MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
BloWerQo

Re: MINI 070, 075

#1936 Nový příspěvek od BloWerQo »

Veľmi pekne ďakujem pepa konečne to môžem dať vyrobiť.Trvalo mi to cca mesiac a pol . Hlavne po práci som to robil tak na 2 až 4 hodinky.

Lada881

#1937 Nový příspěvek od Lada881 »

Pro Lesu,
včera přišla nová tryska z Litoměřic ( 874 ,- Kč s poštovným ) ještě jsem našel jednu firmu z Kroměříže zřejmě to bude servis, trysku neměli na skladě ale údajně by byla do 14 dnů, cena stejná , nabízeli i celý karb za cca 1700,- Závitník na vyčištění závitu jsme nesehnali ( pro informaci měl by to být W 7.82 32 chodů ) ale podařilo se to vytočit pomocí levotočivého vrtáku. Po nasazení karbu motor naskočil ale bude nutné seřídit nastavení trysek podle tvého návodu, na ventily jsem si zatím netroufnul po tom karbecu, měřil jsem vůle výfuk je ok sací bude na minimální vůli , zajštění ventilů - každý je jiný sací má 8 a výfuk klínky. Mám ještě jeden motor staršího typu ( má jiný karb ) s dírou v bloku tak jsem si to cvičně zkusil sací je v poho ale výfuk , vyndat klínky je porod zkusím je nasadit zpět a pokud se to povede jdu naostro. Ještě jednou díky za cenné rady. Laďa

Lada881

#1938 Nový příspěvek od Lada881 »

Obrázek

Lada881

#1939 Nový příspěvek od Lada881 »

Ještě mám jeden dotaz na polohu páčky sytiče. Jak je zap. vyp.
Dík Laďa

stewinko136

#1940 Nový příspěvek od stewinko136 »

Lada881 píše:Ještě mám jeden dotaz na polohu páčky sytiče. Jak je zap. vyp.
Dík Laďa
dolava(smerom dozadu) vypnuty-doprava zapnuty

Lada881

#1941 Nový příspěvek od Lada881 »

Obrázek

Jestli tomu dobře rozumím tak na obrázku je sytič zapnutý?

BloWerQo

#1942 Nový příspěvek od BloWerQo »

Tom píše:Krásné to máš... Karoserie je to jediné, co mi ještě chybí dodělat, a vůbec se mi do toho nechce... Tu prostřední část (nad tunelem) mám z jiného Miniho a karoserie na sebe samozřejmě nesedí (a to vůbec) tak se mě do toho vůbec ani nechce... Ke všemu mám takhle pěkný přístup, takže to možná dopadne tak, že chytnu kus plechu a zadní blatníky si naohýbám jednoduché, to samé i středový tunel, maximálně karoserii na motor použiju původní nebo i ta půjde nová... Protože jak je to zakrytované, tak se člověk nikam nedostane, a než to odkrytuje, to je porod...
Jenom mě zaujaly ty ramena hydrauliky, že jsi je nesrovnal... nějaký spešl důvod, nebo se na něm ještě bude :prace: ?

Nie nie na žiadny špeciálny účel sú není tak tie ramena hydrauliky.Predchádzajúci majiteľ to mal na vinohrad , tak už boli tak vyhnuté. Ale chcem ich narovnať ale asi autogénom.A chcel som sa spýtať na zimu tam idú aké reťaze ? , na sneh na zadne gumy, velkosť.

Tom

#1943 Nový příspěvek od Tom »

Já jsem ramena rovnal normálně lešeňovou trubkou :smich: Nasunout, zapáčit, narovnat. Poznat to nejde. Co se řetězů týče, mám řetězy co byly na osobáky (škoda 120 atp.) Na originál šípech je výsledek žalostný, řetězy zapadnou mezi šípy a je po parádě... Koupil jsem nové disky (v Prostějově firma TIP - jsou to 14" disky na jejich jednoosák Robot) jsou totožné s Minim, akorát se musí udělat zahloubení pro kolovou matku na druhé straně, ale to je detail. Nasadil jsem na ně automobilové 14" pláště a řetězy jsou parádní. Na straně 121 mám i fotky jak jsem letos vyhrnoval sníh. Je to rozdíl jak sviňa - s řetězama a bez.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

BloWerQo

#1944 Nový příspěvek od BloWerQo »

Tom píše:Já jsem ramena rovnal normálně lešeňovou trubkou :smich: Nasunout, zapáčit, narovnat. Poznat to nejde. Co se řetězů týče, mám řetězy co byly na osobáky (škoda 120 atp.) Na originál šípech je výsledek žalostný, řetězy zapadnou mezi šípy a je po parádě... Koupil jsem nové disky (v Prostějově firma TIP - jsou to 14" disky na jejich jednoosák Robot) jsou totožné s Minim, akorát se musí udělat zahloubení pro kolovou matku na druhé straně, ale to je detail. Nasadil jsem na ně automobilové 14" pláště a řetězy jsou parádní. Na straně 121 mám i fotky jak jsem letos vyhrnoval sníh. Je to rozdíl jak sviňa - s řetězama a bez.

