MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Já to zatím potřebuju jenom orientačně, tu vlečku si rýsuju, tak jenom ať orientačně vím, kolik místa na to bude potřeba. Co se šikne to pořídím a podle toho to pak přesně spočítám.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Zdravim chlapi,
mam kupeny motor Berlan 13HP aj s el.starterom..vsetko slape ako ma...aspon dufam len mam problem s el.starterom..nejak mam problem s nim natocit motor..ani na sytici ani bez..hodne to striela s vyfuku.proste asi neviem s tym narabat...trhom ho natocim v poho..na viac pokusov ale nahodim
poradte nejake typy ako spravne na to
mam kupeny motor Berlan 13HP aj s el.starterom..vsetko slape ako ma...aspon dufam len mam problem s el.starterom..nejak mam problem s nim natocit motor..ani na sytici ani bez..hodne to striela s vyfuku.proste asi neviem s tym narabat...trhom ho natocim v poho..na viac pokusov ale nahodim
-
mám to samé- fajn motor - co jsem ho nastartoval tak jsem nemusel seřizovat. Jinak start studený - na sytič na 1-2 škub, Když je už zahřáty první potahnout na sytič podruhé vypnout sytič a na poprvé chitně :-Dlukas107 píše:Zdravim chlapi,
ano na trhnutie to takto presne funguje..ale zo starterom to neviem akosi...bud nece chytit alebo striela vyfuk... hm?
-
máš pořádně nabitou baterku ? jelikož tam to dobíjení moc nefunguje je třeba jí občas dobít ale ten starter moc nepožívám abych pravdu řek :-Dlukas107 píše:ano na trhnutie to takto presne funguje..ale zo starterom to neviem akosi...bud nece chytit alebo striela vyfuk... hm?
pro rudolf.krizak:
prosim, mam takový dotaz, taky uvažuji o motoru od berlanu, jak jste upravili unašeč na hřídeli motoru, když je originál 25,4 a berlan má 25 mm?
prosim, mam takový dotaz, taky uvažuji o motoru od berlanu, jak jste upravili unašeč na hřídeli motoru, když je originál 25,4 a berlan má 25 mm?
- milstav1
Kluci mohu byt troch zvědavej cotam daváte za motory nafták nebo benzín kamoš tam chce nacpat naftu http://www.rr-naradi.cz/motor-kipor-km186feghappy píše:pro rudolf.krizak:
je to 13HP motor, palivo benzín, jinak ho najdeš na stránkách berlan.cz
- milstav1
a proc né naftu ? koukni na odkaz http://www.rr-naradi.cz/motor-kipor-km186feghappy píše:je to 13HP motor, palivo benzín, jinak ho najdeš na stránkách berlan.cz
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Preco lebo berlan stoji 5700czk a dizel 16800czk, 9,6KW vs 6,3KW v spotrebe je rozdiel ale zasa nie prepastny. (benzin asi bude v zime lepsie startovať)A 6kw je malo, 9kw sa da nieco robit. A nikto nevie ako dlho tie cinske motory pobezia, na HONDU nemam peniaze res plat.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
ano baterka je cisto nova...starter krasne toci..len akosi chytit nechce..neviem ci moc pretacam starterom alebo malo..ale je malo plynu...no proste neviem to starterom nahodit
rudolf.krizak píše:máš pořádně nabitou baterku ? jelikož tam to dobíjení moc nefunguje je třeba jí občas dobít ale ten starter moc nepožívám abych pravdu řek :-Dlukas107 píše:ano na trhnutie to takto presne funguje..ale zo starterom to neviem akosi...bud nece chytit alebo striela vyfuk... hm?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
start s plynom na volnobeh, sytic naplno res ked je teply davam na pol sytica, ale niekedy sa podari natocit aj bez sytica (teply) ono ked zacnew kaslat hned treba dat dole sityc alebo aspon z max na polovicu. Keby si dal video....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- milstav1
Jo já jenom že kamoš basní ote naftě a myslí že vykon bude stačit ale já takovej traktorek nemám tak nemohu posuzovat jesi bude stačit dík za odpověďAtlan píše:Preco lebo berlan stoji 5700czk a dizel 16800czk, 9,6KW vs 6,3KW v spotrebe je rozdiel ale zasa nie prepastny. (benzin asi bude v zime lepsie startovať)A 6kw je malo, 9kw sa da nieco robit. A nikto nevie ako dlho tie cinske motory pobezia, na HONDU nemam peniaze res plat.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Spotreba nafty Motor KIPOR KM186FEG:Spotřeba paliva [ g/kW.h] 275 /3000 ot./min, 281 /3600 ot./min
spotreba benzinu Motor KIPOR KG 390DE Spotřeba paliva: 230–275g/ps/h
berlan som nenasiel ale honda s tymto vykonom 313g/kWh (230g/HPh)
Tak ze ak sa niekomu chce nech to prepocita na KW alebo KONE a zisti hmotnost benzinu a nafty aby to dal na litre a bude, predpokladam ze nejaky velky rozdiel v hmotnosti nafty a benzinu nebude...
Sviecku kupi hocikde ked odide ale co to cerpadlo a v strek na naftaku, je to troska narocnejsie zariadenie.
Inak niekto tu tusim ma naftaka tak by sa mohol vyjadrit.
spotreba benzinu Motor KIPOR KG 390DE Spotřeba paliva: 230–275g/ps/h
berlan som nenasiel ale honda s tymto vykonom 313g/kWh (230g/HPh)
Tak ze ak sa niekomu chce nech to prepocita na KW alebo KONE a zisti hmotnost benzinu a nafty aby to dal na litre a bude, predpokladam ze nejaky velky rozdiel v hmotnosti nafty a benzinu nebude...
Sviecku kupi hocikde ked odide ale co to cerpadlo a v strek na naftaku, je to troska narocnejsie zariadenie.
Inak niekto tu tusim ma naftaka tak by sa mohol vyjadrit.
-
tak já to nijak neupravoval u motoru je i klínek a ten unašeč hardis spojky je trošku skosený - takže jak to dotahneš tak to drží jinač jsem nezaregistroval nějakou větší vůli . Jo ale kdyby ti to nedalo spát tak roztřihni nějaký sprej nebo voňavku a ten plech je cca 0,2mm takže potom ti to udělá těch 25,4 mm. Jo zadalší je to stavěné na benzíňák který má největší výkon o 1000 otáček víš než ten disel a převodovka je taky podle toho zpřevodována .-D jinak ten motor má dobíjení ale pro malou baterku do motorky cca 12 Ah. Takže jestli máš auto baterku ti to v životě nenabije z5- jinak teď kutím jak přidělat altík z auta na křídel až mužu krmit i světla - zatím to všecko šlo z baterie :-D jedna noční jízda a baterie vybitá:-Dhappy píše:pro rudolf.krizak: