MT8 132.2

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Orešanec

Re: MT8 132.2

#16 Nový příspěvek od Orešanec »

Kedje packa smerom hore je dekomresor v normalnom stave - vypnuty.
Ak je sustava dekompresoru v poriadku od polohy 1 sa vracia sam. V polohe 0 zostane zapnuty. Ked je motor v klude treba ho presunut do polohy 1 a po par pretoceniach sa vrati do normalnej polohy a motor naskoci.

pepa36

#17 Nový příspěvek od pepa36 »

Díky za vysvětlení, jinak nařadí budu asi dělat nebo kdyýž něco bude tak koupím

Tomi

#18 Nový příspěvek od Tomi »

PULDrapalik píše:čerpadlo je stále v záběru,je to dobré na hydr.řízení 8) ,dekompresor používám při startu i chcípání,dáváš tím zároveň čudla,podřazovat jde ale chce to cvik a taky záleží na tom jestli máš 3 pomalou nebo rychlou,cena je luxusní,takže je to radlice která se dávala na 14?
Koukam ze bi asi stalo zato,zalozit tema DEKOMPRESOR motoru 2S90A.Ja jsem ho z duvodu strechu,ze si ho pokazim,radsi zatim nepouzil.Jemi jasne k cemu slouzi,ale jaho polohy jsou mi taky nejasne :-/Jednou jsem cetl,ze na zhaseni motoru se nesmi vzadnem pripade pouzit :tyty:

pepa36

#19 Nový příspěvek od pepa36 »

ten dekompresor jsem taky nepouži u vidím v zimě prostě jen zmačnu čudlík a chytne to hned tem motor je nový jestli najel 100mth tak je to hodně

pepa36

#20 Nový příspěvek od pepa36 »

ještě chci koupi šípaky, anebo tam jsou takové stré gumy se vzorkem dobrým tak po trávě naježdění nebo po cestě, jsou to 6,50x 16mm ale v papírách piši že by tam měly být 6x16, já jsem chtěl dát 7,50x16 ale ty se tam asi nevejsou

PULDrapalik

#21 Nový příspěvek od PULDrapalik »

7.50 se ti asi nevejdou pod blatníky ale sou lepší než 6.00,ty blatníky jdou zvednout.taky nějak nechápu ty polohy,dám plnej plyn zatáhnu za páčku,nechám chvíli točit,pak ji pustim a motor naskočí,ten dekomp.se vrací sám je tam pružina a nachcípání ho používám co to mt mám a předtím u dědkovýho to samé :-/

pepa36

#22 Nový příspěvek od pepa36 »

Ještě nevíte někdo kde levně koupi šipáky mohou být i mirně jete, dík

peťo TK
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od peťo TK »

pepa36 píše:Ještě nevíte někdo kde levně koupi šipáky mohou být i mirně jete, dík
...ahoj, no ja by som ti veľmi rád vymenil šipaky 6,00x16 Taurus (majú ešte tak 25-30% vzorku)4ks, za tvoje 6,50-16. A ešte by som ti pribalil flašku slivovice.
Ujo, odveziete ma na traktore?

Vinco

#24 Nový příspěvek od Vinco »

mrkní po netu, koupil jsem 7,50 x 16 asi za 1200,- nové

Tomi

#25 Nový příspěvek od Tomi »

PULDrapalik píše:7.50 se ti asi nevejdou pod blatníky ale sou lepší než 6.00,ty blatníky jdou zvednout.taky nějak nechápu ty polohy,dám plnej plyn zatáhnu za páčku,nechám chvíli točit,pak ji pustim a motor naskočí,ten dekomp.se vrací sám je tam pružina a nachcípání ho používám co to mt mám a předtím u dědkovýho to samé :-/
Asi ziju v omylu :-/ dekompresor ja preci mezi hlavama na vrchu motoru a vypina(ZVEDA)ventyli,vypne kompresi :ano: Lanko od pecky na palubovce je preci privedene dopredo na cerpedlo a tam to preci s vypinanim ventylu DEKOMPRESOREM nema preci nic spolecneho.1Moznost:Pokud dam na cerpadle plny plin,tak muzu pro snadnejsi stert za studena,zatahnout za pasku(lanko)a zaskoci mi tam prez ten mechanizmus s pruzinou ten predsuvnik.Ale packu pustim,NADRZIM JI A ZASTERTUJU.2Moznost:Pri zpustenem motoru uberu plin na volnobeh po zatahnuti za packu(lanko)se prez ten mechanizmus zatlaci to tlacitko s prozinou,motor zhasne(zaroven zmackne i predsuvnik,ale ten nezaskoci,protoze nama cerpadlo nastaveny plny plin) a pak tu packu pustim.U meho motoru,mi to zhaseni nefunguje.3Moznost:A nabo to tlacitko s pruzino ke zhaseni naslouzi?Ja zhasim motor,stezenim packy plinu z volnobehu do nuli a motor zhasne.

Orešanec

#26 Nový příspěvek od Orešanec »

Tomi mas pravdu, dekompresor je hore pri valcoch. Ten cudlik na cerpadle a vypinanie motoru je ovladany pakou na polubovke a ma to spravne fungovat takto: Motor sa zhasina z volnobeznych otacok tak, ze zatiahnes za tu paku a podrzis ju kym sa motor nezastavi. Zaroven vsak zostane zatlaceny cudlik pre nastavenie startovacej davky paliva a pre dalsi start by nemalo byt nutne tu paku na palubovke tahat. Samotny system som v cerpadle nikdy nevidel a dufam, ze ho nikdy vidiet nebudem musiet. Ak zhasne niekedy motor v tahu pri praci bez zatiahnutia za paku, aj vtedy je lepsie, aby sa zatlacil ten maly cudlik. Aj vtedy sa startuje jednoduhsie.

pepa36

#27 Nový příspěvek od pepa36 »

ano dekompresor je na motoru taková mala páčka na palubovce je chcipák, ty by jsi měl zájem o ty moje gumy 6,50 x16 ale nejsou to šíúpy jsou to takové travníkové kola. dneska nafotim

Tomi

#28 Nový příspěvek od Tomi »

Diky Oresanec za odpoved,omlouvam se Pepovi 36 zato ze jsem ti to tema,takhle rozsiril,ale je lepsi mit v tehle vecech jasno a predejit pripadnym problemum.Ja jsem nakonec taky letos obul na traktor 7,50x16 objednal jse je po internetu a vcetne dopravi me stalo jedno kolo 1671kc lacinejsi jsem nesehnal :-/ Jak jse rika vsechno je o penezich.Ten rozmer co mas 6,50X16 JE TAKY DOBRA VOLBA dneska je uz asi nesezenes,ale daji se urcite naprotektorovat,ja bich ja neprodaval.Mej se a naty fotky se moc tesim.

Holder

#29 Nový příspěvek od Holder »

Tomi jak jsi vyřešil zvednutí blatníků když jsi tam dal kola 7,5x16. :zapomel:

Tomi

#30 Nový příspěvek od Tomi »

Zatim jeste nijak :) teprve se nato chystam,prezul jsem teprve pred tydnem,,vyrabel jsem rampovak do lesa na vytahovani dreva.Cekam na zamrz a vyrazim testovat kola do lesa.Pak uz se snad k tem blatnikum dostanu,zadni urcite zvednu o neso vejs,predni blatniky koupim plastove a drzaky musim nejak dodelat :-/ mam totiz otocene portali dopredu,takze je vsechno jinak a nic nepasuje.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“