MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Stevo

Re: MINI 070, 075

#2191 Nový příspěvek od Stevo »

Zverejnim nieco z liecby mojho minika.
Odstranil som jazvy po nasilnych upravach predchadzajucich majitelov.
mobil 012.jpg
xmobil 001 (4).jpg
Prerobil som riadenie, pretoze tyc riadenia sa nevosla vedla motora. Mechcel som ju davat z druhej strany, ako mali dieselove 075-ky, aby som traktorik nepripravil o predny kard. vyvod.
mobil 009.jpg
Ram bolo treba znizit, aby sedela vyska hriadelov a predna naprava sa posuvala o 7cm do zadu, aby kolesa pri maximalnom vytoceni obchadzali novy motor a nebol obmedzeny rajt. Musel som preto trosku upravit aj tvar pedalov, aby nezavadzali kolesam.
mobil 008.jpg
Dosku motora bolo treba zvatcsit a upravit uchytenie silentblokov. /pouzil som vatcsie, pre vatcsiu hmotost a vybracie motora/
mobil 007.jpg
Osadenie motora:
xmobil 001.jpg
xmobil 001 (1).jpg
Po malich upravach vzduchoveho filtra a vyfuku by tam mala sadnut povodna kapota.
xmobil 001 (2).jpg
Start dopadol vyborne, motor krasne pradie. Od prvej jazdy ma uz deli len dodanie novych hardy spojok. Dufam, ze kurier dorazi skoro. :rally:

Tom

#2192 Nový příspěvek od Tom »

Jedním slovem paráda 8) Opravdu, moc pěkné. S karoserií si pohraješ a budeš mít Miniho jak nového... Dej pak nějaké video, ty motory mají parádní zvuk :)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Stevo

#2193 Nový příspěvek od Stevo »

To je fakt, do toho zvuku som sa okamzite zamiloval. Hned, ako som pocul ten motor ma napadol Mini 070, ako by mu slusal. Ked sa objavil inzerat mini bez motora, nebolo co riesit.
O video sa casom podelim.

majky_boy

#2194 Nový příspěvek od majky_boy »

Dydi píše:A je to tady...... :pohar: :typek:
po 6měsících od šroubečku vymyšleno díl po dílu vyrobeno, vymodleno......

MOJE BRUTÁLNÍ ROTAČNÍ BUBNOVÁ SEKAČKA

popis:
pohon je zajištěn přípojením na mini pohonou jednotku pro přední závěs drážkovou hřídelí která pohání kuželočelní převod ten otáčí osu z vodorovné na vertikální a vyvádí hřídel nahoru na bubnové rozvody, bubnové rozvody jsou rozvedeny řetězi, kolečky a napínaky na levý a pravý buben.

váha 60kg
jmenovité otáčky 2000min
záběr 1030mm (8nožů)
náklon +- 45°

zatím proběhly testy cca. 2h, po drobných změnách vše ok,
ale největší zkouška bude co nevidět (suším 4500m2)
No to je skvele ! Prosim ta ako si robil bubny ? rep. si ich kupil ako polotovar ? 8)
SLIVOVICA...connecting people :)

happy

#2195 Nový příspěvek od happy »

pro lukas107: taky přemýšlím o novém motoru čínské výroby a asi je to opravdu jeden čert, 3 různí prodejci, cena od 5,5 do 8000 Kč
podobnost motorů je asi čistě náhodná :vysmech:

Obrázek

lukas107

#2196 Nový příspěvek od lukas107 »

asi ano..ja som kupil ten berlan..bol z nich najlacnesi a doprava tiez vysla najlacnejsie...

ma to dostatocny vykon elektricky starter...do 2 dni som ho mal na SVK..zatial spokojnost..

dokonca diery na uchytenie k platni ktora stoji na silentoch paradne pasuje..nemusel som nic privarat ani upravovat

mufik

#2197 Nový příspěvek od mufik »

Chtěl bych se jenom zeptat,ten Berlan má i dobíjení baterie?Použil jsem podobný motor 13 hp Hecht na bagřík,od jara má odmakáno asi 300 mth a žádný problém,pouze výměna oleje a leju benzín.Jen ten startér občas chybí.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2198 Nový příspěvek od Atlan »

ma ale len tak akurat na nabijanie baterie pre start, na spotrebice velmi nie, asi 1A dava.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Tom

#2199 Nový příspěvek od Tom »

Pánové, mohl by mi prosím někdo změřit průměr zadního kola (i s pneumatikou)? Potřebuji vědět celkový průměr kola nebo jeho obvod (měřeno po vzorku pneumatiky).
Děkuji 8)
Potřebuju to kvůli spočítání převodového poměru, proto by bylo super, kdyby to šlo poměřit co nejpřesněji. Děkuji :)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

inglmat42

#2200 Nový příspěvek od inglmat42 »

Vzduchovy filter na Mini 070 B&S zhanam aj dva -inglmat42@realmail.sk

Tapak

#2201 Nový příspěvek od Tapak »

Tom píše:Pánové, mohl by mi prosím někdo změřit průměr zadního kola (i s pneumatikou)? Potřebuji vědět celkový průměr kola nebo jeho obvod (měřeno po vzorku pneumatiky).
Děkuji 8)
Potřebuju to kvůli spočítání převodového poměru, proto by bylo super, kdyby to šlo poměřit co nejpřesněji. Děkuji :)
Jestli to stačí zítra tak na to mrknu a pak Ti to sem vylepím.Čusík

atrey

#2202 Nový příspěvek od atrey »

Tom píše:Pánové, mohl by mi prosím někdo změřit průměr zadního kola (i s pneumatikou)? Potřebuji vědět celkový průměr kola nebo jeho obvod (měřeno po vzorku pneumatiky).
Děkuji 8)
Ja som bol teraz premerat tie kolesa v garazi. Ked sa nemylim, nameral som 605-606mm, zajtra ti sem dam aj fotky. Na webe som nasiel pneu 6,00-12 a tie maju 625mm- takze zalezi na tom, ci to pocitas len na tie origo pneu (pozri SZ)
=ap=

Tom

#2203 Nový příspěvek od Tom »

Díky 8)
TomAgro@seznam.cz

Tapak

#2204 Nový příspěvek od Tapak »

Tome já jsem na tom hustým šípu naměřil 615 mm.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2205 Nový příspěvek od Atlan »

Neviem ci by nebolo lepsie merat rovno obvod plasta... takto sa pri vypocte dost nasobi chyba.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“