MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
martin185

Re: MINI 070, 075

#2791 Nový příspěvek od martin185 »

Také se připojuji s přáním vše dobrého v novém roce 2014 a hlavně hodně trpělivosti se stroji mini, hodně najetých motohodin bez poruch. :)

jajrus

#2792 Nový příspěvek od jajrus »

tondaumel píše:Dobrý ráno,
já osobně jsem šel do Wiltecu. Ve foru jsou pozitivní reakce.
Jinak za mě . V pondělí jsem poslal peníze a ve středu jsem měl potvrzené z Wiltecu příjem peněz,expedici motoru a v pátek volali z Carca , že v pondělí dovezou motor. Za mě Německá preciznost OK.
Jinak motor určitě se starterem ten cenový rozdíl není takový.
Jen doprava je 90 €.
Pokud se rozhodneš pro wiltec tak pouze si dej pozor na průměr hřídele Q = je 25 mm nebo 25, 4 mm.
Zatím Tonda

Mám otázku na zkušené mimikáře, měnil jsem olej v převodovcea nyní mě sákne , když jsem ho kupoval a 14 dní stál v garáži tak nic.

někdo říka , že mám odvzdušnit, ale odvzdušňovák jsem nenašel.
Díky za radu.
Zdravim, aky motor ste si objednali od Wiltec-u? ja mam zaujem o tento ale neviem kolko budem celkovo platit:http://shop.wiltec.info/product_info.ph ... Welle.html niekde tam pise ze je to vratane DPH, pri rekapitulacii je to zas inak, kolko vas vysla doprava?ja to chcem na SR /orava/, vdaka za info

tondaumel

#2793 Nový příspěvek od tondaumel »

Dobrý den ,
jak jsem již psal Motor stál 267 €, doprava 90€ a poplatek bance 250,- Kč.
v DPH se nevyznám je to spíše otázka pro účetní, DPH dle mě se odpočítává pouze pokud se prodej uskuteční mimo země Evropské unie nebo pro podnikatele.
Jinak z Willtecu pošlou faktůru, kde je Vše vypsané a po potvrzení a úhradě hned odeslali a potvrdili emailem.
Jinak cena 90 € je dle mě po celé evropě, jejich formulář mě nešel vypsat, napsal jsem klasicky email s typem motoru a poslali cenu včetně zmiňovaného DPH a dopravy.
Jinak jsem zde uváděl odkaz asi ři stránky zpět,na fota daného motoru, který mě přišel.
Mimika mám rozebraného , tak jak ho usadím dám sem foto.Já jsem volil nejsilnější motor s ohledem na co bude mimik sloužit a výkon beru s rezervou , výrobky z Číny se zlepšují, ale člověk nikdy neví.Určitě doporučuji vyměnit svíčku, ta čínská se mě moc nezdá.

Hodně zdaru a s pozdravem pěkného dne

jajrus

#2794 Nový příspěvek od jajrus »

tondaumel píše:Dobrý den ,
jak jsem již psal Motor stál 267 €, doprava 90€ a poplatek bance 250,- Kč.
v DPH se nevyznám je to spíše otázka pro účetní, DPH dle mě se odpočítává pouze pokud se prodej uskuteční mimo země Evropské unie nebo pro podnikatele.
Jinak z Willtecu pošlou faktůru, kde je Vše vypsané a po potvrzení a úhradě hned odeslali a potvrdili emailem.
Jinak cena 90 € je dle mě po celé evropě, jejich formulář mě nešel vypsat, napsal jsem klasicky email s typem motoru a poslali cenu včetně zmiňovaného DPH a dopravy.
Jinak jsem zde uváděl odkaz asi ři stránky zpět,na fota daného motoru, který mě přišel.
Mimika mám rozebraného , tak jak ho usadím dám sem foto.Já jsem volil nejsilnější motor s ohledem na co bude mimik sloužit a výkon beru s rezervou , výrobky z Číny se zlepšují, ale člověk nikdy neví.Určitě doporučuji vyměnit svíčku, ta čínská se mě moc nezdá.

Hodně zdaru a s pozdravem pěkného dne
Vdaka za odpoved...nech sa dari aj vam

Igor starší

#2795 Nový příspěvek od Igor starší »

Zdravím všetkých do nového roku a prajem hlavne veľa zdravíčka a radosti s MINI 070.
Môj s vzrastom malý, ale veľký pomocník!
Práve som dnes dokončil pluh.
Na praváka
Obrázek
Na ľaváka
Obrázek
Prepravná poloha
Obrázek
Obrázek
Ale bez prídavných závaží by to určite nešlo!
Obrázek
A teraz už len čakať na jar, aby som mohol všetko povrchovo upraviť a nastriekať včetne kapotáže.

Tom

#2796 Nový příspěvek od Tom »

Prďácký traktor, krása 8) A ten pluh... hmm... máš ho vyzkoušený? Jeslti můžu radit, tak sundej kola a kup nové šípové pneumatiky s normálními šípy. Pokud nechceš s těmito pneumatikami používat orebné návleky, tak nemáš šanci ten pluh utáhnout.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Igor starší

#2797 Nový příspěvek od Igor starší »

Tome, hĺbka 18 cm s týmito gumami a závažím bez problémov a to sa celkom mazalo ako je vidieť.
Obrázek

Tom

#2798 Nový příspěvek od Tom »

Paráda 8) Závaží je znát... Já jsem chtěl, když jsem měl ještě Miniho dokoupit na každou stranu po jednom závaží, ale už jsem se k tomu nedostal.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

martin185

#2799 Nový příspěvek od martin185 »

Moc pěkná práce Igore jen tak dál! Ty pluhy máš s tery? Jak jsi spokojen s tím motorem?

