Jendovo TK

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Jenda.Sch

Re: Jendovo TK

#16 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

majky_boy píše:
zde píše:
Jenda.Sch píše:Nevím co máš na mysli tím plovoucím třetím bodem?? Nejsem moc zběhlej s takovouto technikou dřív jsem používal rýč a malou teru
no asi myslel vymenu kocky ,pretoze orginal ma aj plavajucu polohu okrem pevnej polohy .inak vyvod na vlecku sa da urobit pouzitim 3 cestneho ventilu .Vyvod z kocky co ide na valec prepojis na 3 cestny ventil a z ventila na vyvod a dalsi na valec .
Plavajuca poloha znamena ze zaves "plava" tj. chodi nahor a nadol podla naradia ( kopiruje teren napriklad pri orbe) a pevna poloha znamena ze zaves je v konstantnej vyske bez zmeny ( nanor ssa pri odpore zdvihne pretoze na TK je jednocinny valec , ale nadol pojde len do tej vysky , so akej ho spustis 8) ) Dufam ze som to vysvetlil spravne a zrozumitelne :)
Jo už jsem to pochopil,Já mám 3 bod napevno se závěsem ,takže při orbě mínus jak jsem dneska zjistil. Jinak když zapojim mulčovač tak tam už je na to myšleno. Jinak dneska jsem byl na rozumech v knajpě a prej je na pístnici oko které umožní tuto funkci(jen ho sehnat-nebo celou pístnici). Nebo jestli to máš jinak tak hoď prosím fotku ať mám nějakou inspiraci Díky

zde

#17 Nový příspěvek od zde »

asi si myslel rozfrezovane oko ,pozical som si foto :)
Přílohy
hydraulika_2.JPG

majky_boy

#18 Nový příspěvek od majky_boy »

Jendo mas odo mna SZ 8)
SLIVOVICA...connecting people :)

FandaP

#19 Nový příspěvek od FandaP »

Pěkný stroj. 8)

Jenda.Sch

#20 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

zde píše:asi si myslel rozfrezovane oko ,pozical som si foto :)
JO to je ono,zítra mi přijde svářecí inventor co jsem si objednal a pak začnu konečně něco tvořit :prace:

Jenda.Sch

#21 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

Jinak dneska jsem trošku prohnal mulčovač na sousedově ostudě. Mám jen jedno foto protože mi nechce spolupracovat Noťas s telefonem :zapomel: :vztek:
Obraz348.jpg

tk14

#22 Nový příspěvek od tk14 »

Ahoj,co to je za mulčovač?kolik stálo a jakou dělá práci

Jenda.Sch

#23 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

tk14 píše:Ahoj,co to je za mulčovač?kolik stálo a jakou dělá práci
Ahoj mulčovač je od Šálka je to M1000 rok výroby2003,pořizovací cena podle původního majitele byla něco kolem 40000,-A teď
http://www.agroservispv.cz/pracovni-nar ... covac-mul-. Jinak maká perfektně akorát někdy by to chtělo více koníků v motoru(hlavně když je ta hnusná hustá ležatá tráva) bere to v pohodě i 150cm velké bodláčí dvě sezony rostlé(zítra nafotím když to vyjde) ,jinak když jsem letos kvůli nedostatku času a nepřízni počasí nestíhal druhou seč vojtěšky tak jsem jí bral mulčovačem taky a to měla něco kolem60-70 cm. Já jsem spokojenej dost 8)

Jenda.Sch

#24 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

Tak je tu dalších pár fotek toho mulčování-byl to porod je dostat do počítače,nějak se přestal kamarádit můj telefon s noťasem a tak jsem to přeposílal přes jinej
Obraz350.jpg
Obraz352.jpg
Obraz354.jpg
Obraz355.jpg
Obraz356.jpg

Jenda.Sch

#25 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

Tak tady je to bodláčí,jen berte v patrnost že nože maj už po sezoně a sou před výměnou :prace:
Obraz360.jpg
Obraz361.jpg
Obraz362.jpg

PULDrapalik

#26 Nový příspěvek od PULDrapalik »

to je pěkná práce,a máš dobrýho souseda

Romantk

#27 Nový příspěvek od Romantk »

[quote="Jenda.Sch"]Tak tady je to bodláčí,jen berte v patrnost že nože maj už po sezoně a sou před výměnou

Jak dlouho ti vydrží nože?Nebo kolik toho s nima namulčuješ.

Jenda.Sch

#28 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

Romantk píše:
Jenda.Sch píše:Tak tady je to bodláčí,jen berte v patrnost že nože maj už po sezoně a sou před výměnou

Letos jsem udělal cca. 3ha nože už byli dost načatý když jsem to kupoval. Jinak co jsem se bavil s původním majitelem tak nože jsou původní (což je rok 2003) a on s tím dělal každý rok 2x cca 4ha. Já si teď nechám udělat nože z nerezu tak jem zvědavej co vydržej

Jenda.Sch

#29 Nový příspěvek od Jenda.Sch »

Taky to umíte?? :'( ,ještě že má kamarád starou dobrou čtyřicítku a dostal mě z toho :driver:
Obraz365.jpg
Obraz367.jpg
Obraz368.jpg
Obraz369.jpg
Obraz370.jpg
Obraz371.jpg

sten

#30 Nový příspěvek od sten »

Jenda.Sch píše:
Romantk píše:
Jenda.Sch píše:Tak tady je to bodláčí,jen berte v patrnost že nože maj už po sezoně a sou před výměnou

Letos jsem udělal cca. 3ha nože už byli dost načatý když jsem to kupoval. Jinak co jsem se bavil s původním majitelem tak nože jsou původní (což je rok 2003) a on s tím dělal každý rok 2x cca 4ha. Já si teď nechám udělat nože z nerezu tak jem zvědavej co vydržej
jestly ti mohu poradit tak to s nerezu nedělej tyti tam vydržej chvily a uletěj jeto dost houževnatý material.raději použij origo material na nože ten je jinak tepelně zpracován a upraven proti otěru a narazu aby nepraskly.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“