Antony30011 píše:Tak za 30 litrů mě to tak hrozný nepřide... někdo chce za xlet starý tk klidně stovku
No, jde vidět, že jsi s Minim nedělal... on sice vypadá jako malý obratný trhač, to všechno ano, ale pouze na rovině. Ve svahu (i v mírném) s ním nemáš šanci. Vycouvat nemáš šanci, všude jen popředu...
Tahle cena je ještě z těch slušnějších, ale jestli bych měl kupovat Miniho nebo TKčko... tak radši 20 přišetřím a pořídím si TK destíku a mám vystaráno. Já jsem Miniho koupil za 5000, takže jsem s jeho službama vzhledem k pořizovací ceně spokojen, ale kdybych za něho měl přes těch 30 dát, tak už bych tak spokojený nebyl
Chtěl bych MT8 065, ale na to nemám, takže zatím dělám s tím co mám...
Plne s tebou suhlasim. Ked sa ide kupovat traktor tak si treba polozit otazku co od neho ocakavam, co chcem aby bezproblemov zvladol a podobne. Netreba sa hned unahlit. Podla vzhladu nezistis jeho jazde vlastnosti. Minik je skveli traktor na rovine, ale do kopca je to s urcitou zatazou katastrofa. proste neni na to stavany. Ja som napriklad tahal s minikom nalozenu vlecku dreva. Po rovine uplna pohoda, ale ked som siel do svahu krizom cez rolu, bohuzila nemal sancu, musel som ist sikmo. Vytiahol to ale s tazkostami. Ale na to som ho nekupoval. Takze to bol len takz bonus. Na tazsie prace sa naozaj oplati investovat do niecoho, co je na to stavane.
Inak tych 5000 za minika to si mal fakt skvelu cenu.
Antony30011 píše:Tak za 30 litrů mě to tak hrozný nepřide... někdo chce za xlet starý tk klidně stovku
No, jde vidět, že jsi s Minim nedělal... on sice vypadá jako malý obratný trhač, to všechno ano, ale pouze na rovině. Ve svahu (i v mírném) s ním nemáš šanci. Vycouvat nemáš šanci, všude jen popředu...
Tahle cena je ještě z těch slušnějších, ale jestli bych měl kupovat Miniho nebo TKčko... tak radši 20 přišetřím a pořídím si TK destíku a mám vystaráno. Já jsem Miniho koupil za 5000, takže jsem s jeho službama vzhledem k pořizovací ceně spokojen, ale kdybych za něho měl přes těch 30 dát, tak už bych tak spokojený nebyl
Chtěl bych MT8 065, ale na to nemám, takže zatím dělám s tím co mám...
Jo, nedelal sem s nim ale hlavne me pripadlo hezky napohled, proto sem je sem daval
Pěkné Pavle, moc.... Teď jsem okopával, tak jak jsem na pole přivezl okopávačku Miníkem, tak jsem vyzkoušel, jestli bych to mohl dělat i s ním, a bohužel... Máme takové hrobky, že hrobek je cca 5 cm pod přední nápravou a kde jsou brambory, že... takže okopávání zatím budu muset provádět tou jednořádkovou šíleností, než najdu nějaké rozumnější řešení.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,... TomAgro@seznam.cz
Tak nejprve se přiznám, že jsem tohle téma oživil staršíma fotkama (někdy z půli května) a na základě Tomova příspěvku k zmiňované okopávačce v jednoosácích. Vidět Tome, že jsi ty kobzole vzal pevně do ruky! Jseš fakt šikula!!!!!!! Co se sucha týče.... těžko hodnotit, to co se jeví jako sucho je povrchová vrstva cca 3cm do hloubky, podle velikosti hrud i méně..... sice jsem zaléval jahody, ale možná nebylo ani třeba. Dnes už bych váhal s vjezdem Miniho do brambor, ale teoreticky by to ještě jednou šlo, asi ale naposled.....
strafnik píše:Tak nejprve se přiznám, že jsem tohle téma oživil staršíma fotkama (někdy z půli května) a na základě Tomova příspěvku k zmiňované okopávačce v jednoosácích. Vidět Tome, že jsi ty kobzole vzal pevně do ruky! Jseš fakt šikula!!!!!!! Co se sucha týče.... těžko hodnotit, to co se jeví jako sucho je povrchová vrstva cca 3cm do hloubky, podle velikosti hrud i méně..... sice jsem zaléval jahody, ale možná nebylo ani třeba. Dnes už bych váhal s vjezdem Miniho do brambor, ale teoreticky by to ještě jednou šlo, asi ale naposled.....
Pavle, nepřemýšlel jsi, jak Miniho zvýšit? Šlo by na 075ce dát dozadu větší kola než ty 14"? Pošlu ti pak video toho svého trápení
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,... TomAgro@seznam.cz
Přemýšlel a mnohokrát. Má to ale 2 aspekty. Rychlost 1 se zvětší a to není úplně žádoucí, zvětšení max. na 15" což bude nadoraz. Přední kola takétak, tady se zase zvětší poloměr otáčení. Moc komplikací, moc peněz, zisk 1" je zanedbatelný. To by vyřešil jiný traktor.
V příručce píší světlost 175 mm. Osobně jsem to nikdy neřešil, ale myslím, že to bude pod přední nápravou, respektive závažím.
zdravim nevim si rady se zapojením elektriky ?noveho motoru Lifan 13HPdo miniho jsou tam smyčky: hnědeho dratu,žlutý a 2 krát černý drat hnědy drat dava 18V na stejnosměrný proud a na měřeni střidavy dáva 35V při měření na baterce už to zkratuje na proud s baterky 12v
Snad to niekto upresni, malo by to mat snimac hladiny oleja ten ide cez kovovu krabicku na spolocny vyvod s ktorym sa vypina motor pripojenim na kostro, co sa tyka toho kablikackde je tych 18 DC to ide na bateriu koli dobijaniu ale je to vecsinou len nato rozhodne to nevydrzi tahat, svetlo v predu.... Ked by si hladal na tom kabliku bude v buzirke mala cierna dioda...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.