No dobre zapáčim riadne :DD Takže vraviš že s osobaku gumy 14 a retaze nato a a tu matku spraviť a hotovo môžem odrhnavať sneh .A radlicu maš aku ? Ešte by ma zaujímalo ako si ju spravil .

pepa_11

#1945 Nový příspěvek od pepa_11 »

Lada881 píše:Obrázek

Jestli tomu dobře rozumím tak na obrázku je sytič zapnutý?
Ano, je zapnutý.

Tom

#1946 Nový příspěvek od Tom »

BloWerQo píše:
Tom píše:Já jsem ramena rovnal normálně lešeňovou trubkou :smich: Nasunout, zapáčit, narovnat. Poznat to nejde. Co se řetězů týče, mám řetězy co byly na osobáky (škoda 120 atp.) Na originál šípech je výsledek žalostný, řetězy zapadnou mezi šípy a je po parádě... Koupil jsem nové disky (v Prostějově firma TIP - jsou to 14" disky na jejich jednoosák Robot) jsou totožné s Minim, akorát se musí udělat zahloubení pro kolovou matku na druhé straně, ale to je detail. Nasadil jsem na ně automobilové 14" pláště a řetězy jsou parádní. Na straně 121 mám i fotky jak jsem letos vyhrnoval sníh. Je to rozdíl jak sviňa - s řetězama a bez.

No dobre zapáčim riadne :DD Takže vraviš že s osobaku gumy 14 a retaze nato a a tu matku spraviť a hotovo môžem odrhnavať sneh .A radlicu maš aku ? Ešte by ma zaujímalo ako si ju spravil .
Radlice je originál z MF 70 a to uchycení na traktor jsem okopíroval podle původní "hydrauliky" co byla k Minimu na předek. Když projdeš toto vlákno, tak to tady někdo (nejsem si jistý, jestli to zrovna nebyl pepa_11) rozměřoval, a jsou tady i fotky té mé kopie.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

stewinko136

#1947 Nový příspěvek od stewinko136 »

zdravim pani.nema niekto z vas skusenosti s pridavnym zavazim na miniho???rozmyslam ci by nepasovali so zetora(viem ze by sa museli upravit diery pre uchyt) jeden disk ma 40kg to by mu dost pomohlo.dakujem PIsta

Jozik

#1948 Nový příspěvek od Jozik »

Zdravim Vas pani,

Chcel by som sa spytat ci niekto neviete aky motorovi a prevodovi olej ide do minika, a kolko ho tam ide. V miniku mam motor HONDA OHV 390. Asi by bolo dobre vymenit olej v motore aj v prevodovke, kedze odkedy som ho kupil, nic take som nerobil. Viem ze to tu uz bol spominane, ale nie pre tento motor.
Prosim vas a neviete nahodou kde by sa dala zohnat zadna polos?? Dost mi hadze s pravym zadnym kolesom. Koleso som uz kukal a zda sa byt rovne, takze to bude asi tou poloosou. Za Vase cenne rady, vopred Dakujem.

Kuba

#1949 Nový příspěvek od Kuba »

Jozik píše:Zdravim Vas pani,

Chcel by som sa spytat ci niekto neviete aky motorovi a prevodovi olej ide do minika, a kolko ho tam ide. V miniku mam motor HONDA OHV 390. Asi by bolo dobre vymenit olej v motore aj v prevodovke, kedze odkedy som ho kupil, nic take som nerobil. Viem ze to tu uz bol spominane, ale nie pre tento motor.
Prosim vas a neviete nahodou kde by sa dala zohnat zadna polos?? Dost mi hadze s pravym zadnym kolesom. Koleso som uz kukal a zda sa byt rovne, takze to bude asi tou poloosou. Za Vase cenne rady, vopred Dakujem.
Olej do tohoto motoru dávám Honda a je ho tam, myslím 1,1 l

Lesa

#1950 Nový příspěvek od Lesa »

Pokud je to GX 390 tak 1,1 l a 10W30 API SJ
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“