MINI 070, 075
- frantamrazik
Re: MINI 070, 075
Leden byl krásnej docela teplo aspon jsem si hodil do laku vyrobený příslušenství
a když unás konečně napadlo trochu sněhu tak hrrr na něj a hned jsem zjistil že s tou zadní radlicí vůbec neumim.Když něco nahrnu tat si to pak přejedu a vlastně utemuju a pak mi to ani přední radlicí nejde sebrat asi taky kvůli tomu že mám na ní měkkej gumovej břit.Vlastně ji jenom použiju když potřebuju odhrnout ode vrat kam se s přední nedostanu jinak všechno dělám s tou přední hlavně ty moje rozsáhlý plochy-
ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo
Vyměnil jsi ta dvě gufera co jsou mezi spojkou a převodovkou? Já jsem je taky měnil, není to nic tak strašného.stewinko136 píše:ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Tom píše:Vyměnil jsi ta dvě gufera co jsou mezi spojkou a převodovkou? Já jsem je taky měnil, není to nic tak strašného.stewinko136 píše:ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo
nie nebolo treba ved olej odtial netiekol...nemoze sa tam nieco zodrat na tej spojke???ale asi nie ked je zelezna cela,ziadna lepena lamela.hmm
A štelovat jde dobře? Může být problém i v tom ovládání.. jestli to jde po každé stejně, nebo jestli tam jsou nějaké rozdíly... a ty pružiny jsou OK?stewinko136 píše:Tom píše:Vyměnil jsi ta dvě gufera co jsou mezi spojkou a převodovkou? Já jsem je taky měnil, není to nic tak strašného.stewinko136 píše:ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo
nie nebolo treba ved olej odtial netiekol...nemoze sa tam nieco zodrat na tej spojke???ale asi nie ked je zelezna cela,ziadna lepena lamela.hmm
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
pruziny su ok,aj nastelovana je dobre.ked vymacknem tak ju pekne otvori ako ma a potom zase zatvori...skusim to dnes este pospekulovat a uvidim...Tom píše:A štelovat jde dobře? Může být problém i v tom ovládání.. jestli to jde po každé stejně, nebo jestli tam jsou nějaké rozdíly... a ty pružiny jsou OK?stewinko136 píše:Tom píše:Vyměnil jsi ta dvě gufera co jsou mezi spojkou a převodovkou? Já jsem je taky měnil, není to nic tak strašného.stewinko136 píše:ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo
Mne to robilo nejak podobne a ked som to rozobral prečistil (prebrúsil )som trošku tie drážky boli tam také jemné ryhy a teraz to funguje dobre .
Dneska jsem oblékl Miniho do zimního a jeli jsme odhrnovat tající sníh z příjezdové cesty. Ty řetězy jsou opravdu znát, trošku jsem ho pak ještě protáhl v kopci, a tam kde pomalu i v létě kola prokluzují, tak dneska paráda... Ovšem radlici budu muset upravit, otoč je řešená pomocí takového "tisícihranu", ale zuby jsou už ohlodané, tudíž to nedrží směr, když je na straně víc sněhu, tak se to přetočí...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Zdravím, po čase jsem zase nastartoval Miniho Zjistil jsem zajimavou věc. Přední náprava se mi celá pohybuje v oku/vidlici rámu. Když zatočím volantem, první co se stane je, že se pohne a a jemně pootočí přední náprava, pak teprve se začnou natáčet kola. Vypadá, že je vymačkané pouzdro, nebo díra v nápravě. Řešili jste někdo tenhle problém? Díky.
Mě to taky dělá, ale úplně minimálně. Problém je v tom, že celá náprava má uchycení jen v jednom bodě a ještě na celkem malé ploše. Takže se to vymačkává.strafnik píše:Zdravím, po čase jsem zase nastartoval Miniho Zjistil jsem zajimavou věc. Přední náprava se mi celá pohybuje v oku/vidlici rámu. Když zatočím volantem, první co se stane je, že se pohne a a jemně pootočí přední náprava, pak teprve se začnou natáčet kola. Vypadá, že je vymačkané pouzdro, nebo díra v nápravě. Řešili jste někdo tenhle problém? Díky.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Hoši co by jste chtěli traktor musí mýt správné zemědělské vůle :-D
Tak zemědělské vůle na přední nápravě a tedy řízení? Myslím, že ne, že to bude chtít opravit! Mám jakousi představu, ale hodily by se zkušenosti s již realizovanou repasí!
Nevím jak to tam je dělané (co funguje do toho nešťourám ) ale asi bych vyvrtal větší díru a vyrobil silnější čep. To je asi nejlevnější řešení.strafnik píše:Tak zemědělské vůle na přední nápravě a tedy řízení? Myslím, že ne, že to bude chtít opravit! Mám jakousi představu, ale hodily by se zkušenosti s již realizovanou repasí!
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tome, konzultoval jsem to s panem Karafiátem a on tyhle opravy řeší tak jak říkáš, ale má na to specielní vybavení - dlouhý výstružník. Je to jako svislý čep na Trabantu, na to byl taky extra dlouhý výstružník. Proto bych chtěl postupovat opačně. Jediný problém, že ještě nevím v jakém stavu je čep. Pokud nebude poškozen, nechám vyvložkovat nápravu, v tomto případě nehraje souosost tak podstatnou roli.
- frantamrazik
Dal jsem se do úklidu sněhu jelikož je samé oteplení tak abych na dvorku neměl záplavy.V sobotu bylo fakt teplo tak jsem ten sníh odvážel k potoku asi 500m od baráku,krásný projíždky.Dcera měla zase nějakej průser tak za odměnu nakládala a já jen vozil a sklápěl asi sedum kár.Zatím se nic nerozbíjí tak nic neřeším akorát jak jsem jezdil s tím sněhem pořád na čtyřku skrz rozbředlí sníh a louže,asi by to chtělo na přední kola blatníky a na zadní zástěrky.Traktůrek i já jsme byli zachlístaný až hrůza.Ještě přikládám pár foteček.