MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
atrey

Re: MINI 070, 075

#1966 Nový příspěvek od atrey »

Atlan píše:Coje AKB.... Ono to nejake dobijanie je....
majo258 píše:zeby akumulatorova bateria? :-/ 8) :D
jj je to tak :pohlavek: (AKB=akumulatorova bateria).
Alternator dava naprazdno pri plnom vykone motora cez 30Vstriedavych. Tz. treba to usmernit a potom vyriesit regulator dobijania, ked bude zrejme, aky odber ma palubna siet.
=ap=

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#1967 Nový příspěvek od Atlan »

Teraz neviem ale myslis ten alterator co je integrovany v tom novom motore ? Lebo ak ano standartne ak je jednocievkovy je tam len jedna 3A dioda a tym sa nabija (povedzme udrziava aku gelovy 9Ah alebo 12Ah podla motora) Dvojcievkove su riesene podobne a az 3cievkove res 3 vyvodovy (3fazovy) alternator pouziva regulator. Tak ze ten povodny altik jednocievkovy sa velmi na napajanie spotrebicou neda pouzit.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

atrey

#1968 Nový příspěvek od atrey »

Atlan píše:Teraz neviem ale myslis ten alterator co je integrovany v tom novom motore ? Lebo ak ano standartne ak je jednocievkovy je tam len jedna 3A dioda a tym sa nabija (povedzme udrziava aku gelovy 9Ah alebo 12Ah podla motora) Dvojcievkove su riesene podobne a az 3cievkove res 3 vyvodovy (3fazovy) alternator pouziva regulator. Tak ze ten povodny altik jednocievkovy sa velmi na napajanie spotrebicou neda pouzit.
No to este neviem presne, musime ho porozpajat a vystopovat co odkial a kam je napajane. Vyzera to ale tak ze mas Atlan pravdu, je tam len jedna poistka v spinacej skrinke.
Niekde na webe som videl manualy od origo Honda motorov, musim to najst (boli tam aj schemy zapojenia, ale neviem ci to bude korespondovat s tymito cinskymi kopiami)
a porovnat s realitou na mojom Wiltecu. Ja predpokladam ze budeme riesit externy regulator a mozno aj altik, ale az ked bude pozapajana palubova elektrika (ked sa zas dostanem k nasim), lebo vo vinohrade uz je prace nad hlavou a ta ma samosebou prednost. Cau
=ap=

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#1969 Nový příspěvek od Atlan »

Tusim ze napajanie je hnedym dratom od altika potom v buzirke je dioda a ide to do spinacky.... Ono by ti to malo stacit ked nebudes svietit...na smerovvky a podobne doda stavu baterka a potom sa dobije.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

atrey

#1970 Nový příspěvek od atrey »

Atlan píše:Tusim ze napajanie je hnedym dratom od altika potom v buzirke je dioda a ide to do spinacky.... Ono by ti to malo stacit ked nebudes svietit...na smerovvky a podobne doda stavu baterka a potom sa dobije.
Atlan mas pravdu, je to presne tak ako popisujes. Demontovali sme ventilator a rotor altika a je tam len jedna cievka statora od ktorej ide hnedy drot s diodou v buzirke. Ked sme zatazili obvod nabijania ziarovkou (12V, 21W), poklesla hodnota napätia na 4V a prud bol len 800milikov. Takze na napajanie palubovej siete nula bodov. V manualoch Honda (tento 18HP Wiltec sa najviac podoba na Honda GX390, 13HP) som nasiel alternativy riesenia nabijacieho prudu a tak ako Atlan hovori, treba na to trojcievkovy stator. Na webe som nasiel ponuku na 12V 18A stvorcievkovy, uvidim ked pride ze co z toho dostaneme. Rotor ma totiz len dva magnety (na trhu su aj stvormagnetove rotory), tak je mozne ze z toho bude len 9A ale to by malo postacovat na osvetlenie a aj dobijanie (12x9=cca 110W). Mam pofotenu demontaz, ale karta ostala vo fotaku tak nabuduce. Na hriadeli od ventilatora je kuzel, takze s trojramennym stahovacikom celkom v pohode demontaz.
Zatial tolko, ozvem sa ked pride stator zo Sarajeva (origo stoji cca 150az190€, tento je za stvrtinu tak dufam ze to nie je nejaka kuleha) :tyty:
=ap=

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#1971 Nový příspěvek od Atlan »

Tiez som nad tym uvazoval ale ked som videl cenu preslo ma to a dal som normalny alternator...akurat ja tam mam miesto kdez to na mimikovi nieje. Kam dat....

Tom

#1972 Nový příspěvek od Tom »

Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

atrey

#1973 Nový příspěvek od atrey »

Atlan píše:Tiez som nad tym uvazoval ale ked som videl cenu preslo ma to a dal som normalny alternator...akurat ja tam mam miesto kdez to na mimikovi nieje. Kam dat....
Dnes mi odpisal Edo zo Sarajeva, za cievku chce 25 a za dopravu 35€. Tak to za tych 60 €čiek risknem, aj tak je to stale len tretina ceny. Hlavne ze sa to vtesna tam, kde je na to priprava a nemusi zatazovat mechanicky dalsi agregat (miesto na dalsiu remenicu bude potrebne jak sol ked budeme riesit hydrauliku). Jasne ze napisem, ci ma neo(je)babral..., zatial komunikujeme cez google prekladac celkom seriozne.
=ap=
Přílohy
cievka_8_12V 18A.JPG
stator_HONDA_12V 18A_rozmery.JPG

stewinko136

#1974 Nový příspěvek od stewinko136 »

dnes som kupil sipy na predne kolesa...myslim ze vo vlastnosti to neprida nic ale v imidzi vela :D

atrey

#1975 Nový příspěvek od atrey »

stewinko136 píše:dnes som kupil sipy na predne kolesa...myslim ze vo vlastnosti to neprida nic ale v imidzi vela :D

daj kontakt, foto a cenu

stewinko136

#1976 Nový příspěvek od stewinko136 »

atrey píše:
stewinko136 píše:dnes som kupil sipy na predne kolesa...myslim ze vo vlastnosti to neprida nic ale v imidzi vela :D

daj kontakt, foto a cenu
bola to uplna nahoda za 30e mam uplne novu zadnu gumu na miniho a dve predne sipove ktore su obute na diskoch ktore pasuju na vari prevodovku...som spokojny ved iba jedna sipova guma 4,00-8 stoji okolo 25-30e.ahoj ps.uz si vyriesil dobijanie??mne sa rozpadlo startovanie tak uz iba motuz namotam a potiahnem :( ale chyta na sup tak pohoda

atrey

#1977 Nový příspěvek od atrey »

stewinko136 píše:bola to uplna nahoda za 30e mam uplne novu...som spokojny ved iba jedna sipova guma 4,00-8 stoji okolo 25-30e.ahoj
ps.uz si vyriesil dobijanie??
zatial Edo napisal, ze posiela cievku nabijania postou. Tak cakam a urcite dam vediet vysledok.

strafnik

#1978 Nový příspěvek od strafnik »

Pánové, používáte někdo Mini na zelinářské práce, případně zahradnické? (fóliovníky, skleníky, kultivace, plečkování... zejména zeleniny) Nemám na mysli monokulturu typu brambory a nic víc, mám na mysli co nejširší spektrum činností.

strafnik

#1979 Nový příspěvek od strafnik »

Nemáte někdo návod na AKP-121 z Rožňavy? Díky.

Tom

#1980 Nový příspěvek od Tom »

strafnik píše:Nemáte někdo návod na AKP-121 z Rožňavy? Díky.
Návod nevedu, ale co s tím potřebuješ vědět? Je to typický kultivátor, akorát v menším :) Takže příprava půdy po orbě, seštelování výšky záběru je podle půdy, na to tabulky nejsou. Ale někde jsem slyšel teorii, že kultivátor by měl jít do 1/3 až 1/2 hloubky orby. Pokud to chceš používat na pletí (což se Tebe asi netýká, to je spíš pro pěstitele vína či topolů), tak záběr těsně pod zem, a místo dlát dát takové ty širší želízka (teď mi vypadl název...) Je to jakoby obrácené T.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“