Martinův TK

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
jarynfira

Re: Martinův TK

#301 Nový příspěvek od jarynfira »

Martine, ta manžeta na řadící páce je z čeho ? Já mám z řadičky na starou škodovku. Bohužel mi ta guma brzo rozpraská a tak jsem před pár týdny dal zase novou a v sobotu jsem koukal, že už má trhlinky.... :(
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Martin_TDi

#302 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Pro Jarynfira: Ahoj, já jsem použil manžetu z brzdového válce z Tatry 815.
Pro Jardy: Jasně, po kultivátoru bohatě stačí rotavátor a pak sadíš jak král ! :) Taky jsme doma vždycky dělali vrátkem a starýma kravskýma plužkama, před 2-mi roky jsme pořídili TK-čko a je to super! 8)

Jinak včera jsem už musel roztáhnout TK-čko na max, tak tady je pár fotek. Pocitově je to daleko stabilnější, ale ložiska určitě dostávají zabrat. Snažím se s tím jezdit mnohem citlivěji. Ale jinak paráda ! 8) Akorát v garáži mám najednou nějak míň místa na chození. :)
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost

Martin_TDi

#303 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Chlapi potřebuju poradit ! Začal mi nějak podfukovat motor, zjistil jsem, že mi začal rosit olej někde pod startérem, tak jsem ho sundal - uvnitř všechno suché. Při pohledu výše jsem našel kousel roztrhnutého papírového těsnění pod hlavou. Motor jsem opravoval cca před rokem a teďka tohle. Provizorně jsem to zalepil červeným tmelem, ale myslím si, že to nevydrží dlouho a budu muset sundat hlavu a znova to přetěsnit. Před tím rokem jsem použil klasický těsnící papír tl. 0,7mm a nějaký černý tmel na motory. Bylo to špatně ?
http://s19.postimage.org/6qq19ojvn/IMAG1357.jpg
http://s19.postimage.org/ayg84ovxf/IMAG1362.jpg
Martin_TDi

Martin_TDi

#304 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Obrázek

Obrázek
Martin_TDi

matyskator

#305 Nový příspěvek od matyskator »

Martin_TDi píše:Přikládám zde výkres základního asi 20kg závaží, které jsem chtěl původně nechat vypálit ze 4 rond o tloušťce 10mm, nacentrovat na sebe přes šrouby a svařit. Třeba to někomu pomůže. Kdyby měl někdo možnost za rozumné peníze to nechat vypálit na laseru, tak se ozvěte.
Obrázek
nevedel by si mi ešte zohnať nákres prídavného závažia

JARDY

#306 Nový příspěvek od JARDY »

Martine ,tak s tím motorem ti neporadím,jsem zastáncem metody nerozebírat,neladit ani jinak navylepšovat funkční věci.Zatím jsem přetěsnil jenom mailer,vyměnil jedno naft.těsnění měděnéé né za hliník,sundal všechny ty báječné omotávky kolem hadiček.Když z něčeho někde něco teče ať je to vidět hned,vo co go.Pozemek mám na všechny straný šikmý, nikoliv tak abych měl strach že koprtnu,přestže mám malý rozchod.No ale kdyby přece jenom něco,tak už budu mít po starostech ,že budu mít malý důchod,a že z něj nevyžiju.U tebe je to jiné,jsi mladý a pro Kalouska perspektivní daňový poplatník.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám

jarynfira

#307 Nový příspěvek od jarynfira »

Zkus mi ještě poradit, kde se ta manžeta dá koupit. Je to samostatný náhradní díl ? Na netu jsem našel jen celé brzdové válce .... :ano:
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Martin_TDi

#308 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Pro matyskatora: Tak ten výkres bohužel nemám, protože takové závaží nevlastním, takže není podle čeho udělat výkres. Ale asi bude jen hlubší - nic víc.

Pro Jardyho: Něco na tom bude :) Já nesnáším nakapaný olej pod traktorem, autem a čímkoli jiným. Jak něco najdu, nedá mi to a musím to dát do kupy.

Pro jarynfiru : Zkus nějaký zemědělský podnik ve svém okolí - ty brzdové válce budou hodně podobné z traktorů a náklaďáků, změř si průměr toho vyústění z převodovky a podle toho se poptej. U nás by to mohli mít ve f. Scarab Příbor.
Martin_TDi

majo258

#309 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
ten vrch ma priemer 60 mm.

ubo7

#310 Nový příspěvek od ubo7 »

Ahoj Martin,
tiez mam TK a potrebujem dat dole stredovu plosinu. Ako na to ? Traktor som rozpojil, odsroboval som od zadnej prevodovky 4 sroby, podla mna to uz nema co drzat, ale neviem to dat dole. Cela plosina sa otaca na loziskach, treba to len stiahnut alebo je v tom neaka finta ? Zadnu prevodovku zatial nechcem rozoberat, aj ked ma to asi neminie. Dakujem

PULDrapalik

#311 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Možná to držej maznice :-/

ubo7

#312 Nový příspěvek od ubo7 »

PULDrapalik píše:Možná to držej maznice :-/
Dik za radu, skusal som, ale nepomohlo. Aky ma byt presne postup? Po rozpojeni som vysroboval 4 sroby co drzia stredovu plosinu (ruru) k zadnej prevodovke a snazim sa to vytiahnut. Treba vyhodit aj segerku co drzi lozisko pri kardane zadnej prevodovky ? Podla mna nie alebo len pouzit vacsiu silu? Chodi to hore dole mozno 2-3mm a viac to nevim pohnut.

PULDrapalik

#313 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Mrkni do mýho vlákna na stranu 9. jestli ti to pomůže :-/

Martin_TDi

#314 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Ahoj, no nejprve jsem odpojil elektriku a táhla spojky a brzd, demontoval 3 šrouby na rouře pod řízením a rozpulil tím traktor. Pak demontaval 4 šrouby na rouře, nohama jsem se zapřel o zadní nápravu a rucně stahl celou plošinu.
Martin_TDi

ubo7

#315 Nový příspěvek od ubo7 »

Ahoj,
chvilu som sa s tym trapil a asi je to nemozne. Nechcem do toho mlatit moc kladivom. Plosina tam drzi ako zakliata. Povodne som nechcel rozoberat zadnu prevodovku, ale tak ci tak ma to asi neminie, tecie z nej olej a to nemusim. Uz neviem co s tym, nie je niekde neaka segerka, srobik ?
Neviete ci sa da niekde kupit sada tesneni na prevodovku ? Dakujem
Přílohy
DSC_8795.JPG
DSC_8796.JPG
DSC_8797.JPG
DSC_8799.JPG

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“