MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
frantamrazik

Re: MINI 070, 075

#1801 Nový příspěvek od frantamrazik »

Leden byl krásnej docela teplo aspon jsem si hodil do laku vyrobený příslušenství
Fotografie0099-600.jpg
Fotografie0103-600.jpg
Fotografie0092-600.jpg
Fotografie0086-600.jpg
Fotografie0082-600.jpg
a když unás konečně napadlo trochu sněhu tak hrrr na něj a hned jsem zjistil že s tou zadní radlicí vůbec neumim.Když něco nahrnu tat si to pak přejedu a vlastně utemuju a pak mi to ani přední radlicí nejde sebrat asi taky kvůli tomu že mám na ní měkkej gumovej břit.Vlastně ji jenom použiju když potřebuju odhrnout ode vrat kam se s přední nedostanu jinak všechno dělám s tou přední hlavně ty moje rozsáhlý plochy
Fotografie0104-600.jpg
Fotografie0108-600.jpg
Fotografie0215-600.jpg
Fotografie0216-600.jpg
Fotografie0218-600.jpg
Fotografie0219-600.jpg
Fotografie0217-600.jpg

stewinko136

#1802 Nový příspěvek od stewinko136 »

ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo

Tom

#1803 Nový příspěvek od Tom »

stewinko136 píše:ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo
Vyměnil jsi ta dvě gufera co jsou mezi spojkou a převodovkou? Já jsem je taky měnil, není to nic tak strašného.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

stewinko136

#1804 Nový příspěvek od stewinko136 »

Tom píše:
stewinko136 píše:ahojte!mal som problem so spojkou,ze mi ju vobec nevypinalo tak zaradit rychlost bolo umenie tak som to rozobral vycistil,odmastnil...islo to super ale iba chvilu.dnes mi zase nevyplo spiatocku pri cuvani.ma s tym niekto skusenost???poradte,dakujem stewo
Vyměnil jsi ta dvě gufera co jsou mezi spojkou a převodovkou? Já jsem je taky měnil, není to nic tak strašného.

nie nebolo treba ved olej odtial netiekol...nemoze sa tam nieco zodrat na tej spojke???ale asi nie ked je zelezna cela,ziadna lepena lamela.hmm

Tom

#1805 Nový příspěvek od Tom »

stewinko136 píše:
Tom píše:

nie nebolo treba ved olej odtial netiekol...nemoze sa tam nieco zodrat na tej spojke???ale asi nie ked je zelezna cela,ziadna lepena lamela.hmm
A štelovat jde dobře? Může být problém i v tom ovládání.. jestli to jde po každé stejně, nebo jestli tam jsou nějaké rozdíly... a ty pružiny jsou OK?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

stewinko136

#1806 Nový příspěvek od stewinko136 »

Tom píše:
stewinko136 píše:
Tom píše:

A štelovat jde dobře? Může být problém i v tom ovládání.. jestli to jde po každé stejně, nebo jestli tam jsou nějaké rozdíly... a ty pružiny jsou OK?
pruziny su ok,aj nastelovana je dobre.ked vymacknem tak ju pekne otvori ako ma a potom zase zatvori...skusim to dnes este pospekulovat a uvidim...

mirototh

#1807 Nový příspěvek od mirototh »

Mne to robilo nejak podobne a ked som to rozobral prečistil (prebrúsil )som trošku tie drážky boli tam také jemné ryhy a teraz to funguje dobre .

Tom

#1808 Nový příspěvek od Tom »

Dneska jsem oblékl Miniho do zimního a jeli jsme odhrnovat tající sníh z příjezdové cesty. Ty řetězy jsou opravdu znát, trošku jsem ho pak ještě protáhl v kopci, a tam kde pomalu i v létě kola prokluzují, tak dneska paráda... Ovšem radlici budu muset upravit, otoč je řešená pomocí takového "tisícihranu", ale zuby jsou už ohlodané, tudíž to nedrží směr, když je na straně víc sněhu, tak se to přetočí...
Přílohy
2012-02-18 13.36.09.jpg
2012-02-18 13.36.57.jpg
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#1809 Nový příspěvek od strafnik »

Zdravím, po čase jsem zase nastartoval Miniho :) Zjistil jsem zajimavou věc. Přední náprava se mi celá pohybuje v oku/vidlici rámu. Když zatočím volantem, první co se stane je, že se pohne a a jemně pootočí přední náprava, pak teprve se začnou natáčet kola. Vypadá, že je vymačkané pouzdro, nebo díra v nápravě. Řešili jste někdo tenhle problém? Díky.

Tom

#1810 Nový příspěvek od Tom »

strafnik píše:Zdravím, po čase jsem zase nastartoval Miniho :) Zjistil jsem zajimavou věc. Přední náprava se mi celá pohybuje v oku/vidlici rámu. Když zatočím volantem, první co se stane je, že se pohne a a jemně pootočí přední náprava, pak teprve se začnou natáčet kola. Vypadá, že je vymačkané pouzdro, nebo díra v nápravě. Řešili jste někdo tenhle problém? Díky.
Mě to taky dělá, ale úplně minimálně. Problém je v tom, že celá náprava má uchycení jen v jednom bodě a ještě na celkem malé ploše. Takže se to vymačkává.
TomAgro@seznam.cz

Ruda94

#1811 Nový příspěvek od Ruda94 »

Hoši co by jste chtěli traktor musí mýt správné zemědělské vůle :-D

strafnik

#1812 Nový příspěvek od strafnik »

Tak zemědělské vůle na přední nápravě a tedy řízení? Myslím, že ne, že to bude chtít opravit! Mám jakousi představu, ale hodily by se zkušenosti s již realizovanou repasí!

Tom

#1813 Nový příspěvek od Tom »

strafnik píše:Tak zemědělské vůle na přední nápravě a tedy řízení? Myslím, že ne, že to bude chtít opravit! Mám jakousi představu, ale hodily by se zkušenosti s již realizovanou repasí!
Nevím jak to tam je dělané (co funguje do toho nešťourám :smich: ) ale asi bych vyvrtal větší díru a vyrobil silnější čep. To je asi nejlevnější řešení.
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#1814 Nový příspěvek od strafnik »

Tome, konzultoval jsem to s panem Karafiátem a on tyhle opravy řeší tak jak říkáš, ale má na to specielní vybavení - dlouhý výstružník. Je to jako svislý čep na Trabantu, na to byl taky extra dlouhý výstružník. Proto bych chtěl postupovat opačně. Jediný problém, že ještě nevím v jakém stavu je čep. Pokud nebude poškozen, nechám vyvložkovat nápravu, v tomto případě nehraje souosost tak podstatnou roli.

frantamrazik

#1815 Nový příspěvek od frantamrazik »

Dal jsem se do úklidu sněhu jelikož je samé oteplení tak abych na dvorku neměl záplavy.V sobotu bylo fakt teplo tak jsem ten sníh odvážel k potoku asi 500m od baráku,krásný projíždky.Dcera měla zase nějakej průser tak za odměnu nakládala a já jen vozil a sklápěl asi sedum kár.Zatím se nic nerozbíjí tak nic neřeším akorát jak jsem jezdil s tím sněhem pořád na čtyřku skrz rozbředlí sníh a louže,asi by to chtělo na přední kola blatníky a na zadní zástěrky.Traktůrek i já jsme byli zachlístaný až hrůza.Ještě přikládám pár foteček.
Fotografie0230-600.jpg
Fotografie0232-600.jpg
Fotografie0234-600.jpg
Fotografie0235-600.jpg

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“