MINI 070, 075
-
Re: MINI 070, 075
Hroudu přední kolo rozdrtí a pluh to moc nezahloubí, to je moje zkušenost. Navíc skýva by měla být tak převrácená, aby se nevracela zpět do brázdy, nějaká ta hrouda tam ale spadnout může. U toho vyjíždění je pravda, že se pluh zaryje, vyrovnávám to právě jeho přizvednutím (viz můj příspěvek výše) a opětovným spuštěním pluhu dolů. To proto, že najetím zadního kola na nezoraný pozemek se pluh opět vyhloubí. Konce brázd se pak začistí souratěmi, tzn., že se přeorají v příčném směru.
Docela vymakaná orba byla u traktorů ZT-300 s pluhem např. B-201. Traktor měl pod spodním závěsem takové sáňky z trubek, které kopírovaly povrch nezoraného pole. Byly spojeny myslím lankem s nějakým ventilem na hydraulice. V případě, že traktor začal prokluzovat a tím se více zahrabovat, hydraulika traktoru vyhodnotila větší zahloubení kol a přizvedla pluh, aby se nezahluboval více, než má být hloubka orby. Tak nějak to fungovalo ale moc o tom nevím, většinou se jezdilo bez tohoto zařízení.
Docela vymakaná orba byla u traktorů ZT-300 s pluhem např. B-201. Traktor měl pod spodním závěsem takové sáňky z trubek, které kopírovaly povrch nezoraného pole. Byly spojeny myslím lankem s nějakým ventilem na hydraulice. V případě, že traktor začal prokluzovat a tím se více zahrabovat, hydraulika traktoru vyhodnotila větší zahloubení kol a přizvedla pluh, aby se nezahluboval více, než má být hloubka orby. Tak nějak to fungovalo ale moc o tom nevím, většinou se jezdilo bez tohoto zařízení.
-
Tím si radikálně zmenšil záběr pluhu. Docela to odporuje teorii orby s tímto typem pluhů.panika píše:Tak po otočení konzoly a doplnení kolieska konečne "NEZASTAVUJEM"!!!
- ferencc
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem presne tak som to aj zložil a mi to nefunguje ale prišiel som na to že asi nebude chyba vtomto ale vtej 6 hranovej hriadeľke lebo pri chode motora sa mi zachytavajú guličky a tým mi obrusuje plastové kolečko na tom ručnom štertéry.palino070 píše:v prílohe máš obrázok štartovania, 64, 63 sú pružina a podložkaferencc píše:Prosím o radu na štartovacom kolečku je podložka a pružina z ktorej strany mám dať tieto dve veci aby mi fungovalo stahovanie a štartovanie.
A dostávame me sa ktomu že túto časť som vyčistil tehcnickým benzínom lebo sa guličky moc lepili k okrajom a tým sa mi nedalo naštartovať.
A teraz neviem čo ďalej... či trochu namazať sedielka pod guličkami vazelínov aby sa lepili???
Naposledy upravil(a) ferencc dne sob říj 22, 2011 8:14 pm, celkem upraveno 1 x.
Ahoj chlapi.pepa_11 píše:Tím si radikálně zmenšil záběr pluhu. Docela to odporuje teorii orby s tímto typem pluhů.panika píše:Tak po otočení konzoly a doplnení kolieska konečne "NEZASTAVUJEM"!!!
Nevíte někdo, kde by se dala sehnat radlice (levá) k obracáku APO? Myslím tu dole s ostřím. Teď jsem ho sehnal a nějakej dobrák jí kus odřízl autogenem.
Díky Martin.
zdravím
posílám foto co jsem slíbil, jinak Pavle orám bez pružin. Dokonce jsem našel foto jak už někdo má to samé kolo na obracáku.
zdenek
posílám foto co jsem slíbil, jinak Pavle orám bez pružin. Dokonce jsem našel foto jak už někdo má to samé kolo na obracáku.
zdenek
zdenek
Martines ahoj, skus pozriet http://stroje.hyperinzerce.cz/pluhy/inz ... z-nabidka/Martines píše: Ahoj chlapi.
Nevíte někdo, kde by se dala sehnat radlice (levá) k obracáku APO? Myslím tu dole s ostřím. Teď jsem ho sehnal a nějakej dobrák jí kus odřízl autogenem.
Díky Martin.
podoba sa to na APO, ale neviem.
atrey
- Přílohy
-
- 3466886-2x-orny-pluh.jpg (3.72 KiB) Zobrazeno 4062 x
Zdeňku, vypadá to parádně. Je to hodně o půdě, orba v tom vypadá dobře, ale jinak ta příprava musí být celkem otročina Jak jsi řešil otáčení kolečka u obracáku? Neobracel jsi, nebo jsi to kolečko pokaždé taky obracel?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tome, Zdenek nemá obracák. To kolečko tedy asi nebude řešení. Spíš to vidím na ty orebná kola.
