Lukasovo TK

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Nelinář

Re: Lukasovo TK

#16 Nový příspěvek od Nelinář »

Být tebou, tak zrovna udělám aj tu zadní skříň, protože tam ty ložiska mazal ten samý sajrajt co ty portály, tak budou taky v zadeli. a když už to máš takto odmaslene tak je to jen pár šroubů navíc. .Jestli nemáš možnost stahováku, tak to vem přes dřevěné klínky.ať se ti daří

Martin_TDi

#17 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Jo, souhlasím s Nelinářem. Když už jsi v této fázi, tak doporučuju ten zadek rozebrat a zkontrolovat kola, ložiska a pak to zase složit, přetěsnit spoj a máš na dlouho klid ! 8) Ať se Ti daří s opravou ! 8)

kroutil80

#18 Nový příspěvek od kroutil80 »

Díky! :) Klínky pomohly :vysmech: A sypeme kuličky z ložisek :D Dneska jsem si chvilku hrál a stahoval ložiska, no bez stahováku to chvilka nebyla :D Ještě z poloosy a je to v cajku.. Poodmašťovat a připravit na nové uložení ložisek, odmastit zadní skřín a na půl 8) Obrázekfree image hostObrázekupload gif from url

Tom

#19 Nový příspěvek od Tom »

Super, až budeš dávat nové gufera, tak buď dvoubřité nebo dvě užší za sebe. Tam jsou tuším 13 mm široké, tak dej dvě sedmičky. Dělá se to a pomáhá to ;) Nezapomeň pak dát na silikon na levé straně ty plechové talíře co jsou mezi převodovkou a portálem a na pravé straně jsou takové kulaté odlitky. Musí to těsnit, ať tama neprolíná do portálu olej z převodovky. Jak ho je moc, tak se protlačí přes gufero a máš mastné brzdy nanovo.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Nelinář

#20 Nový příspěvek od Nelinář »

ze stahováním starých ložisek si nedělaj vrásky, nečni je flexů, a pak po nich jebýcni kladivem a majzlem, ale daj si řádné brýle na oči a nedělaj to u okna. Nebezpečné, ale rychlé. je to šup šup.Pořádně to okůpaj, polešti to neakým smirkem 500, 800, 1000. A nasaď nové. A už fofruj, jaro sa blíží 8)
Eště doplním Toma Je to ten poďobaný plech, já to nepochopil a nenalepil, a fčíl ňa to čeká znova, ale po tom fšeckém je to enem taká prkonina, jak dofůkat gumu :smich:

kroutil80

#21 Nový příspěvek od kroutil80 »

Krok vpřed :D :D :D Chtěl bych se zeptat,k čemu slouží na poslední fotce ty půl centimetrový dá se tak nazvat števty, které jsem vytáhl z portálu z otvoru pro šrouby. Díky :)
Obrázekfree upload picturesObrázekimgObrázekimage hosting above 5 mb

JardaCNC

#22 Nový příspěvek od JardaCNC »

Spíš bych to viděl na zátky závitů určených pro rozmontování. Můj názor. Vyšroubuješ tu zátku a našroubuješ šroub ,kterým rozvíráš převodovku.

Jakubr

#23 Nový příspěvek od Jakubr »

Super práce, když se ti to povede, tak ti bude TK léta bez problémů sloužit. Jestli myslíš ty dva štefty s tou drážkou pro šroubovák - vlevo dole, tak to se mi jeví jako dva zbytky zalomených šroubů. Portál k tělesu převodovky se přidělává asi 4mi šrouby, které protáhneš a z jedné strany nasadíš matku a utáhneš a dvěma šrouby, které jdou do závitu v obalu převodovky.

Jakubr

#24 Nový příspěvek od Jakubr »

Jo a ještě jsem ti chtěl připomenout, že až budeš dělat portály na levé straně přední/zadní, tak tam je na poloose nalisované bronzové futro, které většinou bývá prasklé, rozpadlé, či jinak opotřebené. Tak to je potřeba vyměnit. Většinou zůstává zaseklé na diferenciálu, tak vyjmout a nové za tepla natáhnout na poloosu.

kroutil80

#25 Nový příspěvek od kroutil80 »

Jakubr píše:Super práce, když se ti to povede, tak ti bude TK léta bez problémů sloužit. Jestli myslíš ty dva štefty s tou drážkou pro šroubovák - vlevo dole, tak to se mi jeví jako dva zbytky zalomených šroubů. Portál k tělesu převodovky se přidělává asi 4mi šrouby, které protáhneš a z jedné strany nasadíš matku a utáhneš a dvěma šrouby, které jdou do závitu v obalu převodovky.

Přesně jak říkáš, ty dva štefty jsem právěže vytáhl z dir těch dvou šroubů které jsou do závitu v obalu převodovky. Tak právěže nevím co to znamená...

Jakubr

#26 Nový příspěvek od Jakubr »

Znamená to to,že byl někdo hodně silny :smich: dej tam potom normálně šrouby,,ale délku ti neřeknu,to už si nepamatuji a návod u sebe nemám.

kroutil80

#27 Nový příspěvek od kroutil80 »

Jakubr píše:Znamená to to,že byl někdo hodně silny :smich: dej tam potom normálně šrouby,,ale délku ti neřeknu,to už si nepamatuji a návod u sebe nemám.
Tam jsou M12 x 30, jestli se dívám správně..ale zase kdyby to tam někdo zalomil, proč by to tam vracel? Ten kousek a je to na obou šroubech.. A teď jsem objevil v papírech že je to zátka :)

Jakubr

#28 Nový příspěvek od Jakubr »

Hmmí,tak to nevím.je to už dlouho,co jsem to delal,ale žádných zátek jsem si nevsiml. Jediné,co je na portálu na šroubovák,tak to jsou kontrolní šrouby na olej,ale ty rozhodně nejsou M12....

kroutil80

#29 Nový příspěvek od kroutil80 »

Delší dobu jsem jsem nebyl na vláknu aktivní, ale něco jsem stihl.. Zadní skříň přetěsněná, pravý portál taky, ale vznikl problém no poloose..Při manipulaci se nějak pohlo ozubené kolo z hřídele a poskočilo navrch o 4mm tudíš nejde zavřít víko portálu..Takže menší zdržení.. nechápu jak se to mohlo hnout, když je to lisované zatepla.. musím to nahřát švajcem a snad to povolí a bude to nadorazu.. a snad se to neprotočí časem.. ale nazahálel jsem a pustil jsem se do přední části.. Ještě zadní levou stranu a zadní část bude po go.. přikládám foto..
Obrázekupload img Obrázekscreen shot pc

Václav28

#30 Nový příspěvek od Václav28 »

Koukám, že ses do toho dal fest, když už to máš celý rozdělaný, tak pokud máš nějakou vůli na přírubě to udělej součsaně, ušetříš tak další půlení traktoru. Ať se daří a ahoj Venca.
Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš!

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“