Tondova Vinea 47hp
Re: Vinea 47hp
Je rozumný, že na něho otec lehl. Nevím kolik ten lis stál, ale dovést si lis o kterým nevým zda lisuje a bezproblémů váže si můžu jen já, nebo mi tady, protože ještě nestál ani korunu což ve tvém případě asi takto nebylo. Takže zaplatit jen za funkční bezproblémový stroj. Já sice teď z placu nevím, kde ty jehly sehnat a kolik stojí, ale šel bych k Tišnovu směr Březina do T-agra, tam seženou snad vše.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Oni niečo navárali na držiak ihiel? Nemá ten chlap dakde starú ihlu? Ak je zlomená, dá sa normálne zvariť. Cenu origo ihly máš v SZ. Agrotec ti ju zoženie naisto, Prillinger ti zistím ráno cenu a dostupnosť, ale bude to určite lacnejšie.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Na T-Agro mi dával číslo kamoš, zítra tam volám lis stál 20 ale počítali sme s opravou. Jenže oprava tak do 10tisíc... otec na chlápka lehl a ten se divil, takže nám ty jehly nebo něco okolo snad zaplatí a lis pojede. Bohužel asi až další sezónu
Ale hovno, za chvilku to bude po něčem v hromadě a máš tam to volný seno, ne? Tak aspoň to na vyzkoušení. A jestli to pojede tak to slisuješ všechno až zjistíš, co se ti udělá místa.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
No tak seno ještě plánuju jednou posíct a pak je zbalíkovat, s tím chci počkat na balíkovač. Vyzkoušet je to pěkný, ale chce to nalisovat slámu ta se zas bude muset nakoupit...
Zítra ještě nafotím jak sou tam ty držáky dodělaný...
Zítra ještě nafotím jak sou tam ty držáky dodělaný...
Když na to lehneš, do týdne to jede a ani dodávka jehel tě snad dýl nezdrží. Než dojdou dáš zbytek jak má být, no pak už jen ty jehly. Kdepak příští rok i tu slámu od souseda budeš mít.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
On už je seřízenej funkční všecko jede, jen ty jehly buď tam dáme ty starý s tím, že se nějak musí převařit jeden ten blbej držák a nebo koupíme ty co tam patří, uvidíme jak budou ještě ceny. Ale tady už je po žních takže jen to seno...
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Zajdu to vyfotit. Měli ty menší jehly, ty na fotce dole. No a než kupovat dražší navařili prostě delší držák a srali na to. Levá jehla je udělaná pořádně a váží dobře, ale pravá je zkurvená a bere ji beran. Zkoušeli sme to jen točil rukou a prostě leze do berana, chlápek říkal, že kdyby se to pustilo je hned po ní... Díky za SZUR1SK píše:Oni niečo navárali na držiak ihiel? Nemá ten chlap dakde starú ihlu? Ak je zlomená, dá sa normálne zvariť. Cenu origo ihly máš v SZ. Agrotec ti ju zoženie naisto, Prillinger ti zistím ráno cenu a dostupnosť, ale bude to určite lacnejšie.
Celou dobu co jsem měl lis s tímto vázáním jsem po něčem takovém pátral. Marně. Je to fakt první jasný video oč tam běží. UR1SK fakt dobrej odkaz. Jen se zeptám, náhodou něco podobnýho na toho cormika nemáš?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to dobře chápu... 4:50 v tom videu jehla jede nahoru do berana a právě v tom okamžiku se ty naše (neorigo, krátké s jinm rádiusem a tvarem) sráží s beranem a lámou. To je ten problém a důvod proč tam někdo dokurvil držáky na jehly a proto se to musí odříznout a do těch origo držáku dát origo jehly...
Tak. Baran stlačí pred sebou hmotu, v tom okamihu idu cez drážky barana hore ihly. Baran ich chráni pred poškodením, aby nezapichli do sena alebo slamy. Baran sa vracia, ihly sú hore, uzlovače viažu a ihly sa vracajú. Baran je vzadu. Ihly teraz pred poškodením chránia spätné zadržiavače v lisovacej komore - sú to také zuby s pružinami, tuším že vo videu sú v lisovacom kanáli namalované sivou farbou, treba mať pružiny na týchto zadržiavačoch v dobrom stave!!! Keby boli pružiny prasknuté, alebo zuby zodraté, je riziko, že stlačený materiál sa vráti nazad a rovno do ihiel ! takže ich môže zlomiť. Je to zrozumiteľné? Pri montáži nových ihiel je treba dať baran dopredu, ihly hore do uzlovačov a nastaviť. Ihla počas svojej dráhy nesmie o nič zachytiť.
Zkus zavolat Alešovi Guldanovi do Agrotecu, na který jsem ti dával kontakt. Je šéf skladu náhradních dílů, dělá v tom léta, a ten ví, kde co sehnat po celém světě na NH i další značky. Má tam i servis a technickou pomoc, takže by ti všechno zjistil nebo dal kontakty na lidi, kteří by ti mohli pomoci. A všechny díly na NH jdou stejně v ČR a SR přes jeho sklad (teda oficiální cestou).
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Leo, tam sem dnes volal. Vzal to někdo jiný a řekl mi, že na skladě tohle nemají a mít nebudou. Ale zkusím zítra zavolat přímo tomu Guldanovi a poptat se na info
UR1SK: no už se v tom trošku ztracím, ale snad jo. Nám to přijel montovat ten servisák a jak seženeme jehly tak přijede znova. Ale u nás je právě problém, že ty jehly sou krátký a jiným rádiusem, tak nějaký kokot dovařil ty držáky a jehly se stejně lámou. Proto ty držáky musíme uříznout a dát tam origo jehly, jestli chápeš... Zejtra to bliknu a ty v tom určitě tu chybu najdeš sám
UR1SK: no už se v tom trošku ztracím, ale snad jo. Nám to přijel montovat ten servisák a jak seženeme jehly tak přijede znova. Ale u nás je právě problém, že ty jehly sou krátký a jiným rádiusem, tak nějaký kokot dovařil ty držáky a jehly se stejně lámou. Proto ty držáky musíme uříznout a dát tam origo jehly, jestli chápeš... Zejtra to bliknu a ty v tom určitě tu chybu najdeš sám
Aby jsi si nemyslel, že máš problémy jen ty, tak dneska byl kolega vázat slámu co mu nechl kolchoz po domluvě z mlácení pšenice a zase neváže jedna stana. Pravá. Zachytávač špatně chytá rovázek, ten je pak kdesi v prdeli za rohem zachytnutý za vidličku a prostě neváže. Jednou zachytí dobře x krát ne. To říkám furt. Na starý lisy se patří vysrat, zvlášť, když není po ruce někdo, kdo tomu opravdu rozumí, ale i tak se nakonec ukáže, že je vojetý to či ono a zase solíš. Su zase nastranej, eště že zatím nestál ani korunu a není jen můj. Co s tím ale já už fakt nevím. Z kuříma sem jeden na lisy jezdí, ale ten mě zatím nepřesvěčil.