Mini s křidélky Drží to lépe s křidélky, jo?frantamrazik píše:a ještě jedno videíčko.https://www.youtube.com/watch?v=ovQahX3Eb2g
MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- microhummer
křidélka jsou křidélka
a opravdu to kupodivu funguje
a teď z technického pohledu, když radlici otočíš naopak, máš z toho bladebox
a opravdu to kupodivu funguje
a teď z technického pohledu, když radlici otočíš naopak, máš z toho bladebox
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
Dobrý den, prosím o radu. Vyměňoval jsem ložisko na spojce a cca. po 20 minutách jízdy začalo něco zvonit ve spojce. Po rozdělání jsem zjistil, že klec ložiska byla prasklám a podložka, která se opírá o zadní díl spojky do dílu vybrousila drážku, takže málem vyjelo ven. Chtěl bych se zeptat, zda na tomto fotu, které jsem si půjčil od pepa_11 jsou ty broušené podložky správně otočené vůči ložisku těmi výstupky dovnitř k ložisku. I když jsem to tak měl, nevím, kde se stala chyba.
-
Hezký den!
Sestavení spojky si již moc nepamatuji. Při focení jsem se snažil součásti sestavit tak, jak jdou za sebou. A tak jsem je i montoval do MINIho. To je základ již při demontáži. Osazení na těch podložkách je proto, aby vnější kroužek ložiska nedřel o podložku. To by se stalo, pokud by se podložky otočily.
Není mi moc jasné, co se Ti vlastně stalo. Chtělo by to foto tvých dílů.
Je třeba si uvědomit, že ložisko je vnitřním krouzkem nalisováno na objímce, ale vnější kroužek ložiska má v tom velkém pouzdru určitou vůli. Ta vůle tam je důležitá - nevymezovat! Řemenice je napevno naklínovaná na hřídeli převodovky a objímka ložiska se posouvá po pouzdru, které je součástí převodovky. Pokud by tam ta vůle nebyla, bude radiální sila ležet na tom velkém ložisku a i na obalu převodovky. To je nežádoucí. Při vypínání spojky se to velké ložisko samo usadí v ideálním středu a působí pouze axiálně tj, ve směru osy hřídele.
Opravdu nevím co a proč se Ti na MINÍkovi přihodilo.
Přeji hezké sváteční dny všem účastníkům našeho fóra!
Sestavení spojky si již moc nepamatuji. Při focení jsem se snažil součásti sestavit tak, jak jdou za sebou. A tak jsem je i montoval do MINIho. To je základ již při demontáži. Osazení na těch podložkách je proto, aby vnější kroužek ložiska nedřel o podložku. To by se stalo, pokud by se podložky otočily.
Není mi moc jasné, co se Ti vlastně stalo. Chtělo by to foto tvých dílů.
Je třeba si uvědomit, že ložisko je vnitřním krouzkem nalisováno na objímce, ale vnější kroužek ložiska má v tom velkém pouzdru určitou vůli. Ta vůle tam je důležitá - nevymezovat! Řemenice je napevno naklínovaná na hřídeli převodovky a objímka ložiska se posouvá po pouzdru, které je součástí převodovky. Pokud by tam ta vůle nebyla, bude radiální sila ležet na tom velkém ložisku a i na obalu převodovky. To je nežádoucí. Při vypínání spojky se to velké ložisko samo usadí v ideálním středu a působí pouze axiálně tj, ve směru osy hřídele.
Opravdu nevím co a proč se Ti na MINÍkovi přihodilo.
Přeji hezké sváteční dny všem účastníkům našeho fóra!
Kluci, kdo chce dotížit Miníka, berte: http://dum.bazos.cz/inzerat/23117844/za ... 8-mini.php Na prototypu měli tři závaží na jedné straně a bylo to prý lepší než pak sériově dodávané dva kusy. Z osobních zkušeností můžu potvrdit, že ten další pár by se hodil.
A tady je přední na 075, ale dalo by se asi dát i na 070. http://dum.bazos.cz/inzerat/23114966/zavazi-mt8.php
A tady je přední na 075, ale dalo by se asi dát i na 070. http://dum.bazos.cz/inzerat/23114966/zavazi-mt8.php
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
je to dost vela liter kc za kus.ja som zohnal zadarmo z trolejjoveho vedenie 25kg na kazde koleso,sedia presne na priemer disku a neda sa to porovnat pri orbe. neda sa mi fotka pripojit.skusim urob it video a dam to na youtube a potom zavesim link!nazdarTom píše:Kluci, kdo chce dotížit Miníka, berte: http://dum.bazos.cz/inzerat/23117844/za ... 8-mini.php Na prototypu měli tři závaží na jedné straně a bylo to prý lepší než pak sériově dodávané dva kusy. Z osobních zkušeností můžu potvrdit, že ten další pár by se hodil.
- frantamrazik
Bladebox už mám taky,předělal jsem zadní otočnou radlici jelikož jsem pro ní neměl uplatnění.S tou to úpravou je to mnohem lepší sníh do stran tolik neutíká.Všechny tyto nápady vyhledávám z youtuba,pak vyrábím sám a u mojí celý rodiny jsem za magora když sněží a já jsem radostí bezsebe.
Zdravím pánové, nevíte někdo jaká mezera má být mezi setrvákem a zapalovací cívkou na původním motoru briggs co byl na miníku. Dík za pomoc.
- quadtrac600
Zatím mám jen předek, čekám na Hongkong až přijdou LED sulfitky dozadu (Důvod je "dobíjení" nového motoru)
Iseki TF21F
Husqvarna CT151
MT8 Mini 070
STEYR
STEYR Forestry
Husqvarna CT151
MT8 Mini 070
STEYR
STEYR Forestry
-
...pozdravujem vsetkych priaznivcov minikov,je to taka mala príjemná závislost...,
-
-
-
-
-