MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: MINI 070, 075

#2206 Nový příspěvek od Tom »

Já to zatím potřebuju jenom orientačně, tu vlečku si rýsuju, tak jenom ať orientačně vím, kolik místa na to bude potřeba. Co se šikne to pořídím a podle toho to pak přesně spočítám.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

lukas107

#2207 Nový příspěvek od lukas107 »

Zdravim chlapi,

mam kupeny motor Berlan 13HP aj s el.starterom..vsetko slape ako ma...aspon dufam len mam problem s el.starterom..nejak mam problem s nim natocit motor..ani na sytici ani bez..hodne to striela s vyfuku.proste asi neviem s tym narabat...trhom ho natocim v poho..na viac pokusov ale nahodim

poradte nejake typy ako spravne na to

rudolf.krizak

#2208 Nový příspěvek od rudolf.krizak »

lukas107 píše:Zdravim chlapi,

mam kupeny motor Berlan 13HP aj s el.starterom..vsetko slape ako ma...aspon dufam len mam problem s el.starterom..nejak mam problem s nim natocit motor..ani na sytici ani bez..hodne to striela s vyfuku.proste asi neviem s tym narabat...trhom ho natocim v poho..na viac pokusov ale nahodim

poradte nejake typy ako spravne na to
mám to samé- fajn motor - co jsem ho nastartoval tak jsem nemusel seřizovat. Jinak start studený - na sytič na 1-2 škub, Když je už zahřáty první potahnout na sytič podruhé vypnout sytič a na poprvé chitně :-D

lukas107

#2209 Nový příspěvek od lukas107 »

ano na trhnutie to takto presne funguje..ale zo starterom to neviem akosi...bud nece chytit alebo striela vyfuk... hm?

rudolf.krizak

#2210 Nový příspěvek od rudolf.krizak »

lukas107 píše:ano na trhnutie to takto presne funguje..ale zo starterom to neviem akosi...bud nece chytit alebo striela vyfuk... hm?
máš pořádně nabitou baterku ? jelikož tam to dobíjení moc nefunguje je třeba jí občas dobít ale ten starter moc nepožívám abych pravdu řek :-D

happy

#2211 Nový příspěvek od happy »

pro rudolf.krizak:
prosim, mam takový dotaz, taky uvažuji o motoru od berlanu, jak jste upravili unašeč na hřídeli motoru, když je originál 25,4 a berlan má 25 mm?

milstav1

#2212 Nový příspěvek od milstav1 »

happy píše:pro rudolf.krizak:
prosim, mam takový dotaz, taky uvažuji o motoru od berlanu, jak jste upravili unašeč na hřídeli motoru, když je originál 25,4 a berlan má 25 mm?
Kluci mohu byt troch zvědavej cotam daváte za motory nafták nebo benzín kamoš tam chce nacpat naftu http://www.rr-naradi.cz/motor-kipor-km186feg

happy

#2213 Nový příspěvek od happy »

je to 13HP motor, palivo benzín, jinak ho najdeš na stránkách berlan.cz

milstav1

#2214 Nový příspěvek od milstav1 »

happy píše:je to 13HP motor, palivo benzín, jinak ho najdeš na stránkách berlan.cz
a proc né naftu ? koukni na odkaz http://www.rr-naradi.cz/motor-kipor-km186feg

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2215 Nový příspěvek od Atlan »

Preco lebo berlan stoji 5700czk a dizel 16800czk, 9,6KW vs 6,3KW v spotrebe je rozdiel ale zasa nie prepastny. (benzin asi bude v zime lepsie startovať)A 6kw je malo, 9kw sa da nieco robit. A nikto nevie ako dlho tie cinske motory pobezia, na HONDU nemam peniaze res plat.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

lukas107

#2216 Nový příspěvek od lukas107 »

ano baterka je cisto nova...starter krasne toci..len akosi chytit nechce..neviem ci moc pretacam starterom alebo malo..ale je malo plynu...no proste neviem to starterom nahodit
rudolf.krizak píše:
lukas107 píše:ano na trhnutie to takto presne funguje..ale zo starterom to neviem akosi...bud nece chytit alebo striela vyfuk... hm?
máš pořádně nabitou baterku ? jelikož tam to dobíjení moc nefunguje je třeba jí občas dobít ale ten starter moc nepožívám abych pravdu řek :-D

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2217 Nový příspěvek od Atlan »

start s plynom na volnobeh, sytic naplno res ked je teply davam na pol sytica, ale niekedy sa podari natocit aj bez sytica (teply) ono ked zacnew kaslat hned treba dat dole sityc alebo aspon z max na polovicu. Keby si dal video....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

milstav1

#2218 Nový příspěvek od milstav1 »

Atlan píše:Preco lebo berlan stoji 5700czk a dizel 16800czk, 9,6KW vs 6,3KW v spotrebe je rozdiel ale zasa nie prepastny. (benzin asi bude v zime lepsie startovať)A 6kw je malo, 9kw sa da nieco robit. A nikto nevie ako dlho tie cinske motory pobezia, na HONDU nemam peniaze res plat.
Jo já jenom že kamoš basní ote naftě a myslí že vykon bude stačit ale já takovej traktorek nemám tak nemohu posuzovat jesi bude stačit dík za odpověď

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2219 Nový příspěvek od Atlan »

Spotreba nafty Motor KIPOR KM186FEG:Spotřeba paliva [ g/kW.h] 275 /3000 ot./min, 281 /3600 ot./min
spotreba benzinu Motor KIPOR KG 390DE Spotřeba paliva: 230–275g/ps/h
berlan som nenasiel ale honda s tymto vykonom 313g/kWh (230g/HPh)

Tak ze ak sa niekomu chce nech to prepocita na KW alebo KONE a zisti hmotnost benzinu a nafty aby to dal na litre a bude, predpokladam ze nejaky velky rozdiel v hmotnosti nafty a benzinu nebude...

Sviecku kupi hocikde ked odide ale co to cerpadlo a v strek na naftaku, je to troska narocnejsie zariadenie.

Inak niekto tu tusim ma naftaka tak by sa mohol vyjadrit.

rudolf.krizak

#2220 Nový příspěvek od rudolf.krizak »

happy píše:pro rudolf.krizak:
tak já to nijak neupravoval u motoru je i klínek a ten unašeč hardis spojky je trošku skosený - takže jak to dotahneš tak to drží jinač jsem nezaregistroval nějakou větší vůli . Jo ale kdyby ti to nedalo spát tak roztřihni nějaký sprej nebo voňavku a ten plech je cca 0,2mm takže potom ti to udělá těch 25,4 mm. Jo zadalší je to stavěné na benzíňák který má největší výkon o 1000 otáček víš než ten disel a převodovka je taky podle toho zpřevodována .-D jinak ten motor má dobíjení ale pro malou baterku do motorky cca 12 Ah. Takže jestli máš auto baterku ti to v životě nenabije z5- jinak teď kutím jak přidělat altík z auta na křídel až mužu krmit i světla - zatím to všecko šlo z baterie :-D jedna noční jízda a baterie vybitá:-D

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“