MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Stevo

Re: MINI 070, 075

#2431 Nový příspěvek od Stevo »

:shock: Vkrataskach, to je ono, na to sme cakali 8)

šindy

#2432 Nový příspěvek od šindy »

Ahoj, jsem už asi 5let majitelem miníka ale k tomuto foru jsem se dostal až teď :(
Miník je v origo stavu bez úprav. Mám k němu pluh obracák, brány, lištovou sekačku, vyvorávačku, řádkovač, disky a origo vozík.
Celou dobu se potýkám s častým zahrabáváním jelikož u nás máme jílovitou půdu.
Tak si chci vyrobit "orebná kola" nemá někdo nějaký nákers ? nebo fotku?
Nevíte kde koupit vzduchový filtr klasický kulatý ten můj je již něklikrát praný a už potřebuje vyměnit ?
Fotky dodám co nejdříve až miniho odzimuji :

Tom

#2433 Nový příspěvek od Tom »

Nějaké okótované fotky orebných kol jsou tady v tomhle vláknu, doporučuju to celé projít a mrknout. Filtr bych řešil asi u servisu Briggs and Stratton... Oni poradí z čeho by to mohlo sedět, případně kde sehnat ;-)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

šindy

#2434 Nový příspěvek od šindy »

Tak sem dám fotky miníka v garáži :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tom

#2435 Nový příspěvek od Tom »

No jo, brňák se pozná :smich: K tomu zahrabávání... jsou ještě další dvě možnosti. Sehnat nové zadní pneumatiky s "normálním" šípovým vzorkem. Normální šípy sice nadělají větší stopy v trávě (tyhle neudělají, pokud není úplně mokro, stopu žádnou), ale zase se hned nezalepí. Pak je ještě druhá možnost, nad kterou jsem, tehdy ještě jako majitel Miníka uvažoval, ještě jeden kus závaží do každého kola. Na prototypech to tak jezdilo, na každé straně 3 ks, a prý to bylo lepší. Jeden opravář mi říkal, že Mini není pro takové jako jsem já (75 kg). Obsluha Miniho musí mít alespoň metrák a pak že je dobře dotížený :smich:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

slavinko

#2436 Nový příspěvek od slavinko »

Zdravím páni.
Neviete, kde by som zohnal na originál obracák pluh APO-701 nožík, ktorý reže pôdu pred pluhom? A ešte aj listové pero, ktoré sa montuje na traktor pri použití daného pluhu?
Za rady, návrhy atď. vopred ďakujem.
MINI 070 - mini je mini, ale predsa maxi.

šindy

#2437 Nový příspěvek od šindy »

Tom: no jo 8) pod tou samolepkou je odřenej lak. Nad novými pneu jsem taky uvažoval. Má někdo zkušenosti s těmito na minim http://www.kup-pneu.cz/mitas-ts-02-4pr- ... 50101.html a obzvláště v jílovité půdě?
To závaží potřeba nebude já mám 109kg :D
vzorek mají celkem dobrý 8)
Obrázek

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2438 Nový příspěvek od Atlan »

Tu ich mozes vidiet v terene, bolo dost blato ... na konci stranky http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=315 zase ten traktor nieje velmi nepodobny MINI070 :D Dnes som stymi gumamy vyhrabal trosku ryhy do travnika, je pravda ze to bola ina poda troska ale nelepili sa vobec. Inak ine gumy aj tak nezozenies.....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

duckyrobert

#2439 Nový příspěvek od duckyrobert »

pozdravujem minikarov,

mam problem!
, spojka na mojom minikovi 075 prešmikuje do kopca z naloženou vlečkou /primerane-kopa piesku/ aj na trojke a dokonca aj na dvojke?!, je to normalne?
ten kopec žiaden extrem...porovnávam to s pf 62-kou, ktorou som vozieval daleko viac a tahala ako drak...
neviem posudiť či sa má minik na trojke na piesčitej ceste skor zastaviť lebo šmíka spojka , alebo je čosi špatne a mal by sa skôr zahrabať?!
predtym som mazal spojkove ložisko cez trubičku zhora olejom a neviem či som nepremazal?!
skušal som aj odmastit trichlorovym sprejom, pomohlo ale len čiastočne...
mate niekto so spojkou skusenosti? ak ano poprosim poradiť/príp.na email: duckyrobert@gmail.com

dakujem spdr

pepa_11

#2440 Nový příspěvek od pepa_11 »

Tu spojku máš určitě mastnou. Je otázka, zde jsi to způsobil přemazáním nebo do spojky teče olej z převodovky, tj. vadné gufero. Spojka v kondici musí traktor zahrabat, případně zhasnout motor.
Nedávno se to tu řešilo a jistě ne poprvé. Na straně 158 tohoto vlákna se o závadě spojky píše a je tam odkaz i na nějakou fotodokumentaci. Ještě dovětek na stránce 161. Ale to jsi jistě našel.

duckyrobert

#2441 Nový příspěvek od duckyrobert »

ahojte minickari,
spojka je od oleja,tecie cez gufero,
dnes som bol z rotavatorom hodinu rozrabat rotavatorom a potom som mal problem dostat sa zo zahrady.....
mate niekto rozsyp schemu ako to rozobrat a zlozit?
pripadne odkaz kde sa k takejto inf. dostanem,
nemam totizto skusenost z rozobratim spojky.
dakujem.

quadtrac600

#2442 Nový příspěvek od quadtrac600 »

Kopčáci s navigací EZ Guide 250 :shock: :smich:
Přílohy
SAM_0377.jpg
Iseki TF21F
Husqvarna CT151
MT8 Mini 070
STEYR
STEYR Forestry

martin185

#2443 Nový příspěvek od martin185 »

Šindy ten, vzduchový filtr můžeš koupit nebo spíš objednat v mountfieldu, tam lze sehnat i díly na motor,já tam kupoval těsnění. Je potřeba vědět tip a kod motoru.

šindy

#2444 Nový příspěvek od šindy »

Tak filtr jsem již koupil, ale teď řeším hardyspojku tu už mám rozpraskanou. Tak se vás chci zeptat kde koupit? za kolik? číslo motoru sem můžu dát.
Díky :help:

mirototh

#2445 Nový příspěvek od mirototh »

Zdravím vás viete niekto číslo gufera z prevodovky pri spojke a aj pri brzde chcem si najprv kúpit a naraz vymenit ab som to mohol kúpit dakujem .

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“