MT8 132,2 Hektor
Re: MT8 132,2 Hektor
baterku šetri ale, motor sa ti za ten sprej zachvilu podakuje . pri naštartovaní vznikaju prudké detonácie vo válcoch,vdaka týmto detonáciám ti odídu ložiská na kľuke,popraskajú piestné kružky,môže prasknúť hlava. tak len tak ďalej
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14
Fuj startovací sprej Ty máš asi hodně málo toho chudáka rád.... Co spíš rozkovzduškou nebo fénem nahřát vzduch před filtrem? Nebo si udělat do potrubí sání žhavení? Šetří baterku.... ale zbytek trpí jak pes. Tak jak psal Matto. Lepší startovat na několikrát, a nenechat to dlouho točit... Při dlouhém točení ten motor stejně hůř naskočí, než když se startuje na několikrát.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- barton.marek
Po dlouhé době jsem zase vytáhl traktor do lesa, jenže když jsem naložil káru dřevem a to musim říct docela dost (gumy byly jako hrušky) zjistil jsem doma když jsem potřeboval couvnout, že to neni tak jednoduchý, protože jsem to měl zapřažený jen v ramenech a při tom couvání se to kvrdlalo sem a tam tak jsem koukli po foru a ze zbytků železa jsme slepili tohleto zatím to nemám otestované, ale doufám že to bude lepší než to mít jen v ramenech
- Martin_TDi
Nevypadá to špatně, fotky trochu zkreslují, ale zdá se mi ten materiál nějak slabý na to co to snést. Dávej bacha co to bude dělat při jízdě s naloženou vlečkou.
- barton.marek
Tak po dlouhé bobě jsem jel jen jednou vyvest smetí tak jsem to ani fotil nebyla to ani pořádná zatěžkávací zkouška, ale mám tu něco jinýho. Rozhodli jsme se, že zkusíme zase něco zkonsturovat. Tak měříme lepíme a zkoušíme pár fotek z výroby. Nikdo neví jestli to poběží, ale snad ano... jen ten kardan je moc velkej
Co to bude, až to bude? Naviják?barton.marek píše:Tak po dlouhé bobě jsem jel jen jednou vyvest smetí tak jsem to ani fotil nebyla to ani pořádná zatěžkávací zkouška, ale mám tu něco jinýho. Rozhodli jsme se, že zkusíme zase něco zkonsturovat. Tak měříme lepíme a zkoušíme pár fotek z výroby. Nikdo neví jestli to poběží, ale snad ano... jen ten kardan je moc velkej
Jinak traktor pěknej Závěs mám řešenej podobně, ale mám tlamu místo koule (na traktoru samozřejmě )
Nepůjde ty domky s hřídelí na připojení kardanu posunout více nahoru a doprostřed? Takhle jak je zalomený, tak jestli se bude točit, tak to nebude ono... Maximální optimální zalomení kardanu je dle výrobce 15 - 20°. On se bude točit i když bude víc, ale už nebude umět přenést ten výkon. Jinak to vypadá bytelně.... Jak tam bude řešená spojka?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- barton.marek
no až to bude měl by to být naviják přesně tak. Jen na takový domácí potřeby, sem tam něco přitáhnout v lese a tak. Jinak traktorem se dostanu všade když to neni nějakej extrémní náklon. Závěs jsem kopíroval tady z fóra měl jsem kouly na "klepetech" ale při couvání to házelo jako blázen tak jsme koukli sem a upravili to na ten materiál co byl zrovna doma po ruce, zatím to nic těžkýho netáhlo takže nevím snad to vydrží ... Právě že kardan se nám dostal do rukou takovýhle... a pořád se nám to tam nemohlo vejít (chtěli jsme to co nejblíž za traktorem) tak jsme postupně zakracovali a měřili a zkoušeli a neni to prostě ono, myslím si že tyhle klouby co tam máme jsou na tuhle vzdálenost moc velký (kříž cca 10,5cm) tak jsme dospěli k závěru že budeme muset pořídit náhon s menšími kříži aby mezi klouby bylo dost místa na zkracování a roztahování při změně polohy navijáku. zapínáni navijáku by mělo zajišťovat napínání řemene, tedy náhon se bude točit spolu s první řemenicí dzuhá řemenice bude velká aby to byl převod do pomala a vedle velké řemenice bude malé ozubené kolo na řetěz a velké je upevněné na tom bubnu na lano takže jak mile pákou došponuju ten volný řemen měloby se to začít točit všechno. Tolik pro zodpovězení dotazů a teď bych měl pár dotazů já na ten kardan kromě toho sklonu stačil by na pohon takovéhleho navijáku třeba kardan s kříži okolo 5 cm? když se zmenší kříže na polovinu zmenší se i délka jednoho celého kloubu zhruba na polovinu?
Ten řemenový systém se mi líbí.... na občasné přiblížení něčeho je to levnější a jednodušší způsob než zubová spojka. Budu sledovat, a po zdárných zkouškách se možná budu inspirovat. Máme tratkory s lesní nástavbou, ale neříkám, že by se mi na Vegu nehodilo něco maličkého na občasné přitáhnutí...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- barton.marek
To jsem rád že se to líbí, nám se to taky líbilo jen to zabírá trochu víc placu než nějaká jiná spojka. Jsem zvědavý jak to poběží až to bude hotové. Zatím jsou práce, ale pozastaveny potřebujeme sehnat kardan s měnšímy klouby tak kdyby někdo o nějakém věděl. Hoďte info
- barton.marek
Tak jak jsem sliboval zátěžový test byl vykonán a závěs co je o trochu výše vydržel a musím říct že o hodně lepší než jsem měl já se svou výškou (185cm) jsem přes to dříví neviděl na druhou stranu a přesto jsem ikdyž to byla mokrá borovice tak jsem vyjel každej kopec a sklopil taky uplně bez problému
No, to budou polínka!!
- barton.marek
jo jo to budou, ale až o víkendu přes tejden neni čas ani chuť za odpoledne jsme sfoukli ve dvou 2 fůry takže počítám, že jsme mohli přivést tak 4 možná 5 metrů dřeva? cca neni to sice moc ale je to lepší než někomu palatit, aby pro to jel a tak dále...
- barton.marek
Dlouho tu nebyli žádný fotky z výroby navijáku tak se zkusím polepšit už tomu chybí jen barva a jinak je vše funkčni. Dal jsem i na vaše rady ohledně toho kardanu a trochu jsme to předělali plus přidám ještě takový zlepšení na ruční brzdu u někoho jsem to tu viděl a koumal jsem že to bude asi lepší něž ty ocelový lanka co tam byly do teď
Místa na rozdávání na tom navijáku opravdu není Moc pěkně jste to udělali... bude i nějaké video z testování? Ty brzdy jsem tak mě i já a bylo to hodně poznat... ten rozdíl...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz