WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Boniek

Re: VINEA,CABRIO,VEGA II

#2281 Nový příspěvek od Boniek »

bawor píše:
Boniek píše:Zdá se, že mám problém. Nasadil jsem na Cabrio čelák, protože chci dělat nějaké terénní úpravy a jak jsem ho zkoušel po připojení, tak jsem i opřel lžíci o zem a nadzvedl předek do vzduchu a když už to tak bylo, tak jsem cvičně zahýbal předními koly jestli tam nejsou nějaké vůle. A ejhle, levé přední kolo má výkyv tak centimetr a pravé je na tom líp, ale taky to není ideální. To znamená, že ložiska v nábojích jsou v p.... :zly: . Nemáte někdo s výměnou nějaké zkušenosti, dá se udělat doma, nebo je nutný servis :prace: . Předpokládám, že to bude obdobné jako výměna ložisek na těhlicích u auta a bez lisu to nepůjde :vztek: .
Tuhle část jsem ještě nedělal, ale předpokládám že to bude chtít velkej stahovák.
Až budu mít chvíli, tak zkusím sundat víka nábojů a podívat se tam jak to vypadá vevnitř, ale měla by tam být jen dvě ložiska k dotažení nejspíš nic. Nemáte někdo Seznam náhradních dílů ke Cabriu 30? Tam by mohlo být vidět co tam všechno je a označení ložisek, co musím sehnat.

Boniek

#2282 Nový příspěvek od Boniek »

Pánové mám možnost koupit pluh obracák APO-155 v relativně slušném stavu za 20 tisíc, myslíte, že je to rozumná cena?

adam_pitak

#2283 Nový příspěvek od adam_pitak »

orba:
https://www.dropbox.com/s/e820d5oiu2uwb ... 8.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/3psj7yfl40qsx ... 4.jpg?dl=0

šlo to celkom v pohode až na to že bolo veľa slamy :zly: a ten pluh by sa zišlo prerobiť, kvôli slame ktorá sa zabíjala :zly:

APO155 za 20000 neviem ale asi by mi stačilo niečo staršie rakúske a mechanické (nehydraulické). samozrejme že ne hydrauliku by som si privykol ale orie sa raz za rok a na to mechanická otoč stačí...
Mieeeer

Boniek

#2284 Nový příspěvek od Boniek »

Vím, hydraulický je trochu luxus, ale na mechanickej starší dvouradličnej obracák jsem už dlouho nikde nenarazil a nový stojí víc jak 30000 a většinou jsou to číňani. APO je přeci jenom poctivej roudničák.

PULDrapalik

#2285 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Bohužel běžná cena pluhu APO

Vinea 30Hp Comfort

#2286 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Včera se špalíkovalo ;-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
ZETOR 5211

Rihard
Kontaktovat uživatele:

#2287 Nový příspěvek od Rihard »

Parádní fotky 8)

l(a)k(a)tom

#2288 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

Pánové, mám pokorné dotazy. Moje předchozí mazací aférka :red: mě poučila, že jak je někde maznička, tak i kdyby nikam nevedla, tak se musí mazat.
1) na středovém kloubu jsou dvě ložiska - horní dolní. Dolní mi jde mazat krásně, s horním byl problém. Nešel mi nasadit mazací lis. Když se mi podařilo mazničku vyndat, bylo to proto, že byla shora dolů naklepnutá = nižší o cca 2 mm a širší taky o cca 2 mm. Máte s tím někdo zkušenost, může to vzniknout používáním ? No a potom jsem zjistil, že matka, která drží to ložisko zespoda, je volná = nebyla v ní závlačka. Máte někdo zkušenost s tím, že by se závlačka "sama" střihla a celá vypadla ? (Obojí jsem po 2 hodinách vrtání se opravil, ložisko namazal, co to šlo).
2) na pístnicích řízení na obou koncích jsou oka, a mám za to, že tam byly / mají být taky mazničky (před opravou si myslím, že tam byly a teď po opravě je tam nevidím). Mažu vazelínou ve spreji, ale přijde mi to málo. Máte někdo nějakou zkušenost ?
3) trouba, ve které se traktor láme v horizontální rovině, má zespoda 2 mazničky, vyplácal jsem do nich jeden celý lis a pořád :) "bere", je to jak černá díra ... mám pořád přidávat ?
4) na zadních poloosách seshora pod blatníkem jsou mazničky, o kterých nevím, jestli někam vedou. Mazat ??
Díky i za ty veselé připomínky.

