MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
strafnik

Re: MINI 070, 075

#1981 Nový příspěvek od strafnik »

Tome, proč by se mě to nemělo týkat? Naopak, dotýká se mě to přímo! Kultivace, plečkování zeleniny! V návodu z Prostějova chybí vlastně skoro všechno. Návody z Rožňavy jsou propracovanější. Když se nikdo nepřihlásí, poměřím to někde na asfaltu a pak to tu vystavím. Aktuálně pracuji na něčem podobném jako byla recenze na bramborovou sadu od Zdenka_F. Jelikož mám zatím přední trávníková kola, která nepasují šířkou do řádku, mohu zatím jen do jahod, které na to mám přizpůsobené. Do salátu, česneku a mrkve se nevejdu, ale všechno bude.... jen to jde pomalu. No a všechno se odvíjí od toho základu (rozměrového základu), kterým je AKP-121. Zajímá mne, jestli někdo na fóru jak jsem psal o příspěvek výše používá Mini na tyhle práce. Nakonec jsme se bavili, že tam u vás se snad Mini v zahradnictví takhle používá, jen ten zahradník možná není členem fóra....

Tom

#1982 Nový příspěvek od Tom »

Pavle, v tom případě bych se snažil inspirovat něčím jako je tento Agzat (myslím radličky) http://www.tractorsrwanda.com/_/rsrc/12 ... weeder.jpg, a možná bych k tomu nepoužíval AKP 121, ale ANN 527. Co Ti můžu říct ale hned, tak to, že na provoz to bude hodně náročné. V záhoně trošku zatočíš kolama a radličkama zlikviduješ zeleninu.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#1983 Nový příspěvek od Atlan »

atrey píše:
stewinko136 píše:bola to uplna nahoda za 30e mam uplne novu...som spokojny ved iba jedna sipova guma 4,00-8 stoji okolo 25-30e.ahoj
ps.uz si vyriesil dobijanie??
zatial Edo napisal, ze posiela cievku nabijania postou. Tak cakam a urcite dam vediet vysledok.
Uvedomuješ si ze budes potrebovat 3fazovy regulator k tomu, bud kupit z nejakeho stroja 4kolky , motorky, alebo dat vyrobit schemi od toho existuju...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

strafnik

#1984 Nový příspěvek od strafnik »

Foto z kypření/plečkování jahod. Nechci se chválit, ale dost záleží na zručnosti řidiče... :D
Přílohy
DSC05933.JPG
DSC05937.JPG

Tom

#1985 Nový příspěvek od Tom »

strafnik píše:Foto z kypření/plečkování jahod. Nechci se chválit, ale dost záleží na zručnosti řidiče... :D
Paráda 8)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Stevo

#1986 Nový příspěvek od Stevo »

Tak som sa v sobotu stal majitelom mimika.
Fotografia0039.jpg
Fotografia0040.jpg
je na nom vela prace :prace: ale ked bude cas, tak sa s nim popasujem. Bolo mi ho luto, tak som sa rozhodol zachranit ho od vrazebneho umyslu povodneho majitela. :vztek:
15686435.jpg
To je foto z inzeratu. Nebol to jediny kanibalizmus spachany na traktoriku. To mala byt len uprava vrej este vatcsej chyby dalsieho predosleho majitela, ktory tam nabastil trabosa, ktory vraj zral aj travu okolo csety. Vsetky tieto kutilske upravy sa samozrejme na traktoriku zapisali v podobe roznych jaziev a ran.
Fotografia0044.jpg
Dufam, ze sa mi vsetko podary vyliecit a navratit minimu povodny vzhlad. Mam pre neho pripraveny diesel motor z elektrocentrali, ktory nebude vyzadovat velke zasahy do konstrukcie.
Přílohy
Fotografia0042.jpg

Jozik

#1987 Nový příspěvek od Jozik »

Hmm No moc utulne to nevyzere, bez tej prednej kapoty je to otras. Myslim ze takato radikalna uprava je uz moc. Aj ked je to iba traktor, troska elegancie neuskodi. Silnejsi motor na tom clovek aj tak nejake extra nevyuzije, kedze mini nema az taky dobry zaber, a vobec, ved aj prevodovka je stavana na urcity vykon, takze silnejsi motor by sa tam davat nemal, podla mna. Ked chce niekto nieco silnejsi nech si kupi vecsi traktor, ved mini neni stavany na to aby tahal duby z lesa, alebo aby oral 5-pluhom :tyty:

Stevo

#1988 Nový příspěvek od Stevo »

Prave preto mi ho bolo luto, co mu napachali a chcem z neho znova urobit traktorik, ako bol a dat do povodneho stavu. Pojde tam motor asi 10HP.

