MT8 od petra
Re: MT8 od petra
Z cenovích nabídek budu brát jen to co nedá sehnt jinde a levněji. chcem to udělat komlet GO traktoru. Raději jednou pořádně ceké než dělat každý rok něco. Dalsí rok příjde na řadu dalši technka ( vlečka, postřikovač aředělávky prototipů)
Radši dej plovoučky tři. Přední ramena, zadní ramena a třetí na sklápění vlečky. Jinak ceny u Wisconsinu jsou
Přední ramena jsme zrušily. Místo nich tam nasazujeme ožínačku na vinohrad.Plovoučka na vlečku se mi zdá k ničemu. Jinak stěch cen náhradních dílů jsem omdléval. Je to masakr . Tet se nedivím že novej stoji takovou pálku. A to jsme uvažovly že koupime novej, ale za všechny chtějí latu a hlavně nemají oboustranou hydrouliku na ramenách.
Proč k ničemu? Bez plovoučky máš jen dvě možnosti. Buď vypnout motor a čekat až korba spadne a nebo to trápit přes pojišťovák rozvaděče. Plovoučku jen zaaretuješ a valíš. Podle mě je to nejšetrnější k traktoru. Ale samozřejmě tě nijak nepřesvědčuju, je to jenom můj názor.
frgal píše:Proč k ničemu? Bez plovoučky máš jen dvě možnosti. Buď vypnout motor a čekat až korba spadne a nebo to trápit přes pojišťovák rozvaděče. Plovoučku jen zaaretuješ a valíš. Podle mě je to nejšetrnější k traktoru. Ale samozřejmě tě nijak nepřesvědčuju, je to jenom můj názor.
pravdu píšeš, je to overene praxou-- plavačka na zadok by sa hodila
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Kluci já to přes plovoučku mám,sklápění vleku a stejně ho nesklopím,asi lehká korba. Prostě musím se na ní pověsit,dostat ji dolejc a pak už pomalu jde. Když to chcípnu,jde to krásně. Jak je to vůbec s tou plovoučkou,tam je menší tlak,nebo žádný,nebo jak je to???
Mám za TK vlečku z multikáry, takže korba je podle mě lehčí než ta originál TK a jde to krásně samospádem, nemusím ani chcípat motor... jen snížím otáčky... problém budude v tomto... na TK rozvaděč plouvoučku nemá, ne?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
U té plovoučky jde o tlak na zpátečce vznikající odporem rozvaděče a hadic. Já mám na Tékáčku originál rozvaděč a předělal jsem motor na dvouválec. Čerpadlo dává víc a nenapadlo mě zvětšit zpáteční hadici. Ta originální je strašně malá. Takže se mě ramena samy zvedají. Budu muset shodit nádrž a udělat do ní větší vracečku.Milhauss píše:Kluci já to přes plovoučku mám,sklápění vleku a stejně ho nesklopím,asi lehká korba. Prostě musím se na ní pověsit,dostat ji dolejc a pak už pomalu jde. Když to chcípnu,jde to krásně. Jak je to vůbec s tou plovoučkou,tam je menší tlak,nebo žádný,nebo jak je to???
Pokud to klapne tak budu mít rozvaděč na ketrý se da kdykoliv doplnit plovoučka. Stačí dokoupit na to sadu a prý to půl hodky je přehozené. Zatím necháme tak .
a prečo chceš vlastne menit rozvadzač ?
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
Místo dvou chci jeden. Na ožínačko musím přidělávat druvej a ten už teče jako blázen. Tak chci jeden na všechno a bodu to připojovat přes rychlospojky. Cheme časem udělat okopávacku vinohradu jek to má Pat a Mat na svém MT. A třeba v budoucnu i čelní nakladač.
K rozvaděči - mám na TK dvousekční bez plovou polohy.
Na vlečce mám kalsickou pístnici (ne mailer), takže tlakem sklápím náhoru, tlakem sklápím zpět do vodorovné polohy - není s tím problém.
A pokud se týká plovoucí polohy na ramena, tak tam vyměním spojovací pásoviny mezi zameny za řetězy a mělo by to být taky OK...
Takto to máme na malotraktoru u tátáy už 20 let a vše OK ...
Kdybych měl na TK dávat rozvaděč s dalšími dvěma sekcemi s plovoucí polohou, tak bych měl z traktoru jen změť hadic
Na vlečce mám kalsickou pístnici (ne mailer), takže tlakem sklápím náhoru, tlakem sklápím zpět do vodorovné polohy - není s tím problém.
A pokud se týká plovoucí polohy na ramena, tak tam vyměním spojovací pásoviny mezi zameny za řetězy a mělo by to být taky OK...
Takto to máme na malotraktoru u tátáy už 20 let a vše OK ...
Kdybych měl na TK dávat rozvaděč s dalšími dvěma sekcemi s plovoucí polohou, tak bych měl z traktoru jen změť hadic
Je pravda, že zrovna na TK je každá další hadice u rozvaděče naobtíž... Přemýšlel jsem, že kdybych dával větší rozvaděč, tak ho dám pod sedačku místo té jedné skříňky...Thomasson píše:Kdybych měl na TK dávat rozvaděč s dalšími dvěma sekcemi s plovoucí polohou, tak bych měl z traktoru jen změť hadic
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Nebudem zasírat Petrovi forum o MT našima TK, ale pod sedačkou to má nevýhodu, že se ti vykyvzuje zadní náprava ... Takže se ti mění vzdálenost blatníku od sedačky ...
-
Třípákovej rozvaděč mám na jeklu co drží volant a dozadu natažený 4 hadice M 16 a není to takovej svazek,když navíc máte na Tkčku jeklem uchycenou sedačku na přední části traktoru,takže 4 hadice se tam vejdou