MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Dobrý deň. Po dlhšej dobe pridávam foto z renovácie nášho miníka. Práce už pokročili - traktor je zložený, len dorobiť uchytenie a zdvih prednej radlice, potom natrieť aj s prednými závažiami. Ešte nebola prvá jazda vonku. Dnes je taká strašná poľadovica, že som ledva prešiel cez dvor odfotiť traktor. Teraz zostáva dorobiť, alebo kúpiť príslušenstvo na rozrábanie pôdy. Neviem či kúpiť rotavátor, alebo vyrobiť pevný kyprič. Ťažko povedať, čo bude lepšie.
Ahoj, kupoval jsem tu dlouhou trysku do karbecu BS tady je odpověď na můj dotaz prodejci.Flydali píše:... vitajte fšichni, .... mám problém s karburátorem, zná z vás někdo nějaký internetový nebo jaký koliv obchod, kde se dají koupit jednotlivé díly nebo opravárenské sady na karburátor k motoru BaS 11HP (252444) v okolí Uherského Hradiště, Hodonína ...???.... jinak se z toho picnu ...
... předem dík za ochotu ... Dali...
Samotná tryska karburátoru, kterou potřebujete, je za cenu 737 Kč.
Jinak je možnost zakoupit celou soupravu všech trysek k Vašemu motoru za cenu 887 Kč, popřípadě celý karburátor za 1637 Kč.
Momentálně zboží nemáme skladem, ale dodání by bylo možné do týdne.
S pozdravem
Kotková
autorizovaný servis a prodej Briggs & Stratton
Radomil Kotek
Broskvová 4134
767 01 Kroměříž
tel./fax 573 343 438
mobil 602 781 627
e-mail: rkotek@rkotek.cz
www.rkotek.cz
Nakonec jsem ji koupil tady.
KIS plus, a.s – autorizovaný distributor Briggs & Stratton
Želetická 305/3
412 01 Litoměřice
tel.: 416 715 534
602 462 979
... vitaj Laďo, dík za info, ale už jsem koupil celý karbec v Lednici. Nahodil jsem ho na motor a je jenom slyšet tlukot ocelového srdce...
Vyšel i s dopravou na 2030,-kč. Chtěl jsem jenom některé náhradní díly a ty by mě vyšli na 1580,-kč, tak na třech stovkách už se nebudu točit. Opravné sady jsou dražší něž celý karbec ... Na tom starém karburátoru někde dochází k přisávání benzínu a nešel seřídit. Na volnoběh bez regulátoru šel na maximální otáčky a kouřil, jak lokomotiva..!!! Měl jsem ho rozložený snad 30x a pořád nic. Tak jsem na to už neměl nervy a koupil nový a je pokoj ... Na starý se ještě při chvilce podívám, kde soudruzi udělali chybu, a jestli dojdu na to čím to bylo (podle mě netěsní hlavní tryska) a půjde to odstranit, tak bude jako náhrada nebo na prodej a jestli to nepůjde opravit, tak půjde taky, ale do šrotu ...!!! Měj se fanfárově a dík Dali ...
Vyšel i s dopravou na 2030,-kč. Chtěl jsem jenom některé náhradní díly a ty by mě vyšli na 1580,-kč, tak na třech stovkách už se nebudu točit. Opravné sady jsou dražší něž celý karbec ... Na tom starém karburátoru někde dochází k přisávání benzínu a nešel seřídit. Na volnoběh bez regulátoru šel na maximální otáčky a kouřil, jak lokomotiva..!!! Měl jsem ho rozložený snad 30x a pořád nic. Tak jsem na to už neměl nervy a koupil nový a je pokoj ... Na starý se ještě při chvilce podívám, kde soudruzi udělali chybu, a jestli dojdu na to čím to bylo (podle mě netěsní hlavní tryska) a půjde to odstranit, tak bude jako náhrada nebo na prodej a jestli to nepůjde opravit, tak půjde taky, ale do šrotu ...!!! Měj se fanfárově a dík Dali ...
Zdravím všechny příznivce Minika,nedávno jsem se stal majitelem jednoho takového,
byl sice v rozebraném stavu ale stál mě jen flašku slivovice.
Hned jak jsem ho dovezl začal jsem s rozsáhlou GO a bohužel mi chybí nějaké součásti,
obracím se proto na toto forum s dotazem,zda by mi nemohl někdo poradit kde je sehnat.
Chybí mi především kompletní spojka,hnací hřídel od motoru a čelní kryt motoru BS 11 se
startovací šńůrou a volnoběžkou pro startování.
Už jsem komunikoval s firmou z vizovic,která se tímto strojem zabývá,je schopna mi některé díly
zajistit ale co se týče spojky u položky 111 kat.č. 69 718-hlavní kotouč spojky,mi bohužel nejsou
schopni pomoci,prý není na skladě a termín dodání-neznámý.
Obracím se proto na Vás všechny, kteří mate nějaké kontakty nebo tipy,kde by se dal tento díl,
nebo i jiné díly objednat.
Díky, s pozdravem David
Hned jak jsem ho dovezl začal jsem s rozsáhlou GO a bohužel mi chybí nějaké součásti,
obracím se proto na toto forum s dotazem,zda by mi nemohl někdo poradit kde je sehnat.
Chybí mi především kompletní spojka,hnací hřídel od motoru a čelní kryt motoru BS 11 se
Už jsem komunikoval s firmou z vizovic,která se tímto strojem zabývá,je schopna mi některé díly
zajistit ale co se týče spojky u položky 111 kat.č. 69 718-hlavní kotouč spojky,mi bohužel nejsou
Obracím se proto na Vás všechny, kteří mate nějaké kontakty nebo tipy,kde by se dal tento díl,
Díky, s pozdravem David
Davide, gratuluji ke koupi. Zkus ještě pana Karafiáta z Kroměříže. On a Smetana z Vizovic, se kterým jsi asi v kontatku jsou jediní, kteří ty díly dodávají. Díly dodává i Šálek, ale ten je má zase od Karafiáta a jen něco. Jinak si projdi ve volné chvilce toto vlákno, najdeš tady kontakty i na Karafiáta, případně i další zajímavé věci Ta spojka není až tak složitá, neměl by tam být problém ji případně vytočit na soustruhu.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
skus tohoto chlapika, unho sa najde vselico aj miniky v rozsype ja sa tam obcas ukazem a viackrat ma potesil...
http://dom.bazos.sk/inzerat/33942415/Pr ... ni-070.php
http://dom.bazos.sk/inzerat/33942415/Pr ... ni-070.php
Zdravim, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevite, kde sehnat kardan k přednímu nosiči, zredukovaný z řemenice na tisícihran, nebo nemáte nějakou dokumentaci tohoto kardanu nebo radu jak ho nahradit nebo tak.
Bez toho jsem v pr..
Bez toho jsem v pr..
-
Mal by som niečo z toho čo ste tu menovali pre Vás ak ešte potrebujete! Poslal som Vám SS.Dav píše:Zdravím všechny příznivce Minika,nedávno jsem se stal majitelem jednoho takového,
Díky, s pozdravem David
Ahoj Tapaku,už jezdíš ? kde byla vada ?Tapak píše:Jé zdarec Lesa
Konečně odborník.Jsem rád že jsi zase tu a uved to na pravou míru.
Mám ten samej karbec jako texi.Po poslední vyjíždce s minikem a plnou károu hlíny
už nechce jet.Na rovince jsem si troufnul dát za4 a pomalu se rozjet jenže jsem ke konci jsem
rychleji pustil spojku(pak už jenom ratata a hodně velká rána do vejfuku a ticho)Pokoušel
jsem se ho nastartovat a nic.Na sytič šel nepravidelně a když jsem vrátil sytič tak vyletěl do
otáček chcíp a rána do vejfuku.Domů jsem se dokodrcal na ten sytič.Co by jsi mi poradil?
