MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
tk14

Re: MINI 070, 075

#1666 Nový příspěvek od tk14 »

nechaný začátek a konec pole,řekněme metr neosázený,ale doma je potřeba využít každý kousek tak navrhuji přihrnout a je to

DYK

#1667 Nový příspěvek od DYK »

Za prvébyl sazeč prázdný, tedy lehký a za druhé doufám, že na jaře do takhle nachystané země nesázíš. To je další podstatný důvod tvého rozčarování.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

frantamrazik

#1668 Nový příspěvek od frantamrazik »

Tak jsem provedl pár zatěžkávajcích zkoušek se zadní lopatou,dalo by se říci že jsem ji nedělal proto abych na ní vozil nějaký tuny na to mám sklápěčku a jiný vozíky,dělal jsem ji abych si hlavně ulehčil práci s růčo lopatou sami asi dobře víte co je za pakárnu nabírat ručně třeba štěrk a těch koleček vytlačenejch do kopců.Zkoušel sem ji zatěžkat betonovýma dlaždicema 50 krát 50cm jedna má asi 38kg,v klidu to vezme ty tři když dám čtyři tak už se nedá řídit-předek de do luftu.Nejlíp se mi s tím daří oprava cesty,naberu matroš (mám trochu reciklátu to jest frézovanej asfalt) odvezu na místo určení ,vysypu a pak dám dolu ramena i s lžící a po předu to roztáhnu prostě krásná práce i když bobík nikdy z miniho nebude ale hlavně ulehčí tu hnusnou ruční práci.Bobík´= bobcatS250.Přikládám ještě pár foteček,použil jsem sousedovo miníka protože na mojem mám v předu radlici.
Obraz021 (3)-600.jpg
Obraz023 (3)-600.jpg
Obraz024 (3)-600.jpg
Obraz025 (3)-600.jpg
Obraz026 (3)-600.jpg
Obraz027 (2)-600.jpg
Obraz028 (2)-600.jpg
Obraz029 (3)-600.jpg
Obraz030 (2)-600.jpg

SERDA

#1669 Nový příspěvek od SERDA »

čeče, to nemá chybu. Až to dotížíš na předku tak to bude lopata 3/4 plná. Dobrej pomocník 8)
Serda

Tom

#1670 Nový příspěvek od Tom »

Pavle, sazeč vypadá dobře. Půdu bych opravdu lépe připravil, ne rozemlít na prach, ale jednou to projet rotavátorem by za to stálo. Celkově se mi ty disky ale zdají takové chabé... Nešlo by tam nasadit ty originální "bramborářské disky" co máš za Miniho?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

frantamrazik

#1671 Nový příspěvek od frantamrazik »

Sice jsem v sobotu poslal nějaké fotečky ale včera jsem zase musel udělat pár úprav jak jsem pořád zkoušel co lžíce snese tak se mi ohly ty vingle co drží třetí bod a tak jsem dal silnější a ještě jsem předělal páku k mechanismu vyklápění,tam se to taky nějak kroutilo.Nosnost se nesnížila a snáz se odjistí sklopení.Znova jsem testoval a všechno je v poho.
Obraz032 (3)-600.jpg
Obraz033 (3)-600.jpg
Obraz034 (3)-600.jpg
Obraz035 (3)-600.jpg
Obraz039 (2)-600.jpg
Obraz040 (2)-600.jpg

Jozik

#1672 Nový příspěvek od Jozik »

Ahojte, som tu novy, ale casto krat som citaval rozne zaujimave veci ktore tu pisete. Kedze som tiez vlastnikom minika, chcel by som sa spytat, ci by ste mi nahodou nevedeli niekto poradit ako si mozem spravit bubnovu kosacku na predok, pripadne kde zohnat diely na takuto kosacku, nepotrebujem nove, stacia mi aj z druhej ruky. A taktiez prosim nevedeli by ste mi nahodou poradit kde by som mohol zohnat zadne kolesa na minika. Za Vase odpovede vopred Dakujem

Tom

#1673 Nový příspěvek od Tom »

Jozik píše:Ahojte, som tu novy, ale casto krat som citaval rozne zaujimave veci ktore tu pisete. Kedze som tiez vlastnikom minika, chcel by som sa spytat, ci by ste mi nahodou nevedeli niekto poradit ako si mozem spravit bubnovu kosacku na predok, pripadne kde zohnat diely na takuto kosacku, nepotrebujem nove, stacia mi aj z druhej ruky. A taktiez prosim nevedeli by ste mi nahodou poradit kde by som mohol zohnat zadne kolesa na minika. Za Vase odpovede vopred Dakujem
Kde sehnat zadní kola na Miniho... to jsem tady dával odkaz nedávno - firma TIP z Prostějova - vyrábí frézy Robot. 14" ráfky jsou stejné jako na Miniho, akorát je mají naopak nasazené, takže se musí udělat zahloubení pro matky na druhé straně a ventilek duše bude směřovat dovnitř (k převodovce) a ne ven, ale to není žádný problém. Bubnovku bych taky neviděl jako problém, šel bych cestou takovou, že bych sehnal nějakou starší dvoububnovku na Vari, Dakr, apt. a upravil ji k Minimu. Myslím, že i v tom TIPu vyrábí takové příslušenství, takže by tam nemusel být problém sehnat díly na stavbu bubnovky - bavil jsem se s majitelem když jsem tam byl pro disky, a když jsem mu navrhl, aby dělal příslušenství k Miníkům tak zas až tak proti nebyl, že by to nakreslili, takže po domluvě by možná nějakou omezenou sérii těch bubnovek vyrobit mohli, určitě by o ně zájem byl. Ať už o přední či o zadní.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Jozik

