VINEA,CABRIO,VEGA

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
scuril

Re: VINEA,CABRIO,VEGA

#3976 Nový příspěvek od scuril »

Měl bych prozbu,jaký typ hydraulického rozvaděče se montuje na vineu,vegu nebo cabrio.Určitě jste to tady už psali už aspoň třikrát,ale hledat to v tomhle vlákně je práce minimálně na celej večer. :zapomel:

l(a)k(a)tom

#3977 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

lanik.jirka píše:Kolik stoji?
Samotný domeček s trnem 5000 káčé včetně poštovného. Nevím kolik i stou konstrukcí, ale já si to chci stejně postavit namíru a jeho konstrukce má svoje nevýhody, někde v itálii jsem viděl lepší - konstrukce je jakoby pokračováním kuželu a tím pádem to rozebere úplně vše. Tak snad se mi to povede a potom to tady zveřejním.

l(a)k(a)tom

#3978 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

Vinea 30Hp Comfort píše:Já mám klasickou štípačku a udělal jsem na ni držák na rychlozávěs a trojcestný ventily a v lese štípu traktorem a doma na eletriku 8)
A jak jsi s tím spokojenej ?

Já dělám dřevo i na kšeft a klidně 60 - 80 metrů za podzim, tak potřebuju něco, kde to odsejpá v čase. Prostě jednou do ruky, posadit na stůl a potom jenom odštípávat a odhazovat. Všechny hydrauliky jsou z tohohle pohledu pekelně pomalé (kromě těch drahých naležato, kde deset tun tlačí proti hvězdici a celý špalek jde na jedem zdvih. Ty kuželovky jsou hrozně rychlé, ale vnímám že taky rizikovější a mám z toho respekt (obzvlášť teď, kdy mě při pohledu na každou štípačku začne pálit ta rána). V případě úrazu to není na 3 týdny, ale nafurt.

Už mám hotovou předělávku drtiče Rojka na kardan, jenom to nemůžu vyzkoušet. A vymýšlím tady vleže zdvihák do zadních ramen na zdvih a převezení a naložení bigbagu se špalíky (250 - 300 Kg). Potřebuju nakládat na vozík, tozn. zdvich aspoň 60 - 80 cm nad zem.

Tak ten poslední taky padnul, musel ho skolit parťák:
Obraz0043 (150x200).jpg

Orešanec

#3979 Nový příspěvek od Orešanec »

L(a)(a)tom, ja osobne kuzelovu stiepacku nemam, ale kamarat ano. Na konstrukcii ramu dost zalezi aj z dovodu ako pises ty, ale aj z dovodu bezpecnosti. Dlasia vec je, ze ten kuzel by mal mat vymenitelnu spicku. Moze to byt material aky chce, casom sa ta spicka luby ukrutit. Kvalitne spracovany material vydrzi dlhsie, ale nie vecne. Vykon motora je uplne v pohode s kardanom na 1000 ot/min.

Vinea 30Hp Comfort

#3980 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

scuril píše:Měl bych prozbu,jaký typ hydraulického rozvaděče se montuje na vineu,vegu nebo cabrio.Určitě jste to tady už psali už aspoň třikrát,ale hledat to v tomhle vlákně je práce minimálně na celej večer. :zapomel:
Na variantu Standart se dává dvoupáčka,na Comforta třípáčka a na přání jde dát čtyřpáčka,ale výrobce ti nepovím.
ZETOR 5211

Vinea 30Hp Comfort

#3981 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

l(a)k(a)tom osobně jsem ten kužel viděl jednou a moc bezpečnej mě nepřijde,je pravda že bude rychlejší,ale já to mám na usnadnění práce pro sebe,tak nepotřebuju bouchat kubíky a je to určitě lepší než to mlátit kalačem 8)
ZETOR 5211

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3982 Nový příspěvek od Antony30011 »

Lukáši, hoď sem ve větším nějaký fotky s tím novým rampovačm :potlesk: máš to na profilovce ale tam je prd vidět. Díky :friends:

Vinea 30Hp Comfort

#3983 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Tady je ;-)
Přílohy
Vega 36Hp Comfort.jpg
ZETOR 5211

creative

#3984 Nový příspěvek od creative »

l(a)k(a)tom píše:
lanik.jirka píše:Kolik stoji?
Samotný domeček s trnem 5000 káčé včetně poštovného. Nevím kolik i stou konstrukcí, ale já si to chci stejně postavit namíru a jeho konstrukce má svoje nevýhody, někde v itálii jsem viděl lepší - konstrukce je jakoby pokračováním kuželu a tím pádem to rozebere úplně vše. Tak snad se mi to povede a potom to tady zveřejním.
To se dělá běžně k cirkulárce, já to mám doma taky, jinak otec štípal jedině s tím.No mě zajímají taky akorát větší kusy v lese, po cirkuli jde všechno kalačem a je to nejrychlejší.
Naposledy upravil(a) creative dne ned bře 04, 2012 7:46 pm, celkem upraveno 1 x.

tekačko

#3985 Nový příspěvek od tekačko »

Vinea 30Hp Comfort píše:Já mám klasickou štípačku a udělal jsem na ni držák na rychlozávěs a trojcestný ventily a v lese štípu traktorem a doma na eletriku 8)
Ahoj :friends:

mužeš dát nějaké foto,odkud tu štípačku máš ? :friends:

Vinea 30Hp Comfort

#3986 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Jak stím budu štípat tak to nafotím ;-)
ZETOR 5211

tekačko

#3987 Nový příspěvek od tekačko »

Vinea 30Hp Comfort píše:Jak stím budu štípat tak to nafotím ;-)
Dík ;-) to se dá napasovat jakákoliv,nebo mušíš něco upravovat?V prostějově jsem na nic nenarazil,tak :-/ :-/

Vinea 30Hp Comfort

#3988 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Koupil jsem štípačku normálně v obchodě a udělal jsem si tam držák na rychlozávěs.Naco vymýšlet štípačku když se dá použít origo 8)
ZETOR 5211

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#3989 Nový příspěvek od Antony30011 »

A jak máš pohon? Zásuvka z traktoru? :-/

Vinea 30Hp Comfort

#3990 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Je to normálně do rychlospojek
ZETOR 5211

Zamčeno