Tom

#1989 Nový příspěvek od Tom »

Stevo, gratuluji ke koupi. Alespoň můžeš porovnávat svůj traktorek a vzor (Miniho ;-) ). Silnější motor je kravina už jenom z toho důvodu že Miník je lehoučký, takže nedokáže výkon využít.
TomAgro@seznam.cz

Stevo

#1990 Nový příspěvek od Stevo »

Dakujem.
Tiez suhlasim, ze vykon motora od vyrobcu je dostacujuci vzhladom na velkost a hlavne hmotnost traktora. Preto chcem pouzit motor podobny originalu. Uz sa tesim, ako to spojazdnim a porovnam z mojim Minimaxom.
Zatial som demontoval nadrz a snazim sa vycistit ju.

strafnik

#1991 Nový příspěvek od strafnik »

Stevo, vítej v této specifické komunitě Minikářů! :friends: Jen s těmi gratulacemi bych počkal, až jestli tenhle boj dotáhneš až k vítěznému konci. ND jsou poměrně drahé a to tvé torzo bude fakt oříšek. Zajímá mě ten tvůj plánovaný motor, nějaké obrázky, rozměry? Předpokládám jednoválec?

Tom

#1992 Nový příspěvek od Tom »

No kdyby tam byl nějaký problém, jehož vyřešení by bylo drahé, a kdyby se Stevo rozhodl, že se Miníka zbaví (třeba na díly) tak bych měl zájem o kompletní náhony a 2 ks zadního závaží.
Ale předpokládám, že to Stevo dovede do zdárného konce a bude další zachráněný Miník, který bude dělat jenom radost 8)
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#1993 Nový příspěvek od strafnik »

Tak jsem si četl Stevovo vlákno ze stavby Minimaxu (moc pěkný traktor).... si představ Tome, že se tam kdosi vyjádřil o Mini jako o zahradní technice v porovnání s Minimaxem :) Samozřejmě to je v pořádku, tak jako je obvyklé mít k pořádnému autu ještě autíčko na poletování po nákupech a pro manželku, tak i Mini se hodí do zahrady.... :)

Stevo

#1994 Nový příspěvek od Stevo »

Tak , tak. Je tam zmienka o zahradnej technike, ale Mini je naozaj traktorik, sice maly, ale zo vsetkym, co traktor ma mat. Minimax je naozaj az neuveritelne podobny, mozno v niecom lepsi, v niecom nie, hlavne v tom ze nema vyvod na kardan a hlavne je to domarobok, z ktorym je nebezpecne stretnut policajta hoci aj na polnej ceste.
Urcite dome nevyuzijem dva traktoriky, jeden z nich raz pojde do sveta, ale mam slabost pre taketo male veci ne moju zahradku idealne. Zistil som, ze moj mini 70 bude naozaj oriesok a potrebuje hodiny trpezlivej prace, ale urcite neskonci ako darca organov. Jeho zachrana je pre mna vyzva. Aj ked si pre nedostatok casu bude musiet na ozivenie pockat na dlhe zimne vecery, na jar uz sa dufam bude vynimat v plnej parade.
Este vas zaujimal motor. Je to jednovalec diesel 186F.Chyba mi na nom stitok, ale vygooglil som: obsah 418ccm, vykon 10HP, vaha48KG, rozmery 500x460x560mm
Spotreba: 281,5g/kwh -to mi nic nehovori, ale urcite to v preklade znamena malo.
Přílohy
Optimized-186-air-cooled-300x288.jpg
186F_DIESEL_ENGINE.jpg

Tom

#1995 Nový příspěvek od Tom »

Záchrana, to je výzva a já Ti držím palce 8)
Co se týče motoru, tak ty Diesely jsou vyšší než originál motory (nevím to přesně, ale ten tvůj asi taky bude), tudíž do originál podoby Miniho nedostaneš. Když si projedeš forum zpátky, najdeš tady jednoho Miniho s motorem Kama (osobně jsem ho viděl, je to parádní strojek, hned bych do takového motoru šel, ale odradilo mě to, že je "nezabudovatelný" do originál Miniho a nedělám s ním tolik práce, aby se mi nafta vyplatila).
Jak to vychází velikostně, ten tvůj motor? Myslím hřídel nad zemí a celková výška.
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“