#1674 Nový příspěvek od Jozik »

Hmm no to je sice pekne ze by vyrobili nejaku obmedyenu seriu, len ja by som to chcel za nejaku rozumnu cenu, zase az tak strasne to nevyuzijem, takze sa mi do toho neoplati vrazat velke peniaze, ale ta kosacka by sa zisla, uz som aj rozmyslal ze si ju doma nejako vzskladam, ze konstrukciu si nejako zvarim, a bubnovi set som chcel kupit, ale ten tiez nebol zrovna nejako lacny. Kolesa chcem kupit preto aby som zvecsil adheznu silu, lebo hlavne na roli to dost hrabe ked je sypko.

Tom

#1675 Nový příspěvek od Tom »

Nejlepší by bylo vyrobit něco takového: http://www.zahrada.cz/forum/obrazek.php ... blasti=100 Bubny se dají sehnat, nějaký rám, klíňáky a jedem :)
Adhezi Mini nemá proto, že by měl malý záběr kol, ale protože je lehký. Na prototypu Miniho měli na každém kole vzadu 3 ks závaží, pak dávali jenom dva. Ten jeden pár závaží tomu chybí.
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#1676 Nový příspěvek od strafnik »

Jozik, nejrozumnější bude, když budeš pilně sledovat inzertní weby, sem tam se něco objeví.

atrey

#1677 Nový příspěvek od atrey »

Ahoj chlapi, prvy pokus s orbou moc nevysiel, skor pre nedostatok casu (podvecer po praci), ale mam takyto problem:
v com to moze byt, ze po cca 300m jazdy (na 4.RS) nahle minik zdochne pre (asi) deficit paliva, hned nato je schopny nastartovat a udeje sa to iste (na useku 1km tri krat). V nadrzi bolo cca 5litrov paliva a vyfuk po uvolneni demontovany.
dik, atrey
DSC06649.jpg
Přílohy
DSC06653.jpg
DSC06655.jpg
DSC06656.JPG
DSC06652.jpg

Tom

#1678 Nový příspěvek od Tom »

Nemáš to naorané daleko od těch hlav? Jinak problém může být ještě v množství oleje... S tím originál motorem jsem nikdy nepracoval, ale co mám v Minim Briggse Vanguarda 9HP, tak jsem se ze začátku celkem s tímto problémem trápil, než mi bylo prozrazeno, že v tom motoru je čidlo na olej, a jak se motor hodně nahne, nebo při vyšších otáčkách je víc oleje rozstříknuto po stěnách skříně, tak to čidlo zjistí, že "olej chybí" a motor zdechne. Ten olej během chvilky steče a zase to jde nakopnout, ale za chvilku to udělá znovu. Takže je potřeba zjistit, jestli je oleje dostatek, případně odpojit čidlo. Ale vím, že na tom originálním motoru je složitější karburátor, i s nějakým "podávacím čerpadlem" nebo co to je, a tam může být problém... Takže bych určitě začal tím, že bych zjistil, jestli je palivová soustava čistá. Může tam být někde nějaký bordel, přes který palivo protéká pomaleji. Vyměň hadičky, propláchni nádrž, dej tam palivový filtr, a uvidíš, co to bude dělat.
TomAgro@seznam.cz

Grozo
Kontaktovat uživatele:

#1679 Nový příspěvek od Grozo »

Daleko od hlav to nemá v případě že to je na hnůj/hnojení, staré hlavy se moc nevyplatí zaorávat, obzvláště na trávě, kdy je to i pod hlavama je to blbost ;)

jinak pěkná brázda....
Výrobní postup na vše:
Tip #1 - Have a plan.
Tip #2 - Have a back-up plan.
Tip #3 - Establish clear communications.
Tip #4 - Choose your partners carefully.
Tip #5 - Expect the unexpected.
Tip #6 - Shit happens.
Tip #7 - Remember, shit happens.

Jozik

#1680 Nový příspěvek od Jozik »

Tom píše:Nejlepší by bylo vyrobit něco takového: http://www.zahrada.cz/forum/obrazek.php ... blasti=100 Bubny se dají sehnat, nějaký rám, klíňáky a jedem :)
Adhezi Mini nemá proto, že by měl malý záběr kol, ale protože je lehký. Na prototypu Miniho měli na každém kole vzadu 3 ks závaží, pak dávali jenom dva. Ten jeden pár závaží tomu chybí.

Jo jo, to som si uz pekne zblizka pokukal vsetky tie foto, mooc sa mi lubi, take nieco by som chcel spravit. Ram nie je problem pozvarat, pohon by tiez nebol problem, len najvecsi problem je zohnat tie bubny. Uz som si to aj zistoval u par predajcov, daju sa kupit komplet bubnove sety aj s loziskami, ale tak dat za jeden okolo 250 eur sa mi zdalo dost. Skusal som aj kukam nejake inzeratiky,kde by predavali nejaku starsiu bubnovku, ale na nic zaujimaveho som nenarazil.
Inak s tym zavazim to je sveta pravda, ten zadok je strasne lahky, zislo by sa tam nejake zavazie, ale problem je aj v tom, ze tie kolesa sa rychlo zakutru do zeme, preto by sa zisli este jedny, aby mali troska vecsi zaber, hlavne kde sa taha nieco tazke.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“