prikladám foto
Gratuluji ke koupi, vypadá pěkně. Ten závit.... předpokládám, že bude stržený v motoru. Takže pokud nepomůže přilepení šroubu nějakým speciálním lepidlem a dotažení, tak leda vyvrtat nový závit, větší, dát nový šteft a upravit díru v koleni. Co se týče té páky - měl jsem stejný problém - originální díl nejde sehnat, leda koupit od někoho celou hydrojednotku, občas ji lidi předělávají na čerpadlo. Já jsem to řešil tak, že jsem zašel na šroťák, uřezal kus volantové tyče a volant ze stodvacítky, originál tisícihran jsem uřezal, místo toho navařil ten kus volantovky, volant jsem odřezal, aby zůstala jen ta matka s vnitřním drážkováním a na ni jsem navařil kus pásoviny a trubku. Pokud bude zájem, můžu pohledat fotky.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ahoj,
po problémech, které jsem uvedl v příspěvku http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 80#p702336 jsem si pořídil Briggs & Stratton Vanguard 13 HP elektro. Problémovou "čínu-Wiltec" mám volnou, pokud by byl zájemce, je na http://www.omastovi.unas.cz/
Investice byla velká a rád bych motor dobře usadil. Nejsem první majitel a nějaké drobné úpravy už MINI prodělal. Možná se tím ani výrobce moc nezabýval, ale výškový rozdíl hřídelí je velký na to, aby hardy spojky neměly problém, samozřejmě s rizikem poškození motoru či převodovky. Je tu možnost naklonit motor a srovnat jednu stranu, u převodovky ale bude hardy spojka namáhaná pořád. Ještě nemám odkrytou hřídel převodovky, takže jsem výškový rozdíl hřídelí neměřil, ale oko vidí!
Vím, že problém tady byl zmiňován, ale budu vděčný za každou další dobrou radu.
Děkuji.
po problémech, které jsem uvedl v příspěvku http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 80#p702336 jsem si pořídil Briggs & Stratton Vanguard 13 HP elektro. Problémovou "čínu-Wiltec" mám volnou, pokud by byl zájemce, je na http://www.omastovi.unas.cz/
Investice byla velká a rád bych motor dobře usadil. Nejsem první majitel a nějaké drobné úpravy už MINI prodělal. Možná se tím ani výrobce moc nezabýval, ale výškový rozdíl hřídelí je velký na to, aby hardy spojky neměly problém, samozřejmě s rizikem poškození motoru či převodovky. Je tu možnost naklonit motor a srovnat jednu stranu, u převodovky ale bude hardy spojka namáhaná pořád. Ještě nemám odkrytou hřídel převodovky, takže jsem výškový rozdíl hřídelí neměřil, ale oko vidí!
Děkuji.
- frantamrazik
Nazdárek pánové,napadlo u nás v jižních čechách docela dost sněhu všichni bědovali ,já se radoval konečně nějaká příjemná zábava.Na podzim jsem něco hledal to jsem nenašel ale našel jsem pružiny které mi scházeli do radlice na sníh.Nádhera panečku to vůbec nemá chybu už nemusim dávat pozor na obrubníky nebo dešt"ové (neumim háček nad t )svody v zemi a tak jsem si hezky zařádil jak na budocím bydlení tak i u bytovky.
- frantamrazik
Nějak mi sem nejdou dát fotky zkusim to znovu.Pořád mi to nejde musim se poradit tak příště.
-
nazdar.na kolko ta vysiel BaS??? ja som objednal startovanie na wilteca co si poradil.mne sa tiez kedysi zasekol a vtedy sa mi aj rozsypalo startovanie,benzin mi zalial cely motor a isiel az vrchom cez vyfuk.vybral som sviecku a prestartoval som a cca 1,5dl mi vyplulo cez hlavu.odvtedy mi to urobilo iba raz a to ked som mu drzal max otacky.nakoniec som mu ubral na otackach a ide to v pohode,len dokedyvlom píše:Ahoj,
Děkuji.
Tento motor už mám 4 roky, a hardy sa rozsypala na poslednej ceste domov teraz v jeseni, ale traktor vydržal dôjsť domov, ale bola pôvodná z roku 1991. Tá bola už na pokraji smrti keď som ju montoval naspäť pri výmene motora. Aj napriek výškovej geometrii novej dávam ďalších 20 rokov.vlom píše:Ahoj,
Děkuji.
Žiadne vibrácie, priame ustavenie smeru hriadeľa sedí presne podľa dier motora a podstavca uchytenia motora. Takže kľudne to napoj, bude to ok.