Dikes za každou radu
Tapak
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
... vitaj Texi, a ty co ?... už jsi zkusil vyjet s Miníkem ?... Jak jsem vyměnil karbec, dneska jsem se s ním rýpal a konečně ho seřídil i s regulátorem...
... odpoledne už vyjel do terénu, a řekl bych , že dobré. S volnou zátěží (200kg kláda) i automaticky sám přidává a nemá snahu chcípat, ba naopak, ještě se za jízdy na kládu posadil kamarád a přidal ještě víc do tahu .... Pak jsem se s Miníkem ještě prohnal po dědině a opět ho zaparkoval a už jenom čekám na jaro ... Akorát spojk.ložisko je hlučné, jako svině... ale to přijde na výměnu až na jaře ... Jedu opět do Běloruska, tak su rád, že jsem na něm aspoň něco doladil ... a přes léto ho vybavím ještě hydraul.čerpadlem, ať nemusím kvedlat rukou za páku ....
.... Texi, měj se fanfárově a piš, a pište fšichni, ať mám v Bělorusku co číst ... .....Dali .
... odpoledne už vyjel do terénu, a řekl bych , že dobré. S volnou zátěží (200kg kláda) i automaticky sám přidává a nemá snahu chcípat, ba naopak, ještě se za jízdy na kládu posadil kamarád a přidal ještě víc do tahu .... Pak jsem se s Miníkem ještě prohnal po dědině a opět ho zaparkoval a už jenom čekám na jaro ... Akorát spojk.ložisko je hlučné, jako svině... ale to přijde na výměnu až na jaře ... Jedu opět do Běloruska, tak su rád, že jsem na něm aspoň něco doladil ... a přes léto ho vybavím ještě hydraul.čerpadlem, ať nemusím kvedlat rukou za páku ....
.... Texi, měj se fanfárově a piš, a pište fšichni, ať mám v Bělorusku co číst ... .....Dali .
.... ...
čavas texi
Stále nejezdí a to jsem měl už dvakrát rozpůlenej motor(myslel jsem ,že je v háji regulátor).Ten byl v pořádku.
Teď na něj nemám čas a už ho ani opravovat nebudu(už mi chybí tak 2000,- a dostane nový v naftě od wiltecu).
Dcera mi ho objedná přes e-bay a zaplatí pay pal.
Stále nejezdí a to jsem měl už dvakrát rozpůlenej motor(myslel jsem ,že je v háji regulátor).Ten byl v pořádku.
Teď na něj nemám čas a už ho ani opravovat nebudu(už mi chybí tak 2000,- a dostane nový v naftě od wiltecu).
Dcera mi ho objedná přes e-bay a zaplatí pay pal.
Flydali a Tapaku : já stále jezdím, i teď ikdyž počasí moc nepřeje - spíš bych si přál umrzlý teren , do lesa jedu po polní cestě-ale všude bláto . Olej z převodovky po výměně gufer nesákne - jen kolem třech řadicích tyček je to mastné.S motorem jsem spokojený,elektrický starter taky ok. Do zadních kol jsem si nechal vypálit z 30mm plechu další dvě přídavná závaží (po 20kg) ,momentálně vyrábím 6ks delších tyček se závity pro jejich uchycení. Jo asi budu muset upravit dobíjení gelové baterie - po delší jízdě a při nastartovaném motoru měřím na baterii klidně 15V .
Tapaku přeji Ti abys nový nafťák brzy koupil a na jarní práce ho řádně využil. Dali Tobě ať se na "východě" daří.
Tapaku přeji Ti abys nový nafťák brzy koupil a na jarní práce ho řádně využil. Dali Tobě ať se na "východě" daří.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Nevíte někdo jaký rozměr má O kroužek na páce hydrojednotky?
Prosakuje mi tudy olej a potřebuji ho vyměnit ale v seznamu dílů ho nemůžu najít.
Prosakuje mi tudy olej a potřebuji ho vyměnit ale v seznamu dílů ho nemůžu najít.