To jsi s měl rovnou nechat tak zapojit aby jsi měl ten jeden volnej okruh s plovoučkou dozadu,nejlepší to bude přepojitCabrio píše:O.K. Já jenom, že sám přemýšlím o výměně rychlospojek + o nákupu pístnice do třetího bodu.Vinea 30Hp Comfort píše:Ve předu jsou to ty šroubovací,ale vzadu mám ty ISO12,5
Dále řeším, že budu muset přední vývody nějak přendat dozadu, neboť mám čtyřpáčkový rozvaděč a právě samostatnou páku jsem chtěl na sklápění přívěsu, ale mám ji zapojenou na předek (nemám přední závěs). Takže přemýšlím, zda dozadu udělat šest hydraulických koncovek nebo nad přendáním předních vývodů dozadu. Řeším to ohledně nakladače, kdy při sklápění přívěsu musím čekat až se zvedne nakladač nebo sklopí lopata...
WINEA,CABRIO,VEGA II
- Vinea 30Hp Comfort
Re: VINEA,CABRIO,VEGA II
ZETOR 5211
Já vím. Bylo to tak požadováno, ale stala se chyba... Škoda, že to mám tak daleko k Šálkovi.Vinea 30Hp Comfort píše:To jsi s měl rovnou nechat tak zapojit aby jsi měl ten jeden volnej okruh s plovoučkou dozadu,nejlepší to bude přepojitCabrio píše:O.K. Já jenom, že sám přemýšlím o výměně rychlospojek + o nákupu pístnice do třetího bodu.Vinea 30Hp Comfort píše:Ve předu jsou to ty šroubovací,ale vzadu mám ty ISO12,5
Dále řeším, že budu muset přední vývody nějak přendat dozadu, neboť mám čtyřpáčkový rozvaděč a právě samostatnou páku jsem chtěl na sklápění přívěsu, ale mám ji zapojenou na předek (nemám přední závěs). Takže přemýšlím, zda dozadu udělat šest hydraulických koncovek nebo nad přendáním předních vývodů dozadu. Řeším to ohledně nakladače, kdy při sklápění přívěsu musím čekat až se zvedne nakladač nebo sklopí lopata...
O.K. Zkusím to prozkoumat, zda to zvládnu.
- Vinea 30Hp Comfort
Já to na první Veze přepojoval nic to není kolik máš najeto a jak jsi spokojenej s velkou Vegou
ZETOR 5211
Tu pístnici jsi si nechal někde dělat? Jaký máš rozměry? Myslím, že zatažená by měla být střed na střed cca 50 cm, ale nezkoušel jsem kolik má být rozměr vysunuté.Antony30011 píše:Rychlospojky mi tak furt vrtaj hlavou, ale chtěl bych tady tyhle nějak střelit... měl by tady někdo zájem? A píst místo třetího bodu mám, super věc mít 4páčkovej rozvaděč tak ho už nikdy nesundávám
Pamatuji si něco o reduktoru nebo jak se to jmenovalo. To se řešilo u Tebe?
Spokojenost je, akorát to řazení vyžaduje určité cviky. Každopádně už bych nechtěl stroj bez kabiny.Vinea 30Hp Comfort píše:Já to na první Veze přepojoval nic to není kolik máš najeto a jak jsi spokojenej s velkou Vegou
Moc najeto není. Nebyl čas a ani jaksi nepadá sníh... Asi cca 35 mth.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
NAšel sem vhodnou na na bazošu. Oko - oko 40cm, výsuv myslím 28 nebo 30, oka 20mm. A ty asi myslíš zámek, jo to se řešilo u mě a nakonec vyřešilo. Klidně ti udělám fotku. Už se mi na ní jednou urvalo oko, ale šikovenj kamarád mi to opravilCabrio píše:Tu pístnici jsi si nechal někde dělat? Jaký máš rozměry? Myslím, že zatažená by měla být střed na střed cca 50 cm, ale nezkoušel jsem kolik má být rozměr vysunuté.Antony30011 píše:Rychlospojky mi tak furt vrtaj hlavou, ale chtěl bych tady tyhle nějak střelit... měl by tady někdo zájem? A píst místo třetího bodu mám, super věc mít 4páčkovej rozvaděč tak ho už nikdy nesundávám
- Vinea 30Hp Comfort
No tak to moc nejezdíš jo kabina je výborná,já teďka měl malý přejezdy na vinee a hned jsem to omarodil
ZETOR 5211
Moc díky za info.Antony30011 píše:NAšel sem vhodnou na na bazošu. Oko - oko 40cm, výsuv myslím 28 nebo 30, oka 20mm. A ty asi myslíš zámek, jo to se řešilo u mě a nakonec vyřešilo. Klidně ti udělám fotku. Už se mi na ní jednou urvalo oko, ale šikovenj kamarád mi to opravilCabrio píše:Tu pístnici jsi si nechal někde dělat? Jaký máš rozměry? Myslím, že zatažená by měla být střed na střed cca 50 cm, ale nezkoušel jsem kolik má být rozměr vysunuté.Antony30011 píše:Rychlospojky mi tak furt vrtaj hlavou, ale chtěl bych tady tyhle nějak střelit... měl by tady někdo zájem? A píst místo třetího bodu mám, super věc mít 4páčkovej rozvaděč tak ho už nikdy nesundávám
Co jsi zvedal, že se utrhlo??? Jojo není nad kamarády co něco umí!