MT8-070 (1991) s motorom BS VANGUARD 13 HP (2009)
Co se té hardy spojky týče, tak je velmi důležité mít dobře nastavený motor. Pozval jsem to na vlastní kůži. Motor se na těch silenblocích houpal, pak jsem ho nechal nastavit a člověk si na něho "mohl položit hrnek s kafem". Všechno ale souvisí se vším, takže při výměně hardy spojek, rovnou vyměnit i silenbloky. A ty spojky obě.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Hardy spojky fi 90 mm, unášač na motor, hriadeľ, štefty - to všetko som kúpil tu: www.agroservispv.cz
Kvalita, prístup aj dodávka super.
Montoval som to pred cca 10 dňami.
Kvalita, prístup aj dodávka super.
Montoval som to pred cca 10 dňami.
MT8-070 (1991) s motorom BS VANGUARD 13 HP (2009)
Jo Vlado, dík že jsi to sem napsal, já jsem na to úplně zapomněl. Šálek má například i ty hřídele mezi motorem a převodovkou, co má ještě za díly zjistím.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Děkuji pánové za rady, určitě mi pomůžou.
Nový motor vyšel na 30 tisíc, investice velká, ale MINI je to co potřebuji a je člen rodiny (jmenuje se Ignác).
Jak vidět, tak ty "číny" úplně bezproblémové nebudou, ale mají jednu výhodu - cenu.
Nákup v Agroservisu je perfektní informace. Vlado, jak zjistit co mají a jak objednat? E-shop jsem nenašel, přinejhorším budu muset zajet osobně. Tome, pokud zjistíš, co mají, to by všem pomohlo.
Silentbloky určitě vyměním taky, v nějakém vláknu bylo napsáno, že jsou ze Škodovky - nemůžete někdo upřesnit z jaké?
Ještě se vracím k problému legalizace pro silniční provoz. S "orgánem" jsem zatím kontakt neměl, mám origo techničák (ten co tady byl nafocený)a u České pojišťovny platím asi 180 Kč za vozidlo bez registrační značky, mám i Zelenou kartu Vozík je klasika za auto, řidičák B a alkohol požívám až po jízdě. Doufám, že bych prošel - jenom přejíždím.
Nemáte někdo nápad, jak využít starou nádrž? Toho prostoru je škoda. Napadlo mě ji shora proříznout, vyrobit nějaké víčko a používat jako schránku na nářadí. Nechtěl bych moc narušit původní vzhled. Foto napoví. Díky.
Nový motor vyšel na 30 tisíc, investice velká, ale MINI je to co potřebuji a je člen rodiny (jmenuje se Ignác).
Jak vidět, tak ty "číny" úplně bezproblémové nebudou, ale mají jednu výhodu - cenu.
Nákup v Agroservisu je perfektní informace. Vlado, jak zjistit co mají a jak objednat? E-shop jsem nenašel, přinejhorším budu muset zajet osobně. Tome, pokud zjistíš, co mají, to by všem pomohlo.
Silentbloky určitě vyměním taky, v nějakém vláknu bylo napsáno, že jsou ze Škodovky - nemůžete někdo upřesnit z jaké?
Ještě se vracím k problému legalizace pro silniční provoz. S "orgánem" jsem zatím kontakt neměl, mám origo techničák (ten co tady byl nafocený)a u České pojišťovny platím asi 180 Kč za vozidlo bez registrační značky, mám i Zelenou kartu Vozík je klasika za auto, řidičák B a alkohol požívám až po jízdě. Doufám, že bych prošel - jenom přejíždím.
Nemáte někdo nápad, jak využít starou nádrž? Toho prostoru je škoda. Napadlo mě ji shora proříznout, vyrobit nějaké víčko a používat jako schránku na nářadí. Nechtěl bych moc narušit původní vzhled. Foto napoví. Díky.
Pro původní nádrž jsem měl vymyšlené využití, ale nedošlo k tomu. Chtěl jsem se zbavit té šílené hydrojednotky, a nahradit ji čerpadlem ze serva z nějaké dodávky. Někdo to tady tak měl. A tu nádrž bych využil právě jako nádrž pro hydraulický olej.
Napiš ji mail, pan Horák ti odpoví a dá nabídku. To, že nemají eshop je škoda... Já tam pojedu asi v pondělí, tak bych se zeptal. Jo, díly posílají i na dobírku, takže není problém to přes ten mail objednat
Napiš ji mail, pan Horák ti odpoví a dá nabídku. To, že nemají eshop je škoda... Já tam pojedu asi v pondělí, tak bych se zeptal. Jo, díly posílají i na dobírku, takže není problém to přes ten mail objednat
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz