stenovo

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tomi

Re: stenovo

#46 Nový příspěvek od Tomi »

sten píše:tak ja nakonci mam trak.rovně nesmi byt stoceny a pluh mam volne na uchytu aby nestačel cely traktor v odporu ty dva šrouby mam na štelovany na 1.cm v te hlavě s podkovou cose opira o konzoly.
Diky za radu :) tak to bude umě prvni závada :ano: mezi podkovou a konzolou,to mam stažene na tvrdo bez vule,ja se snažim na konci jet taky rovně,jenže jak mi vyjede předni kolo nahoru z brázdy,tak seto mírne projevi na pluhu v brazde a začne se tam dělat stačka. :-/Loni jsem jezdil na sjetých 6/16 letos na 7,50/16 a jeto paráda 8) jede to na dvojku při oráni o trošku rychlejc a krásně si to pochoduje v brázdě. :ano:

sten

#47 Nový příspěvek od sten »

aha tak jakmile se dostanu mimo brazdu předkem tak pustim šavle a pluh drží ješte zaoranej tak to mam rovně chce to cvik ja už oram 4 rokem a mam 14ctku a jezdim tež za dvě ale to zaleži na tuhosti pudy

PULDrapalik

#48 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Ta zatáčka na konci se dělá taky protože se traktor kroutí v podélné ose,proto je dobré orat puhem obracákem od jedné strany,tím to vyrovnáš 8)

sten

#49 Nový příspěvek od sten »

jo to maš pravdu ja tak jezdim a serpentýny nemam ale jinak jeto filozofie :friends:

Tomi

#50 Nový příspěvek od Tomi »

sten píše:aha tak jakmile se dostanu mimo brazdu předkem tak pustim šavle a pluh drží ješte zaoranej tak to mam rovně chce to cvik ja už oram 4 rokem a mam 14ctku a jezdim tež za dvě ale to zaleži na tuhosti pudy
Ale to si nerozumime, ja pluh na ramenech nedržim :tyty: rozvadeč mam přepnutý na plovouci polohu(uplne dopředu)takze pluh drži hloubku sam diky tomu dobrému seřizeni na třetim bodu.Takže mám pluh zaoraný až do konce,dokud ho nezvednu.Ta stačka setam udela asi proto,ze to TK se natom hupu zavlni a při délce TK 3,5m.(Diky malé vuli mezi podkovou a konzoli)se to natom konci projevi.Je pravda,že pokud budu orat tam i zpět tak seto srovnat asi da.S ZETOREM 7211 a roudnickou 3 obracákem jsem uz pár hekteru zoral,ale tohle je uplně jiné a proto se ptam na vaše skušenosti.
Naposledy upravil(a) Tomi dne stř říj 19, 2011 9:37 pm, celkem upraveno 1 x.

PULDrapalik

#51 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Když vyjíždíš z brázdy tak se pluh naklání směrem do záběru a dělá vlnu,když najedeš z druhé strany rovně tak tu vlnu srovnáš a uděláš na druhé straně :D

Tomi

#52 Nový příspěvek od Tomi »

PULDrapalik píše:Když vyjíždíš z brázdy tak se pluh naklání směrem do záběru a dělá vlnu,když najedeš z druhé strany rovně tak tu vlnu srovnáš a uděláš na druhé straně :D
Takže každym najetim budeš pořád rovnat.Začina měto čimdal víc bavit. :)

PULDrapalik

#53 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Tak jak řikáš 8) ,a taky je dobrý mit na předku uzávěrku,traktor lépe drží stopu. Pak to chce jen orat a zkoušet a dokola

Martin_TDi

#54 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Ta to asi určitě, vlastní zkušenosti dělají mistry ! 8) Taky se mi to moc líbí !
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost

sten

#55 Nový příspěvek od sten »

no mistr z daleka nejsem jen si necham poradit od jednoho mistra orace ktery je uz v duchodu jelikož okolo pole chodi dost mavstevniku tak aby me nepomlouvaly.jinak dik za pochvalu.

busmen

#56 Nový příspěvek od busmen »

no pokud už se ti dělá větší vlna tak u jednoradličky pomůže jet po prázdnu a kde je hrb tak tam orej , kde dolina tam ne. Tak se ti to srovná. Já u jednoradlice obracáku mám náklon do boku trvale nastavený tak nepotřebuju žádný podložky přijedu zapojím. Hloubku drží kolečka, kšandy malá vůle, výkyv zadní části trvale nastavena malá vůle a případné seřízení za chodu třetí bod. Když je traktor v hluboké brázdě pluh musí stát svisle k zemi. Někdy pomůže pro lepší zaklopení mírně naklonit do zoraného. Záběr pluhu pokud to jde na kšandách do boku nebo posunout pluh do strany. Jen trocha fyziky:) a koukat co to dělá a co to chce. Hlavně nečumět jen do předu, nic těžkého. Je pravda že kloubak nemá moc rád nesené malé pluhy. Naučit se jak najedeš do brázdy srovnat traktor nebo mírně zlomit do nezoraného, tak držet volant ve stejné poloze. Pokud musíš prudce zatočit je kolikrát lepší přestat orat, srovnat kloubák, pokračovat v orbě. Navíc je dobré nemít velkou vůli v převodce řízení což se dá seřídit. Myslím si že ideální naštelování nenajdeš jen hrubé naštelování. Podmínky na každém poli jsou jiné. :) to lehce zvládne každý.

radek

#57 Nový příspěvek od radek »

Jak maš spojovačky mezi hornim a dolnim ramenem,to jsou svařene matky a na okach z každe strany navařený šroub?jaky pruměr?

sten

#58 Nový příspěvek od sten »

koukni na 1stranku mam svařene 3leve a 3prave ksobě pruměr 20mm.podle originalu,aby to bylo festove a uneslo to 300.kg neseneho čerta na brambory.

scuril

#59 Nový příspěvek od scuril »

Něco pro Stena
Přílohy
P5100033.JPG

sten

#60 Nový příspěvek od sten »

diky hanzi a nejenom promě ale i ostatni coto take chtěji překopat tak aťto okouknou.pruměr roury je na každem.extra podle kdo jakou ma orstu.ja budu davat 50.tku.možna o dva.mm.miň.psal mi i majo258.jak to ma on,ale nesehnal sem sloupek ze škodovky,tak mam co vyrabět na soustruhu.tyč mam z desty i s volantem ale tam byla mech.převodka.tak budu upravovat itu hřidel.kvuly ložiskum.až to bude tak dam foto.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“