l(a)k(a)tom

#2289 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

Traktorově-vyvážečková série:
Plocha prodloužena o 50 cm, celkem 350, náprava cca 230 od čela.
Čelo přivařeno napevno, zesílení čela a plechy pro ochranu mazniček na ruce.
Oj - prodloužená o 20 cm, zesílená vložením o číslo menšího jaklu, provařením a vzpěrami. Dlouhá tak, abych si ani při 90 stupňové zatáčce nepřejel hadice.
No a ta barva, snad někdy přijde, bude deštivo, než zamrzne ... na to dojde.
Vyvážečka teď s přehledem naloží a vyveze 4metry, okolo 3 - 3,6 PRM (mokré by to bylo asi 2,5 - 3 tuny, suché 1,5 t). Je podstatně lépe předozadně dovážená na zadek traktoru.
Traktor je teď asi tak polovinu dlouhý, co vyvážečka.
http://extlaca.rajce.idnes.cz/traktor_a ... G0956A.jpg a šipkou doprava.

bawor

#2290 Nový příspěvek od bawor »

Boniek píše: Až budu mít chvíli, tak zkusím sundat víka nábojů a podívat se tam jak to vypadá vevnitř, ale měla by tam být jen dvě ložiska k dotažení nejspíš nic. Nemáte někdo Seznam náhradních dílů ke Cabriu 30? Tam by mohlo být vidět co tam všechno je a označení ložisek, co musím sehnat.
Obrázek

Obrázek
Tady to máš 8)

Boniek

#2291 Nový příspěvek od Boniek »

bawor píše:
Boniek píše: Až budu mít chvíli, tak zkusím sundat víka nábojů a podívat se tam jak to vypadá vevnitř, ale měla by tam být jen dvě ložiska k dotažení nejspíš nic. Nemáte někdo Seznam náhradních dílů ke Cabriu 30? Tam by mohlo být vidět co tam všechno je a označení ložisek, co musím sehnat.
Obrázek

Obrázek
Tady to máš 8)
Díky moc 8) !

bawor

#2292 Nový příspěvek od bawor »

l(a)k(a)tom píše:Pánové, mám pokorné dotazy. Moje předchozí mazací aférka :red: mě poučila, že jak je někde maznička, tak i kdyby nikam nevedla, tak se musí mazat.
1) na středovém kloubu jsou dvě ložiska - horní dolní. Dolní mi jde mazat krásně, s horním byl problém. Nešel mi nasadit mazací lis. Když se mi podařilo mazničku vyndat, bylo to proto, že byla shora dolů naklepnutá = nižší o cca 2 mm a širší taky o cca 2 mm. Máte s tím někdo zkušenost, může to vzniknout používáním ? No a potom jsem zjistil, že matka, která drží to ložisko zespoda, je volná = nebyla v ní závlačka. Máte někdo zkušenost s tím, že by se závlačka "sama" střihla a celá vypadla ? (Obojí jsem po 2 hodinách vrtání se opravil, ložisko namazal, co to šlo).
2) na pístnicích řízení na obou koncích jsou oka, a mám za to, že tam byly / mají být taky mazničky (před opravou si myslím, že tam byly a teď po opravě je tam nevidím). Mažu vazelínou ve spreji, ale přijde mi to málo. Máte někdo nějakou zkušenost ?
3) trouba, ve které se traktor láme v horizontální rovině, má zespoda 2 mazničky, vyplácal jsem do nich jeden celý lis a pořád :) "bere", je to jak černá díra ... mám pořád přidávat ?
4) na zadních poloosách seshora pod blatníkem jsou mazničky, o kterých nevím, jestli někam vedou. Mazat ??
Díky i za ty veselé připomínky.
Střed a výkyv plus kardan a řízení je dobré mazat tak každých cca 30mth do toho výkyvu není třeba rvák celej lis ničemu to neprospěje je tam volnej prostor a ten se akorát zbytečně plní vazelínou stačí pár zdvihů lisu, maznice na zadku patří brzdovému mechanizmu to stačí máznout jednou za rok

l(a)k(a)tom

#2293 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

[quote=Střed a výkyv plus kardan a řízení je dobré mazat tak každých cca 30mth do toho výkyvu není třeba rvák celej lis ničemu to neprospěje je tam volnej prostor a ten se akorát zbytečně plní vazelínou stačí pár zdvihů lisu, maznice na zadku patří brzdovému mechanizmu to stačí máznout jednou za rok[/quote]

díky, přikládám obrázky vyvážečky po úpravě, no a traktor je tam taky !!
http://extlaca.rajce.idnes.cz/traktor_a ... G0980A.jpg a šipkou doprava

Vinea 30Hp Comfort

#2294 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Jedno foto z dneška ;-)

Obrázek
ZETOR 5211

bawor

#2295 Nový příspěvek od bawor »

Pěknej žebřík 8)

Odpovědět