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Vyorával sem brambory, ono to viselo jen na kousku a byl to hovno matroš. Navíc mi vypadla vložka takže oko bylo velký a dostávalo rany. Teďka je tam stejný jak na třetím bodu od šálka tak už to snad bude ok
- l(a)k(a)tom
Ba, když se strojím na přejezd, tak si připadám jako stihač z I. světový ... tři trika, tlustá bunda až ke krku, kšiltovka s klapkama přes uši alá wehrmacht, přes ní kulich a na to přes uši chrániče uší alá otík, rukavice bluetail od červy (tlustý úplet + modrá guma) ... kdyby po mě stříleli myslivci, mám to jako balistickou ochranu. Na druhou stranu jsem kus chlapa a když jsem se u Dabakiho pokoušel dostat do kabiny Fotona (nesrovnávám s Vegou), tak mě málem přijelo vyprostit místní komando spolku hasičů. Kabina pro mně prostě není.Vinea 30Hp Comfort píše:No tak to moc nejezdíš jo kabina je výborná,já teďka měl malý přejezdy na vinee a hned jsem to omarodil
+ ty hydro spojky ... kdyby někdo potřeboval, tak mám taky jeden pár k mání, (moc nechápu, proč je tam Šálkovic dávaj, když všechno co koupíš je na eurospojkách a o těch co tam dávaj v krámě s hydraulikou nevědí).
- adam_pitak
l(a)k(a)tom súhlasím s tebou, kabína na Fotonoch 254 je fakt malá ale hlavne blbo vyriešená na 404 je to kúsok lepšie ale aj tak... oni majú také veľké páky ako keby nemysleli na to že vodič má aj nohy
so spojkami súhlasím... chce to dačo univerzálne... ale keď kupuješ traktor tak sa musí dať dohodnúť s inými spojkami...
so spojkami súhlasím... chce to dačo univerzálne... ale keď kupuješ traktor tak sa musí dať dohodnúť s inými spojkami...
Mieeeer
To je to samé jak kabina na MT8 050. Tam se nedá vlézt... Dostat pravou nohu kam patří je super problém Máme viničáka DF Agrocompact 70, celkem často s tím dělám, a taky z té kabiny nejsem nadšený. Sedl jsem do kabiny v normální Veze a hleděl jsem jak puk. Tolik místa v kabině na malotraktoru jsem ještě neviděl. O Excelentu ani nemluvím, tam se dva lidi v té kabině "ztratí". Zase nastává "slavná éra českých kabin".... jak bývaly na Zetorech... ty české kabiny. Všude ve světě hleděli, jak je možné udělat tak prostornou kabinu na normálním traktoru.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- l(a)k(a)tom
tak mám za sebou velký den, přijel k nám jéžišek, zasedl nám celý dvůr a byl červený jak santa klaus.
viz fotky a pak šipkou doprava http://extlaca.rajce.idnes.cz/stepkovac/#IMG0089A.jpg
mezi fotkami je i jediný defekt, který jsem zaznamenal, tzv. dvojitý lamač (neumělý překlad) se ohnul na 3 za 4 lopatek, řeším jako reklamaci, ale asi nejdříve projde rukama místního svářeče, než to pošleme do číny. Asi to srovnám a podvařím nějakým čtvercem napříč
Jinak od 9 do 13,00 jsme vyrobily 6 PRM suché štěpky s přejezdem, výkonnost je daná rychlostí lidí - podavačů. Dva lidi jsou akorát, čím větší kusy dřeva do 8 cm, tím lépe, 10 cm průměr je dobré házet v metrech, půlmetry o průměru 15 cm to baští taky (ale ro už je škoda). Ideální je suchá haluz i s korunou. Když je to víc, zadusí to traktor, spíš mám pocit, že je moc štěpky v bubnu, a to zadusí otáčky. Nasává parádně, vyhazuje parádně, nejtěžší kousky dolétnou až 5-6 m.
viz fotky a pak šipkou doprava http://extlaca.rajce.idnes.cz/stepkovac/#IMG0089A.jpg
mezi fotkami je i jediný defekt, který jsem zaznamenal, tzv. dvojitý lamač (neumělý překlad) se ohnul na 3 za 4 lopatek, řeším jako reklamaci, ale asi nejdříve projde rukama místního svářeče, než to pošleme do číny. Asi to srovnám a podvařím nějakým čtvercem napříč
Jinak od 9 do 13,00 jsme vyrobily 6 PRM suché štěpky s přejezdem, výkonnost je daná rychlostí lidí - podavačů. Dva lidi jsou akorát, čím větší kusy dřeva do 8 cm, tím lépe, 10 cm průměr je dobré házet v metrech, půlmetry o průměru 15 cm to baští taky (ale ro už je škoda). Ideální je suchá haluz i s korunou. Když je to víc, zadusí to traktor, spíš mám pocit, že je moc štěpky v bubnu, a to zadusí otáčky. Nasává parádně, vyhazuje parádně, nejtěžší kousky dolétnou až 5-6 m.
-
- Kontaktovat uživatele:
l(a)k(a)tom píše:tak mám za sebou velký den, přijel k nám jéžišek, zasedl nám celý dvůr a byl červený jak santa klaus.
Od koho máš štěpkovač? Či domácí výroby?
- l(a)k(a)tom
Dabaki tak šikovnej nejsem !Metracek píše:l(a)k(a)tom píše:tak mám za sebou velký den, přijel k nám jéžišek, zasedl nám celý dvůr a byl červený jak santa klaus.
Od koho máš štěpkovač? Či domácí výroby?