Martinův TK
- Martin_TDi
Re: Martinův TK
Tak dneska jsem našel jednu firmu z Opavy, která mi teoreticky do dvou dní nalepí obložení za 54Kč/ks. Takže všechna kola dolů, sundat obložení a odsekat staré obložení. Zítra to odvezu. Promeroval jsem bubny jeden je jako nový, dva jsou větší o 0,5mm a poslední je o 1mm větší. Tady bude asi potřeba vypodložit klíč.
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
- Martin_TDi
Jo ještě mám dotaz. TK nemá techničák? Minulý majitel mi řekl že ne. Chci si vyřídit pojistku, ale jak na to bez techničáku?
Martin_TDi
Stačí tě údaje ze štítku na převodovce a techničák tě vydá agroservis Prostějov
- Martin_TDi
Takže pokud to dobře chápu, tak techničák musel první majitel kdysi dostat když jej kupoval.
Martin_TDi
- Vinea 30Hp Comfort
- Martin_TDi
OK, díky moc za cenné informace.
Chlapi mám problém. Sundal jsem poslední brzdový buben a vytekla mi z portálu voda a příšerný olejový kyt. Zjistil jsem, že v portálech je toho starého oleje moc, protože z kontrolních otvorů toho vykypalo dost hodně. Chtěl bych vypustit veškrerý olej z převodovek ale hlavně z portálů, ale nenašel jsem způsob jak to udělat.
Chlapi mám problém. Sundal jsem poslední brzdový buben a vytekla mi z portálu voda a příšerný olejový kyt. Zjistil jsem, že v portálech je toho starého oleje moc, protože z kontrolních otvorů toho vykypalo dost hodně. Chtěl bych vypustit veškrerý olej z převodovek ale hlavně z portálů, ale nenašel jsem způsob jak to udělat.
Martin_TDi
Najdeš to v návodu na TZ-4-K-14 na začátku tohoto foraMartin_TDi píše:OK, díky moc za cenné informace.
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq3sDtt0
- Martin_TDi
Ale převodovky jsou oddělené od portálů. V manuálu je uvedeno, že se výměna oleje v portálech dělá jen při demontáži portálů. Není jednodušší cesta?
Martin_TDi
- Martin_TDi
Nikoho nic nenapadá? Sundávat portály se mi moc neche. Max. sundám jeden portál abych zjistil kde je dostatek volného prostoru a někde v dolní části vrtnu díru se závitem a bude pokoj. Dám tam výpustný šroub s podložkou a můžu měnit olej jak bude potřeba. Celoživotním olejovým náplním nevěřím.
Martin_TDi
- scuril
pokud jsi tam měl víc oleje a nedal ho tam někdo,tak tě sundání portálů stejně nemine protože ti netěsní gufera mezi portálama a převodovkou a přetíká ti tam olej.S tou vodou ti neporadím buď tam máš někde těsnění v :zadek:a pokud to stálo na dešti natekla dovnitř nebo tam nalil někdo něco co tam nepatřilo ASI.
Zdravím. Pokud je v portálech i nějaký bordel, tak by bylo stejně lepší rozhodit, vymýt, zkontrolovat ložiska, vyměnit simerinky, utěsnit, poskládat a nalít olej. To je můj názor. Pokud se to udělá dobře, není potom potřeba na to roky sahat... Jirka
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/
- Martin_TDi
Díky za cenné rady. Udělal jsem co jste mi poradili a bylo to tak jak jste psali. Voda se musela dostat do převodovky přes chybějící manžetu okolo radící páky - asi stál někdy traktor na dešti-kdo ví. Voda byla v převodovce a obou předních portálech, kde byly kaput gufera, O kroužky. Takže velice příjemná prácička, ale dalo se to zvládnout. Snad budu mít na dlouhou dobu klid. Dělal jsem jen přední portály, na zadní nápravě jsem vyměnil jen přední gufera a O kroužky - převentivně. Ložiska všude vypadaly OK, nový olejíček jim bude chutnat. Přitom jsemvšude dal nové brzdové obložení, rozhábal brzdové klíče. Teďka mě čeká ještě základní oprava elektriky, dotěsnit hydruliku, nové palivové hadice a nějaké vybité čepy a snad už brzo vyjedu. Na jaře možná nový lak ..... uvidíme.
Martin_TDi
- Martin_TDi
Tak tady pár aktuálních fotek:
Co mám hotovo:
-kompletní nové brzdové obložené+nová př. lanka + předělávky zadních brzd na táhla
-výměna všech olejů PP80 / M6AD - pod traktorem je sucho (JUPÍ !)
-přetěsněny portály a vnější gufera+O kroužky
-nové čepy zadní nosné konzoly
-pouzdra na hlavní pístnici
-opravena elektrika zadních světěl a jejich výměna
-vyvložkované uchycení páky uzávěrky
-domontovaný hlavní elektro vypinač
-nová manžeta na řadící páce
Jinak co mě ještě čeká:
-domontovat sbrzdový spinač - pokud někdo může poslat foto jak je to na originálu budu rád.
-přetěsnit hydrauliku
-oprava elektroinstalace předních světel a rozborka startéru
-domontovat zadní zástěrky - už jsou připraveny na montáž
-oprava sedačky (měch-napouštění a potah)
-asi přelakování na šedo.
Co mám hotovo:
-kompletní nové brzdové obložené+nová př. lanka + předělávky zadních brzd na táhla
-výměna všech olejů PP80 / M6AD - pod traktorem je sucho (JUPÍ !)
-přetěsněny portály a vnější gufera+O kroužky
-nové čepy zadní nosné konzoly
-pouzdra na hlavní pístnici
-opravena elektrika zadních světěl a jejich výměna
-vyvložkované uchycení páky uzávěrky
-domontovaný hlavní elektro vypinač
-nová manžeta na řadící páce
Jinak co mě ještě čeká:
-domontovat sbrzdový spinač - pokud někdo může poslat foto jak je to na originálu budu rád.
-přetěsnit hydrauliku
-oprava elektroinstalace předních světel a rozborka startéru
-domontovat zadní zástěrky - už jsou připraveny na montáž
-oprava sedačky (měch-napouštění a potah)
-asi přelakování na šedo.
Martin_TDi
-
Martine prosim tě když si sundával portály,těsnil si spoje jen lukoprenem na převodovky a nebo si tam dával i to "papírové" těsnění,čeká mě to taky,díky
jestli mohu poradit tak bych koupil silikon a nacpal ho tam těsní se stím dneska vše, jinak hermetik je to klasika která taky dobře drží