WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
bawor

Re: VINEA,CABRIO,VEGA II

#1861 Nový příspěvek od bawor »

Taky je třeba brát v potaz kolik má ten traktor užitečné zatížení a kolik ve skutečnosti nakládáš na vlečku tyhle traktory klidně urvou pět tun ale holt je to pak poznat na životnosti a nebo se dají pěkně rozject z kopce bez kvaltu a to ta převodovka taky dostává za uši když traktor valí 50km/h

l(a)k(a)tom

#1862 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

bawor píše:Taky je třeba brát v potaz kolik má ten traktor užitečné zatížení a kolik ve skutečnosti nakládáš na vlečku tyhle traktory klidně urvou pět tun ale holt je to pak poznat na životnosti a nebo se dají pěkně rozject z kopce bez kvaltu a to ta převodovka taky dostává za uši když traktor valí 50km/h
nojo, každá mašina se dá strhnout ... na vlečce jsem měl zatím tak 2-2,5 t, byla vyvážená (akorát jí upadly kolečka), z kopce jezdím jedině na kvalt, aby to motor do třetiny-poloviny otáček ubrzdil (na kloubáku se nedá valit :) ani když je prázdný, podíváš se na volant a už kroužíš zatáčky ;)).

l(a)k(a)tom

#1863 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

bawor píše:Taky je třeba brát v potaz kolik má ten traktor užitečné zatížení a kolik ve skutečnosti nakládáš na vlečku tyhle traktory klidně urvou pět tun ale holt je to pak poznat na životnosti a nebo se dají pěkně rozject z kopce bez kvaltu a to ta převodovka taky dostává za uši když traktor valí 50km/h
hele !!!! doufám, žes tím užitečným zatížením neměl na mysli mejch 130 kilo !!! :shock: :tyty: :vztek: :stavka: :cert: :OT: :smich: :smich: :smich: :smich:

l(a)k(a)tom

#1864 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

jak se říká, jako z udělání ... jsem si dneska utrh řadičku (vpřed vzad), jel jsem pojezdit rotavátorem revírníkovi záhon asi tak 4x5 metrů, a jak jsem tam na tom manévroval, najednou mi nešla zařadit půlená dvě (už jsem ten kloub + kulisy tento týden stříkal olejem, jak to šlo nasucho) a tak jako různě zkouším přes spojku a zatočit traktorem a najednou se mi to bimbá v ruce jako vařečka. Úplně dole ten "kloub" se roztrh. Tak jsem s pomocí paní revírníkové (tady mi šlápni na spojku) přeřadil kramlí zpod traktoru ze vzad na vpřed a odjel jsem dom. Chvíli hrozilo, že to budu couvat. Půlit to nebudu (volant, páčky, elektrická skříňka, zakrytování), počká to na servis. Takže se krčí pod kůlnou odstrojená, těší se na výlet do Prostějova.

Mimochodem vyhlašuji anketu o nejužitečnější nářadí na traktor, u mě vítězí :pohar: :
1) zmíněná kramle
2) kladivo cca 1,5 kg
3) malý, přesně stavitelný francouzáček od 10 do cca 19 klíče

A druhé mimochodem, střecha šla dolů. Ne že by byla škaredá, to jen někomu se zdá, ale je moc těžká, s tím traktorem to hrozně cvičí. :'(

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1865 Nový příspěvek od Antony30011 »

Kolik ta tvoje stříška váží? Ten laminát? Nebyla by lehčí třeba z plechu? Nějaký 1-2mm tabula by nemusela vážit toliko :)

l(a)k(a)tom

#1866 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

Antony30011 píše:Kolik ta tvoje stříška váží? Ten laminát? Nebyla by lehčí třeba z plechu? Nějaký 1-2mm tabula by nemusela vážit toliko :)
Váží hodně, spíš mně napadnul hliník, ale problém je, že musí mít nějakou konstrukci a ta bude vždycky těžká :) normálně mně napadlo, že si do závěsu pořídím slunečník a v případě potřeby ho rozevřu :). Ten "problém" je dole, zadní rám je chycený na konstrukci zadních blatníků a sedačky, vše chyceno k rámu přes silentbloky ... v těch to pochoduje. Ten rám prostě není dělaný na to, aby se k němu přidávala střecha (ta originál musí být lehounká). Koupím si sombréro a pršiplášť a je to vyřízený.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1867 Nový příspěvek od Antony30011 »