Jo, to je že "někdo má"... jsem to špatně přečetlstrafnik píše:Tome, Zdenek nemá obracák. To kolečko tedy asi nebude řešení. Spíš to vidím na ty orebná kola.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- ferencc
- Kontaktovat uživatele:
Páni mám orebné kolesá no to neni všetko...
je to výhodou no pri zle naštelovanom pluhu sa vytrápite aj s tými kolesami...
Kolesá podla mojich skúsenosti su tak na to aby traktoru ste pohohli tak o 50-70% vykonu no pri mäkkej pôde kde je pravidelná orba si myslím že ich neni ani treba , ale tak pri obrábani pôdy ktorá stála dlhú dobu je to výhodou...
je to výhodou no pri zle naštelovanom pluhu sa vytrápite aj s tými kolesami...
Kolesá podla mojich skúsenosti su tak na to aby traktoru ste pohohli tak o 50-70% vykonu no pri mäkkej pôde kde je pravidelná orba si myslím že ich neni ani treba , ale tak pri obrábani pôdy ktorá stála dlhú dobu je to výhodou...
Zdravím
Pavle jak jsem psal, že jsem na pevném kultivátoru nepoužil spodní úchyt na noži tak se to včera stalo, posílám foto. Když byly v horní poloze nože mi chytaly při přejíždění ta jsem to vyzkoušel dát dolů a je to supr, jdou dostatečně dolů i nahoru. Taky jsem oral a nechtělo se mi montovat (následně čistit) oreb. kola, namordoval jsem se. Šlo to dobře ale jak byl nějaký starý kořen, kámen, víc jílu, konec. MINIk má sílu jen to prokluzuje. Večer jsem dal kola a zítra pokračuju, samozřejmě to chce i štelovat pluh. Ještě jeden problém mi vyřeší oreb.kola a to, že se mi zvedne pluh, mám problémy při couvání v brázdě a vůbez při přesunu z místa na místo. Pluh se mi opře o kopeček a já se nehnu( problém malých políček), zajedu do dolinky na konci pole a jsem zas namydlený. Pavle psal jsi ,že máš jen 2 distanční šrouby, mi zbývají kdybys měl zájem můžu je pronajat či vyměnit.
zdenek
Pavle jak jsem psal, že jsem na pevném kultivátoru nepoužil spodní úchyt na noži tak se to včera stalo, posílám foto. Když byly v horní poloze nože mi chytaly při přejíždění ta jsem to vyzkoušel dát dolů a je to supr, jdou dostatečně dolů i nahoru. Taky jsem oral a nechtělo se mi montovat (následně čistit) oreb. kola, namordoval jsem se. Šlo to dobře ale jak byl nějaký starý kořen, kámen, víc jílu, konec. MINIk má sílu jen to prokluzuje. Večer jsem dal kola a zítra pokračuju, samozřejmě to chce i štelovat pluh. Ještě jeden problém mi vyřeší oreb.kola a to, že se mi zvedne pluh, mám problémy při couvání v brázdě a vůbez při přesunu z místa na místo. Pluh se mi opře o kopeček a já se nehnu( problém malých políček), zajedu do dolinky na konci pole a jsem zas namydlený. Pavle psal jsi ,že máš jen 2 distanční šrouby, mi zbývají kdybys měl zájem můžu je pronajat či vyměnit.
zdenek
zdenek
Zdenku, bezva fotky. Když spustíš TBZ do spodní polohy tak radličky dosáhnou na zem (stojíš na rovném podkladu)? Mi ne, zdá se mi, že tvé TBZ má ve spodní poloze vetší sklon k zemi než moje, ale nevím kde by mohla být chyba...
Jo Zdenku, paráda patka je ještě trošku na horu pluh by se dal povolit na třetím bodu. Jinak fakt pěkný. Celá šířka ostří - čistá brázda apěkně uložený. Ten pluh by mohl orat i bez kolečka, tomu věřím. S orebnýma návlekama, když jsou jedině plus. Mini není tak těžký aby se dalo hrát si na velký traktor a když je těžší půda o to větší pomocník, ty kola. Jinak vysvětlete mi prosím o jakých pružinách to zde píšete. Nemám představu oč jde.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ty listové pružiny dle návodu k pluhu a k traktoru mají přenášet síly vzniklé na pluhu do zadní nápravy a zlepšovat záběr kol ,omezovat prokluz. Pružiny jsou dodatečně montovanou součástí TBZ nikoliv pluhu.
Aha Už to chápu i já Díky za vysvětlení. Ale tomu Zdendovy to pěkně oře ten drn, co?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod