Tondova Vinea 47hp

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
UR1SK

Re: Vinea 47hp

#121 Nový příspěvek od UR1SK »

Bohužiaľ, dakedy sa nákupu novej veci nevyhneš. Ja som mal dakedy fortschritt k454 ľudia čo mňa ten stroj stál nervov ani neuveríte. Ale dobre som vedel čo tomu je, len mi voľačo bránilo kúpiť nové veci do toho. Vždy som to "nejako spravil" zas to chvíľu fachčilo a väčšinou sa to dosralo keď bolo najviac roboty. Preto keď dačo je opotrebované tak to treba vymeniť a basta. Viem že to stojí dosť peňazí, ale ten stroj neopravujem pre kšeft aby som ho predal, robím to preto aby mi slúžil a ušetril nervy. Tieto lisy z vonku majú dosť odslúžené, určite boli dôvody prečo ich majitelia dali do bazáru, možno preto, že už sa začínali prejavovať poruchy. Ale uvedomte si, že keď dáte do stroja novú vec a riadne sa oň staráte, tak vydrží veľa. Aj ja keď chodím k lisom, snažím sa majiteľom vysvetliť, prečo to nepracuje tak ako má a ak je raz dačo zodraté a je to príčinou poruchy po výmene stroj beží ako hodinky. Aj do toho markantu, načo sa zlostíš, kúp držiak motúzu a vymeň ho, a lis ti pôjde ako hodinky. Darmo ti tam bude chodiť dumať okolo stroja Peter alebo Pavol, budeš len zbytočne mrhať čas a neviem koľko ti ešte zapýtajú, že pri tom boli. Ja som tým prešiel, ako som písal hore. Veľa vecí som sa okolo lisov naučil sám a aj na svojich chybách je treba len chcieť veciam rozumieť a dá sa to. Možno povieš, že sa vyserieš na lis a dáš si to pobalíkovať, ale napríklad u nás bol dakedy len jeden lis a bola doslova bitka komu sa pôjde robiť prvému. Daktorí ľudia čakali doslova celý deň.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#122 Nový příspěvek od Antony30011 »

Broňo, nejsem zlomyslnej ale tak aspoň že v těch sračkách nejsu sám :jazyk: :friends:

UR1SK: nojoo, to my počítali s tím, že tam investice bude. Ale ne dvakrát větší než pořizovací cena :tyty: stejně nechápu, co na těch novejch lisech stojí 150 tisíc :vztek:

Jinak, lis dostane asi poslední šanci ve středu, kdy přijede borec z Agrotecu :-/ díky Leovi sem se dopracoval ke komusi v agrotecu kdo mi tvrdí že tyhle starý dokáže dát do kupy. Je super, že je tady od Brna a nemusí jet 184km (za který se platí!) jak ten borec z Opavy. Tak uvidíme. Buď se rozjede nebo si ho ten borec odveze :pistol:

DYK

#123 Nový příspěvek od DYK »

UR1SK. Nebráníme se nějakému tomu nákupu, ale je třeba s určitostí vědět, že to opravdu třeba je a co všechno je třeba koupit. Jestli ta jehla to blbě podá nebo co. Navíc jak jsem psal, tím místním odborníkem si nejsem jistý ale nechci mu křivdit. O poučení z vlastních chyb bych taky mohl psát něco napsat a že to nebyly chyby zadarmo. Buď půjde lis do prdele od kud přišel, nebo se dořeší vlastnické vztahy a veme se z gruntu. Pak ale třeba najít někoho, kdo to udělá z jedné vody a načisto a na 100%. Zbyla ti nějaká dovolená?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#124 Nový příspěvek od Antony30011 »

Ale když se nedaří v lisem, tak se dnes dařilo na zkoušce vyorávače. Jezdí super, plevel nevadí (toho sem se bál) a brambory přeřízl asi jen tři. Akorát sme museli vyzkoumat nastavení hloubky a jak ho nastavit za traktor. Ale po dvou půlřádcích jel jak tank :prace:
http://sapak.cz/traktor/Traktor/Fotogal ... 12.html#37
http://sapak.cz/traktor/Traktor/Fotogal ... 012.html#6

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Holder

#125 Nový příspěvek od Holder »

Tak koukám , že si se do toho také pustil a brambory pěkný . :friends:

UR1SK

#126 Nový příspěvek od UR1SK »

DYK píše:UR1SK. Zbyla ti nějaká dovolená?
20 dní vlaňajšej a 25 dní tohtoročnej. Asi tak. :-/

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#127 Nový příspěvek od Antony30011 »

Holder píše:Tak koukám , že si se do toho také pustil a brambory pěkný . :friends:
Jojo :) byli sme zkoušet a nakonec sme vezli v oktávce sedm bedýnek :D jde to líp než sem čekal, ale to hlavní teprvá čeká :prace:
UR1SK píše:
DYK píše:UR1SK. Zbyla ti nějaká dovolená?
20 dní vlaňajšej a 25 dní tohtoročnej. Asi tak. :-/
Tak kdybys jel k Brnu, mužeš se taky stavit :) :D

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#128 Nový příspěvek od Antony30011 »

Dnes sem se dostal k tomu vyfotit ty dovařené držáky, tady sou fotky
Obrázek

Obrázek

Obrázek

UR1SK

#129 Nový příspěvek od UR1SK »

Odpíliť tie dovarené kokotiny, namontovať origo ihly, nastaviť a lisovať. Pozri ako má vyzerať originál držiak.
Přílohy
1.jpg

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#130 Nový příspěvek od Antony30011 »

To chceme. Asi tam patří ty jehly o kterých sme si psali. Ale to je "asi"! Nevíme na 100% jistě, že ty jehly to budou :-/

Jenže je zajímavý, že ten levej dovařili dobře a ten krásně váže. Akorát ten pravej navařili hůř a proto byli ty zlomené jehly :vztek:

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#131 Nový příspěvek od Antony30011 »

Teď na to koukám. Na tom obrázku máš ty jehly, o kterých si myslíme že do toho patří origo. My máme ohlé celé, takový půlkruh a tyhle sou jako hokejka - proto tam někdo dovařil ty držáky :pohlavek:

DYK

#132 Nový příspěvek od DYK »

No co je? Tys padl do lisu, že nemůžeš ani napsat?

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#133 Nový příspěvek od Antony30011 »

Teď sem došel...

Lis pude z baráku. Od dvanácti do šesti sme do toho čuměli z opravářem z agrotecu, opravili jehly, vázání a všecko dobrý. Dojeli sme na pole a zjistili že je ohlej kardan. Udělali 10 balíků a zjistili že se urval nějakej šroub a teče otej z převodovky. Budeme ho vracet, o tomhle v kupní smlouvě nebyla ani zmínka takže nasrat. Balíky dělá krásný, mám jich deset ve stodole a je mě z toho smutno, ale že teče olej z převodovky to je oprava už za moc peněz, říkal to i opravář. Sere mě to... :'(

DYK

#134 Nový příspěvek od DYK »

S tím kardanem to je nějaký divný, ne? Tos musel vidět už když jsi s tím zatočil tehdy doma. Co za šroub se urval nevím, ale jestli to byl ten střižnej co chrání lis tak dáš další a je to. S převodovkou už vůbec netuším, nebyl jsem u toho a když odborník řekl nemám důvod o tom pochybovat. Je to asi nějaká telepatie, ale my jsme taky dnes ladili a výsledek je, že poslední řádek 500m to zavázalo bez jediné chyby. Mě to teda nestačí, chtěl bych aspoň ještě jeden, ale už nebylo co. Jsem rád, že jsem toho ladiče přesvěčil, aby pohl s jehlou a od té doby to váže. Samozřejmě nevím jestli náhoda nebo co. Všiml jsem si totiž, že jehly nejsou "V zákrytu" a ta strana co váže má jehlu špičku kapánek výš. Druhá jehla to ve vůli na šroubech "dala" a najednou i zachytávač začal bezchybně "lapat" špagát. Nebylo ta míra nic dramatickýho, jehla v pohodě procházela beranem jen zachytávač měl problém, protože asi nedostatnečně ta jehla podala. Ale jak říkám, dal bych si raděj ještě aspoň padesát balíků, abych mohl s klidným sedcem říct- dobrý. Nevím co na toto celé řekne UR1SK, ale popsal jsem co se dnes událo.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#135 Nový příspěvek od Antony30011 »

Jo střižnej. Což o to. Kardan se dá porovnat nebo koupit novej, šroub vyměnit. Dělá to kásný balíky, tohle by mě nesralo. Ale když teče z převodovky :-/ servisák říkal, že to je špatný, že už by se to muselo projít celý a on má prostě cenu od firmy a stálo by to dost... nám udělal bezchybně 10 balíků z 12ti, pak sejmul ten šroub, všimli sme si převodovky a bylo po prdeli :( :vztek:

Zamčeno

Zpět na „Naše malotraktory“