No já si myslím, že kdybys na tu konstrukci šupl 1,5mm plech a ohl ho do stran tak to je v pohodě 8) plech je lehčí jak laminát...

Kuba

#1868 Nový příspěvek od Kuba »

bawor píše:Novou převodovku mám včetně dvojité spojky zatím najeto jen 25mth takže řazení ještě není zaběhnutý, ale vcelku to funguje dobře a hlavně má to použitelnou redukci. jestli se tě zvětšuje hlučnost mohlo odejít některé ložisko, zrovna teď dělám ložisko na zadní převodovce na obecním traktoru.
Ahoj, použitelnou redukcí máš namysli způsob řazení (želva/zajíc pod volantem), nebo něco jiného?

l(a)k(a)tom

#1869 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

Kuba píše:
bawor píše:Novou převodovku mám včetně dvojité spojky zatím najeto jen 25mth takže řazení ještě není zaběhnutý, ale vcelku to funguje dobře a hlavně má to použitelnou redukci. jestli se tě zvětšuje hlučnost mohlo odejít některé ložisko, zrovna teď dělám ložisko na zadní převodovce na obecním traktoru.
Ahoj, použitelnou redukcí máš namysli způsob řazení (želva/zajíc pod volantem), nebo něco jiného?
Já bych za použitelnou redukci považoval takovou, která nevyskakuje a nemusí se držet rukou. A bylo by mi jedno, jestli je to Želva, Zajíc, nebo třeba Mravenec. :friends:

+ ještě k těm 360 MTH, taky jsem jich aspoň 60 letos projel ve štěpkovači a ve štípačce, kdy to jenom stálo a točilo zadkem, žádné ježdění, žádný řazení ....

bawor

#1870 Nový příspěvek od bawor »

Kuba píše:
Redukce se řadí samostatnou pákou a oproti starý převodovce funguje i na zpátečku.

PULDrapalik

#1871 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Ta redukce ti vyskakuje od začátku?

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1872 Nový příspěvek od Antony30011 »

Mne taky ze zacatku vyskakovala, ted tam drzi pekne. Jestli ty ji tam blbe nestrkas :jazyk: .D

l(a)k(a)tom

#1873 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

PULDrapalik píše:Ta redukce ti vyskakuje od začátku?
Tak, od začátku, servis to řešil v rámci reklamace přidáním venkovní kulisy, kde ta redukce zapadne ještě i dolů. Pro Antonyho: hele, já už to tam pár let strkám a strkám to tam dobře, o to neměj obavy. 8) :prace:

l(a)k(a)tom

#1874 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

l(a)k(a)tom píše:
PULDrapalik píše:Ta redukce ti vyskakuje od začátku?
Tak, od začátku, servis to řešil v rámci reklamace přidáním venkovní kulisy, kde ta redukce zapadne ještě i dolů. Pro Antonyho: hele, já už to tam pár let strkám a strkám to tam dobře, o to neměj obavy. 8) :prace:
po týdnu vyštrachaná fotka: http://extlaca.rajce.idnes.cz/traktor_a ... G0328A.jpg odborník pozná, co je v nepořádku

adam_pitak

#1875 Nový příspěvek od adam_pitak »

l(a)k(a)tom píše:po týdnu vyštrachaná fotka: http://extlaca.rajce.idnes.cz/traktor_a ... G0328A.jpg odborník pozná, co je v nepořádku
súcitim s tebou :'(
Mieeeer

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“