Igor starší

#2800 Nový příspěvek od Igor starší »

Som rád, že aj vám sa to páči, lebo ja som s výsledkom veľmi spokojný. Trochu som sa bál toho dvojáčika, ale keď som prekalkuloval výkon a váhu Vari s Mini, tak mi vyšlo, že keď zaťažím Mini 60-80 kg závažím, tak by ten dvojáčik mal zvládnuť. Tak som dal hneď 2x po 20kg na každú stranu a ide to ako "tank". Martin tie pluhy mám z Vari, totiž jedny som už mal doma pretože mám aj Vari a jedny som dokúpil za 40,-Euro. No a dvojáčik je na svete. S motorom Berlan som zatiaľ spokojný, je nový, chod kultivovaný, pri práci nie je cítiť žeby sa namáhal. Hádam niečo vydrží. Štartujem ho so šnúrou, nikdy nechytí na prvý, ale vždy na druhý krát. Hovorí sa, že keď máš motor z Číny, tak daj doň kvalitný olej a vydrží tak, ako ktorýkoľvek iný. Tak som ho naplnil Castrol Magnatec Profesional A3 10W-40 a zatiaľ šepot květin. Uvidíme za rok, dva, tri.... :) . Ale určite mu dám každý rok novučičký olejíček. A keď náhodou sklame, tak to budem potom riešiť, ale nebude to veľmi bolieť, pretože stál 240,-Euro aj s dopravou.
Tome nad novými pneumatikami uvažujem, ale až tieto zoderiem, lebo mi je ich ľúto vyhodiť. A stým pridaným závažím zaberajú naozaj slušne. Ja mám na záhrade 1600 m2 pekného trávniku a myslím si, že tie Mitasy 6,5/75-14 TS2 by mi pri jazde po trávniku doň zarývali a nechávali by stopu. Skôr som uvažoval práve nad novým so vzorom ako majú tieto pôvodné, len neviem či sa také ešte robia. Vlastne by stačili pôvodné staršie, ale nie tak zodraté ako sú moje, lebo tie sú už určite viac ako 50% zodraté. Ale to sa všetko postupne vykryštalizuje!!
Všetkých pozdravujem Igor.

francek21

#2801 Nový příspěvek od francek21 »

Nazdar pánové MINIkáři. Sem majitelem této betelné mašiny už víc jak rok a zatím sem sním spokojen. Forum sem sledoval už dřív a po vašich skušenostech sem rozprodal domaděly a pořídil minika a konečně trocha času dát osobě vědět. během roku přibyl i origo vercajk od žačky AZR 130 přes vozik, pluh atd až k rotavatoru AKR 122 a ještě domaděl sazeč a pásové vyorávač na ertepla. Za poslední pul rok prošel minik pár změnama, ta nejrazantnější byla montáž naftového motoru KUBOTA Z482 13koníků 2valce vodou chlazené. můžu doporučit 8) , trošku zápasení úprava rámu a řízení :D ale stálo to za to ten zvuk, ty koně :smich: oproti benzinu cca sem to počítal tak 0,45L/H nafty při oračce. hned jak všechno nafotím a uspořádám tak vložím(ještě v tom plavu). ještě maličkost pro Igora stašího pošli SZ nebo majla mam ty původni ,,14"nove nevyužité domluvíme se.

Tom

#2802 Nový příspěvek od Tom »

Tak to jsem zvědav :shock: Osobně by mě nejvíc zajímala úprava motoru, sazeč a vyorávač brambor ;-) Návod na vkládání fotek je zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=40932
TomAgro@seznam.cz

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#2803 Nový příspěvek od J.Pucera »

Zdravím!
Taky by mi zajímala ta zástavba toho motoru.
V nezlobte se, ale v traktoru mi moc benzinový motor nesedí :)

francek21

#2804 Nový příspěvek od francek21 »

Tak tady sou ty fota z přestavby. 1.foto je jarní výlet na česnek ještě s původním motorem brigs 11HP a doma dělanou sklopkou ( pumpa na kabinu z tatry) ještě nebyla ta origo Obrázek
2. foto je už s motorem berlan 13HP (výpomoc hasičům při čištění požární nádrže ,nic těšiho tam nezajelo takže minik a varik :) ) a zbytek je přestavba, podrobnější foto dám průběžně při GO minika. v nejbližší době začnu rozebírat. Musím udělat převodovku a elektriku a na závěr novee kabát :) ještě k motoru je vyndane z mini auta axam.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Další foto udělám za světla hlavně sazeč, ten je klasika už jich tady pár je, řetěz,instalatérský dinka násypka atd. a vyorávač je na způsob teka. udělal sem ho nesené pohon sem řešil diferákem z 1203 pas je domaděl řetěz a navařený kulatiny ale budu předělávat projevilo se pár much.

Igor starší

#2805 Nový příspěvek od Igor starší »

Francku a Berlan sa ti neosvedčil? Lebo ja ho mám a zatiaľ dobre, no neviem čo môžem od neho čakať, čím ma prekvapí!

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“