Jozefove TKčko
Re: Jozefove TKčko
Já měl namysli domadělaný pluh, se kterým mám zkušenosti
Tam se kolečko vždycky hodí
Tam se kolečko vždycky hodí
Pozor, vařím z vody!
Ty doma dělané pluhy většinou nejsou dělané ze surovin, ale vychází zpravidla z koňského pluhu. Tam kolečko pravda je, ale jeho účelem je nést těleso pluhu a vůbec ověšení kolem, nikoliv jej přizvedávat. Hloubka orby je daná postavením plazu i u koňského pluhu.
Ty doma dělané pluhy většinou nejsou dělané ze surovin, ale vychází zpravidla z koňského pluhu. Tam kolečko pravda je, ale jeho účelem je nést těleso pluhu a vůbec ověšení kolem, nikoliv jej přizvedávat. Hloubka orby je daná postavením plazu i u koňského pluhu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
ještě k tomu vyorávači. My používáme pouze tažený, přijde mi, že můžu lépe kopírovat řádek a případně doladit hloubku. Jen je potřeba o jednoho člověka víc na vedení toho vyorávače.
Když už jsem popíchl k takové pěkné diskusi, opět si přihřeju polívčičku na téma přichycení těchto nářadí do závěsu tékáčka. Zrovna vyorávač brambor má být natvrdo - tak jak to má dodo i tom. Ovšem u pluhů velmi těžce nesu kopírování systému uchycení z klasických strojů s přední řiditelnou nápravou. Nemůžu si pomoct, ale na kloubáku má být pluh kyvně, tak jako je origo PON 25.
Co tam máš za hydraulický olej? Takové problémy, že nechcou klesat ramena mívám v zimě, když je olej tuhý. Tam nastává i opačný efekt, že ramena jdou nahoru i když je chcu spustit. Teď, když jsem dělal ramena kat. N1, tak by to mohlo ten problém trošku potlačit, protože jsou delší a těžší. Vzduch by tam být neměl... Kdyby byla nějaká netěsnost, tak jde olej ven a to bys viděl. Ještě může být vychozený rozvaděčdodo.b píše:Inak minule mi praskla hadica od hydrauliky. V pohode som ju vymenil ale od vtedy mi zle spúšťa hydrauliku. Proste dám do polohy na spustenie nič nič musím sa s tým baviť a po čase mi spustí. Môže byť že to mam niekde vzduch? Ďakujem
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Hydraulický olej neviem aký tam je, nemenil som ho ešte. Rozhodol som sa že ho vymením a potom uvidím čo ďalej.
Na fóre som inšpiroval a vyrobil som lapač oleja.
Dnes menšia prechádzka
Nový prírastok pluh PON 25
Na fóre som inšpiroval a vyrobil som lapač oleja.
Dnes menšia prechádzka
Nový prírastok pluh PON 25
TZ-4K-14, Zetor 7011
Pekné..... a ten PON vyzerá ako nový...
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- Martin_TDi
Moc pěkné TK-čko a ten lapač oleje je mi dost povědomý
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
Martin pačil sa mi tvoj lapač tak som sa rozhodol že urobím tiež niečo také. V pondelok som vyorával zemiaky. Vyorával som však s čertom lebo je veľmi sucho. Biele zemiaky boli menšie ale červené boli viac a väčšie. Keby viac tento rok popršalo bolo by lepšie ale i tak fajn . Foto pridám
TZ-4K-14, Zetor 7011
- Martin_TDi
Čerta máš parádního To bych už neměl kam dát, tak musí stačit jednoduchý vyoravač
Martin_TDi
Zohnal som závažia na kolesa. Chcel som ich pred tým ako budem orať. Jazda s Tk je teraz o dosť pohodlnejšia
TZ-4K-14, Zetor 7011
- robert xxx
Pri orani to daj na predok, vzadu mas pluh.
- Martin-SVK
Pri oraní práveže na zadok a nie na predné aby zadok lepšie držal stopu a neboli hadíky po poli
A to že je pohodlnejšia jazda to je pravda netrepe ho až tak a je viac prilepené k zemi
A to že je pohodlnejšia jazda to je pravda netrepe ho až tak a je viac prilepené k zemi
T-4K-22 :)
PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152
PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152
- robert xxx
ale ked mas lahky predok tak ti to bude klzat a vzadu ho dotiazi pluh.